Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7457
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

15.12.2012 22:14

Re: choke

Super díky , to je ono.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7457
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

27.12.2014 1:35

Re: choke

Říkal mi mi známí , ze do samonabijeci brokovnice by se nemělo používat větší choke než půl .
Prý puška straci na výkonu .
Jak se broky namackaji do full choke puška prý odfiukne.
Moc tomu nevěřím sám automat mám .
Ale na druhou stranu si teď kamos koupil automat browning a ten ma choke na husy jen půl . O 10 Cm prodlouží hlaveň .
Tak v tom mám zmatek.

Uživatelský avatar
Vejr
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 373
Registrován: 10.06.2012 15:58

27.12.2014 2:17

Re: choke

to je divný. Remington 11-87 choke origo Full, Mid, Skeet, neprodlužují hlaveň,
Funguje normálně s jakoukoliv patronou
akorát na full je nápis lead only,

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7457
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

27.12.2014 18:27

Re: choke

Ještě upřesnění prý se jedná o jev brok nad 3,5 mm.
No nezbude než to zkusit na desku.
Na 35m full a půlka.A uvidíme jak brok pujde hluboko.

Uživatelský avatar
kraken
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 353
Registrován: 05.04.2007 19:31

26.04.2015 21:12

Re: choke

Když mám zahrdlení I a III, můžu zničit hlaveň slugem od lee (7/8oz + kalíšek)?

Uživatelský avatar
White feather
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 713
Registrován: 26.08.2008 23:36

27.04.2015 0:00

Re: choke

Tyhle slugy střílím i přes plné zahrdlení (I) a bez jediného problému, jsou podkaliberní ;)
Dokonce mi i přišlo, že v IŽ 27 EM 1C jsou i přesnější, když ji přivřu...


Reklama

Jkirr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 160
Registrován: 13.02.2014 21:04
Bydliště: Chomutovsko

27.01.2017 20:24

Re: choke

rozumím tomu dobře, že s většími broky cca. 8 mm se mi může na víc jak 30-40 metrů stát, že netrefím s nezahrdlenou zbraní ani jedním brokem terč a sám si po chvíli odpovím asi blbost, našel jsem jednu tabulku na tuhle vzdálenost by v terči mělo být asi 50-40% :-)

Uživatelský avatar
ufo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3852
Registrován: 05.07.2006 14:16
Bydliště: Brno www.maxrounds.com

27.01.2017 20:58

Re: choke

zalezi na tom, z ceho budes strilet, pres co a hlavne co budes strilet...
chce to naboje vyzkouset v konkretni zbrani
kazdopadne od volne nasypanych broku necekej zadny zazraky
idealne musi byt v kosicku, vysypane drti ev. komplet v kontejneru

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5658
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

29.01.2017 17:18

Re: choke

na 40 metrů máš s 8mm brokem velikou pravděpodobnost, že ten terč netrefíš vůbec (pokud nebude mít 2x2 metry :)

Zahrdlení u buckshotů rozptyl u některých výrobců nábojů zlepšuje, u jiných naopak zhoršuje. Je to alchymie a chce to vyzkoušet.... Těch faktorů a proměnných je spousta..

Jkirr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 160
Registrován: 13.02.2014 21:04
Bydliště: Chomutovsko

29.01.2017 20:53

Re: choke

Aha, takže tabulku zahodit. No tak to je hodně zajímavé, netušil jsem, že je to taková věda.

Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 6645
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

08.02.2017 8:49

Re: choke

Jkirr píše:........ našel jsem jednu tabulku na tuhle vzdálenost by v terči mělo být asi 50-40% :-)

to je utopie, s tou tabulkou ..... (pokud není na kartonu)

Předchozí

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník