Uživatelský avatar
onevan74
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 557
Registrován: 22.06.2010 12:08
Bydliště: Plzeň

18.06.2015 20:25

Re: Tactical Long Range Shooting

egerlander píše:Za me palec nahoru. Zorganizuj neco na Placech a banda lidi se urcite najde ;)


Placy sou moc pěkný ale střílí se tam jenom rovně. K terčům jedině po cestě vpravo a od valu přímo k terčům po trávě ani náhodou. Takže sumasumárum si myslim, že tam to nepude.

Uživatelský avatar
egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 715
Registrován: 12.11.2012 19:54
Bydliště: Divokej zapad

18.06.2015 20:46

Re: Tactical Long Range Shooting

Asi by se muselo vse pripravit na tom valu, kde je palebna cara a terce-cile rozhazet na tech lajnach co jsou vzdy po 50m.....o nejakem jinem moznem vymysleni by asi nebylo zahodno mluvit zde....

Smile to ale urcite s usmevem vymysli.

Trochu sem pidil po tom GT eamu...pro nas strelce ze zapadu je to az moc daleko-zakladnu maji olomouckou strelnici, ale kdyz se sejde banda uz trochu vacvicenejch a uvedomelejch strelcu, da se pry zrealizovat lecos. Organizator zatim jede kurzy, ale slo by lecos. Na vybaveni k realizaci ruznejch taktickejch stages se pry intenzivne pracuje. Takze kdo to ma v dosahu a rad by neco takoveho, asi by byla moznost i tam. Ale tu strelnici neznam, tak netusim, co se da/neda. Hold pro civili se nedaj vymyslet poradny takticky BOSky kde se muze postupovat ruzne terenem, pres kopce a mit volne pole 180st

Uživatelský avatar
rimfireBR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 177
Registrován: 02.10.2007 20:14
Bydliště: Mnišek pod Brdy

18.06.2015 21:00

Re: Tactical Long Range Shooting

ahoj přeposílám od Le Schlajchy / Grinch

Ahoj všem, tady "paní Colombová"...

Předem bych chtěl říci, že zde mám BAN (za propagaci jiného mého projektu než je GTac), takže tady nemohu debatovat, prosím tedy abyste mi kdyžtak napsali na email grinch007@seznam.cz

Začnu odspodu :wink:

Pokud jde o GTac - jedná se o projekt, který jsem spustil tímto rokem, před námi je dlouhý kus práce a to, jaký bude výsledek, se teprve ukáže. Nic pořádného nevzniklo přes noc...

Dále bych chtěl poprosit o vymezení pojmů a v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NESPOJOVAT S POJMY JAKO "SNAJPER, ODSTŘELOVAČ" a jiné supercool pojmy, kterými si honí triko jiní... Považuji to za degradaci profese a svým způsobem neúctu ke klukům, kteří tu profesi dělají pořádně a věnují tomu všechen svůj čas doma i v práci...

Ať už kurzy, kde řeším přesnou SPORTOVNÍ STŘELBU, nebo jakoukoli činnost, kterou se snažím dělat, dělám s cílem předat maximum informací z jiného úhlu pohledu, aby si každý měl tu možnost vybrat a používat to, co mu nejlépe vyhovuje...

V žádném případě netvrdím a neprosazuji "pouze jednu a jedinou správnou věc". Cest je vždy více, i když je to delší, ale za to horší cesta :wink:

Pokud jde o to, že paní Colombová není vidět - minulá léta jezdila hlavně Olomouc, aj v Holešově byla na tréninkách a aj Plešivec si dala, takže jsme se vidět moli a pokud JR. znamená Jakub Ri***r, tak jsme na padačky byli vedle sebe :wink:

Bohužel je to s volným časem horší a horší, létání ubývá, papírování přibývá. Do toho letos sabotuji osobní angažování se na závodech, protože rodina, nová hračka s dudlíkem, barák, rekonstrukce, málo lidí v práci a zaskakování atd. Ale doufám, že si někdy potřeseme rukou.

A teď k věci - snažím se dělat aktivní sportovní střílení z pušky s optikou vesměs v obdobném duchu, jako jsou Gap Grind, Vortex a i to, co je tady uvedeno. Bohužel v našich podmínkách je masová činnost legislativně velmi omezena a provozně okleštěna.

Ale i tak se dá v rámci střelnice připravit zajímavé postřílení, ale nikdy to nebude, jako na videích. Sám mám rozpracovaný projekt závodů o cca 100-150 ranách na den či víkend dle tempa a možností střelnice.

Bohužel vše žere peníze a hlavně čas. Investice do blbuvzdorných gongů, do zázemí, do pomůcek, aby vše plynulo jak má a nemuselo se nic opravovat po každém střelci, jsou obrovské. Po zkušenostech s pořádáním a absolvováním střeleckých závodů a tím co jsem viděl a zažil nemám chuť dělat masovou činnost pro veřejnost. Za starosti, dohadování a řešení blbostí to nestojí.

Jsem otevřen tomu, se nějak dohodnout a vyzkoušet, co se dá a co se dovolí. Rád pomohu s organizací soukromé akce, posezení. Však stejným principem praktikuji to moje kolem střelby v Olomouci a i jinde.

Podstatné je, si vyzkoušet střílet i jinak, než ležet a ťukat do spouště... kdo u mne byl, tak ví, že zaběhnout trať o délce 100-150m s cca 7kg (a více) flintou, 5-6 stage s různými polohami a nakonec zakončovat ve stoje bez opory, není sranda...

Fotky můžete vidět u paní Colombový na webu. Kdo by měl dotazy a chtěl řešit možný sraz s prima zastřílením si, tak se mi pls ozvěte do emailu.

Přátelské popíchnutí beru, netřeba to nějak obhajovat... taky bych si rýpal, nevědět tomu hlavu ani patu :wink: :wink:

Díky moc

Martin

JR.
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 296
Registrován: 14.07.2013 9:23

18.06.2015 22:57

Re: Tactical Long Range Shooting

Jo, ten Richter to sem asi já. Konkrétně na tenhle Plešivec nevzpomínám zrovna rád. Tolik chyb během jednoho závodu se mi od tý doby naštěstí nepodařilo vyplodit. Vlastně to je můj nejhorší závod vůbec. Ale odnesl sem si tam vodsaď několik důležitejch poučení. Já loni Olomouc nejezdil, až letos.
Co se vhodnější střelnice na taktickej typ závodu týká, přijdou mi Placy v tomhle ohledu lepší, než Olomouc. Ale s trochou důvtipu pude pár stanovišť postavit na každý delší střelnici. 100 až 150 ran je už dost na 5-6 stage to znamená průměrně 20-30 ran na jeden. To je na zničení laufu a ten já mám dost rád. Já bych to viděl tak na max 10 ran na stage. Ber v úvahu i finanční nároky - 150 ran se rovná 3000 korun - cca + startovný, cesta apod. Na to každej nebude mít, zřejmě včetně mě - bohužel.

JR

j.h.k
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 77
Registrován: 20.04.2010 17:54
Bydliště: Královehradecký kraj

19.06.2015 5:57

Re: Tactical Long Range Shooting

Ahoj a přeposílám od Le Schlajchy / Grinch / GTac

"Tak pokud by si střelec z každého závodu něco neodnesl, tak by to bylo divné :-)

Nevím, zda ti Placy dovolí běhání v ploše po stanovištích alá IPSC. Ale už i tam jednám o tom, že by mi přibyla další střelnice do repertoáru. Jen se tam musím na víkend někdy vypravit a projednat to v reálu, co je a není možné.

Špatně jsem to napsal, aby to bylo pochopeno dobře - mám připravený repertoár pohybových stage, potom stabilních položek na procvičení výpočtů osnovy, práci v týmu atd, prostě komplet balík na den nebo dva, který dohromady čítá asi 10-15 typů střeleckých situací a celkem dává dohromady těch 100-150 nábojů. Samozřejmě z toho jde cokoli vybrat, vypustit anebo nahradit, takže počet munice se samo liší.

Co se týče toho, co dělám teď, tak každý si u mne zkusí základní položky (osnova, spolupráce, časový faktor, timer atd.) a potom je jedna stage, která má délku cca 100-150m, kde je 5-6 překážek/poloh/úkolů, v každé poloze dá střelec MAX 2-3 výstřely. Vše je na čas a hodnoceno poměrově dle času a hodnot zásahů. Takže to moc piánko není a s tou výbavou se ta stovka zaběhnout pod 10sec, jak v atletice, fakt nedá :-)

Takových blbin mám připraveno spoustu a dá se vybírat. Jde o to eliminovat lidem kvalitu výbavy a volbou tempa, velikostí terčů, obtížností položek na hlavu dát ty váhy někam jinam. Což už roky testuji jinde a funguje to.

Hlavně je toto střílení daleko větší zábava. Bohužel k němu nejsou ideální podmínky a v rámci civilních střelnic u nás ani nikdy nebudou :-(

Postupně pracuji na zkvalitňování zázemí, překážek, výbavy, ale jde to pomalu, protože není čas vše stíhat najednou.

Momentálně letím na služebku do Itálie, takže nebudu moci stabilně otravovat kamarády o sdílení odpovědí, berte to prosím v potaz a kdyby cokoli, tak email je lepší. Sám budu rád, když někdo poskytne nápady, rady a tipy, jak si to tady u nás v republice trochu zpříjemnit a postupně převálcovat ty ležáky a nabídnout lidem zcela jiný způsob střílení z pušky s optikou.

Díky za sdílení a mějte se tady fajn :-) Martin"

Uživatelský avatar
Smile
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 467
Registrován: 02.11.2008 20:26
Bydliště: Praha

19.06.2015 19:02

Re: Tactical Long Range Shooting

Mam termin a i misto. Stredni Cechy 3. a 4. Rijna. Vzhledem k tomu, ze pocitam s ucasti lidi z cele CR i mozna mimo, je zavod na dva dny, aby clovek vic neprojel nez prostrilel, bude moznost zajistit ubytovani. Vic infa casem :wink:


Reklama

Uživatelský avatar
egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 715
Registrován: 12.11.2012 19:54
Bydliště: Divokej zapad

19.06.2015 20:26

Re: Tactical Long Range Shooting

Hlasim se k ucastnikum

JR.
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 296
Registrován: 14.07.2013 9:23

19.06.2015 20:49

Re: Tactical Long Range Shooting

Jestli se to bude střílet po celym Středočeskym kraji tak se taky hlásim, to by mohlo bejt pěkný postřílení...

cipis
Sponzor serveru
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 528
Registrován: 02.06.2012 19:14
Bydliště: blízko Brna

20.06.2015 0:54

Re: Tactical Long Range Shooting

Toš tak rovnou na tři, od pátku, ne? No minimálně z pátka na sobotu, aby se dalo kde přespat ...

Uživatelský avatar
egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 715
Registrován: 12.11.2012 19:54
Bydliště: Divokej zapad

20.06.2015 8:44

Re: Tactical Long Range Shooting

Mozna placnu blbost, a co rovnou i nocni strelby, kdyz to bude na 2dny. Ale netusim, zda na civilnich strelnicich to vubec jde provozovat....

Béďa
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 406
Registrován: 11.10.2011 19:23
Bydliště: Pečky

20.06.2015 12:47

Re: Tactical Long Range Shooting

A co kategorie? Bude to jen pro speciály sniperky nebo i kategorie "dragunov" pro samobíječky od Dragunova po AR-15 s optikou?

Harry
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 101
Registrován: 17.10.2007 16:50

20.06.2015 16:44

Re: Tactical Long Range Shooting

Jen bych chtěl reagovat na lehkou kritiku "sniper kurzů". Ano, na některých kurzech s tímto pojmenováním se podílím. A opravdu v tom nevidím nějakou degradaci profese, nebo neúctu. Také nejde o to, abychom si honili triko supercool pojmy. Prostě děláme, co nás baví a součástí toho je třeba i maskování, pohyb terénem a podobně. Nikomu netvrdíme, že z něj uděláme odstřelovače. Naopak - první, co lidem řekneme je, že z nich rozhodně za čtyři nebo pět dní odstřelovače neuděláme… Tak jako je nedokážeme naučit sportovně střílet, nenaučíme je taktiku, ani z nich nebudou puškaři - prostě nic z toho, co je ve skutečnosti běh na dlouhou trať… I u nás je střelba vleže jen část střeleckých poloh a spíše se střílí z méně stabilních poloh a v těžších podmínkách.

Takže z toho plyne, že zde diskutovaný způsob střelby je to, co nás zajímá nejvíce a co je nám nejbližší. Terč vyřešen / nevyřešen, pod stresem, po zátěži, na neznámé vzdálenosti, v časovém presu – ne lovit desítky na danou vzdálenost z pohodlné pozice…

Uživatelský avatar
egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 715
Registrován: 12.11.2012 19:54
Bydliště: Divokej zapad

20.06.2015 20:39

Re: Tactical Long Range Shooting

Dovolim si take zareagovat - myslim panove ze Vasi vasnivou debatu leckteri cetli na sousednim foru, netreba to jeste zatahovat sem. Myslim, ze tento topic zalozil Smile s umyslem zjistit, zda byl zajem o neco, co by chtel zrealizovat. Netreba se tu vezt na debate a predkladat, ze nekdo dela kurzy taktickeho charakteru a ze ten jeho je lepsi nez od druheho....nechci se do nikoho navazet, ale neco sem dle meho nazoru nepatri

Tomas

Uživatelský avatar
Smile
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 467
Registrován: 02.11.2008 20:26
Bydliště: Praha

21.06.2015 15:49

Re: Tactical Long Range Shooting

Ubytování bude možno zařídit už na pátek aby si mohl nastřelit kdo bude chtit. Noční střelby se nekonají.

Uživatelský avatar
Kall
 
Příspěvky: 2286
Registrován: 20.01.2004 17:44
Bydliště: Vepřov

28.06.2015 10:34

Re: Tactical Long Range Shooting

moje názory k tématu.

Taktický závod na 150 ran, je tak na 4 dny. Počet ran je to i s nástřelem a počítám že by tak 5O ran zbylo.
Počet nábojů se dá v rámci výcviku zvýšit i na 200, to aby soutěžící měl větší mrtvou váhu, kdo má 338 Lapua bude nadšenej, vím o čem mluvím.
Místa,kde by se to dalo udělat znám 2, jde o to, že střelnice musí umožnit střelbu podél na daleko a napříč
na krátko.Nebo podél na více střelištích tk od 0 do 600= 700 m.
Pokud má stage 2min a l min na přípavu tak včetně přesunů to v 3O lidech zabere víc jak 2 hodiny.
Aby to odsejpalo, tak by mělo být aspoň 5 stage za sebou.ale pak stejně ten první bude čekat než skončí poslední a poslední zase než začně střílet celej čas.
Na 5 stage je třeba aspoň 5 rozhodčích, orgnaizátor by měl řešit jen problémy, který se určitě vyskytnou.
Pokud to bude bez jídla, ponesou si soutěžící ještě vodu na celej den, jídlo nepočítám.
Když se k tomu přidá ještě pistole a útočná puška nabyde materiál takové hmotnosti, že to zájemce,kteří si to naskládají doma na hromadu zjistí, že to málem neunesou.
Pokud se bude materiál doplňovat a měnit během soutěže narostou prostoje.
Noční střelba je dost problém ohledně provozu, neb krom vojenských střelnic je noční střelba jinde zakázaná.Dá se to ale imitovat dost dobře organizačně.
Do taktických terčů stačí jedna rána, na blízko, je třeba vybrat dobře hodnotitelný, se zonama 10 5 a 0 bodů.
Na velkou vzdálenost vzhledem k hodnocení by měly být gongy
V 5 lidech se dá nachystat střelnice během 24 hodin.
Přípravu papírových terčů doma nepočítám.
Pronájem střelnice, terčovej materiál, náklady rozhodčích, atd......... mám obavu, že bez sponzora
se na to soutěžící nemají šanci složit.
Leda že by střelnice byla bartrem za něco.

Uživatelský avatar
Grinch
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 502
Registrován: 24.05.2009 11:05

07.07.2015 15:06

Re: Tactical Long Range Shooting

Po delší odmlce zdravím všechny :-)

Pokud jde o tento typ střelby, tak je to paráda, ale souhlasím s Kallem. Dostal jsem se k tomu samému.

Z vlastní zkušenosti vím, že situace, kdy se začíná 100m od cílů, střelba je ve vzdálenostech 100/100/75/50 a 25m (2 rány z každé nestabilní pozice, celkem 10ran) tak se vše dá i s fyzickými položkami pro zátěž a závěrečnou střelbou ve stoje bez opory zvládnout okolo 3min, ale příprava na dalšího střelce atd udělá z každého runu spolehlivých 9-10min.

Tedy pro 30 střelců jsme na 300min a to je pouze jedna stage a 10 ran na JEDEN terč (upravený A4 IPSC s rukojmím co používám, hodnocení 5 a 10b a -10b za rukojmího).

Já si připravuji vše sám, tak mi do toho alespoň nikdo nekecá a snažím se z toho nedělat matlaninu.

Nicméně si zatím vystačím s jednou dynamikou (výše uvedená) a potom se střeleckými rozstřely 1 vs 1 a souboji dvojic. Ale říkám si, že škrtnu jeden termín a udělám dvoudenní dynamické střílení, kde toho bude více.

Pokud si shlédnete videa tohoto typu (Gap Grind či Vortex Extreme atd), tak je vidět, že sponzorů je nespočet, zázemí je luxusní a hlavně ohledně paragrafů jsou zcela někde jinde.

Bez sponzorů se toto dělat nedá a vzhledem k ceně volného času v dnešní době to fakt nejde dělat za úsměv :-( protože tím se lidi, faktury a střelnice nezaplatí.

Popravdě neznám dost střelců, kteří by za takovou "sranda zábavu" dokázali vypálit třeba 1500 - 2000Kč za startovné.

Martin

Uživatelský avatar
Grinch
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 502
Registrován: 24.05.2009 11:05

09.07.2015 9:14

Re: Tactical Long Range Shooting

Jinak toto jsou asi jedny z nejlepších ukázek PRS, které lze dohledat.

Dostat se i na 10% toho, co tyhle závody nabídnou, by byl naprostý úspěch

Gap Grind - https://www.youtube.com/watch?v=s6VAyWZdNl8

A matička všech PRS - https://www.youtube.com/watch?v=BiO7YiuWstg

Svým způsobem se nejedná o "long range", ale o "precision rifle shooting" neb většina terčů se pohybuje do 700m (hlavní balík 100-450m)

Uživatelský avatar
Smile
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 467
Registrován: 02.11.2008 20:26
Bydliště: Praha

30.07.2015 20:30

Re: Tactical Long Range Shooting

Konečně jsme se k něčemu dokopali. Máme zde pro Vás pozvánku na netradiční závod ve střelbě na dlouhou vzdálenost. Nečekejte zde žádný ležák, vytuněnou polohu ani hromadu času na pár ran 8) . Naopak se bude střílet hodně, polohy, na čas a třeba i z nějakého auta :twisted: :D Bohužel vzhledem k náročnosti závodu bude počet střelců omezen na 35-40lidí :wink: . Zhruba do týdne vyjdou ven propozice a i registrace.

Pozor - Závod je dvoudenní!
Přílohy
extreme maly.JPG

Uživatelský avatar
Grinch
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 502
Registrován: 24.05.2009 11:05

31.07.2015 11:34

Re: Tactical Long Range Shooting

Paráda, hodíme dovolenou (ztm tam cvičení není), snad zvládnu dodělat dílnu a jel bych :-)

Těším se na koncepci, tak hoď propozice co nejdříve.

My jsme teď o víkendu blbli takhle.

Martin

radekbobber
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 274
Registrován: 29.02.2012 10:18
Bydliště: Pardubice

01.08.2015 8:29

Re: Tactical Long Range Shooting

Tak to se těším na závod i na propozice :D

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník