QNX
Častý návštěvník
Častý návštěvník

25.09.2009 20:24

Trash z .50 BMG (hraní na vojáčky a tak....)

Stejně většina lidí nemá BR požadavky, jestli má střela těsnicí kroužky nebo ne také skoro nikdo nepozná atd. atd. a vzhledem k nedostatku vhodnejch střelnic ......... soustružená střela udělá úplně stejnou službu jako plášťovaný olovo. V hospodě se stejně budete vytahovat jenom s tím, že jste borci co strílej z .50BMG a ještě nějakou tu desetikorunu při střelbě soustruženou ušetříte :D Na 50m je to fakt jedno :D

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

25.09.2009 20:38

Re: .50 BMG

nejde o to kdo jake ma pozadavky ale o to, co je pro flintu dobre, co je presnejsi a proc.

Muj nazor na ceskou streleckou scenu je ten, ze drtiva vetsina lidi nechce strilet presne ale chce si hrat na vojaky a odstrelovace.

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

25.09.2009 22:36

Shiva: ještě jsi zapomněl na skupinu "domácí kutil" tedy střílím abych mohl přebíjet, furt něco zkoušet a koumat.....:-)

RMP
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.09.2009 20:37

Na druhou stranu, co je na hraní na vojáky, velmi amatérském "odstřelování" a kutění špatného? Lidi se chtéjí bavit, a v tomto je to přínosné naprosto stejně, jako přesné soutěžní střílení. A je to přínosné jak těm lidem samotným, tak růstu úrovně střeleckého sportu i střeleckému průmyslu. Buďme rádi, že to tak je, doba povinných výkonostních tříd jako podmínky k sáhnutí si na zbraň je naštěstí už pryč.

(Fakt nechci moc odbočovat, ale vezměte si, kam se začne směrovat sport (jakýkoli), když se začne brát jen jako honba za výsledky a nikoli zábava (což by především mělo být to hlavní). V praxi to dopadá tak, že třeba 7leté dítě nepřijmou do basketbalové přípravky na základní škole, neboť je neperspektivní ohledně postavy (protože jeho matka je malá - konkrétní zážitek známé).

Proto chápu a schvaluji, že mnozí si prostě chtějí zastřílet z .50 (mne osobně to neláká, ale o to nejde), ač to má posloužit jen k zábavě a získání zážitku.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.09.2009 21:00

1. jsi to pojal tak nejak uplne jinak nez mysleno.
2. strelba nelze byt srovnavana s jinymi sporty "jen tak pro zabavu"
3. pojeti "hrat si na vojaky" je to nejhorsi co muze strelecky sport potkat. se zbranemi se nehraje. Pokud vim tak v ZP nemas skupinu "na hrani". Na hrani si kup balon.

Tady to vse obnasi honba za co nejlacinejsi strelbou (u drtive vetsiny). Pokrivene je to cele v tom, ze si lidi mysli ze kdyz neco nese nazev "odstrelovac", "sniper" a odvozeniny techto slov at uz slovne ci vyznamove ci v podobnem spojeni je vysoce lukrativni a zajimave.
Pritom to nema s realitou nic spolecneho. At uz zbrane, pojeti strelby a konce soutezemi.
Nikomu nevymlouvam strileni z .50 ci jine silne raze. Vlastni pristup strelecke komunity je tak nejak zvraceny.
nejdrive to bylo SVD, Mosin, pak vz. 58, pozdeji AR-15, pozdeji rem 700 police a ted velke raze, vyvinute pro ozbrojene slozky. vsechny tyto trendy maji spolecneho jmenovatele, ozbrojene slozky.
A to se mi zda opravdu tak nejak zamindrakovany.

RMP
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.09.2009 21:51

(No zjevně jsi má slova pochopil rovněž jinak, než jsem myslel (možná jsem to blbě formuloval), ale dost o tom, jsme OT)

Reklama

komisar
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.09.2009 9:18

temer kazdy kdo strili si tak nejak hraje na vojaky..uz jen tim jak ma na sobe alespon kus maskace..coz je uplne hrozne..A nebo jsem hloupy a nevim,ze mit na sobe treba maskacove kalhoty,znamena i presneji strilet :lol:

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

27.09.2009 10:15

Já střílím v jeansech a nějakém libovolném tričku, nemám potřebu maskáčů (k čemu taky na střelnici - ty používám pro individuální lov) ani potřebu "reprezentačních dresů" s reklamama někoho kdo mě nesponzoruje a koho tedy nereprezentuju.... (když se sponzoruju sám tak co...)...

Turbi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.09.2009 12:27

Re: Trash z .50 BMG (hraní na vojáčky a tak....)

Muj nazor na ceskou streleckou scenu je ten, ze drtiva vetsina lidi nechce strilet presne ale chce si hrat na vojaky a odstrelovace.

shiva nemozes zato predsa nikoho odsudzovat :) ber to aj z tej strany ze ci uz u nas alebo aj v CZ neexistuje sutaz v presnej ( BR ) strelbe, neratam do toho .22 BR, a sutaze co mate v CZ alebo aj mi v senici a podobne su o simulaciii vojenskeho a policajneho ostrelovaca, uz aj na tieto sutaze chodi pomerne malo ludi,,,a este menej ludi si moze dovolit ultra presnu a extremne drahu strelbu z BR zbrani , takze je to klasicky o peniazoch . ja sa pri strelbe alebo teda aj pri robeni nabojov snazim o maximalnu presnost , niekoho mozno zase bavit strielat na ludske silulety na 500m+ a ,,hrat,, sa na ostrelovaca , niekoho sediet za BR stolom a strielat do jednej diery 8)

RMP
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.09.2009 12:31

(Díky Foxovi za rozdělení a pokračujme tedy zde):

Shiva: Proč považuješ střelecký sport za něco jiného než sporty další? Srovnej třeba motorismus, házení oštěpem nebo tenis - nevidím, v čem je to jiné. Střelectví, stejně jako jiné sporty, lze provozovat amatérsky a jen pro zábavu, lze je provozovat na slušné úrovni a lze je provozovat profesionálně. Nevím, zda by mne bavilo mít střelectví jako každodenní chleba, ale jako zábavu a kratochvíli to mám. A budiž, lze tomu říkat "hraní si“. A ve zbrojáku to mám pod rubrikou "sport".
Nějak si neumím představit a ani bych nechtěl, kdyby sport existoval jen buďto na mistrovské úrovni, nebo žádný. A taky ta mistrovská úroveň nepřichází sama od sebe, u valné většiny lidí je to tak, že někde na začátku je dětinské a hravé okouzlení z „rány“ a ano, mnohdy dokonce „z vojenské pušky!“. Buďto si to lidé vyzkouší a dal už je to nechytne, nebo se ve střelectví postupně lépe orientují a zdokonalují, zbavují se těch dětinskostí a zjišťují, co je podstatné, a z některých nakonec vyrostou i skuteční mistři. Z většiny mistři nevyrostou, protože prostě středobodem jejich života střelectví není, a na získání mistrovské úroveň ani třeba nemají čas. Ale přináší jim to ono „hraní si“.
Ale určitě tak skupina dětinských nadšenců a amatérů je největší a je důležitá. Jednak by z koho neměli vyrůst ti mistři, a pak také tato země je moc malá na to, aby všechny obchodníky a střelnice uživili jen mistři republiky a profesionálové.
Co se týče obliby vojenských zbraní – no holt je to romantika a také je těchto zbraní relativní dostatek. Jistě, že je to i otázka peněz, ale to je problém nabídky a poptávky. Bude-li na trhu dostatek sportovních zbraní čistě civilního původu, lidé sami přijdou na to, že mohou být i kvalitnější, než ty vojenské.

No a oblečení - každého věc, osobnostní rysy nebo mindráky bych v tom nehledal. Vojenské věci jsou prostě praktické a pohodlné. Na turistiku taky raději nosím vojenské boty, protože se mi osvědčily lépe, než civilní. A voják přitom nejsem a dávno už s armádou nemám nic společného.

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

27.09.2009 12:47

Tak se nad tím ve volné chvilce zamýšlím a napadá mne, co je špatně na tom, že někdo provozuje střelbu (byť z .50BMG) rekreačně jako doplňkový sport, prostě znám minimálně dva lidi, co přesně takhle střelbu berou. Jeden chodí po horách, fotografuje, horoleze, má Glocka 19 a a pokud nejde na squash, na kolečkové brusle nebo na umělou stěnu, tak veme pistoli a 100 kupovaných nábojů a jde si prásknout, přesvědčí se o tom, že ne 25m nevyleze z 8 na mezinárodním pistoláku, dá si pár rychlých "double-tapů" a Glocka zase uloží do trezůrku, který je za závěsem, kde má taky mačky, cepín, kufr s objetkivama a kolečkové brusle.... je na tom něco divného? Když si dosadím že by místo glocka měl CZ858 nebo třeba Rem700 nebo Tikku, tak spadá přesně do té škatulky "postřelovačů" protože by ho určitě bavilo (kdyby tu na to byla střelnice) si střílet na 700m na "žiletky", a měl by radost z toho že "panák dostal", a je fuk kam. Tu mířenku z Glocka taky střílí pro radost, a kdyby to myslel vážně a chtěl lovit jen desítky, tak střílí se Sig210, případně z nějaké Heamerlli v ráži .32SW-Long.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.09.2009 17:33

Koukam ze se nam tu ozvalo par postrelenych hus.
1. Nikoho neodsuzuji za to ze strili tu ci onu razi.
2. strelecky sport neni jako kazdy jiny sport, protoze k jeho provozovani je potreba zbrani, jez pri spatnem, neodbornem, ci obdobnem zachazeni "pro zabavu" vystavuji jine osoby nebezbeci. Jedine cemu se to da tak nejak srovnat, je s motorizmem, kde zavadeni v ulicich je obdobne riskantni.
3. rovnez to neni o tom jak presne strilim. Nebo jestli strilim BR ci neco jineho. Kazdy sport, kazdy konicek je vzdy jen a jen o case a penezich.

Je potreba si uvedomit dva pojmy, ktere na sebe primo navazuji.
Precize = strelit 5 strel do jedne diry.
Presnost = trefit kazdou ranou to co chci.

abych mohl strilet presne, potrebuji precizi.

Moje prohlaseni o tom, ze lide nechteji strilet presne ale chteji si hrat na vojaky, je mineno ve smyslu pristupu. Nikoli o obleceni ci vybaveni (ikdyz to jde u mnoha lidi ruku v ruce).
Kolik lidi ma ZP a vlastni zbran za ucelem ochrany majetku, zdravi a zivota???
Hodne, ale nikdo tu zbran za timto ucelem nemuze pouzit, protoze to zakon proste neumoznuje a kolik lidi s timto opravnenim chodi pravidelne strilet a trenovat, aby to opravdu v pripade nutnosti mohl pouzit??? Mizive procento, to znamena, tu zbran maji jen pro pocit, protoze mohou a protoze to je in.
Dlouhe zbrane.
Je jen nekolik soutezi, ktere odpovidaji realite a tam opravdu jsou terce odpovidajici velikosti a zretelnosti taktickym zbranim s tovarnimi naboji a jejich presnosti.
Ostatni souteze se nazyvaji odstrelovacske a jak jsem jiz napsal nekolikrat, nemaji nic s timto slovem spolecneho. Jak vybavenim top ten strelcu, tak konceptem souteze a o nesmyslnych pravidlech a omezenich ani nemluve.
Ted mi napadl zrovna typicky priklad meho tvrzeni.
Vsichni chteji strilet hoooodne daleko. Ale umeni strilet hooodne daleko neni o tom, ze si udelam soutez (at uz BR vcetne F-class, nebo jinou tzv. pseudo odstrelovaci) a vznikne z toho soutez kdo lepe odmackne spoust. Otrocky si naklika korekci. Ne je to o tom, ze
1. musim zretelne videt na co strilim
2. musim videt zasahy pro potrebnou korekci
3. musim byt schopen precist vitr Protoze to je alfou a omegou LR strelby.
Je uplne jedno jakou flintou strilim, protoze musim mit odpovidajici terc. kdyz mi moje vybaveni strili 2MOA tak musim mit terc ktery jsem schopen trefit. takze na 500m musim mit terc radove 30cm + neco, ale pokud neprectu vitr, tak ho proste netrefim.
a to je to o cem mluvim.
Pokud strilim na strelnici s vysekanou travou, na pistolovy terc na 300m kde je cerny kruh o velikosti 20cm (coz je asi 2 a 1/3MOA) a nejmensi stredovy kruh je 2.5cm (necela 1/3MOA) jez je samozrejme nejvice ohodnocen, tak na to
1. potrebuji vybaveni jez je takoveto presnosti schopno.
2. musim byt schopen cist vitr a byt schopen delat korekce.

pokud strelnice neumoznuje sledovat vitr na vzrostle trave, kerickach apd. tak je nezbytne dat nejake ukazatele vetru. Na to dostanu vzdy odpoved, ze to neni odstrelovacske, ze nestrilime BR.
Jenze to neni o tom ze to je ci neni BR, BR je pouze extrem, kde jsou i mariginaly extremne male. Ale princip je stejny. Je totiz jedno z jake polohy strilim, jakou zbrani strilim.
Dat si ukazatele vetru je hanba, to vojaci nedelaji. takze z toho vyplyva jen jedno, nejde mi o to presne strilet, ale byt jako vojak. Zvlastni je, ze na ostatni veci se to nevztahuje. Vaha zbrane, odpor spouste, pojistka na zbrani, zadni bag ci treti noha. cast je absolutne nevojenska, ale povolena cast je pravidly zakazana jako rovnez nevojenska (preci nestrilime BR). Je to absurdum.
Cela diskuze vznikla, kdyz jsem rekl, ze monolity nejsou presnejsi nez klasicke strely, protoze kdyby byly, tak se budou pouzivat v BR.
Nemyslim si, ze se k tomuto budu vice vyjadrovat, protoze je mi opravdu sumak, kdo mi tady pise z jakeho duvodu strili. Mne staci to co vidim na strelnicich a co tady ctu.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.09.2009 18:34

Svoji upřímnou nenávist ke všem střelcům, jejichž smyslem života není trefovat na 1000 metrů zátky od piva, jsi tu už vyjádřil více než jasně. Jen mi stále není jasné, v čem je příčina této nenávisti? Otravují tě rekreační střelci na střelnici, když se chceš soustředit na přesnou střelbu? Udělali ti něco? A co navrhuješ s nimi (s námi) udělat? ZAKÁZAT :?: Co ti vadí na tom, že se jde někdo na střelnici pobavit, odreagovat, a nepotřebuje k dobré náladě honit body v terči?

admix

27.09.2009 19:07

majsner: rek bych, zes nepochopil pointu Shivovo posledniho prispevku :) A to podsunuti zakazu je taky docela pekne

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.09.2009 19:17

Majsner: evidentne jsi uplne mimo. A zivy dukaz, toho co rikam, nejde o to se zdokonalovat a pochopit podstatu strelby, ale hrat si, odreagovat se apd.
Myslim si, ze pro podporu strelby jsem toho udelal neporovnatelne vic nez ty kdy udelas. s timto pristupem je to jen otazka casu, kdy se neco stane.
:-) ted jsem si vzpomnel ze muj strejda z matciny strany, taky relaxoval pri jizde v aute v 200km/h. 2 zruseny auta (nastesti ne ve 200km) a tucne mimo soudni vyrovnani, ho vylecilo. nemluve o jeho vysoke cukrovce, 50kg nadvahy a brylych jako dna od jogurtu.
To je totiz typ "hrani" ktere si predstavujes ty. Ja jsem mluvil o necem kapanek jinem.

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

27.09.2009 19:32

SHIVA: jenže je rozdíl jestli se 200kmh proháníš na okruhu který je na to dělaný a maximálně skončíš v kačírku, a nebo v provozu.

Taky nikdo rozumný nestřílí "pro legraci" v polích a lesích, kde by to bylo nebezpečné. Běžný "hobbík" si hraje na střelnici a když dodrží bezpečnou manipulaci, tak ať si klidně střílí na 100m s rozptylem 40cm, když nám přitom nerozstřílí sloupy nebo strop.....

RMP
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.09.2009 19:38

Shiva: ale jo, v tom, co říkáš je pravda, ale mluvíš v podstatě o pravidlech a definicích.

Já mluvím šířeji, tj. k čemu tu vlastně všechno je a co to komu přináší.

A v čem s tebou rozhodně nesouhlasím, to je výlučnost střelectví oproti ostatním sportům. Jistě, opět máš pravdu stran zodpovědnosti - a je jen dobře ji znovu a znovu připomínat. Ale je li střelectví v něčem výlučné, tak tím že -statisticky vzato - si střelci tuto zodpovědnost uvědomují více, než jiní sportovci. Připomenu opět motoristy, dále provozovatele plavidel, malých letadel a paraglidů, a třeba sportovních bicyklů či lyží nebo při chovu psů (což je svým způsobem taky sport). Nevím, kolik lidí za poslední dobu zahynulo v souvislosti se sportovní střelbou (nemluvím o myslivosti, nesprávné manipulaci doma či o úmyslných činech, ale o nehodách při sportu). Za toto však pravidelně lze číst o obětech (i nezůčastněných) při různých automobilových rallye (tedy ne v ulicích), srážek na sjezdovce, v malém letadle někdo shoří každou chvíli (je jen otázka času, kdy to spadne někam na barák), o smrtelných obětech srážky s cyklistou nebo napadení psem naštěstí nevím, ale vím o lidech, co přitom byli vážně zraněni. Co se týče plavidel, tak mně osobně loni málem zlomila vaz plachetnice :o)
Opakuji, ze zbraní mám respekt, uznávám tvá slova o zodpovědnosti, ale připomínám, že stejně, nebo více nebezpečných sportů a vůbec lidských aktivit kolem nás je habaděj.

Není třeba hned se ježit, že debata je na nic a dál se do ní nezapojíš. Budiž, je to tvé svaté právo. Ale je to škoda, myslím, že to tu probíhá slušně a klidně. K nakopnuté huse se klidně hlásím, ostatně tento flame jsem v podstatě začal.

Honzik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.09.2009 19:49

Dovolím si přidat svojí trošku do mlýna.

Rád nosím maskáče (nejsem zaměstancem OS, ozbrojených bezp. sborů nebo bezp. agentury), kdykoliv můžu (je-li to společensky únosné) nejen proto, že jsou pohodlné, ale protože se mi líbí.

Palnou zbraň (krátkou) nosím pro ochranu zdraví, života a majetku a tak to mám napsáno v ZP. Někdo ji nosí pro pocit že je "king", já s pocitem zodpovědnosti.
Na střelnici chodím s krátkou pro radost i kvůli tréningu, ikdyž jsem jako střelec podprůměrný. Ano, dělá mi radost že čas od času dosáhnu lepšího výsledku než kamarádi. Jsem člověk a jsem tedy tvor soutěživý.
S dlouhou chodím na střelnici jen pro zábavu. Nepočítám, že bych ji někdy použil k něčemu jinému.

Jestli se někdo honí za přesnými zásahy, nebo střílí jen pro radost je to jeho věc a proti gustu žádný dyšputát.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.09.2009 19:49

Shiva:
Já jsem se snažil zastat skupiny lidí, kterou tady bez zábran kritizuješ, zjevně na základě značně zkreslených představ. Nijak jsem na Tebe neútočil ani Tě neurážel. Ale Tvoje odpověď byla natolik útočná, že nemůžu nereagovat. A pokud jsem zcela nepochopil podstatu Tvého posledního projevu, jak mi tu bylo naznačeno, šlo mi to sdělit i jiným způsobem.

"...nejde o to se zdokonalovat a pochopit podstatu strelby, ale hrat si, odreagovat se apd. "
Ano, o to přesně jde.

"Myslim si, ze pro podporu strelby jsem toho udelal neporovnatelne vic nez ty kdy udelas."
Pokud budu předpokládat, že Ty mě znáš stejně málo, jako já Tebe, pak považuji Tvoje tvrzení za hodně odvážné. Nicméně v tomto se s Tebou nebudu přít, neboť je to pod mojí úroveň.

"s timto pristupem je to jen otazka casu, kdy se neco stane."
Buď máš velmi špatné zkušenosti s některými rekreačními střelci ve svém okolí (pak je to ale, soudě podle toho, jak se honosíš tím, kolik jsi toho udělal pro podporu střelby, spíše Tvoje ostuda, že jsi dotyčné patřičně nepoučil), nebo máš zkreslené představy o tom, co je to rekreační střelba. Rekreační střelba, jak jí provozuji já a několik mých známých střelců, sama o sobě nevylučuje zodpovědný přístup a bezpečnou manipulaci se zbraněmi. Právě naopak. Nechci to paušalizovat, ale setkal jsem se s několika rádoby vážnými střelci, kteří, jak pravíš, se chtěli zdokonalovat a pochopit podstatu střelby, a svým arogantním přístupem k bezpečnosti a nulovou tolerancí ostatních přítomných donutili zbytek osazenstva střelnice (v zájmu vlastního života) k odchodu. Podle několika málo střelců si ale nedělám obrázek o ostatních "vážných" střelcích, narozdíl od Tebe.

"ted jsem si vzpomnel ze muj strejda z matciny strany, taky relaxoval pri jizde v aute v 200km/h. 2 zruseny auta (nastesti ne ve 200km) a tucne mimo soudni vyrovnani, ho vylecilo. nemluve o jeho vysoke cukrovce, 50kg nadvahy a brylych jako dna od jogurtu.
To je totiz typ "hrani" ktere si predstavujes ty. Ja jsem mluvil o necem kapanek jinem."

K tomu se snad ani nemá smysl vyjadřovat. Mícháš jablka s hruškami, nemluvě o tom, že mi trochu demagogicky podsouváš, co já si představuji, aniž bys to měl něčím podloženo.

Sidewinder
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.09.2009 20:14

Koukam ze dost lidi Shivuv nazor prekvapuje a ani se nedivim. Berte to s rezervou, pan precize holt obcas neco takoveho vypusti..

Ja osobne jsem se za ty roky hadek se Shivou presvedcil o tom, ze tady nejde o hromadu zamindrakovanych kluku, kteri si chteji hrat na vojaky potazmo odstrelovace - a jedoho velmi zkuseneho matadora, ktery prakticky drzi ceske strelectvi nad vodou svym neprekonatelnym prinosem .. a ma vzdy pravdu .. ale naopak o hromadu normalnich lidi a jednoho zamindrakovaneho clovicka, co cely zivot venoval discipline, ke ktere cela strelecka verejnost nechova takovou uctu, jakou by si predstavoval.

Proto ty osobni utoky, nesmyslne argumenty a zbytecne silna slova ..

Je to preci jasne .. nejen strelectvi a motorismus, ale i vsechny ostatni sporty, jsou na amaterske urovni prostym "hranim si" na uroven vyssi pri snaze ji dosahnout. A pro vetsinu z nich plati, ze mohou byt okoli nebezpecne, pokud se delaji bez ohledu na pravidla. I liny tenis bude nebezpeny, budeme-li jej hrat v preplnenem obchodaku.. :wink:

A ohledne "nesmyslnych omezeni":
Ano priznavam, ze napriklad v soutezi "Mala odstrelovacka", kterou zde hajim, jelikoz ji Shiva uz asi po milionte, tentokrat neprimo, napada.. mame par omezeni, ktera se neslucuji s odstrelovacskou praxi - napriklad zakaz zadniho bagu si treti nohy. ANO - ale to je NUTNE v zajmu zachovani sportovniho ducha .. jde totiz o SOUTEZ, nikoli o "boj o holy zivot". Chceme spolu soutezit, porovnavat sve schopnosti a umeni - a tak proste nemuzeme strilet ze stojanu a bagu, jako se strili BR - to by byl zavod vybaveni a nikoli streleckych schopnosti! .. a s timto nazorem se holt zamindrakovany BenchRestak nikdy nesrovna a stale nam bude tvrdit, ze jen ten jeho zpusob strelby, jen to jeho pojeti, je to jedine spravne!

Je treba to brat s nadhledem .. 8)

Další

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA