Uživatelský avatar
Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 833
Registrován: 20.11.2008 11:20

24.08.2011 12:04

Re: Zbraň a alkohol

Přesně tak, zbraň je nejbezpečnější, když ji mám ve vnitřním futrálu v gatích s nábojem v komoře, dokud není nositel ožralý tak, že střílí do lustrů nebo rozebírá v hospodě s nábojem v komoře.
A to je kámen úrazu. Povolíš to, 300.000 soudných držitelů ZP ti poděkuje, tři debilové se ožerou, a novináři ti omlátí o hlavu, že jsi povolil opilcům mít ostře nabitý kulky v bubínku :roll:
Stávající úprava je imho plně vyhovující. Když někdo 1-2 pivy překročí zákon, nikde se tím nechlubí, dotáhne kvér domů, tak se stane prd. Když udělá průser pod vlivem, není co řešit. Howgh.

Uživatelský avatar
Zdeněk G
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 98
Registrován: 12.10.2009 8:48
Bydliště: Vyškov, Ústí nad Labem

24.08.2011 14:15

Re: Zbraň a alkohol

Joe: Prakticky by se neměnilo nic. Ti tři debilové se ti s tim ožerou stejně, ať to maji nabitý nebo ne a zákon je zajímat nebude. Viz. cheb. Ti slušnější, kteří to neřeší ani teď a nedělají s tím bordel budou v bezpečí proti případné buzeraci a nechaji navíc spíš kvér bezpečně na opasku než aby ho strkali bůhví kam jak to děláme někteří dnes abychom dostáli zákonu a ti kteří si myslí že to není rozumné nemusí pít ani tak.

Fakt je že je to tak spíš kvůli případnejm ožralejm myslivcům, než E-čkařům, kteří by na honech vesele chlastali a pak tvrdili že oni nestříleli, že přišli jen na čumendu.

Ono to nerozumné je, stejně jsem nakonec zůstal u kofoly... Ale zas zbraň beru jako normální věc denní potřeby. Neměla by být nástrojem k sebezotročení.

Homer262
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: 06.06.2009 18:00

24.08.2011 23:42

Re: Zbraň a alkohol

Ta analogie s autem je podle mně trefná. Čím se liší člověk u piva který má v kapse klíčky a před hospou zaparkované auto od toho, co má v kapse zbraň? V obou případech jde jen o ovládací schopnosti - soudný člověk auto nenastartuje a kvér nevytáhne. Ale není zákon, který by komukoli nalil do hlavy soudnost.
Každý musí vědět, kde jsou jeho hranice - když ví, že s ním pivo nebo dvě nic neudělají, nevidím důvod, proč by si je musel kvůli zbrani (nebo klíčkům) odpírat. A když si jde někdo zformátovat mozek, tak by měl být odpovědný a nechat jedno i druhé doma.
BTW zákaz nošení v hospodách a na společenských akcích také znamená, že krimi živel zde má připravenou skupinu zaručeně neozbrojených.
A ještě mimo téma k té nulové toleranci - tu mají jen postkomunistické státy, které ji zdědily po svých bolševických režimech. Opravdu nechápu, k čemu je nulová tolerance v zákonu, když je obecně známo, že koncentrace alkoholu do 0,3 - 0,5 promile nemá naprosto žádný vliv, testery policie nejsou schopny detekovat méně než 0,3-0,4 a když policejní ředitel veřejně vyhlašuje, že vydá dopravákům interní pokyn hladiny do 0,5 ignorovat.

Uživatelský avatar
Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1381
Registrován: 30.09.2006 17:17
Bydliště: Západ

25.08.2011 8:25

Re: Zbraň a alkohol

Testery Dräger a Lion (používané u PČR) jsou schopny detekovat od 0,1 promile. Biologická hranice u člověka bývá do 0,2 - 0,3 promile. Proto také nová úprava zákona o provozu na poz. komunikacích.
A nulová tolerance? Vždyť jsme v čechách, s nulovou tolerancí si přece můžu dát jedno pivo. A když povolí do 0,3, tak si jich můžu dát pět a jednu vodku. V tomhle národě totiž v určitých věcech chybí soudnost. :roll:
Policejní ředitel si může vydávat co chce, zákon hovoří jasně a pak je to na osobní statečnosti každého soudruha. Každopádně odbory dopravy většinou hladinu alkoholu do 0,3 promile neřeší vyslovením zákazu řízení.

Uživatelský avatar
Zdeněk G
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 98
Registrován: 12.10.2009 8:48
Bydliště: Vyškov, Ústí nad Labem

25.08.2011 9:17

Re: Zbraň a alkohol

To o tom jak češi cokoli povolené automaticky překračují jen proto že můžou jsou žvásty.

Kdyby to platilo, tak jede každý serpentinama v lese 99 km/h protože je tam povoleno 90 a 10% je policejní tolerance.

Samozřejmě se pár takových blbců co se takhle někde zrakví každý rok najde, ale to jsou vyjímky potvrzující pravidlo, že se většina lidí chce dostat kam potřebuje živá a intuitivně přizpůsobuje rychlost stavu a povaze vozovky, provozu, etc. ať už to po nich zákon chce, nechce, nebo jim to dokonce zakazuje.

Dle mého tenhle poměrně rozšířený blud vznikl právě z toho že legislativou odtrženou od reality je tu plno věcí nastaveno naprosto absurdně, takže se na to, pochopitelně, zvysoka sere. A právě proto že se na všechno sere někteří usuzují, že lidi budou srát na jakákoli pravidla a ignorují to že lidé si dokonce sami tvoří vnitřní pravidla i tam kde to po nich nikdo nechce a nevymáhá dodržování.

Jde o zaměňování příčiny a důsledku.

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 782
Registrován: 05.01.2011 10:11
Bydliště: Karlovarský kraj

25.08.2011 13:30

Re: Rozšíření ZP + prošlý OP :-)

Tak fajn. Píchlo se tu tak nějak do vosího hnizda a mě se nelíbí, že se tu diskutuje o věci, o které by se vůbec diskutovat nemělo.

Pokud vám neotevřou oči ani tyto případy tak pak už vážně nevím.
http://www.lidovky.cz/alkohol-a-zbran-s ... _domov_nev
http://www.silvarium.cz/zpravy-z-oboru- ... vsky-denik

Tady u slovenských kolegů se na toto téma už diskutovalo také
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=708 A jak vidno, Slováci si tam v zákoně to "nošení" už upravili na "mať pri sebe".


Reklama

Uživatelský avatar
Spock lone wolf
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 117
Registrován: 17.01.2010 18:02

25.08.2011 14:32

Re: Zbraň a alkohol

A kdo jste, vážený pane, že rozhodujete o čem se diskutovat smí a o čem ne?
Přijde mi že máš z alkoholu úplně stejný panický strach jako mnoho lidí ze zbraní a řešíš ho úplně stejně - snahou o paušální zákazy, bez ohledu na to jestli to bude mít nějaký reálný efekt (aspoň na ten deklarovaný záměr, neberu-li jako hlavní důvod okleštění svobody). To říkám jako abstinent, který se napije čtvrt skleničky za rok, aby zjistil, jestli mu to ještě pořád nechutná.

Uživatelský avatar
Zdeněk G
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 98
Registrován: 12.10.2009 8:48
Bydliště: Vyškov, Ústí nad Labem

25.08.2011 14:36

Re: Zbraň a alkohol

Bradek:
Podle této logiky by se ale měl zakázat alkohol absolutně, protože člověk může pod jeho vlivem spáchat zločin či přestupek i tak. Ať zbraň má nebo ne.

Nebo ne vlastně, měli by se zcela zakázat zbraně. Protože člověk s nimi může něco provést. I střízlivý.

Houby. Už to mám! Měli by se zakázat lidé. Můžou totiž něco spáchat i neozbrojení a střízliví.

Tahle diskuse je relevantní stejně jako je relevantní diskuse o míře tolerance alkoholu při řízení automobilu.
Ta diskuse je relevantní, protože lié kteří občas pijí a nosí evidentně jsou.

To že se dělá bordel, někomu ublíží, či jej poškodí, ohrozí... je problém.

To jestli tomu někdy předchází chlastání, držení zbraně nebo oboje zároveň není až tak podstatné a samo o sobě není důvodem k přečinu. Důvodem je až to, že se někdo rozhodne daný průser udělat.

Naprosto stejná argumentace vede i k argumentům zákazu zbraní obecně - podívejte se, tady je X případů že někdo někdomu ublížil. Použil k tomu zbraň. Zbraně jsou špatné... atd.

Uživatelský avatar
wolf
 
Příspěvky: 698
Registrován: 16.04.2008 0:06
Bydliště: Frydek-Mistek

25.08.2011 15:08

Re: Zbraň a alkohol

Hele a nebylo by od veci zakazat v restauracich popelniky a sklenene nadobi? Prece jenom to bylo jiz nejednou pouzito k poskozeni zdravi jineho jedince, nemluve o nohach od stolu ci zidle.

Idealni hospoda podle Bradka by zrejme mela vypada tak, ze projdeme dovnitr ochrannym ramem, odlozime noze, teleskopy, zbrane atd. ktere si muzeme vyzvednou nasledujici den, sedneme si na holou zem, pivo nam donesou v plastovem mekkem kelimku (tvrdy plast je mozno pouzit jako zbran) cigarety budeme klepat a tipat o zem, na zachode bude jen dira v podlaze misto hajzliku, aby nahodou nekdo nepouzil neco z nej a misto umyvadla bude z diry ve zdi teci voda, samozrejmosti jsou dvere bez klik a super nerozbitne, zaroven vsak mekke, jako vsechny steny, aby se nekomu neco nestalo, kdyby nahodou prece jen doslo ku rvacce a poslal ho proti zdi. Jo a zapomel jsem, na ruce a nohy dotanes navleky s penovkou aby pripadne napadeni druheho bylo mekke. Samozrejmosti je ze vse se naliva ve vedlejsi mistnosti a podava pouze pres maly pruzor ve zdi aby se nekdo nezranil o pipu ...
Proste krasne a idealni pro Bradka ...
Jenze clovece vetsina lidi ma normalni rozum a ti co ho nemaji , tem nepomuze ani zakon aby ho dostali ...

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 782
Registrován: 05.01.2011 10:11
Bydliště: Karlovarský kraj

25.08.2011 15:45

Re: Zbraň a alkohol

Jak malý Jardové...
Zaprvé....To Spock - nic nerozhoduji, pouze jsem zdělil svůj názor, že není o čem diskutovat. Zákon mluví jasně.
Zadruhé... To all - Nevím jestli jste si toho všimli, ale on ten chlast ve spojení se zbraněmi zakázaný je!
Zatřetí..... - Váš sarkasmus mě nevytočí jestli vám jde o tohle.
Začtvrté.... - S alkoholem a pouhým "držením zbraně" bych být vámi si nebyl tak jistý. Vzpomněl jsem si na kontrolu zbraní, zbrojáků a alkoholu v naší místní restauraci po honu a nedopadlo to valně. A co myslíte, měli náboje v brokovnicích?... neměli !!!
Zapáté.... - podle vašich reakcí soudím, že jste si ani jeden ty odkazy výše nepřečetli.

Wolfůf sarkastický blábol jsem po čtvrtém řádku už ani nedočítal

Uživatelský avatar
ufo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 4036
Registrován: 05.07.2006 14:16
Bydliště: Brno www.maxrounds.com

25.08.2011 16:38

Re: Zbraň a alkohol

A DOST! Vracime se k diskuzi, jeste jedno osobni napadeni, tak si vyslouzite BAN. ufo

2 Bradek: Porid si trezor na dva ruzne klice. Kdyz si budes chtit dat pivo, odevzdej jeden klic na mistni sluzebnu policie.

Lukash_sax
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: 06.07.2009 14:54

25.08.2011 19:30

Re: Zbraň a alkohol

Zdravím vespolek.
Po přečtení všech příspěvků tady mi v hlavě vyvstal poněkud jiný úhel pohledu, než jakým se tu ubíráte.
Zákon zakazuje pod vlivem alkoholu nošení a jakoukoliv manipulaci na místech veřejně přístupných. A není onen režim držení (zbraň v uzavřeném obalu nenabitá atd., za účelem přemístění z místa na místo) náhodou manipulací? Je to samozřejmě otázkou výkladu zákona, ale logicky. I když bude zbraň v kufru, tak s ní manipuluji, protože manipuluji se zavazadlem, ve kterém se nachází.

Uživatelský avatar
Zdeněk G
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 98
Registrován: 12.10.2009 8:48
Bydliště: Vyškov, Ústí nad Labem

25.08.2011 19:58

Re: Zbraň a alkohol

Lukas:
Sve doby jsem četl zprávu že policie kontrolovala opilého mladíka, když jim dal doklady tak tam měl i zbroják, na dotaz jestli má zbraň řekl že jo. Měl ji v batohu, zásobník mimo zbraň, kde měl náboje tam nebylo. Protože se podle slov mluvčího ničeho nedopustil, museli ho nechat jít.

Celé to právě bylo v tom stylu "Jak je toto sakra možné, nejradši bychom ho zašili." takže z toho usuzuju že je to OK. I když policie se může při výkladu mýlit a dělá to často.

Ten článek už se mi najít nepodařilo. Bylo to někde na novinkách tušim.

Gangoš
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 361
Registrován: 05.08.2010 13:43
Bydliště: Střílky

25.08.2011 20:18

Re: Zbraň a alkohol

2 Bradek: Věšák v hospodě nebo radiátor či židle o kterou se po honě opře flinta není uzavíratelný obal (u nás je oblíbený kulečníkový stůl), takže se vlastně jedná o nošení i když je brokovnice nenabitá.
Apropó, pánové uzavíratelný obal je vlastně i zapínací kapsa na bundě ne? I když vysvětlete to někomu, že. :?

Uživatelský avatar
Petzold
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 11.12.2006 18:40
Bydliště: Sudetenland

25.08.2011 22:12

Re: Zbraň a alkohol

Kde je prosím v zákoně o zbraních doslova napsáno, že nositel/manipulátor zbraní ...nesmí požít/nesmí být pod vlivem alkoholu...? :shock:

Pořád jen čtu, že ...schopnost nesmí být snížena požitím...nemýlím-li se :) A tato formulace tam, věřte mi, není náhodně. Při tvorbě zákona padaly různé všelijaké moudré názory ve spektru od nulové tolerance až po maximální toleranci.

Na výzvu příslušníka se milerád podrobím kontrole, ale jestli je při mých 100kg a jistém životním tréninku moje schopnost snížena požitím nebo není, v mém případě rozhodne až soudní znalec. :wink: Ne žádný příslušník, a že už se o to jeden snažil.

Netvrdím, že zbraň a alkohol je šťastná kombinace, ale já sám nejlépe vím, kdy už je moje schopnost snížena a poté ani nemanipuluji ani nenosím. Ne proto že o tom hovoří zákon, ale protože velmi dobře vím, kdy ta chvíle nastala. Ale rozhodně to není po 1 pěkně řízném a vychlazeném.... :lol:

Uživatelský avatar
KamikazeCZ
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 108
Registrován: 02.08.2009 19:04
Bydliště: Brno

25.08.2011 22:14

Re: Zbraň a alkohol

Pokud jsi uz v takovy situaci, kdy ti PaCH chtel delat problemy, byl, a vybruslil jsi z toho tak, jak pises - nechtel by ses vic rozepsat?


velmi urážlivé označení příslušníka PČR nahrazeno z moci moderátorské slušnějším..Pzd

Uživatelský avatar
Petzold
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 11.12.2006 18:40
Bydliště: Sudetenland

25.08.2011 22:23

Re: Zbraň a alkohol

Netřeba z něčeho vybruslovat, stačí znát zákon, řídit se jím a ve správnou chvíli jím argumentovat. :D

Pokud si ale někdo myslí, že po 4-5ti pivech a nějakém frťanu jeho schopnost snížena není, je na šeredném omylu a nevybruslí z toho. :wink:

Uživatelský avatar
wolf
 
Příspěvky: 698
Registrován: 16.04.2008 0:06
Bydliště: Frydek-Mistek

26.08.2011 8:43

Re: Zbraň a alkohol

Petzold tve posledni dva prispevky mi mluvi z duse, podepisu se ti pod ne ...

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 782
Registrován: 05.01.2011 10:11
Bydliště: Karlovarský kraj

26.08.2011 16:28

Re: Zbraň a alkohol

TO Gandoš - já to možná blbě formuloval, ale přesně toto jsem tím myslel. Mrsknutá flinta do kouta, je nošení a jelikož mají v sobě dostatek lihovin k tomu, aby si lehce spletli hospodu s lodí, tak rozhodně v mezích zákona to nebývá. A to nemluvě o půlnoční salvě která se tak nějak stala už tradicí.

Gangoš
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 361
Registrován: 05.08.2010 13:43
Bydliště: Střílky

26.08.2011 17:41

Re: Zbraň a alkohol

No u nás bylo svého času zvykem, že když se na honě nic nestřelilo tak potom byly prostřílené všecky dobravní značky okolo dědiny. Pravda dělali to pořád jedni a ti samí výtečníci. Faktem ale je, že i když se dřív na honech na férovku chlastalo, tak nikomu se nic nestalo. A i teď když v blesk píše o nějakém postřeleném myslivci tak za to nikdy nemůže alkohol. Tím se nechci zastávat pití se zbraní. U nás na honech se už kupodivu taky nepije.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Spolehlivost a bezůhonnost

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků