- cony
- Častý návštěvník
Zbraň pro leváka
Mohl by jste mi někdo doporučit nějakou slušnou zbraň ( v ráži 9L) u které bych neměl problém jako levák případně kdo a za kolik by dokázal předělat ovládací prvky na pravou stranu. Ve velkorážce jsem začátečník tak by se mi hodili nějaké rady. Chtel bych ji hlavně na sport. U normální CZ 75 nedosáhnu na pojistku natož na záchyt snad CZ85 nebo CZ 75 tactical sport z této rodinky by možná stála za uvážení CZ 75 SP-01. Z GLOCKU se mi střílelo docela dobře, ale není to zrovna můj šálek čaje. Z pistolí typu 1911 jsem ještě neměl tu čest střílet takže nevím.
- lukas
- Pravidelný návštěvník
Re: Zbraň pro leváka
SP01, ultra tenké střenky, koupit jen vypouštění zásobníku pro leváka a jsi v poho, eventuelně nechat obrat rukojeť.
-
Balda - Častý návštěvník
cony píše: Z GLOCKU se mi střílelo docela dobře, ale není to zrovna můj šálek čaje.
Sem taky levák....... Glock se v poho ovladá ukazovákem levé ruky,- pro leváka doporučuju

Že se ti nelíbí se třeba časem změní , před par lety to pro mě byla hnusná zbran kterou bych si nikdy nekoupil.
- vito
- Častý návštěvník
Zbraň pro leváka
Co mám zkušenosti s leváky, valná většina z nich se naučila ovládat záchyt zásobníku, ev. záchyt závěru levým ukazovákem a jde jim to bez problémů. Já, ač jsem kompletní pravák, bych zase potřeboval zbraň pro leváky. Mám totiž malou ruku a krátké prsty a u většiny zbraní nedosáhnu při normálním držení palcem ani na jeden záchyt. Znamená to pro mne převracet zbraň v ruce, nebo si pomáhat druhou rukou. Musí s tím člověk ovšem počítat. 

- cony
- Častý návštěvník
Tak u te sportky jsem neměl problem. Ovladani bylo možná ještě snažší než pravou rukou, ale u normální čízy je pro mě jednodužší trhnout za závěr poněvadž je záchyt na levý ukazovák docela špatně umístěn. alespoň pro moji ruku. Chtěl jsem hlavně zjistit jake mam možnosti a jaké jsou zkušenosti leváků. Res. zjistit jestli se mi vyplatí si nechat předělat pistoli. Jinak chtěl bych do cele pistole investovat tak kolem 20 tisíc plus mínus 2 tisíce.
Jinak dík za rady
Jinak dík za rady
-
rostar - Častý návštěvník
Parťák je levák. CZ 85 která mu vyhovovala ovládáním už nechtěl kvůli váze zbraně. Dlouho rozhodoval mezi G17 a Steyr M9. Vyhrál Steyr protože ho sehnal za dobrý peníz. Závěr vypouští ukazovákem úplně v pohodě. Je spokojený. Minulý týden jsem viděl funglovku Steyr M9 na střelnici Corrádo v Ostravě za 14460.-Kč R
- vito
- Častý návštěvník
Zbraň pro leváka
K tomu Steyeru, prodejna Kentaur v Dejvicích doprodávala Steyery ve všech rážích za cenu pod 10.000.-. Bohužel jsem se rozmýšlel moc dlouho a přišel jsem pozdě. Za ty peníze.... 

- German.P
- Pravidelný návštěvník
Balda píše:cony píše: Z GLOCKU se mi střílelo docela dobře, ale není to zrovna můj šálek čaje.
Sem taky levák....... Glock se v poho ovladá ukazovákem levé ruky,- pro leváka doporučuju![]()
Že se ti nelíbí se třeba časem změní , před par lety to pro mě byla hnusná zbran kterou bych si nikdy nekoupil.
A jak je to s vypouštěním zásobníku?? Taky bez problému?
-
Kuku - Častý návštěvník
Naučíš se ovládat jakoukoliv zbraň, jen musíš chtít. Sám jsem levák a nikdy jsem nezatoužil po zbrani s oboustrnými ovládacími prvky. Jak psal Balda Géčko je pro leváky naprosto ideální, já teď ujíždím na 1911/2011 a úplně v pohodě. Musíš zkoušet, střílet a hlavně hodně sušit.
- cony
- Častý návštěvník
Já jsem si nakonec koupil taky Glocka, a vypouštění zásobníku se mi ovádá nejlépe levým ukazovákem, jak už psal Balda. Jde tam dosáhnout pohodlně a bez problémů, akorát pokud bysis koupil prodloužený vypouštěč, tak doporučuju srazit hrany. Originál mě dost dřel do prstu. Každopádně když teď vezmu do ruky jakoukoliv zbraň i s oboustrannými ovládacími prvky, intuitivně vypouštím ukazovákem a nepřemejšlím co mám zmáčknout 

- C08R4
- Občasný návštěvník
Ja som tiez lavak. Mam Glock 17 MB (Obojstranne vyputanie zasobnika). Zaver davam do prednej polohy potiahnutim do zadu. Je to fakt dobra zbran a aj vhodna pre lavaka. Z tych dalsich by som ti oporucil GP K100 (Ta ma komplet obojstranne ovladanie) taktiez CZ85, H&K P30, CZ 82/83 (Nema obojstranne ovladanie zaveru) ale aj na Berette 92FS sa da prehodit vypustanie zasobnika, Springfield XD sa taktiez vyraba aj pre lavaka. No mas z coho vyberat
. Osobne by som vyberal na tvojom mieste medzi G17/19/26 MB, K100, P30, co ti viac sadne 

- kraken
- Častý návštěvník
Zdravim
Chtěl bych se zeptat na zkušenost leváka s 1911kou. Oboustranná pojistka jak koukám nebude žádný problém ale co zádržka zásobníku, oboustranou nebo prestavitelnou na pravou stranu jsem na žádné fotce neviděl a nechce se mi moc zádržku mačkat prostředníkem, vím že to jde ale budu si tím kazit návyk u dalších zbraní což se mi nechce. Dále jak je řešen záchyt závěru, dá se vystavit a schodit bezproblému levým ukazovákem?
Chtěl bych se zeptat na zkušenost leváka s 1911kou. Oboustranná pojistka jak koukám nebude žádný problém ale co zádržka zásobníku, oboustranou nebo prestavitelnou na pravou stranu jsem na žádné fotce neviděl a nechce se mi moc zádržku mačkat prostředníkem, vím že to jde ale budu si tím kazit návyk u dalších zbraní což se mi nechce. Dále jak je řešen záchyt závěru, dá se vystavit a schodit bezproblému levým ukazovákem?
- cony
- Častý návštěvník
Sám 1911 zatím nevlastním, ale už jsem z mnoha střílel. Pro leváka je nejjednodužší naučit se vypouštět zásobník ukazovákem střílející ruky, stačí doma trochu tréning a přijde ti to přirozený. To samý záchat závěru. I když držím zbraň s oboustranými prvky, používám raději ovládání ukazovákem a zatím jsem nenarazil na zbraň u které by to pohodlně nešlo. Jediný prvek který takhle snadno nejde ovládat, je pojistka, ale tu seženeš bez problémů oboustranou. Schválně si to zkus u jakékoliv zbraně s klasickými ovládacími prvky a uvidíš. Pro začátečníka to má ještě výhodu, že při přebíjení máš vždy prst mimo spoušť 
EDIT: koukám, že se už opakuji, aspoň jde vidět, že to pořád platí

EDIT: koukám, že se už opakuji, aspoň jde vidět, že to pořád platí

- kraken
- Častý návštěvník
Nechci si ale kazit návyk jak jsem již psal, jelikož ostatní zbraně vypouštím palcem a předělávat zádržku u ostatních zbraní se mi nechce, raději bych levorukou zádržku na 1911, je to pro mě větší komfort, když to nepujde tak se hold přizpůsobim,...
- cony
- Častý návštěvník
Tak to tě asi nepotěším. Na 1911 se oboustraná ani otočná nedělá. Jedině si ji zkusit vyrobit a propilovat v zásobnících drážku pro záchyt na druhé straně, ale nevím jestli ve zbrani na to bude místo a asi určitě budeš muset zasáhnout dorámu.
-
Petr75 - Pravidelný návštěvník
Já mám krátký prsty a kdybych byl levák, tak by to bylo lepší - palcem blbě dosahuju na vypouštění zásobníku na všech pistolích, co jsem zatím držel v ruce - CZ75, Steyr M9 (ač jinak se mi drží krásně), 1911, Glock. V případě, že bych držel v levý, tak vypouštím zásobník ukazovákem a bylo by. Pro leváka s krátkými prsty mi vychází 1911 s oboustrannou pojistkou jako nejlepší řešení. Pokud Ti ovšem sedne i jinak. Závěr stahuju vždycky druhou rukou - učili mě, že je to lepší návyk, když používáš víc zbraní, kde je záchyt konstruován pokaždý jinak.
- Kelly01
- Pravidelný návštěvník
Jsem ortodoxní levák a mám jednostranou pojistku, po pár tisících ranách bych už pravděpodobně oboustranou nevyužil 

-
rabbit3278 - Pravidelný návštěvník
mam HP P30L a tenhle problém neřeším. Kompletně oboustranné ovládání. Bohužel jsme mi leváci maličko v nevýhodě
-
Knecht - Častý návštěvník
Taky jsem jako levák hledal a vymýšlel co pořídit...uvažoval jsem o vz.82, ale jako na potvoru nebyla zrovna tou dobou nikde k mání za slušnou cenu...a pak jsem víceméně shodou okolností dostal z Alfy nabídku na pistole Ruger - měli tam celou várku P-série, všechno už dnes nevyráběné typy, funglovky z nějaké staré zásoby. Komplet oboustranné ovládání. Chtěl jsem nejdřív P93 nebo 94 (semikompakt), ale pak jsem vzal do ruky fullsize P89DC a láska vzplála 

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní