-
gewarosse - Častý návštěvník
IPSC-puška-mířidla STD
Jaká mířidla byste použily do divize standard?
Podmínka je montáž na weaver lištu.
Co třeba http://proarms.cz/obrazy/novinky/Sklopn ... MO2007.pdf
Podmínka je montáž na weaver lištu.
Co třeba http://proarms.cz/obrazy/novinky/Sklopn ... MO2007.pdf
-
SW_FOX - Grafoman
-
Darker - Pravidelný návštěvník
-
tom - Častý návštěvník
-
Takže konečně jsem se dostal k dodělání pušky.Nahoru přijdou nějaká dioptrická mířidla s duplex muškou.Nějaké typy?Potřebuju s výměnou muškou a výměnou velikostí dioptru s upevněním na weaver.
Naposledy upravil gewarosse dne 24.02.2009 19:29, celkově upraveno 1
-
-
4mike - saigaholic
-
-
4mike - saigaholic
- Obelix
- Častý návštěvník
Re: IPSC-puška-mířidla STD
Geww to sice založil kvůli klonům AR, ale nadpis je obecný, takže to dám sem...
Kdo má jaké zkušennosti s úpravami mířidel na klony Sa 58 ? Popřípadě i nějaké to foto... Děkuji.
Kdo má jaké zkušennosti s úpravami mířidel na klony Sa 58 ? Popřípadě i nějaké to foto... Děkuji.
-
4mike - saigaholic
někde by to měla být dohledatelná montáž dioptru, snad i výkresy (od Riskmana)
dioptr-na-kosu-t3152.html
dioptr-na-kosu-t3152.html
- Obelix
- Častý návštěvník
4mike : je tam řešení i mouchy? Nákres dioptru mi slíbil poslat ufo na mail. Jak by to bylo v tomhle případě s použitím in line pažby? S původními mířidly si to nerozumí... Netušíš, jestli to někdo dotáhl k praktickým zkouškám, nebo je to pořád ve stádiu úvah?
-
4mike - saigaholic
nikoliv, já o nikom, kdo by se seriozně věnoval mouše na 858 netuším (edit - ZENDL jo)
možná ji odfrezovat i s půlkou nosiče, navařit tam ocelový weaver a na něj osadit něco pro AR15
já to řešil jen pro Saigu ale tak, že se namísto nosiče mouchy udělalo tohle (viz foto)
a na to pak nasadila Vosátkova překlopná světlovodná moucha a našrouboval komp.
možná ji odfrezovat i s půlkou nosiče, navařit tam ocelový weaver a na něj osadit něco pro AR15
já to řešil jen pro Saigu ale tak, že se namísto nosiče mouchy udělalo tohle (viz foto)
a na to pak nasadila Vosátkova překlopná světlovodná moucha a našrouboval komp.
-
Poli - Častý návštěvník
Prosím o radu ohledne gas blocku na zbraně typu M4. Pokud chci vyměnit origo gas block s muškou za GB bez mušky s railem, tak jsem našel vždy několik typů, respektive rozměrů GB. Např.: http://www.brownells.com/.aspx/pid=2934 ... _GAS_BLOCK
Předpokládám, že podstatný rozdíl bude v celkové délce GB. Udávané délky jsou rozteče kolíků, nebo celková délka? Nějak nevím, co mám měřit.
Předpokládám, že podstatný rozdíl bude v celkové délce GB. Udávané délky jsou rozteče kolíků, nebo celková délka? Nějak nevím, co mám měřit.
-
- ogy
- Častý návštěvník
Pevná mířidla u AR-15
Mám pušku Oberland Arms OA-15, chtěl bych ze začátku s ní střílet závody přes tovární pevná mířidla, bohužel mi, ani nikomu ze střelců v mém okolí, není jejich systém úplně jasný, měl bych několik dotazů.
Chci střílet nejčastěji na vzdálenost 50m, potom na 100m a vyjímečně na 300m. Výškově stavitelné hledí má u mojí pušky tuto stupnici, tečky jsou kliky:
.z.3............4..........5......z.6.
1. Na fyzicky jakou vzdálenost ji mám nastřelit (asi na 50, ne?) a jak potom klikat s hledím (na 100 a 300m)?
2. Jaký obrazec mušky a dioptru je nejlepší na přesnou střelbu? Po nastavení na značku 3 (300m?) a nastřelení je muška v rovině s vrcholy křídel mušky, naopak při nastavení na 6 (600m?) je muška níže a křídla výše, takže se teoreticky můžou dotýkat hranice kruhu dioptru a muška je přibližně uprostřed.
3. Je dobrá technika nastřelit na 300m na flek a na bližší vzdálenosti podmiřovat a vůbec neklikat?
4. Kde je poloha pro zeroing target? V návodu je psáno, že jeden klik za 300m, ovšem na pušce je zetko o dva kliky za trojkou...?
Díky za všechny rady.
Chci střílet nejčastěji na vzdálenost 50m, potom na 100m a vyjímečně na 300m. Výškově stavitelné hledí má u mojí pušky tuto stupnici, tečky jsou kliky:
.z.3............4..........5......z.6.
1. Na fyzicky jakou vzdálenost ji mám nastřelit (asi na 50, ne?) a jak potom klikat s hledím (na 100 a 300m)?
2. Jaký obrazec mušky a dioptru je nejlepší na přesnou střelbu? Po nastavení na značku 3 (300m?) a nastřelení je muška v rovině s vrcholy křídel mušky, naopak při nastavení na 6 (600m?) je muška níže a křídla výše, takže se teoreticky můžou dotýkat hranice kruhu dioptru a muška je přibližně uprostřed.
3. Je dobrá technika nastřelit na 300m na flek a na bližší vzdálenosti podmiřovat a vůbec neklikat?
4. Kde je poloha pro zeroing target? V návodu je psáno, že jeden klik za 300m, ovšem na pušce je zetko o dva kliky za trojkou...?
Díky za všechny rady.
- ogy
- Častý návštěvník
Re: Pevná mířidla u AR-15
5. Jaký dioptr používat, ten větší označený 0-2 (0-200m?) mi přijde příliš velký na přesné střílení.
6. Jaká je správná vzdálenost hlavy od hledí? V instruktážních pokynech se obvykle píše, že nos má být v blízkosti natahovací páky, v praxi mi to přijde ale hodně blízko, jak je to ideálně?
6. Jaká je správná vzdálenost hlavy od hledí? V instruktážních pokynech se obvykle píše, že nos má být v blízkosti natahovací páky, v praxi mi to přijde ale hodně blízko, jak je to ideálně?
-
4mike - saigaholic
možností jak postupovat bude asi tolik, co střelců
pro příklad já to řešil dioptrem, kde jsem si upravil výškově pozici otvorů
pak jsem do 50m střílel přes větší průhled a dál přes menší díru
mířil jsem vláknem světlovodný mouchy (jako u kolimátoru)
kolega nastřeluje na 200m s tím že na 50m mu ten nástřel sedí, na 100 mouchu podsadí
a terče pod nohama střílí na pomocný miřidla pod 45°
např JP
každopádně nebude od věci mít představu o trajektorii munice, již používáš
už třeba jen proto, že na výškový překlikání dioptru na stage není moc času
pokud Ti na 200m a dál terč zmizí za mouchou, popřemýšlej i o jiných miřidlech než běžný A2
ipsc-puska-miridla-std-t5149.html
pro příklad já to řešil dioptrem, kde jsem si upravil výškově pozici otvorů
pak jsem do 50m střílel přes větší průhled a dál přes menší díru
mířil jsem vláknem světlovodný mouchy (jako u kolimátoru)
kolega nastřeluje na 200m s tím že na 50m mu ten nástřel sedí, na 100 mouchu podsadí
a terče pod nohama střílí na pomocný miřidla pod 45°
např JP
každopádně nebude od věci mít představu o trajektorii munice, již používáš
už třeba jen proto, že na výškový překlikání dioptru na stage není moc času
pokud Ti na 200m a dál terč zmizí za mouchou, popřemýšlej i o jiných miřidlech než běžný A2
ipsc-puska-miridla-std-t5149.html
- ogy
- Častý návštěvník
Díky za reakci, vidím, že to je docela široké téma. Takže zkusím se zeptat nejdříve na původní mířidla A2, jak to soudruzi z USA vymysleli? Nastřelit na 25m/y na redukovaný terč simulující 300m/y a potom všechno takhle kropit a jen na vzdálenosti 400,500 a 600m/y kliknout výšku? Na vzdálenosti 0-200 m/y velký dioptr na vzdálenější malý dioptr? Je to tak, chápu to správně?
-
4mike - saigaholic
at máš trochu představu o tom co hodláš překlikávat a kolik to v reálu je
http://www.hornady.com/ballistics-resou ... calculator
http://www.hornady.com/ballistics-resou ... calculator
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství