Uživatelský avatar
admix
 
Příspěvky: 1815
Registrován: 25.06.2007 17:45
Bydliště: Plzen

08.07.2009 10:34

Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Prave jsem mluvil s panem Maskem, spravcem momentalne uzavrene strelnice v Chotesove u Stoda a musim rict, ze fakt nechapu, co vsechno je v tomhle state mozny. Strelnice dostala na ctyri mesice STOP bez nejakyho rozumnyho duvodu, podrobnosti kdyztak PM.

Kazdopadne optimisticky odhad je, ze do mesice by se mohlo v Chotesove opet strilet, pocitam ze do konce prazdnin bude zase v provozu. To jen tak pro info Plzenakum s dlouhejma :)

Uživatelský avatar
SW_FOX
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5148
Registrován: 20.01.2004 23:33
Bydliště: Zlín/Brno

08.07.2009 16:43

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Klidně pověz veřejně, jaký je důvod :-) pokud nechceš tak pošli do PM :-)

Uživatelský avatar
admix
 
Příspěvky: 1815
Registrován: 25.06.2007 17:45
Bydliště: Plzen

08.07.2009 17:46

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Tak jsem byl dnes na registraci miminka a co jsem se zakecal (zase), tak asi nebude chyba jen na strane policie - je to nejaky slozity ... Kazdopadne je to podle vseho s tou strelnici silne nahnuty, takze strilet se snad zacne jeste behem prazdnin, je otazka jak dlouho. A jina venkovni kulova strelnice uz v okoli Plzne neni :(

Uživatelský avatar
MiRaS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1269
Registrován: 22.04.2008 22:34
Bydliště: Vysočina

08.07.2009 18:49

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Silne nahnuty... ale porad nevime proc? :-)

Uživatelský avatar
admix
 
Příspěvky: 1815
Registrován: 25.06.2007 17:45
Bydliště: Plzen

08.07.2009 21:24

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

No jsou to vsechno JPP, tak to nechci sirit verejne - proste se tam pry obcas dely veci "ne uplne v norme", coz se sice podarilo nejak vyresit, ale tamni spravce je podle vseho dosti sverazny. Aktualni duvod pozastaveni provozu je udajnej ulitnutej kulometak do vesnice, ale co rikal ten policajt, tak si tam lidi dost stezujou a vyjadril se v tom smyslu, ze "jak ho znam (osobne), tak je to ZATIM JENOM pozastaveny, bude se muset asi zacit vic starat" ...

Uživatelský avatar
Radowan
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: 31.07.2008 21:19
Bydliště: Plzeň

30.07.2009 16:02

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

V Chotěšově už se zase střílí. Pan Mašek si nyní alespoň zapisuje jména a čísla ZP, nechtěl se moc šířit o důvodu, proč dostal stop.


Reklama

winston
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 19
Registrován: 26.02.2007 21:06
Bydliště: Plzeňsko

25.08.2009 16:04

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Nechci pana Maška nějak osočovat, ale bydlím tři kilometry od jeho střelnice a s klukem, který bydlí v "perimetru" za dopadištěm, mluvím každý den. Na této střelnici jsem už několikrát byl a co musí každého uhodit do očí, je "šibenice" z lešenářských trubek s pověšeným hasičákem, plynovou 10kg bombou, držáky terčů z ocelového profilu atd. to vše většinou do 50m od střeliště (střela má ještě 40m na přelet valu) a rozstřílené na padrť :roll: . O hromadě pneumatik nákladních aut volně ložených u dopadiště nemluvím. Jedním slovem nepořádek...není se pak co divit, že se střely od těchto cílů odráží a přelétnou přes val. Dopady těchto střel do 700m vzdáleného Chotěšova jsou zaznamenávány častěji než je zdrávo a téměř vždy za asistence PČR. Proražené okno a střela ve zdi v kuchyni...to už se taky stalo. Pokud se zrovna střílí, kamarád ani radši nejde na zahradu, přelety střel jsou prý jasně slyšitelné :shock:. Upozorňuju, že není žádným odpůrcem zbraní a střelby.
Je škoda, že pan správce s takovým přístupem... :roll: , odsoudí pěknou střelnici k uzavření. Teď po znovuotevření je snad zatím klid, tak doufám že to vydrží.

guner
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: 20.08.2009 19:11

02.09.2009 23:41

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Nerad se podílím na diskusích,které vedou zpravidla lidé,kteří nemají dostatečné informace. Rozhodl jsem se ale udělat výjimku. Vede mě k tomu to,že jsem majitelem střelnice,o kterou v této debatě jde. Nejdříve bych rád uvedl pro všeobecnou informaci,že střelnice je stejným způsobem provozována již čtyři roky. Celá léta nikoho nic neohrožovalo. Před dvěma lety však inicioval člověk,který se jmenuje Bařina a bydlí 850 metrů daleko akci k omezení či pokud možno zastavení provozu střelnice. Záminkou mu byla škodlivá úroveň hluku. Údajně se jemu a jeho známým plašili psi,zanášely slepice a podobně. Dovedl se svými známými a příbuznými věc tak daleko,že obec Stod objednala u Zdravotnického ústavu v Plzni měření hlučnosti při střelbě.
Měření proběhlo tak,že dámy,které je prováděly u jeho domu (bývalý "vechtr" nad řekou) volaly,že už měří,že se může střílet. Ono už se střílelo. Na žádném místě,kde bylo měření prováděno,nebylo zjištěno nic závadného. Měření nicméně stálo obec 24.000 korun. Blahoslavená obec,která si to může dovolit.
Nějakou dobu byl klid.
Další aksci proti mé střelnici iniciovala MUDr Klemperová. Bydlí sice směrem ke střelnici v krytém prostoru,ale odpovědnost za sousedy jí patrně velela,aby se s odhodlaností Jana Sladkého Koziny postavila v jejich čelo a sestavila petici , kterou pak nechala spřízněnými sousedy podepsat.Záminkou jí bylo jádro ze střely kulometného náboje. Vletělo do okna domku,se kterým sousedí. Pan Himmel,kterému domek patří dodnes ukazuje ,jak byl pokoj plný střepů ze čtyřcentimetrové dírky v okně,kterou jádro vytvořilo. Policií bylo prokázáno,že v době,kdy k této události došlo se na střelnici střílelo z jediné zbraně a to byl SA 58. O rozdílu v munici a tím i v jádrech střel zde doufám nemusím poučovat.
Bleskurychle napsaná petice měla za následek kontrolu,provedenou pracovníky PČR správy západočeského kraje. Připomínala spíše ohledání místa hromadné vraždy. Rozhodnutím tohoto orgánu byla pozastavena činnost střelnice s tím,že mám odstranit důvody odletování střel,respektive jejich jader mimo prostor střelnice.Jaké jsou ty důvody uvedeno nebylo.Zato policie věděla,že provoz je nutno zastavit na čtyři měsíce. Tedy na celou sezónu. Nikoho z těch,kdo se na tomto geniálním rozhodnutí podíleli nezajímalo,z čeho budu platit v této době své finanční závazky a jak budu bez příjmu existovat. Přežil jsem dva krušné měsíce do doby,kdy toto zmatečné rozhodnutí policejní presidium zrušilo. Takže v současné době už se zase střílí.
Nevím,jak vše kolem mé střelnice dopadne. Rozhodně nemám jen příznivce. Ujišťuji ale všechny,že střelnice,kterou jsem zde vybudoval a v rámci zákonů ji provozuji,si zadarmo vzít nedám. Je to jedna z mála věcí,které mi v životě zbyly a není rozumné sahat na ni. Tím spíš,že jakékoli ohrožení osob či majetku střelbou zde prokázáno nebylo. Nedostatky,které zde kontrola zjistila byly různé,od chybějících několika náplastí v lékárničce po nedokonale vedenou dokumentaci. Nic z toho ale nemá na BEZPEČNOST vliv.

Uživatelský avatar
SW_FOX
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5148
Registrován: 20.01.2004 23:33
Bydliště: Zlín/Brno

03.09.2009 0:03

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

No milý kolego, nemáš to lehké se svými sousedy, my jsme po zkušenosti s "Otrokovskými obyvateli" (zkušenost kolegů z nedaleké IPSC střelnice) raději střelnici udělali podzemní, když chce někdo prudit a nacházet střely na zahradě, tak je najde, i kdyby si je v noci měl jít nakopat do valu střelnice......

guner
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: 20.08.2009 19:11

03.09.2009 0:15

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Další zajímavé okolnosti jsou tyto. Současně s problémy,které kolem rovozu mé střelnice vznikly dorazila do policejního školícího střediska v Domažlicích ( byli mými prvními zákazníky a do současné doby moji střelnici využívali) nabídka na spolupráci od firmy,která ve Stodě postavila jakousi soukromou výcvikovou základnu. Nic proti nim,mají prostředky i ambice ,které já nikdy nemněl a nemám. Mezi jinými nabízí i střelnici. Ostatně zájemci se mohou na http://www.SHK-medic.cz podívat,o jakou firmu jde. Střelnice byla policií využita,i když ceny jsou zde šestkrát větší,než na mé střelnici. Domnívám se,že středisko,které bylo vybudováno asi dobře (dovnitř nikoho nepustí,takže soudím jen z jejich stránek) , patrně nepřináší takové výdělky,jaké si investoři milionových částek představovali.Když zde tedy necvičí a nebydlí vojáci připravující se na zahraniční mise,jak si firma představovala,jsou dobří i policisté z Domažlic se svými "drobnými" a dvě bowlingové dráhy,které nabízejí k návštěvě vhazováním pozvánek do schránek potencionálních hostů ve Stodě. Kupodivu peníze se u policie našly,i když zprvu byli šokováni cenou.Policie je ovšem zákazník jako každý jiný,jsem jim vděčen za to,že mi hlavně v začátcích,kdy jsem svoji živnost rozbíhal , pomohli. Byli skvělým zákazníkem. Zústává jen v oblasti doměnek,zda se část policejních peněz oklikou vrací těm,kdo u policie rozhodují o tom,kolik se kde a za co může utratit. Podobně diskutabilní a neprokazatelná jsou i tvrzení o tom,že z prostředků,opatřených jakýmsi vysloužilým generálem na ministerstvu obrany v době,kdy zde bačoval pan Kalousek, byl stimulován i pan plukovník Stejskal na správě PČR v Plzni , aby pracoval v jejich prospěch. Jak jsem již uvedl,nedám svoji střelnici lacino. Lidé,kteří proti mně stojí vědí,že mi jde o všechno. Každý musí uvážit co riskuje a jestli jeho "službička" za protihodnotu odpovídá tomu,co riskuje.

Tak tohle jsou informace "od pramene" , pokud tady někoho bude zajímat něco dalšího,rád poinformuju. Pokud se někdo bude chtít o skutečném stavu na střelnici přesvědčit na vlastní oči,bude vítán. Nemusí tu ani utrácet peníze,podívání nic nestojí. Možná,že jedna taková návštěva vyřeší víc,než sáhodlouhé diskuse,kde se přetřásají poloinformace, domněnky a mlátí prázdná sláma.Na odpověď v této diskusi možná budete chvilku čekat,na netu sedám zřídka,jsem na většinu práce sám a času není mnoho.
Zdravím všechny střelecké nadšence a těším se na spolupráci.

Uživatelský avatar
admix
 
Příspěvky: 1815
Registrován: 25.06.2007 17:45
Bydliště: Plzen

03.09.2009 3:05

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Pane Masku, jsem rad, ze jste se vyjadril "oficialne" :) Drzim palce pri boji s ksindlem - strelnic je malo

guner
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: 20.08.2009 19:11

03.09.2009 9:51

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Děkuji za projevenou podporu,to je přesně to,co potřebuju!

Uživatelský avatar
Missak
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 901
Registrován: 09.07.2006 17:20
Bydliště: Přerov

03.09.2009 16:53

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Pane Mašku věřím, že podporu máte u naprosté většiny (ne-li u všech) účastníků tohoto fora. Zejména v diskusi v "událostech" je to asi vidět dostatečně. Navíc i z těch kusých informací z tisku a nicneříkající fotografie je většině jasné, že to nemohlo proběhnout tak, jak poškozený uvádí.
Přidávám se tedy k Admixovi a držím palce v dalším boji.

Uživatelský avatar
urquell
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 296
Registrován: 29.10.2007 17:02
Bydliště: Západní Čechy

03.09.2009 17:43

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Byl jsem na střelnici myslím šestkrát. Neviděl jsem a nevšiml jsem si nějakého nebezpečného chování hostů a nemyslím, že by někomu takové chování správce trpěl. Správce např. osobně dohlížel na ukončení střelby, odložení zbraní, raději se přesvědčil i 2x, nedostal-li od střelce odpověď, že slyšel pokyn a řídí se jím.
Držím palce. :!:

Uživatelský avatar
Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 833
Registrován: 20.11.2008 11:20

03.09.2009 21:32

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Jak je to včíl s provozem? V týdnu od 14.9. jsem v Plzni, a jelikož přijdu o brněnské houkání, stavil bych se tam na "inspekci";-) Přidal by se někdo ze Zplzně? :mrgreen:

guner
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: 20.08.2009 19:11

03.09.2009 23:45

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

S provozem je to zatím dobré,žádné omezení není. Těším se na návštěvu z Brna i na ostatní,kteří mě návštěvou poctí. Jen pro úplnost informací uvádím,že až tuto bitvu s úředníky a konkurencí vyhraju,chystám se skutečně na střelnici opatřit lehký kulomet a půjčovat ho zcela zdarma. Platit se bude pouze poplatek za střelnici a munice. Doufám,že to bude co nejdříve.

Uživatelský avatar
admix
 
Příspěvky: 1815
Registrován: 25.06.2007 17:45
Bydliště: Plzen

04.09.2009 0:16

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Joe: jestli budes mit k dispozici auto, tak bysme se mohli domluvit, Colt by uz potreboval provetrat :)

Uživatelský avatar
vopik
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 42
Registrován: 27.08.2008 9:40
Bydliště: Plzeň-sever

04.09.2009 9:57

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Joe: pokud by jsi měl v plánu návštěvu střelnice v druhé půlce týdne, připojil bych se taktéž :-)

Uživatelský avatar
Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 833
Registrován: 20.11.2008 11:20

05.09.2009 21:26

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Ve středu už doufám povalim dom, takže nejlíp Po, Út. Auto bude.

Uživatelský avatar
admix
 
Příspěvky: 1815
Registrován: 25.06.2007 17:45
Bydliště: Plzen

05.09.2009 22:18

Re: Strelnice Chotesov u Stoda, Plzen

Joe: tak pokud budes chtit, muzu se pripojit - docela by se mi to hodilo, jak kratkou, tak dlouhou :) Muzu kazdy den od ~16:30-17:00

Další

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků