- pepaf
- Občasný návštěvník
Re: Galil (Works, Century .223 "Golani Sporter", atd.)
Moje rec!
Spis bych resil, jak poridit do kompletu original zasobnik na 50...
Spis bych resil, jak poridit do kompletu original zasobnik na 50...

- blg
- Nový uživatel
Parabellum píše:Nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko. Ale jinak do Galilu jde slehkou úpravou i zásobník z Berila a jelikož ten se stále dělá, tak předpokládám, že v Radomi dělají, nebo budou dělat i desítku.
Nestahuju, jenom se snažím zaplnit poslední mezírky v rozhodovací tabulce před nákupem

-
Parabellum - Častý návštěvník
Jo a jinak s lehkou úpravou mi kdysi šel do Saigy .223 Rem i zásobník z AK74. Jen je potom potřeba trochu větší úprava podavače. V zadní části ho trochu podlepit, aby přizvednul zadky nábojů. Bez úpravy podavače lze i z origo AK74 zásobníku střílet .223 Rem, ale pouze při naplnění cca 5ks nábojů. od páteho vejš už ti začne poklesávat zadek nábojnice pod vývodky a závěr ti náboj nenabere. Proto je nutnáta úprava podavače.
Nicméně to platí pro 30rd zásobníky, které se cca od toho pátého náboje jinak zakřivují, než zásobník v .223 Rem a je možné že kdybys koupil třeba 10 rd bulhara v 5.45x39, tak by i mohl na .223Rem fungovat. Ale to jsem nezkoušel.
Nicméně to platí pro 30rd zásobníky, které se cca od toho pátého náboje jinak zakřivují, než zásobník v .223 Rem a je možné že kdybys koupil třeba 10 rd bulhara v 5.45x39, tak by i mohl na .223Rem fungovat. Ale to jsem nezkoušel.
-
the.marek - Občasný návštěvník
Vlastníte tu někdo Zastavu M21? Jaké s ní máte zkušenosti?
- Golem
- Pravidelný návštěvník
Re: Norinco Typ-56/1 a klony AK47
Nějaká (skutečná) zkušenost s SDM AK74S?
"Vzhledem k neustále rostoucím cenám střeliva 7,62x39 mm jsme se rozhodli do naší nabídky zařadit pušky SDM AK-74S. Jedná se o nově vyrobené zbraně v ráži .223Rem se sklopnou pažbou. Pušky jsou již z výroby vybaveny kompenzátorem." Zdroj: http://www.perunarms.cz/cz/produkty/zbr ... k74s/SDM74
"Vzhledem k neustále rostoucím cenám střeliva 7,62x39 mm jsme se rozhodli do naší nabídky zařadit pušky SDM AK-74S. Jedná se o nově vyrobené zbraně v ráži .223Rem se sklopnou pažbou. Pušky jsou již z výroby vybaveny kompenzátorem." Zdroj: http://www.perunarms.cz/cz/produkty/zbr ... k74s/SDM74
- Hroch
- Občasný návštěvník
Re: Galil (Works,... klony AK ve 223 rem)
Na Galila by měl pasovat bodák M7. Zkoušel jste to někdo na AR i SAR ?
- RobertOV
- Nový uživatel
Ahoj, jsem tady nový a rád bych se zeptal, zda někdo řešil kompenzátor na Galilu, popř tip a zkušenosti.
Při rychlejší střelbě se to dost zvedá.
Díky
Při rychlejší střelbě se to dost zvedá.
Díky
-
jpp - Častý návštěvník
Řešil jste na Galilu SAR (ale verze je asi šumák) doublefeedy?
Mám jeden zásobník co mi hází tak co 3-4 ránu závadu a je mi líto ho hodit za psem...
Mechanicky při porovnání s ostatními co fungují nevykazuje žádný rozdíl...
Mám jeden zásobník co mi hází tak co 3-4 ránu závadu a je mi líto ho hodit za psem...
Mechanicky při porovnání s ostatními co fungují nevykazuje žádný rozdíl...
- pepaf
- Občasný návštěvník
a) Některé ze starších zásobníků GALILu ze ZS jsou plné jemného písku. Pokud ano, vyčistit a velmi jemně namazat.
Odzkouším zasouváním podavače co nejvíce dolů a pomalé vypouštění nahoru (dřevěnou tyčkou) - plynulý pohyb bez drhnutí
b) Zásobník = obal, podavač, pružina, spodní držák pružiny, spodní kryt. Podívám se jak je uvnitř složený ve srovnání s jiným funkčním a bezchybným zásobníkem (zvláště upevnění pružiny nahoře i dole).
c) Vložím do "zlobivého" obalu sestavu pružiny a podavač z bezproblémového zásobníku
Pokud je tímto vada odstraněná porovnám vzhled podavačů, upevnění a délku pružin - opravím. Víc možností snad ani není.
Pokud záměna pružiny a podavače nepomůže, je pravděpodobně poškozeny obal a oprava bez firemního přípravku bude zdlouhavější.
Mám těchto zásobníku více - nové, starší a i dost použitý z boku promáčknutý a fungují bez závad.
Samozřejmě, že chod podavače tady není tak neskutečně precizní jako u zásobníku HK pro 5,56 NATO
Jinak i opravu zásobníku řeší "R-4 WORKSHOP REPAIR MANUAL"
Je ledaskde na netu - cca70Mb
Odzkouším zasouváním podavače co nejvíce dolů a pomalé vypouštění nahoru (dřevěnou tyčkou) - plynulý pohyb bez drhnutí
b) Zásobník = obal, podavač, pružina, spodní držák pružiny, spodní kryt. Podívám se jak je uvnitř složený ve srovnání s jiným funkčním a bezchybným zásobníkem (zvláště upevnění pružiny nahoře i dole).
c) Vložím do "zlobivého" obalu sestavu pružiny a podavač z bezproblémového zásobníku
Pokud je tímto vada odstraněná porovnám vzhled podavačů, upevnění a délku pružin - opravím. Víc možností snad ani není.
Pokud záměna pružiny a podavače nepomůže, je pravděpodobně poškozeny obal a oprava bez firemního přípravku bude zdlouhavější.
Mám těchto zásobníku více - nové, starší a i dost použitý z boku promáčknutý a fungují bez závad.
Samozřejmě, že chod podavače tady není tak neskutečně precizní jako u zásobníku HK pro 5,56 NATO
Jinak i opravu zásobníku řeší "R-4 WORKSHOP REPAIR MANUAL"
Je ledaskde na netu - cca70Mb
- jajirka
- Nový uživatel
Galil (Works,... klony AK ve 223 rem)
Rád bych sehnal na galila bajonet,ale zatím se mi nedaří najít jiný než nový, vyrobený v německu. Neměli byste nějaký tip?
Odesláno z mého GT-I9301I pomocí Tapatalk
-
M M - Pravidelný návštěvník
Tak pokial nechces original, mala by to byt standardna M7cka - kupis aj u nas v armyhopoch. Galila uz sice nemam, ale M7cku ano, takze ked sa mi podari odchytit niekoho zo znamych co nemaju odbruseny drziak, mozem overit.
https://en.wikipedia.org/wiki/M7_bayonet.
https://en.wikipedia.org/wiki/M7_bayonet.
- jajirka
- Nový uživatel
Galil (Works,... klony AK ve 223 rem)
Zatim hledám originál, měla by tam jít m9 jako náhrada.
- Hroch
- Občasný návštěvník
Máte někdo zkušenost s montáží optiky typu Vortex Strike Eagle apod. na Galila ? Mám obavu, že horní lišta bude moc krátká a optika bude daleko od oka. Řešil jste to někdo ??
-
Petzold - Moderátor
Obavu máš správnou, tohle je tak na kolimátor nebo LER optiku.
-
Ahoj, neměl by někdo pro mě typ na obchod kde by se nacházel na prodej Galil SAR ? Vypadá to že již uplně, z pultů zmizel.. Tak kdyby ho někdo zahlédl v poslední době u svého oblíbeného obchodníka budu rád za typ.
A ještě dotaz, koukal sem, že se dělali Galili SAR i se stoupáním vývrtu 1/7", bylo to značeno na laufu, mezi nosičem mouchy a tlumičem plamene. Máte to někdo tak na svém ?
Díky
A ještě dotaz, koukal sem, že se dělali Galili SAR i se stoupáním vývrtu 1/7", bylo to značeno na laufu, mezi nosičem mouchy a tlumičem plamene. Máte to někdo tak na svém ?
Díky
-
Ahoj, vsiml sem si ze spousta Galilu SAR pohybujicich se zde v CR ma odstranena nocni sklopna miridla. Netusite nekdo proc ? Jak to mate kdo na svych ? Pripadne proc je sundavate ? Pripadne, pokud je nekdo mate a nechcete, ta bych je uzivil 

- Froggg
- Občasný návštěvník
Byl jsem si pro něj v ZS, kde mi nabídli na výběr z několika kusů, žádný z nich noční mířidla neměl. Údajně je neosazoval už výrobce/dodavatel při repasi, prý nedržela na pozicích při střelbě.
- ostrostrelec
- Pravidelný návštěvník
Jak přesně má být hlaveň s tímto stoupáním značena? Popř. jak je značeno stoupání 1/11"?
- pepaf
- Občasný návštěvník
Mám AR i SAR, oba mají i noční mířidla.
SAR byl po repasi - výměně hlavně.
Oba mají Twist 1/12 (změřeno) a nikde na hlavni to není vyznačeno.
Kupováno z prvních dodávek u ZS.
Měl jsem v rukách více kusů Galilů a žádný nebyl bez nočních mířidel a žádný nebyl 1/7.
Možná, že bez nočních mířidel to mohlo být v té poslední dodávce, co měla i neoriginální předpažbí. Ale to by věděl přesně asi jen p. RM
SAR byl po repasi - výměně hlavně.
Oba mají Twist 1/12 (změřeno) a nikde na hlavni to není vyznačeno.
Kupováno z prvních dodávek u ZS.
Měl jsem v rukách více kusů Galilů a žádný nebyl bez nočních mířidel a žádný nebyl 1/7.
Možná, že bez nočních mířidel to mohlo být v té poslední dodávce, co měla i neoriginální předpažbí. Ale to by věděl přesně asi jen p. RM
- ostrostrelec
- Pravidelný návštěvník
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AK