Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

04.09.2012 20:15

Re: Walther P99

P99 je od včera doma a s plnou parádou. To co tady budu psát, berte z malou rezervou jelikoš je to pohled mojima očima, zkušenostma a pocitem z chování a ovládání atp.
Ten kdo nad P99 uvažuje, mu to může přijít vhod si o tom něco málo přečíst z pohledu uživatele. Jelikoš jsem prošel všelijakýma pistolema různých výrobců a mechanizmů, tak se na tuhle pistoli dívám z více stran, než jen z té že jí má agent 007 :P

Takže abych to nakousnul, P99 se jeví vzhledově trochu zvláštně ale na živo tomu tak není a její ergonomie je opravdu velice příjemná. Jelikoš má v sadě 3 výměnitelné pažbičky=hřbety, tak si věčina lidí najde tu pravou velikost. U mě to byla uplně ta nejmenší pažbička a pistole sedí v ruce opravdu nádherně. Člověk má picit že když jí uchopí, tak mu ta ruka jakoby malinko vroste do zbraně, oproti Sig 226 atp kde má člověk pocit že není ta pistole dobře posazena a chtěla by níže usadit, tady tomu je právě naopak a pistole ani nemá tendenci se nějak natáčet do boku jako u Glocka, kde je prostě věčině lidí celkem problém si na uchop Glocka zvyknout, ovšem dost lidí si zvykne jelikoš Glock je spolehlivá potvora. Když si ale někdo zvykne u Glocka na uchop, tak mu může vadit typ spuště, což byl i můj problém a i když jsem v Glocku chtěl postupem času najít něco co by mě přinutilo ho mít, vždy se objevila ta spoušť a ten Né moc ideální uchop, takže jsem Glocka měl 3x a vždy jsem se s ním rozloučil a hledal něco jiného. Je jasné že co nevyhovuje mě , vyhovuje dalším 100lidem a zase naopak, takže rozhodně nechci tady rozpoutat nějaké keci o spoušti atp, myslím že toho tady šlo už hodně v různých vláknech. Co chci ale dodat ke spoušti P99 je to, že ten mechanizmus DA/SA je velice slušně povedený, a na nošení bych řekl že je daleko vhodnější nez u Glocka a lidi co jsou zvyklí na funkci DA/SA si ho budou určitě pochvalovat, jelikoš má pekný, plynulí chod sice trochu delší ale bez drhnutí a v DA má dle tabulek 4kg a v režimu SA 2kg, takže žádná hrůza na služební bambitku. Já dneska prdnul z něho 190 ran přebíjenek v různém možném režimu, a opravdu spokojenost. Pár ran bylo seznamovacích a pak už to lítalo jak má kam jsem mířil=na flek. Přesnost je vynikající, a to jsem ani nestřílel mířenku ale jen tak pocitově. Na 25m není problém trefovat gongy o průměru 25cm, a jak píšu žádné extra míření. Ale jinak se vesmes pálilo na 15m a to bylo do velikosti dlaně při asi co 1sekunda = 1výstřel. Při rychlejší střelbě je pravda že je trochu víc divočejší, ale tak jak se o tom píše že moc kope, tak mě to vůbec nepřišlo když porovnám plastáky v podobné velikosti. A to jsem vykropil několik zásobníku opravdu rychle jak jsem jen mohl nebo střílel po 4ranách a pistoli jsem zvládal bez problému.
Co se vypouštění zásobníků týká, tak asi po 20 minutách co jsem si s tím hral doma na sucho, mě přijde jako ideální vypouštět ukazovačkem střílející ruky, je to mžík a nemusí se pistole vůbec nijak přehmatávat a nic podobného a zásobník je venku, fakt paráda a myslím že u tohodle páčkového systému takřka nehrozí že si ho někdo v akci odmáčkně a šuple se mu bude válet pod nohama, opravdu jen si na to zvyknout což není problém a je to lepší než klasické tlačítko, a to jsem celou dobu používal jen tlačítka, takže no problema se na to přetentovat :mrgreen:
Mířidla jsou podobná jako u Glocka, což zvýrazněné bílé "U" je na akční střelbu dobré,a mířidla se velice rychle chytají i při horším světle, takže paráda.
Záchyt závěru je pěkně plochý a nijak nezavazí, a přes tolhe všechno se dobře olvádá a pěkne zhazuje závěr.
Kvalita zpracování prostě velice dobrá, je to němec což svou kvalitou i dokazuje v preciznosti opacování i uvnitř zbraně.
Zásobníky jsou od firmy Mec-Gar, takže osvědčená kvalita a zásobník jde krásně zasunout i při malé použité síle a po zatlačení hlasitě cvakne zajištění takže je to i dobrá kontrola že drží. To třeba K100 je taková neštastná, kdy se do šuplat musí opravdu hodně jebnout aby to drželo. Tady je to opradu podobné jako na Sig 226, kde je poznat dobre načasování a promyšlenost.

Dokonce P99 pasuje do koženého pouzdra od firmy KM typ Cobra pro Sig 226. (Jen ho chce lehce namočit a vložit pistoli v sáčku do pouzdra aby se trochu naformátovalo a je to jako by bylo pro něj ušité, kdyby náhoduo někdo měl podobný záměr to udělat)
Takže jak to tak vidím, je to asi jako když si člověk najde milenku a zjistí, že je ve všem lepší než jeho žena a dokonce mu pasuje ideálně do postele, jako pistole do pouzdra :mrgreen: Takže abych to zkrátil, dnešní den rozhodnul že Sig 226 pujde prič, a v jeho pouzdře se už bude nosit Walther P99.

A kdo četl až do těď moje žvásty, možná mu moje malá zkušenost s P99 napoví, že by to mohla být pistole vhodná právě pro něho. Každopádně až nabouchám nějakou tu tisícovku, tak sem hodím dalšípoznatky. Ovšem z téhle pistole mám vážně dobrý pocit, a zdá se že je to konečně to co jsem hledal :D

Uživatelský avatar
Vejr
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 597
Registrován: 10.06.2012 15:58

04.09.2012 20:38

Re: Walther P99

Pod to se můžu podepsat
střílím s P99 od roku 1997, vlastně jsem s ním začínal střílet IPSC. A dost lidí do dnes tvrdí že mi to s ním šlo líp než s dospělou pistolí - Para Ord v .45. Vypouštění zásobníku ukazováčkem taky nemá chybu.
Bohužel si o něm myslím že by zátěž závodů a tréninků Ipsc dlouhodobě nevydržel. Taky už mám druhou hlaveň, první se nejdřív vydula, protože nebyla k sehnání nová tak se prostě na hulváta zbouchala kladivem zpátky a střílelo se dál, kupodivu to polygon vývrt nějak ustál. Ale časem se ulomil přední hák na hlavni takže se nakonec musela objednat nová. Každopádně se dobře nosí, spoušťovej mechanizmus mi vyhovuje víc než u Glocka

Carlitoban
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 147
Registrován: 31.10.2011 9:30

04.09.2012 21:51

Re: Walther P99

Měl jsem tu možnost vyzkoušet Zajícovu novou hračku (za což mu děkuji, protože díky jeho nákupní horečce jsem si ještě nikdy nezastřílel z tolika zbraní v tak krátké době :mrgreen: ) a musím uznat, že je to skvělá zbraň a tak trochu neprávem opomíjená.
Nejvíce podobná je asi G19 nebo nový Steyr. Ergonomie pro normální ruku super, je to umocněno výměnným hřbetem rukojeti. Dobře sedí jak při střelbě jednou, tak oběma. Pouze vypouštění zásobníku mi trochu vadilo, ale jak jsem si přehodil výhybku v hlavě, tak bych řekl, že je to snad i lepší než klasické tlačítko.

Mířidla glockovské, ty mi vyhovují maximálně, tvar závěru možná působí trochu předesignovaně, ale je to funkční a se zbraní se manipuluje bez problémů naprosto pohodlně. Výstražník SA režimu plus červená barva na vytahovači jsou na světle dostatečně zřetelné. Chování při střelbě asi jako G19, rozhodně lepší než 226 sig nebo K100. Kapacita 16+1 je dost na vcelku kompaktní rozměry. Nacpal jsem si ji do vnitřního pouzdra na „koule“ a ve stoje i sedě nikde nic netlačí ani nečouhá. Jinak než takto nebo vzadu pistoli na sobě neschovám.

O spoušti tohoto modelu jsem četl mnohokrát a vždy to bylo popsáno tak, že mne přešla chuť si něco takového vyzkoušet. Není to nic šíleného, jen prostě když je první rána v SA, tak se nejprve spoušť s velmi lehkým odporem přesune jakoby po dráze DA k SA a potom s čitelným o něco větším odporem na kratší vzdálenosti spustí. Další výstřel je už bez této vyfikundace. Nevím co to má za smysl, ale nijak to nepřekáží a myslím, že to může být užitečné. Stejně si myslím, že většinou každý úderník vypustí.

Jak se vypustí, jde opět natáhnout jen přes závěr, takže vlastně normálně nejde. DA spoušť není nijaká hrůza a třeba kachna nebo sig to měly o hodně rozdílnější. Blbé je, že SA má poměrně dlouhý krok, ale dá se na to zvyknout. K100 to není.

Opravdu se mi ta pistole líbila a jestli je tak kvalitní, jak se říká, tak je divné, že je tak trochu mimo zájem. Možná to bude cenou a tím, že na fotce vypadá hůř než ve skutečnosti.

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

06.09.2012 13:14

Re: Walther P99

Vejr: Takže P99tku máš jak se objevila nová na trhu, to je už dlouhá doba. Kolik z toho asi máš nastřílené ? Proč se vydula ta hlaveň, že by zustala střela v hlavni a další jí vymetla a udělala vydutí ? Případně jestli byly nějaké závady nebo si něco musel měnit atp. by mě to celkem zajímalo jak je na tom s výdrží.
Co se týká unavení střelbou, tak já zase toli nenastřílím, ročně to tak vidím kolem 5tis, takže to by měla P99tka nějakou tu dobu určitě vydržet.

Jinak čím víc si s tím hraju, tím víc se mi to vážně líbí. To zpracování, uchop ovládání je opravdu velice povedené, až si říkám proč jsem tuhle pistoli dříve opoměl a nepoznal dřív. Je to asi tím, že se o ní moc nepíše a je celkem zapomenutá, alespoň u nás v ČR. Přitom v mnoha bodech je pro mě mnohem vhodnější než Glock.

Jinak jsem přišel na to, jak lze vypustit uderník z režimu SA do DA aniž bych použil vypouštěcí tlačítko nebo normálně odpálil. Takže to sem napíšu: pistoli normálně natáhnu, pustím závěr a uderník zůstane pochopitelné v zadní poloze natažený, pak stačí chytnout závěr a natáhnout ho do bodu, kdy poklesne hlaveň a odemkne se, je to citelně pěkně znát, jelikoš je to krátky pohyb přesne 9,2mm a natažení jde lehce a v bodu odemknutí, se razantně zvetší odpor závěru a je to i patrné zvukem, kdy hlaveň v poklesu tukne=klapne. V této poloze záver přidržíme a stiskneme spoušť na doraz a držíme stisknutou a následně závěr pustíme a poté můžeme povolit spoušť. Výsledek je, že se mechanizmus normálně bezpečně vypustí aniž bychom s tím museli cvakat přes tlačítko nebo cvakat spouští. Samosebou je to trochu proti morálce a zacházení se zbraní, tkaže je na každém jeslti to vyzkouší nebo ne, já to otestoval a normálně i z nábojem v komoře a pohoda, žádný výstřel se nekonal. Ovšem osobně bych to asi takto nepoužíval, přeci jen to má to vypouštěcí tlačítko, ale když si třeba z pistolí hrajeme a je nenabitá a nechceme s tím pak cvaknout, tak je tento způsob určitě šetrnější vůči tomu, že uderník nenaráží do bezpečnostního tlačítka při jeho stisknutí. Samosebou je to jen postřech, že to tento mechanizmus dovoluje, nějaké bezpečností veci jsou mimo, jelikoš to určitě nedoporučuju používat pro měně šikovné jedince s nábojem v komoře

Uživatelský avatar
Vejr
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 597
Registrován: 10.06.2012 15:58

06.09.2012 16:08

Re: Walther P99

Jo byl koupenej jako horká novinka. Vydutí hlavně - střela to nebyla, pistole normálně přebila, pocit z výstřelu normální, spíš mám podezření na utrženej kus pláště. Střílel jsem tenkrát takovou všehochuť - Libra Wolf a podob. Vydula se hned za komorou. Dostala domluveno kladivem :oops: a střílelo se dál. Časem ale uletěl přední hák na hlavni, to se podařilo vyreklamovat jako vadu materiálu, dostal jsem z Ulmu výběrovou hlaveň označenou AA. Jediná jiná závada byl vypadlej čep jazýčku dělený spouště, nedostřílel jsem díky tomu závod. Dneska má za sebou kolem 7000 ran ale přesunul jsem ho do kategorie zbraně na nošení. Přece jenom pocitově to není zbraň na kalení na závodech, to dávám přednost poctivýmu kusu železa. Hledí s rámečkem mě nenadchlo, udělal jsem si z planžety plátek hledí s menším výřezem a to mi víc vyhovuje. A možná je to jenom pocit ale víc mi v něm vyhovujou náboje s lehčí střelou 115-118 gn.
Jinak komu nevyhovuje DA režim spouště tak se dá natáhnout úderník krátkým pohybem závěru dozadu, stačí asi 15mm. Je dokonce vymyšlený služební pouzdro kde se zmáčknutím zbraně dolů odemkne pouzdro a zároveň natáhne úderník. Ale co vím tak se do výzbroje německý policie P99 nakonec nedostal.

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

06.09.2012 16:38

Re: Walther P99

Tak alespoň že tu hlaveň jsi vyreklamoval po ulomení háku, když byla opravovaná kováním za studena po předchozím vydutí :mrgreen: Já myslle že napíšeš že máš tak 25tis nabouchané. 7tis bych řekl že pro tuhle pistoli není nic, alespoň se mi to tak nějak jeví podobností materiálu jako u Glocka, takže by snad měla vydržet 10ky tisíc taky, pokud se neco nesemele.

Co se týká te spoušti, tak jsem to asi nějak nepochopil proč je dvojitá a je tam defakto malinko odpružené to namáčknutí, je k tomu nějaký důvo nebo to byl nějaký výstřel do tmy. Já měl kdysi v ruce Glocka 17 a tomu i když měl origo spoušť, bez lazení. Tak při výstřelu ta spoušt normálně kopala zpátky a bylo to dost nepříjemné, možná tohle bude právě trochu tlumit možný tukanec do spouště, ale kdo ví?

Jinak je mi ještě divné, že ten vyvrt halvně má byý poligin, jenže když na něho tak čučím, tak mě to příjde jinačí než na Glocku v tom, že Glock má ty drážky jakoby zakulacené, kdešto P99 má plošky, jen přechod mezi poly je takový plynuly jako v poligonu ale dle oka mě to připadá jako polopoligon :)
Nic méně je to fuk, bo to střílí opravdu hodně přesně na takovou žabku.


Reklama

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

06.09.2012 18:43

Re: Walther P99

Pořád to má ten hrozný průsvit muška hledí?

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

06.09.2012 20:19

Re: Walther P99

glock1719: Je fakt že ten průsvit je tam patrnější. Měřil jsem to a na každé straně to dělá průsvit 1mm. Ovšem já to nějak extra tragicky na střelnici nepozoroval, a jak jsem psal na 25m se tím dá pěkně trefovat gongy, takže i když by to sneslo menší průsvit, tak na to že je to pistole policejního charakteru to je plně dostačující. Já stejně věčinou střílím spíše kolem 15-20m na siluety atp. Takže zatím jsem nepocítil důvod to vyměnit jelikoš se s tím trafím v pohodě. Oosbně se mi ty mířidla práve zdají velice dobře čitelné, a rychle se s tím zamíří i když zkouším jen tak sušit doma tak jsem spokojený. Samosebou kdby z toho chtěl někdo prášit výhradně na 25m do terče, tak by jiné mířidla byly určitě vhodnější.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

07.09.2012 19:34

Re: Walther P99

Kolega ma tuhle pistoli a mířila byly to jedine co hned měnil .
Jinak vse ok.

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

08.09.2012 11:00

Re: Walther P99

glock1719: Hehe, kdybys o těch mířidlech nezačal psát tak nad tím neuvažuju. A kdyby se ještě nestalo co teď napíšu :mrgreen: Vzniklo to včera když jsem si jen tak sušil tasení a asi tak ani né po 100tém opakování když jsem tasil a zamířil tak huh, vidím jak se mi normálně moucha upilovala při pohledu přes mířidla na leve straně že to bylo do špičky a jako skoro 1mm byl obroušený. celkem mě to nas*alo, že ta moucha je nějaká né moc odolná, ale spíš k tomu napomohlo to, že mám kožené pouzdro od KM typ Cobra, i když ho mám pěkně namazané krémem tak i tak ta kůže hold má velké trecí a brusné vlastnosti takže když jsem to tam strkal a rychle vytahoval tak se to na té mouše podepsalo. Takže jsem už začal uvažovat co s tím, mohl bych tam dát jinou mouchu ze sady a připadně ji upravit na výšku, ale je jasné že to osmrdlání by se zase opakovalo.

Takže jsem prohledal šuplík a našel jednu použivanou ale ve 100% stavu mouchu ocelovou na Glocka. Výška odpovídala té origo plastové, takže jsem si trochu pohral se svěráčkem a mušku nalisoval a ještě malinko pojistil roztemováním a zalepil, drží jak origo a mám to zadarmo :mrgreen: A co je ještě dobré na tom je to, že ta origo plast moucha je široká 3,50mm a tahle z Glocka je 4,00mm. Z čehoš vyplívá, že nepatrně už to bude i méně prosvítat a když pistoli chytnu do ruky tak je to opravdu v pohodě při zamíření. Moucha samosebou přijde ještě načernit, bohužel černění mě nějak vyschlo, takže pořeším v týdnu.
A takhle to teda vypadá:
Přílohy
P9080010.JPG
P9080009.JPG

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

08.09.2012 13:10

Re: Walther P99

Dobré , hlavně ten nápis na mušce. :D

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

21.09.2012 21:24

Re: Walther P99

Když jsem teda už namontoval mušku z Glocka na P99, tak jsem ještě malinko poupravil nevyužité zásobníky pro Sig Sauer P226 10rané a po propilování nového záchytného okénka + zkrácení spodního plastového dílu zásobníku na patříčnou délku a úhel sklonu botky, tak zásobníky pěkně pasujou a fungujou do P99 a budou využívané jako záložní :mrgreen: Origo Sig zásobníky jsou patrně delší a čouhají ze zbraně, což by někomu nevadilo ale když byla ta možnost, tak jsem je malinko ufik aby netrčely. Co se týká tloušťky a šířky obou zásobníku tak jsou "skoro" totožné. Walther má šířku 31,8mm a tloušťku 20,4mm a Sig Sauer má šířku 32mm a tloušťku 20,5mm, což jsou opravdu nepatrné rozdíly, a díky tomu je možné je využít po malé upravě. Jelikoš zásobníky do P99 jsou drahé jako prase, tak to třeba někomu kdo si na to troufne přijde vhod a sežene si někde za poloviční cenu jetý ze Siga a upraví si ho :wink:
Ještě jsem přišel na další upravu této zbraně, ale tu si už nechám pro sebe, nebo jí časem třeba necham patentovat :mrgreen:
Přílohy
P9210022.JPG

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

21.09.2012 21:53

Re: Walther P99

Kurna ty si kutil . Nad národní pistole. :D

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

22.09.2012 17:58

Re: Walther P99

:mrgreen: s tím kutilem jsi to asi vystihnul, občas mám tendence do něčeho vrtat a upravovat hehe..
Jinak zásobníky dnes testované a šlapou na 100% :P

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

24.09.2012 19:13

Re: Walther P99

Tak jsem se díval na ty zásobníky a dospěl jsem k názoru že mě bude stačit ten 10 raný jen 1 kus jako nouzová záložka. Takže sem prohrabal šuple a vytáhnul pokažený zásobník Vektor do Beretty 92 a jejich klonů=takřka bez cenný a tak mě nebylo líto ho říznout a ríznout i do toho Sig Sauera a pak to svařit, přebrousit a dopilovat detaily, spojit pružiny, stříknout a poskládat a fíííí je tady zásobník extra prodloužený na 27 nábojů :mrgreen:
A jak už to tak bývá, tak jsem zase nemohl najít žádnou černou barvu ve spreji, takže barva je jaká byla po ruce :twisted:

Ps.A jak to tak vidím, měl bych už tady brzdit, ať tady jen nepíšu Já a Glock1719

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

25.09.2012 0:34

Re: Walther P99

Proč náhodou mas super nápady a podminky k provedeni.
Pružina zasobniku je s čeho ? :D

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

25.09.2012 13:40

Re: Walther P99

Díkec za pochvalu :) Jinak tohle páchám normálně v garáži (trochu lépe vybavené) a jak je vidět bez problémů. Ta pružina je teda testovací, bo uvidím jak se bude časem tvářit na používání, spojil jsem obě pružiny a pak celkovou délku zkrátil asi o 3,5cm. I tak ten 26 a 27 náboj tam jde už poměrně ztuha, takže já tam budu při používání dávat raději jen 25 kousků, ať ty pružiny neutahám. Ideální by bylo časem sehnat pružinu z 1ks, tak uvidíme jestli se něco naskytne. Zkoušel jsem pružinu ze zásobníku pro pumpičku, a ta pružina je o kousek věčí a dře to, takže tudy cesta nevede. Ale zatím to vypadá že to bude OK tak jak jsem to udělal.

Ještě pro možné ladiče, kteří se vydají mojí cestou aby mohli použít zásobník z jiné zbraně který je mnohem levnější, tak lze použít jak zásobníky Sig Sauer P226 tak i zásobníky pro Beretta 92F :!: , samosebou se musí přesně vyřezat=vypilovat okenko záchytu zásobníku podle originálu a případně ještě někde něco přeleštit aby tam šel pěkně. Vzhledem k tomu, že zásobníky pro Berettu 92F se občas objeví i na Aukru kolem 450,-kč, tak si myslím že je to velice dobrá možnost upgradovat ten zásobník pro tuto pistolku

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

02.10.2012 23:15

Re: Walther P99

Jak už tady mnohokrát padlo že má P99 špatnou spoušť atp. tak mě to nějak hlava nebere. Vždyť je to služebák a ten mívá tvrdší odpor nebo delší chod spouště, ale tady to není nijak tvrdé nebo že by při spouštění drhla, nebo kopala při výstřelu do prstu tak jako mě to dělal jeden Glock 17.

Když vezmu že v DA režimu to má odpor 4kg a v SA režimu jen 2kg, tak to jsou velice slušné hodnoty na služební zbraň. Přeměřoval jsem i tak zvaný reset spouště, měřena uprostřed spouště dělka chodu je jen 2,3mm :)
Horší je to teda při prvním výstřelu kde je chod podstatně dlouhý ale plynulý z nárustem odporu a teprve ke konci je jen bodové odpálení s konečným odporem 2kg.

Ja jsem jemný vodním brus papírem 2000zrn přeleštil do hlaďounka plošky ozubu a zobáčku za který se zachytává v daném místě, a rozdíl je znatelný ještě v pěknějším chodu při spouštění. A zabralo to cca 15minut práce :)

Škoda že není tady víc majitelu této pistole, zdá se že já to tady asi nijak už neprobudím přes veškerou snahu :roll:

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

13.10.2012 23:14

Re: Walther P99

Návod na upravu spouště v režimu SA

Tato upráva spočívá pouze v zaleštění ploch, které se o sebe třou. Takže není potřeba jiných pružinek, kolíčků a kdo ví čeho. Jen je potřeba kousek jemného vodního brus papíru alespoň zrnost 2000, potom nějaký kolík odpovídajícího průměru na vytalčení kolíku co drží kontejner vzadu v rámu,podložku, zápalku,špejli,trošku vody a olej.

Než jsem začal, celý rám jsem propláchnul v Jarové horké vodě, abych se potom zbytečně neušpinil a ušetřil si čas s čištěním vnitřku kontejneru. Po lehkém oschnutí sem si rám položil na velké kolečko lepící pásky tak, aby mě kolík co vytlačím spadnul dovnitř. Jelikoš je páska papírová není třeba se bát že rám poškrábebe.

Na vytažení kontejneru stačí pouze vytlačit(vyklepnout) ten zadní kolík a celý jej vytáhnout. Potom uchopit kontejner prstama a snažit se ho vytahnout z lehkým povykláváním do stany. Jak ho už trochu vytáhneme stačí odpojit rameno od spouště a vyvléknout ho z pružinky. Tím se nám konterjner uvolní a pak už je to jednoduché, jen vytlačit kolíčky co drží součástky které jsou na obrázku a opatrně vytáhnout a nestratit pružinky, samosebou si zapamatovat jak byly navlečené :)

Po této operaci už máme během pár minut vytažené součástky které budeme leštit. Pro leštění ploch jsem použil zápalku a na zaoblený hák jsem použil kulatou špejli aby kopírovala tvar, na kterou jsem přiložil kousek brus papíru který jsem zvlhčoval vodou. Leštil jsem každou součástku několik minut bež se zdála pěkně hladká. Hlavní je, kopírovat uhel těch součástek abychom opravdu něco nepokazili a jen vyleštili plochy co po sobě chodí.

Po přeleštění vše otřeme, složíme, namažeme a je hotovo.

Foto je označeno barevnýma šipkama, kde stejná barva jde na stejnou barvu jiné součástky. Červená k červené a žlutá k žluté, pro ty méně chápavé :mrgreen:

A teď to nejdůležitější! Výsledek leštění který u mě dospěl k hodnotě o poklesu odporu spouště o 0,4kg. Spoušť je teď ještě výrazně jemnější a chod dokonalý a je to opradu hodně znát
Přílohy
PA130048.JPG
PA130047.JPG
PA130038.JPG

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

13.10.2012 23:16

Re: Walther P99

pokračování:
Přílohy
PA130033.JPG
PA130039.JPG

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / Glock, a další recykláty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků