-
pistolnik - Nový uživatel
-
SW_FOX - Grafoman
pistolnik píše:Už jste vyděli ten novej revolver co vyrábí ALFA - PROJ v ráži .380alfa
Je to speciální revolver na náboje s gumovou střelou v nesmrtícím provedení . Je to téměř ideální zbraň pro sebeobranu ( téměř proto protože je taky na zbroják)
Téměř taky proto že dostatečně odhodlaného nebo zfetovaného nezastaví.... proto je lepší .357 revolver s první komorou nebo dvěma nabitýma tou gumovou peřinkou naplněnou brokama, do plastelíny to dělá 4cm hluboký kráter.... peřinka se rozvine a je to jak kopanec od koně.... a když to nebude stačit stačí zmáčknout znova a může jít ven třeba JHP.....
-
carlos - Nový uživatel
-
SW_FOX - Grafoman
carlos píše:Co to je Foxi za munici (nějaký označení) to by se mi líbilo. A v jakých rážích se to dělá?
Mrkni sem, tady o tom najdeš něco víc, je to ten Měkký plast...
http://www.libra-as.com/20-strelivo.html
-
krampus - Častý návštěvník
SW_FOX píše:Mrkni sem, tady o tom najdeš něco víc, je to ten Měkký plast...
tomu pytliku s brokama se říká myslim Short-stop.
-
dřív se to dělalo jako polštářek svařený ze dvou koleček umělý tkaniny. libra bych řekl, že to asi bude dělat líp.hádám, že librova varianta bude mít lepší balistický vlastnosti, protože ty z té tkaniny se rozvinuly kousek za hlavní a letěly jako disk naplocho, čili aerodynamicky dost o hovně a přesnost prej tak do 5m. jeho 9mmL sport jsou fakt luxus proti tomu šmejdu z vlašimi. ale ty snaily bych rád jednou viděl v reálu a zajímalo by mě, z jakýho jsou matroše.
-
SW_FOX - Grafoman
SW_FOX píše:dřív se to dělalo jako polštářek svařený ze dvou koleček umělý tkaniny. libra bych řekl, že to asi bude dělat líp.hádám, že librova varianta bude mít lepší balistický vlastnosti, protože ty z té tkaniny se rozvinuly kousek za hlavní a letěly jako disk naplocho, čili aerodynamicky dost o hovně a přesnost prej tak do 5m. jeho 9mmL sport jsou fakt luxus proti tomu šmejdu z vlašimi. ale ty snaily bych rád jednou viděl v reálu a zajímalo by mě, z jakýho jsou matroše.
No tady je ten pytlík svinutý jakoby do tvaru S (říkal v GunClubu jeden co byl u testů v Prototypě) a letí prej docela dobře.
Jinak ty snaily jsou ocelové s vodícíma kroužkama z něčeho měkkého, jestli se dobře pamatuju na IWA kde kolem nervozně pobíhali němečtí policajti vojáci a kdoví kdo ještě a děsili se že tohle někdo dělá....
-
premek - Site Admin
KRAMPUS píše:dřív se to dělalo jako polštářek svařený ze dvou koleček umělý tkaniny. libra bych řekl, že to asi bude dělat líp.hádám, že librova varianta bude mít lepší balistický vlastnosti, protože ty z té tkaniny se rozvinuly kousek za hlavní a letěly jako disk naplocho, čili aerodynamicky dost o hovně a přesnost prej tak do 5m. jeho 9mmL sport jsou fakt luxus proti tomu šmejdu z vlašimi. ale ty snaily bych rád jednou viděl v reálu a zajímalo by mě, z jakýho jsou matroše.
Mel jsem driv ten polstarek v 357mag, nevim uz ale kdo to vyrabel. Presnost na 20m byla naprosto uspokojiva, prostrelilo to jednu vrstvu takovy ty gumovy matrace (ty stary s opravdu silnou gumou).
Librovy sporty oznacovat jako luxus oproti vlasimskejm, mno nevim nevim ...
Jedna prosba.
Osekavejte prosim quote od predchozich osob ve svem prispevku, at pak neni vnorenych 10 prispevku, zbytecne to prodluzuje a zeprehlednuje tu stranku.
-
carlos - Nový uživatel
SW_FOX píše:Mrkni sem, tady o tom najdeš něco víc, je to ten Měkký plast...
Tak to vypadá že konečně broky který by mohli mít smysl. V devítce je asi zkusím sehnat a vyzkoušet. (třeba na plastový kanystry)
- taurus
- Častý návštěvník
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Jenom na doplnění. Ty Short Stopy se vyráběly ve třech výkonových variantách a byly značeny barvou plastové kukly. Červená, modrá a žlutá. Nejvýkonější byla ta červená. Fungovaly tak, jak je shora popisováno, měly však jednu špatnou vlastnost. Nesměly se moc dlouho skladovat. Po delším čase od výroby náboje si totiž ten textilní polštářek " zapamatoval " svůj složený tvar a po výstřelu se nerozvinul tak, jak by měl. Střela potom letěla ve složeném tvaru a působila jako normální olověná.
-
SW_FOX - Grafoman
-
Garmin - Nový uživatel
taurus: ahoj, na čem konkrétně jsi zkoušel ty gumové .380? Jak jsi s nimi spokojen? Já jsem to picnul z 4" .357 asi na 15m do plastové lahve(PET) z půli naplněné vodou. Výstřel vůbec nedělal ránu(znělo to jak kapslík), o zpětném rázu vůbec nemluvě. Ale překvapil mě ten účinek(nevím co si o tom mám myslet). V té lahvi byly takové jakoby "promáčklinky", ale ani jednou po zasahu nepadla "k zemi". Těžko řící, co jsem tímto "pokusem" vlastně zjistil Chtělo by to nějakého dobrovolníka(asi).
- taurus
- Častý návštěvník
Já to zkoušel z taura 6" .357. Ale nedělal sem žádné test. Asi se obětuju a testnu to sam na sobě. Mám doma takové pěkné vatované kabátek. Napřed zkusím do prázdnýho a podle toho jak to bude vypadat se do něho oblíknu. Aby to nedopadlo tak jak někde v hospodě když se pohadali o tom jestly brokové náboj 9mm LUGER projde vaťákem a hned to jeden na sobě vyzkoušel. No v nemocnici ho asi nepochválili. Kdyžtak to nafilmuju a přidám k videím na YOU TUBE k těm co už tam mám.
- Fifa
- Pravidelný návštěvník
Re: ALFA - PROJ .380alfa - gumídek
S dovolenim ozivim jedno starsi auditko, uvedeny odkaz jiz totiz nefunguje.
Kde sehnat a jake nesmrtici naboje na obranu ? Nechci nikoho zabit prvni strelou. Zajimame me zejmena raze 9 a .357 ?
Kde sehnat a jake nesmrtici naboje na obranu ? Nechci nikoho zabit prvni strelou. Zajimame me zejmena raze 9 a .357 ?
-
- Fifa
- Pravidelný návštěvník
No jenze ja se chci trefit dobre. a to ze dvou duvodu:
1) Treba tim odvratim utok
2) Kdyz ne a pak to mrtvole najdou v kabate urcite to bude argument pro nutne pouziti zbrane.
1) Treba tim odvratim utok
2) Kdyz ne a pak to mrtvole najdou v kabate urcite to bude argument pro nutne pouziti zbrane.
-
Fifa: aby to makalo spolehlivě s municí, která je "nesmrtící" a dala se vyrobit mrtvola, budeš muset použít revolver 38/357. tam je zdaleka největší sortiment střel, protože mechanismus není závislej na výkonu střeliva. 9L de facto je mimo hru.
- PaF
Revolver Alfa Proj 9mm Luger
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery