-
ufo - Moderátor
- b.poustka
- Občasný návštěvník
Re: CZ 455 - nový spoušťák s napínáčkem
Vážení , chci se podělit o své zkušenosti s koupí nového spoušťáku pro CZ 455 Thumbhole.
V pátek jsem v podnikové prodejně v Opletalově ul. koupil avizovaný spoušťák za "lidovou" cenu 1705,- Kč. Při prodeji se vás personál snaží přesvědčit, že výměnu je kvůli dolícování nutné provést nejlépe v mateřské továrně v UB s čekací dobou 2 měsíce, neb jsou zavaleni prací. Když jsem ten zázrak přinesl domů zjistil jsem, že jaksi chybí podstatná maličkost - červík, kterým se nastavuje odpor napínáčku, čehož jsem si bohužel v prodejmě nevšiml. Při mém dnešním nasraném telefonátu mi bylo sděleno, že ten červík není dodáván schválně, aby vám to nefungovalo, neb výměna je velmi složitá operace, kterou jen tak nějaký zbrojíř nezvládne! Na to, že vám prodávají nefunkční mechanismus vás ovšem dopředu nikdo neupozorní! Problém jsem samozřejmě vyřešil použitím 3 mm červa z vlastních zásob. Napínáček jde nastavit poměrně slušně, ovšem odpor a chod "bodové" spouště bez napínáčku je hrůzný - opět systém dodo. Resumé - vyhozené peníze, z těch strašných žvástů poněkud zvýšený tlak a utvrzení se v názoru, že ČZ UB již nikdy více.
V pátek jsem v podnikové prodejně v Opletalově ul. koupil avizovaný spoušťák za "lidovou" cenu 1705,- Kč. Při prodeji se vás personál snaží přesvědčit, že výměnu je kvůli dolícování nutné provést nejlépe v mateřské továrně v UB s čekací dobou 2 měsíce, neb jsou zavaleni prací. Když jsem ten zázrak přinesl domů zjistil jsem, že jaksi chybí podstatná maličkost - červík, kterým se nastavuje odpor napínáčku, čehož jsem si bohužel v prodejmě nevšiml. Při mém dnešním nasraném telefonátu mi bylo sděleno, že ten červík není dodáván schválně, aby vám to nefungovalo, neb výměna je velmi složitá operace, kterou jen tak nějaký zbrojíř nezvládne! Na to, že vám prodávají nefunkční mechanismus vás ovšem dopředu nikdo neupozorní! Problém jsem samozřejmě vyřešil použitím 3 mm červa z vlastních zásob. Napínáček jde nastavit poměrně slušně, ovšem odpor a chod "bodové" spouště bez napínáčku je hrůzný - opět systém dodo. Resumé - vyhozené peníze, z těch strašných žvástů poněkud zvýšený tlak a utvrzení se v názoru, že ČZ UB již nikdy více.
- milah
- Občasný návštěvník
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Re: CZ 455
Zem je v pohodě divný je Brod. Zbrojovka Brno a německý Walter zvádli 100 % záměnu součástek před 2. světovou válkou.Možná i dřív.V Brodě se to nezvládli dodnes..Doporučuji navštívit nějakou jejich předváděčku a poslechnout si jak jsou světová firma s moderním strojovým parkem. 

- kraken
- Častý návštěvník
Já jsem s touhle malorajdou v provedení lux moc spokojen. Na 50 metrů na střílení do polínek to jde v pohodě i bez optiky, sama o sobě je přesná, pěkná a navíc česká. Spokojenost, akorát jsem nesehnal levoruké provedení závěru ale s pravorukým to jde taky. Fakt mě to moc s ní baví...
- Luci
- Nový uživatel
Zdravim,
uvazuji o koupi malorazky. Nejsem nejaky expert na zbrane ale kdyz ctu popisy zbrani tak jsem s toho jeste vetsi jelen.
Chtel bych co nejpresnejsi zbran a mela by byt od CZ. Ano cetl jsem spousto negativnych nazoru ohledne CZ ale preci jen je to "cesky" vyrobek a chtel bych dat peneze cesky firmy.
Tak jsem predpokladal ze nejlepsi by asi mela byt
CZ455 Varmint ktera ma tezkou hlaven. Pak jsem cetl popis od CZ 455 Super Match a zde je napsano ze je urcena taktez na velmi presnou strelbu. Ale obe dve zbrane maji delku hlavne 525 mm. A kdyz se podivam na model CZ 452 -2E tak ma delku hlavne 630 mm. A to je asi tezsi hlaven nez Varmint od CZ 455.
Jelikoz tomu nerozumim tak budu moc rad za radu ktera s techto modelu je nejlepsi na presnou strelbu. Nebo je zde jeste nejaky jiny model ktery lze koupit novej a je taktez ucen na presnou strelbu?
Dekuji
uvazuji o koupi malorazky. Nejsem nejaky expert na zbrane ale kdyz ctu popisy zbrani tak jsem s toho jeste vetsi jelen.
Chtel bych co nejpresnejsi zbran a mela by byt od CZ. Ano cetl jsem spousto negativnych nazoru ohledne CZ ale preci jen je to "cesky" vyrobek a chtel bych dat peneze cesky firmy.
Tak jsem predpokladal ze nejlepsi by asi mela byt
CZ455 Varmint ktera ma tezkou hlaven. Pak jsem cetl popis od CZ 455 Super Match a zde je napsano ze je urcena taktez na velmi presnou strelbu. Ale obe dve zbrane maji delku hlavne 525 mm. A kdyz se podivam na model CZ 452 -2E tak ma delku hlavne 630 mm. A to je asi tezsi hlaven nez Varmint od CZ 455.
Jelikoz tomu nerozumim tak budu moc rad za radu ktera s techto modelu je nejlepsi na presnou strelbu. Nebo je zde jeste nejaky jiny model ktery lze koupit novej a je taktez ucen na presnou strelbu?
Dekuji
- pelanj
- Častý návštěvník
Neví někdo, jestli se dá od CZUB koupit železo 455 bez pažby? Dá se koupit American v plastu a plast vyhodit, ale přece jenom bych možná radši Varmint, kdyby to šlo.
- pelanj
- Častý návštěvník
- Agek73
- Nový uživatel
Ahoj, mám problém s uchycením dvojnožky na cz455.Vrut s okem pro popruh je úzký a dvojnožka po chvíli střílení padá.Na jiné kulovnici velké ráže kde tuto dvojnožku používám se toto neděje, protože oko pro uchycení je širší.Vymontoval jsem tedy z této zbraně vrut s okem ale je užší a má jemnější stoupání závitu.Nechci laborovat s tím že ho tam přesto natočim a tím zničím pažbuSetkal se s tím někdo?Dvojnožka Caldwell.
-
CZ 455
Origo Harris a drží na původním oku jak přibité .jediná puška co jsem byl ochotný koupit s produkce CZ.
- Agek73
- Nový uživatel
-
- Otto83
- Nový uživatel
Zajímavá novinka od CZUB a to CZ 455 mini sniper:
https://www.czub.cz/cz/produkty/maloraz ... niper.html
Člověk by řekl, hurá, konečně malorážka z Brodu se sportovní (ne loveckou) pažbou a s lištou rovnou z výroby. Dotaz na dostupnost a cenu zůstal bohužel ze strany výrobce i podnikové prodejny nezodpovězen..
Neví někdo něco bližšího?
Určitě se na ní (až někde bude skladem) zajdu podívat. Mohla by stát za koupi.
https://www.czub.cz/cz/produkty/maloraz ... niper.html
Člověk by řekl, hurá, konečně malorážka z Brodu se sportovní (ne loveckou) pažbou a s lištou rovnou z výroby. Dotaz na dostupnost a cenu zůstal bohužel ze strany výrobce i podnikové prodejny nezodpovězen..
Neví někdo něco bližšího?
Určitě se na ní (až někde bude skladem) zajdu podívat. Mohla by stát za koupi.
-
jpp - Častý návštěvník
Po tom, co jsem měl v ruce 457, nechci 455 ani (skoro) zadarmo...
- 1kohoutekkk
- Nový uživatel
Prosím o radu , jestli je lepší pro přesnou střelbu mít hlaveň 12-ti drážkovou o proti standartní 6-ti drážkové. Střela .22LR , vzdálenost 50m. Předem děkuji za odpověď.
- hunter240
- Pravidelný návštěvník
Zdravím, nevíte jestli se dá hlaveň z CZ 457 namontovat do malorážky CZ 455?Jde mi o to ,jestli bych u své malorážky CZ 455 Thunderbolt grey změnou hlavní s match komorou docílil vyšší přesnosti zbraně
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé malorážky