Radek
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7
Registrován: 17.04.2006 10:44

17.04.2006 11:09

Výběr pistole 9mm

Vím, že tady je spousta rad, ale pokud klikám a klikám tak z toho nejsem moudrý. Mám několik let zbrojní průkaz, ale koupit pistoli jsem ještě nestihl...nyní mi končí platnost (mám ještě G) takže nutná výměna. Ale to jen na okraj. Rád bych si koupil pistoli novou, nestřílenou a pouze v ráži 9mm Luger-mám možnost je shánět laciněji. Zbraň by byla určena převážně k amatérskému střílení na střelnici-nevylučuji ovšem časem střelbu organizovanou závodní (spíše však mířenou). Tudíž přesnost, úchop, spolehlivost. Zbraň by se měla dát dobře nosit skrytě-nebude však nošena pravidelně takže toto není prvořadé. samozřejmě že po vybrání určitých typů si tyto vyzkouším v prodejně a střelnici a poznám tak jak která "sedí". Potřebuji ovšem tip na pár pistolí a mít tak z čeho vybírat. Já osobně vybral Glock 17 nebo 19 ( uvidíme jak se která bude držet), Walther P99 (tady bych potřeboval poradit s typy-určitě ovšem bez kompenzátoru), Springfield XD, Heckler & Koch USP Compact, Beretta Vertec 92 FS, Steyer M9, a pistole Sig Sauer ale tam si nejsem jistý typem...No asi trochu zmatený dotaz i výběr zbraní,ale třeba někdo rozumně pomůže. Je fakt že se nechávám unést i designem..Uvítám odkaz na foto nebo recenzi na jakoukoliv doporučenou zbraň. Díky

Uživatelský avatar
MarK
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3843
Registrován: 20.10.2005 20:14
Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

17.04.2006 11:20

Myslim, ze nejlepe bude nechat si je vyndat na pult a porovnat drzeni a pocit z nich.. Nejlepe i odstrilet par (desitek) ran z nasledneho uzsiho vyberu...

Uživatelský avatar
Bobr
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2276
Registrován: 08.01.2006 13:09

17.04.2006 11:23

tak tak to máš stejný jako s autem. někomu sedí to jinému ono a finální rozhodnutí stejně musíš udělat sám , protože to bude Tvoje zbraň za Tvoje many :-)

Radek
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7
Registrován: 17.04.2006 10:44

17.04.2006 12:01

Je mi jasné že si je budu muset vyzkoušet a "podržet". To jsem psal. Ale je těžké přijít do krámu a vybírat z deseti...dvaceti zbraní... Kdybych měl zkušenosti tak to neřeším. Jde o to, že za pár chvil v krámu zjistím že se mi zbraň doobře drží ale všeobecné info ne.. Šlo mi spíš o radu jaké zbraně co jsem vybral jsou dobré a jaké jsou horší a proč...s přihlédnutím na co to chci.Případně navrhnout jinou alternativu. No a pokud tady ze zkušeností a názorů ostatních vyberu 3-4 zbraně tak výběr pak bude jednoznačně v krámu jednodušší. Tak asi to vyřeším poslepu....ta se dobře drží-otevřu oči a ...tak tu mi tedy dejte... :lol:

Uživatelský avatar
MarK
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3843
Registrován: 20.10.2005 20:14
Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

17.04.2006 12:25

Mne se zdaj vsechny dobry...

Glock - uzitnost a kvalita vyborna, vzhled nic moc.. dobra se mi taky zda nabidka vsemoznych doplnku, ale vetsinou jen pres USA
Walther - moc peknej i se mi z nej dobre strilelo, ale nemohl jsem si zvyknout na ten vypoustec zasobniku (paka) a nekterym lidem vadi spoust..
Springfield - docela se mi zamlouva, ale zatim jsem bohuzel nemel tu cest osobne
H&K, SIG - urcite velmi kvalitni zbrane, ale na muj vkus je tam trochu moc "přepáčkováno"
S Berretou Vertec ani Steyerem vubec zadny zkusenosti nemam..

(vse pouze muj skromny nazor, takze to berte s rezervou ;) )

Radek píše:Tak asi to vyřeším poslepu....ta se dobře drží-otevřu oči a ...tak tu mi tedy dejte... :lol:

Bohuzel se pak jeste mezitim musis stavit na policii.. Hlavne nekoho poslepu nezastrel :lol:

Radek
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7
Registrován: 17.04.2006 10:44

17.04.2006 12:35

Ale to snad ne...Je mi jasné kam zajít a jak střílet. :roll: Střílím několik let,ale pouze služebně a nyní novou ČZ 75. Takže s jinou zbraní do styku nepřijdu a žádného zapálence na zbraně bohužel v práci ani v okolí nemám. :shock: No a už se to začíná rozbíhat. Ještě pár dní a budu tu mít názorů a rad že nebudu vědět co s nimi :lol:


Reklama

Uživatelský avatar
Lala
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 76
Registrován: 22.03.2006 8:00
Bydliště: Č. Budějovice

17.04.2006 12:42

No jeste si nenapsal kolik chces do te zbrane investovat. On je pekny rozdil napr. mezi G17 a Beretou, ta muze byt i jednou tak drazsi :)
Nejlevnejsi bude asi nejaky ten Steyr, je to velice pekna zbran se zajimavymi miridly, Glock-neni o cem mluvit (neznicitelna zbran), Springfield XD to je prakticky americkej okopirovanej Glock za vice penez, a o Walteru P99 ( ktery se mi velice libi) jsem neslysel moc dobreho. Ja vlastnim G17 a jsem spokojen.

Radek
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7
Registrován: 17.04.2006 10:44

17.04.2006 13:12

A tak to je pravda o té ceně....to jsem trošičku zanedbal. Ty co jsem vybral se pohybují od 17-22 tisíc +/-. No Beretta je za 29.000,- takže tam jsem asi přestřelil. Počítám, že cenově bych se chtěl vejít tak do 22.000,- a samozřejmě plus příslušenství, které se časem postupně dokoupí. JInak Springfield v ráži 9mm je na tom cenově stějně jak Glock takže asi fakt jenom jak se která líbí. No a právě P99 jsem myslel že je dobrá zbraň...a právo proto potřebuji ty objektivní..ale i subjektivní názory..

Uživatelský avatar
Decoy
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 155
Registrován: 24.08.2005 16:35
Bydliště: Vysočina

17.04.2006 13:38

Protože jste začátečník, nechcete se pochopitelně spálit, ale je obvyklý začátečnický omyl myslet si, že vás rady druhých od toho uchrání. Bohužel, není tomu tak. Výběr zbraně je tak individuelní záležitost, že zkušenosti kohokoliv jiného, než vaše, nemají cenu. Ať si najdete diskusi o kterékoliv zbrani, brzy zjistíte, že má řadu zapřísáhlých příznivců a stejně krvežíznivých odpůrců. Za několik desítek let, kdy hledám ideální pistoli (podotýkám, že především pro mířenou střelbu na 25 – 50 m jednoruč), jsem jich vystřídal více než 50 kusů a k tomu pár revolverů. Vyzkoušel jsem (a v mém případě to znamená že vždy i vlastnil) zbraně všech běžných výrobců a mohu říct – špatný kus se povede občas každému, ale opravdu špatné zbraně se nevyrábějí a neprodávají. Řada stížností na zbraně vyplívají spíše z nereálných požadavků uživatelů, než ze skutečně špatných vlastností pistole. Samozřejmě, člověk se „špatnou zkušeností“ je nasr... a má potřebu se o ni podělit a ostatní varovat. Kdo je spokojen, ten o tom většinou nepíše. Všimněte si kolik stížností na zbraně je ve skutečnosti stížnostmi na lidi – prodejce, výrobce, ladiče a „ladiče“!
Dnes vybírám následovně:
1. zbraň na mířenou střelbu musí být relativně velká a přiměřeně těžká (hlaveň alespoň 4 palce (ale délka hlavně není tak důležitá jako vzdálenost mířidel), váha min. 1 kg bez nábojů.
2. pažba musí umožňovat hluboký, vždy stejný úchop a vzdálenost spouště v SA musí být přiměřená velikosti mé ruky.
3. Chod spouště musí být hladký a přiměřeně krátký, odpor nejlépe seřiditelný, měla by být možnost nastavení alespoň propadu spouště.
4. Vůle mezi uzamčenou hlavní a závěrem musí být minimální, nejlépe vůbec neznatelná, chod závěru však musí být hladký, bez drhnutí a skoků.
5. Mířidla musí být hranolovitá, kontrastní, široká nejméně 3, raději 4 mm, nízká, nebo snadno vyměnitelná.
6. Protože vždy vybírám zbraň pro konkrétní sportovní disciplínu (SP, VP, VStP), musí pistole splňovat požadavky té disciplíny: ráži, rozměry, hmotnost a pd.
7. Zbraň uchopím, ve střeleckém postoji zamířím do bezpečného prostoru „cvaknu“ (samozřejmě s gumičkou) a sleduji pohyb mířidel po „výstřelu“. Pokud zbraň sedí, nemusím z ní před koupí střílet.
8. Pokud zbraň koupím, následuje to nejdůležitější: každý týden testuji! Za půl roku vím, jestli si ji nechám, nebo pustím do oběhu. To, že zbraň prodávám, neznamená, že je špatná, ale většinou jen to, že mi některá vlastnost nevyhovuje a mám v zorném poli dalšího kandidáta!
9. Na závěr to nejdůležitější – zbraň splňující výše uvedená kritéria se mi
MUSÍ LÍBIT!

Netroufám si tedy nikomu radit, snad jen to, co mnozí neradi slyší – jako začátečníkovi bych vám radil koupit samonabíjecí .22, třeba Margolinu a střílet a střílet, samozřejmě na schválené střelnici nejlépe nějakého střeleckého klubu. Naučíte se z 22tky střílet, manipulovat sní a nebude vás zatěžovat drahé střelivo. Nedejte na řeči, že se s jinou ráží musíte znovu učit! Dále přijdete mezi podobně postižené lidi, získáte zkušenosti a rady (ne všemu však věřte), poznáte střelce a jejich zbraně. Pak uvidíte, jestli devítku potřebujete nebo ne a bude už vědět, jakou třeba ano a kterou určitě ne. Doporučuji zajet na některé závody, třeba jen jako divák a podívat se, jak a čím střílí ti , co jsou na bedně. Brzy si všimnete, že se dá SPOLEHLIVĚ vyhrávat se zbraní za 6 tisíc a že speciál za 40 nezaručuje úspěch. Pak třeba začnete přemíšlet více o sobě než o své zbraní a v té chvílí se z vás teprve stane střelec!

Uživatelský avatar
Lala
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 76
Registrován: 22.03.2006 8:00
Bydliště: Č. Budějovice

17.04.2006 14:55

Jak napsal na zacatku DECOY : "Protože jste začátečník, nechcete se pochopitelně spálit, ale je obvyklý začátečnický omyl myslet si, že vás rady druhých od toho uchrání. Bohužel, není tomu tak."

Vubec bych se neridil jeho radama a ignoroval tento prispevek. Nemohu s jeho prispevkem souhlasit, at uz mluvi o tom, ze neexistuje spatna zbran, tak i to z preskolovanim .22ky na devitku ci vetsi razi je opravdu uz o necem jinem. Tak i to, ze se podle majitelu zbrani a jejich prispevku ci ruznych recenzi da urcit aspon zakladni typ ci znacku pro nakup zbrane.

Uživatelský avatar
g.man
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 125
Registrován: 28.04.2004 13:34

17.04.2006 14:57

Dovolím si v něčem trochu nesouhlasit s Decoy. Mně se Glock nikdy moc nelíbil, měl jsem mnoho zbraní a opakovaně se vždy vrátil ke Glockovi. Zbraň musí být především spolehlivá a pokud ji chci i nosit, tak ne moc těžká a velká. Nechci se rozepisovat, prostě radím Glock 17 či 19, podle toho, co líp sedne do ruky. Z obou se dá střílet i na soutěži, obě se dají nosit.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

17.04.2006 15:55

Ja po velkých perpetijích s 75 D Compactem nyní vlastním Glock 17 a už nebudu měnit.Při jeho případné koupi doporučuji hned vyměnit plastovou mušku za ocelovou , stojinu spouště za 20 N , a sportovní záchyt závěru.Wallter 99 , pěkně udělaná zbraň.Má výměné hřbety rukojeti myslím že 3.Na spoušt si člověk musí zvyknou je taková zvláštní.Jediné co mi vadí je velký průsvit muška hledí.Ale možná jde vyměnit.Spriengfild XD se my moc zamlouvá ve všech ohledech.Je to sice upravený Glock ale jen k lepšímu.Berettu bych asi zavrhl úplně.Široká a mohutná pistole s nesmyslně umýstěnou pojistkou na závěru v místě úchopu natahování závěru.Při natažení se většinou zajistí a občas skřípne kůži na prstě.

lukav
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: 25.02.2006 18:12

17.04.2006 16:44

Decoy má pravdu. Jdi na závody, kde se provozuje mířená střelba a zjistíš to. V případě, že si budeš sám přebíjet včetně výroby střel, aby jsi se dostal náklady na cca 1Kč za náboj, je asi jedno zda začneš u malorážky nebo u devítky. Ale je pravdou, že všichni střelci u nás v klubu, kteří mají výkonnostní třídy, začínali s margolínama. Přechod na vyšší ráži byl bez problémů a z CZ 75 obouruč střílejí kolem 145 bodů ze 150 bodů na mezinárodní terč.

Uživatelský avatar
Lala
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 76
Registrován: 22.03.2006 8:00
Bydliště: Č. Budějovice

17.04.2006 17:51

lukav: Mirena strelba v "klidu" dejme tomu, ale rozhodne je rozdil mit malorazku a treba 9mm pri zavodech obrane strelby.

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

17.04.2006 18:04

Nemyslím,že DECOY nemá v ničem pravdu...
Osobně jsem do .22LR ve svých začátcích nešel a koupil si rovnou .45ACP a nemám pocit, že by mi to chybělo...

Dnes vím, že pokud bych si znova kupoval pistoli, tak rozhodně 1911/2011 STI VM Custom. Pistole postavená na míru dle požadavků střelce... co může být lepšího... Je to sice více, ale kupuje se zpravidla jen jednou. Zatím jsem STI v inzerátech neviděl...

Jinak by mi ani CZ75TS či jak je značená, nepřišla jako špatná volba... 9L, sportovní speciál, v nouzi nositelný...

lukav
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: 25.02.2006 18:12

17.04.2006 18:24

Na akční disciplíny je jednoznačně nejlepší STI. Sám jsem skončil po FEGu, CZ75 a Walteru P99 u STI Rangemaster, upraveného individuálně pro moji ruku. Střílím disciplíny KVZ. Ale mířenky raději střílím revolverem S&W 14.

Radek
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7
Registrován: 17.04.2006 10:44

17.04.2006 19:59

Jen jsem nakoukl a hodím jeden odkaz, který vás jako znalé nepřekvapí. Já jsem byl ale v šoku jaká spousta krásných zbraní a hlavně za jak nízké ceny se dá v zahraničí sehnat. U nás v obchodech věřím že ani polovina typů...Jo jinak zatím díky za rady a snažte se... :lol: :lol: ...nic ve zlém samozřejmě http://ableammo.com/catalog/default.php ... 3105_13351

lukas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 287
Registrován: 09.02.2006 9:51
Bydliště: Jihlava

17.04.2006 20:48

Re: Výběr pistole 9mm

Radek píše:Vím, že tady je spousta rad, ale pokud klikám a klikám tak z toho nejsem moudrý. Mám několik let zbrojní průkaz, ale koupit pistoli jsem ještě nestihl...nyní mi končí platnost (mám ještě G) takže nutná výměna. Ale to jen na okraj. Rád bych si koupil pistoli novou, nestřílenou a pouze v ráži 9mm Luger-mám možnost je shánět laciněji. Zbraň by byla určena převážně k amatérskému střílení na střelnici-nevylučuji ovšem časem střelbu organizovanou závodní (spíše však mířenou). Tudíž přesnost, úchop, spolehlivost. Zbraň by se měla dát dobře nosit skrytě-nebude však nošena pravidelně takže toto není prvořadé. samozřejmě že po vybrání určitých typů si tyto vyzkouším v prodejně a střelnici a poznám tak jak která "sedí". Potřebuji ovšem tip na pár pistolí a mít tak z čeho vybírat. Já osobně vybral Glock 17 nebo 19 ( uvidíme jak se která bude držet), Walther P99 (tady bych potřeboval poradit s typy-určitě ovšem bez kompenzátoru), Springfield XD, Heckler & Koch USP Compact, Beretta Vertec 92 FS, Steyer M9, a pistole Sig Sauer ale tam si nejsem jistý typem...No asi trochu zmatený dotaz i výběr zbraní,ale třeba někdo rozumně pomůže. Je fakt že se nechávám unést i designem..Uvítám odkaz na foto nebo recenzi na jakoukoliv doporučenou zbraň. Díky


Mám zkušenost s
CZ 75B
CZ 75
CZ 75 SP01 (současnost)
G 17
G 23
Bul M-5 (.40 SW)
STI Edge (.40 SW)
CZ 75 ST IPSC (.40 SW + 9 Luger)
Springfiled XD
Sig 225/226/228

Ze všech výše uvedených zbraní jsem vystřelil minimálně 30 ran z některých např. desetitísíce (G17 byl a je super tahoun :) ), dneska volit zbraň dle Tvých specifikací asi bych volil XD Tactical. Na každé z výše uvedených zbraní jsem potřeboval udělat úpravy pro svojí ruku, spoušť apod., ale jako naprosto z obchodu vyhovující pro mě byl XD Tactical, který jsem zkoušel poslední sobotu, cca. 45 ran. Soustřely rychlé střelby na 15 m byly cca. 3 cm (několik svědků může dosvědčit). Pak bych šel po G34ce v 9 Luger a nebo G17tce (zde je fajn dát 2kg stojnu spouště a nechat ji něčím hodně ošoupat, aby byla jako by měla desetitíce ran za sebou. Pokud Ti sedne CZ kup z druhé ruky CZtu vyrobenou nejlépe kolem 90. let nebo po roce 96.
Hlavní je jak jsi sám napsal a jistě napsali mnozí další, že prvořadý je to co Ti sedne, ale než investuješ zkus ji na střelnici.


Hodně zdaru při výběru.

Radek
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7
Registrován: 17.04.2006 10:44

17.04.2006 23:08

Tak snad nejlepší rada zatím...O Springfield XD tactical jsem uvažoval a líbí se mi moc. v jistém ohledu replika Glocku, ale dle recenzí dotáhnutá do konce.Na Glock 34 jsem nějak zapomněl-no spíš jsem si nevšiml že se dělá v ráži 9mm. Ale hezká zbraň a rozhodně stojí za úvahu. S ČZ 75 střílím a sedí mi opravdu dobře, ale jak jsem psal tak s ní střílím v práci a rád bych doma něco jiného. U CZ by mi nevyhovovala váha a velikost na skryté nošení, ale jinak s porovnání s CZ vz.82- Makarov je to super zbraň a nemůžu proti nic říct. Snad jen ta pouzdra co máme v práci vymyslel debil...sorry...takové modřiny jsem ještě neměl..ale se střílením to nemá nic společného. U Steyer M9 by vyhrála cena, která je snad ze všech nejnižší a i spolehlivost snad dobrá. No uvidíme v obchodě. Jinak můj konečný výčet zbraní mezi kterými se rozhoduji je takový( podotýkám, že je to jen dle info z internetu a fotek. Zatím jsem neměl možnost si je osahat) Walther P99, Glock 17, 19, 34 (spíš 19 a 34), Sig Sauer SP2022, Heckler & Koch USP Compact, Springfield XD Tactical, Steyer M9, Smith & Wesson 990L ( tu jsem v našich obchodech neviděl), Smith & Wesson M&P ( bude to znít blbě ale někde jsem tento typ viděl...ale kde to nevím..) Vše jak jsem říkal v ráži 9mm. Co se třeba STI Edge týče tak je to nádherná zbraň,ale trochu cenově mimo dosah. Možná příště. Jinak asi spousta jiných zbraní( jak jsem výše dal odkaz) ale u nás pravděpodobně nejsou k sehnání.

Uživatelský avatar
MARKONY
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1723
Registrován: 08.05.2004 12:55
Bydliště: OSTRAVA

18.04.2006 4:59

Re

K Walther P99 je to super zbran na nošení a jako služební ale na zavody se moc nehodí ma dlouhý chod spoušte a neda se stim moc nicu udělat jinak se super drží, ksehnaní není moc doplnku ,zasobnik stojií 1350 Kč, vlasnil sem tuto zbran 1,5 .

Další

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků