-
VladimírD. - Pravidelný návštěvník
-
Finson - Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
-
armytec - Příspěvky: 317
abych ukončil dohad ys časem zkuste se kouknout sem:
http://www.mvcr.cz/sbirka/2002/sb136-02.pdf
je to vyhláška kterou se řídí zkouška odborné způsobylosti.- možná by neškodilo jí sem umístit ke stáhnutí.
pro ty líné je to v § 5 a liší se to podle skupiny zp kterou si děláte. v případě že si děláte víc skupin tak je to vždycky ten "nejtěžší" čas a přesnost. až se na to koukne ten kdo si chce dělat zkoušku tak uvidí že času je víc než dost.
http://www.mvcr.cz/sbirka/2002/sb136-02.pdf
je to vyhláška kterou se řídí zkouška odborné způsobylosti.- možná by neškodilo jí sem umístit ke stáhnutí.
pro ty líné je to v § 5 a liší se to podle skupiny zp kterou si děláte. v případě že si děláte víc skupin tak je to vždycky ten "nejtěžší" čas a přesnost. až se na to koukne ten kdo si chce dělat zkoušku tak uvidí že času je víc než dost.
- vito
- Častý návštěvník
Zkouška odborné způsobilosti
Pořád mám někde doma platný průkaz zkušebního komisaře, i když jsem naposledy zkoušel za starého znění zákona a když jsem provozoval střeleckou školu. V novém znění zákona kvůli " střetu zájmů " už není možno být současně zkušebním komisařem a provozovat koncesovanou živnost v oboru, tak jsem stáhl roletu a zůstal zkušebním komisařem. Pokud se pamatuji, tak s časem na střelbu si není nutné dělat hlavu. Je ho tolik, že to vždycky stihnete. Vlastní průběh zkoušky se vždycky do určité míry řídí podle toho kterého zkušebního komisaře, i když je přesně stanoven prováděcím předpisem. Ale civilní zkušební komisaři to neměli lehké ani za starého znění zákona. Policie nám téměř vždy přidělovala na zkoušky svůj "dozor". A mohla to být třeba mladá policejní úřednice, která často o zkouškách moc nevěděla. Policie raději zkoušky provádí svými komisaři.
-
Babyman - Častý návštěvník
Času je dost.Já jsem si mohl vybrat z CZ75 nebo CZ70,tak jsem bral 75 a to na 10m je pohoda.Nejdřív 3 rány zkušební a pak jsem musel dát 4 z 5ti ran do terče.Měl jsem už z ní vystřeleno cca 50 ran.A pak jsem střílel z malorážky na 50m.Což bylo také OK.Rozborku po mě chtěli jen ústně a po druhý větě mě přerušil a bylo hotovo.
Co se změnilo je to,že musíš trefit na terči ty kruhy.Předtím stačilo trefit jen papír třeba i ustřelit růžek.
Ale i tak je ta střelba to nejjednodušší co na té zkoušce je.(Nejtěžší bylo vystát 2h frontu u doktorky a ještě za to zaplatit 300!
)
Co se změnilo je to,že musíš trefit na terči ty kruhy.Předtím stačilo trefit jen papír třeba i ustřelit růžek.
Ale i tak je ta střelba to nejjednodušší co na té zkoušce je.(Nejtěžší bylo vystát 2h frontu u doktorky a ještě za to zaplatit 300!

-
ufo - Moderátor
LOL, to jsem mel smulu... Cvicenej jsem byl na CZ75 a strilel CZ50?(decock)... Komisar - male stare vztekle pincl...
- Nabit a v case XX strilet, bez nastrelu... Az jsem se divil, ze jsem se vsema trefil do cernyho aj z malorazky... A predchozi rozborka? Pokecal jsem o bezpecnem zachazeni a nez me chtel zacit instruovat, tak jsem mu 75tku a posleze malorazku rozebral a slozil... Za ty love(1k za strelnici na zk) me ten prekvapenej xicht stal... 

- Eladrin
- Pravidelný návštěvník
Tak mám konečně za sebou TU zkoušku. Dělal jsem ji v okr. Jihlava, ale dostali jsme přiděleného komisaře z Pelhřimova. Testy díky MarKovi za 76 (no jo, spletl jsem si vyhlášky 369 a 371), nicméně z 11 přítomných nás zbylo pět. Komisař byl docela v pohodě, ale popsat zbraň chtěl sakra podrobně (typ pažby, na co je ten zoubek na hlavni CZ75, lůžko závěru brokovnice, typ zámku br., typ závěru malorážky, jak funguje vyhazovázko revolveru, dru mířidel - zkrátka věci, které jsem nikdy neslyšel ani neviděl), nicméně to byly otázky mimo soutěž. Ečkaři stříleli jen z pistole, neEčkaři z malorážky a brokovnice. Takže z těch, co postoupili k praxi to udělali všecí.
Jinak na zkoušky se dá naučit za den (vysokoškoláci za noc), takže teď jdu spát
Jinak na zkoušky se dá naučit za den (vysokoškoláci za noc), takže teď jdu spát

-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
Iha - Příspěvky: 1466
Tak to mam take za sebou (uspesne). Rozhodne diky MarKovi, urcite to pomohlo pri treningu. Co se tyce strelby tak jsem strilel jen z kratke (mam A,B,E) komisar rikal, ze muze vybrat jednu zbran na strileni a tak volil pochopitelne kratkou. Jediny kdo strilel vse, byli lidi co chteli C. Tak ted uz jen doktora a hura na policajty.
-
Finson - Častý návštěvník
- Eladrin
- Pravidelný návštěvník
-
Iha - Příspěvky: 1466
No tam kde jsem strilel ja se rozebira 83 co maji jen na to + brokovnice + malorazka. Mirit do bezpecneho prostoru, prst mimo spoust, vytahnes zasobnik, zkontrolujes komoru, rozeberes pro cisteni a slozis, vsechny tri. U malorazky a pistole po me chtel bezpecne vypustit kohout u brokovnice ne (hamrleska, dela se to obdobne jak u malorazky, kdyz ji zaviras, tak drzis obe spouste a ono se to nenatahne). Tot snad vse.
-
Anorektik - Častý návštěvník
U brokovnic s dělenou spouští mi bylo řečeno, že je to zaručená cesta, jak z...vit spoušťový mechanismus, a že právě proto se prodávají školní náboje které se odcvaknou a flinta se ukládá i s nimi. Jestli jsem to dobře pochopil, obzvláště na toto trpí brokovnice, u kterých zadní spoušť odpaluje oba úderníky v obráceném pořadí.
-
alfonss - Grafoman
-
Anorektik - Častý návštěvník
Nemyslím přímo vycvakávání, ale zavírání flinty se současně zmačknutými spouštěmi takže se nenatahnou, což dle jednoho zbrojíře znamená že působíš silou proti těm táhlům uvnitř, takže se zkroutí či co a flinta pak prý tupluje. Mačkání spouště při zavírání závěru se používá běžně u kulovnic současně se zamačknutím nábojů pod závěr do schránky, takže komora je prázdná a úderník nenatažen. Nemělo by to takto být obzvláště na společných lovech, já osobně raději vyndavám závěr. Tento postup aplikuji zejména při slézání posedu, pak jenom zaharaším a mám znovu nabito. A myslel jsem tím hlavně ZHčka.
-
alfonss - Grafoman
-
Silencer - Pravidelný návštěvník
Svoji zkoušku OZ bych raději ani nezmiňoval. Přišel jsem, na stavu pětasedma a 6
nábojů - pokyn - naládujte, až řeknu tak 5krát vystřelte a hotovo. Poznamenal jsem že mám 6 nábojů, tak mi jeden sebral a jelo se. Nasypal jsem mu je do černýho, slečna vedle mě do podlahy
Vyndal jsem zásobník a to bylo pánové pro skupinu B a E vše, žádná rozborka, manipulace, 3 nástřelný rány.... nic zaplatil jsem 1500,- (mejch nejdražších 5 ran v životě, jedna za 300,-
) a s osvědčením pelášil domů.

- Ája
- Nový uživatel
-
Jimi - Moderátor
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)