Uživatelský avatar
urquell
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 296
Registrován: 29.10.2007 17:02
Bydliště: Západní Čechy

24.09.2010 16:47

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

myslím, že s poukazem na neinformovanost a zaujatost například zmíněné psycholožky jim to půjde ještě lépe; pokud je možné argumentovat o nevhodnosti psychotestů, proč nevyužít citátu samotné psycholožky a nerozebrat jej, jak si zaslouží

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 530
Registrován: 22.04.2009 22:47
Bydliště: Jablonec n. N.

24.09.2010 16:49

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Dagobert píše:...Žádné kompromisy, že teda jako psychotesty jo, a vyhodí přece jen třetinu a třeba já projdu. To je stejný, jako když by myslivci řekli, že je obranáři a sportovci nezajímají.

Nevkládej tu nikomu do úst něco, co neřekl. Nikdo tu neschvaluje ani se nesmiřuje s psychotesty, ani nedoufá, že bude v těch dvou třetinách prošlých. Pouze tu zmiňujeme negativa, která by zavedení psychotestů přinesla.

Uživatelský avatar
Dagobert
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 182
Registrován: 22.01.2004 1:14

24.09.2010 16:51

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Majsner: Omlouvám se, neměl jsem v úmyslu cokoliv komukoliv vkládat do úst. Nicméně můj dojem z posledních stránek byl takový, jak jsem napsal. Lidi tady začali řešit, jak budou psychotesty vypadat a probíhat? :shock:
EDIT: Psychotesty na Slovensku nejsou a nemají co být, návrh zákona si zaslouží zamítnout jako celek. Pokud debata měla sloužit jako příprava argumentů proti návrhu zákona, tak jsem to z formy debaty nepochopil.

momentalneanonymny
 
Příspěvky: 1147
Registrován: 21.06.2006 21:56
Bydliště: Slovenská republika

25.09.2010 22:07

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

http://video.markiza.sk/archiv-tv-marki ... viny/47314

PRISPEVOK CISLO 7

ak to nie je repriza, tak to je vrchol populizmu.

riesia sa len zbrane na zbrojny preukaz.

a najlepsie je ako pan m....... chladnokrvne hovori o casti vlastnikov zbrani, ktori su ps.. nar.. ci co to, asi aj ja ... aach.

uz to mam - asi hovori o sebe - ved aj on sam je drzitelom zbrane.

Uživatelský avatar
SEXYaSMYSLNY
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 435
Registrován: 20.09.2010 3:01
Bydliště: Slovácko

26.09.2010 10:15

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Podle mě jsou případné psychotesty blbost z jednoho prostého důvodu. To, že o způsobilosti člověka má rozhodovat někdo, kdo často sám není způsobilý.

Příklad 1: Jeden z námý chodil dřív na sezení k psychojátričce, odbornici. Tato doktorka byla typ asociálního člověka, uměla max. předepsat lék, neuměla komunikovat s lidmi, byla stydlivá a on ji na každé návštěvě uváděl do rozpaků tím, že se s ní snažil navázat kontakt na jakési lidské úrovni.

Příklad 2: Mám zbroják D, takže mi posudek o zdravotní způsobilosti musí vystavit firemní doktor. Dřív jsem na to prděl a chodil k obvoďákovi. Kupodivu to nikomu nevadilo, fízlům stačilo razítko. Až teď kvůli dohodě firma-doktor a proplácení chodím k tomu firemnímu. Je to takový pan doktor, radši se nevyjadřuju. Poslední vyšetření na způsobilost ke zbrojáku vypadalo takto. Doktor: Máš nějaké problémy? Já: Ne. A už sem měl razítko.

Možná jsem trochu OT, ale jen jsem chtěl ukázat druhou stranu toho odborného posuzování a posuzovatelů.

RichardP
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 8
Registrován: 15.09.2010 15:34

26.09.2010 12:33

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Z A H M L I E V A N I E ! ! ! Ide o to - odstaviť určitú skupinu ľudí od zbraní! A nielen u nás na SK! Daný,tragický prípad poslúžil výborne do rozohraných kariet ÚNIE, a to takej, že naši novozvolení páni, ktorí by mali chrániť a obhajovať svojich voličov (teda aj nás), ktorí do nich vložili svoje nádeje v spravodlivosť a ochranu či už osôb, alebo majetku, útočia na "URČITÚ" skupinu ľudí-občanov s nezmyselnými návrhmi zákona, ktorý bol v súlade s podmienkami štátov EU. Dokonca si myslím, že bol úmerne šitý na naše SK podmienky. Zoberte si obce (dediny) na slovensku. Zo 100 domov je v 60-tich poľovník. Myslím, že aj v ČR. Čiže aj nejaká zbraň (nie jedna). Riešia si takíto ľudia svoje problémy brokovnicou? Veď podľa našich " NAMI" zvolených politikov by sme sa ako horkokrvný národ, už dávno museli vystrieľať! A v čom sú športový strelci iný od poľovníkov??? Dovolím si tvrdiť, že bezpečnosť ovládania a zaobchádzania so zbraňou majú športoví strelci VIAC v krvi ako poľovníci, aj keď ich týmto tvrdením, nechcem znevažovať.
U V A Ž U J T E S A M I!!!!! Bude sa to týkať len športovej časti držiteľov ZP ????


Chápem, že LT nie je len dobrovoľne pracujúca organizácia. Treba sa spojiť z organizáciou fungujúcou v ČR, ktorá je nám veľmi blízka. Netreba sa rozširovať v čom.
Oni majú tiež veľké obavy čo sa u nás schváli a čo by znamenalo hrozbu v blízkej budúcnosti aj u nich.
Podporu občanov-držiteľov ZP už máte v dostatočnej miere.
Napadla ma myšlienka spojiť PROGRAMOM športových strelcov, poľovníkov a rybárov v organizáciu, ktorá by obhajovala a preferoval hlavne záujmy týchto ľudí a mimo to, si dala do programu aj iné "štátu" výhodné body. Som presvedčený, že by sa daná organizácia veľkým počtom hlasov dostala dokonca aj do parlamentu. (hlasy poľovníkov, šport. strelcov, držiteľov ZP a ich rodinných príslušníkov)
Nie, že by som zastával štát, ktorý by bol založený na násilí, ale keď si čítam šatistiky po odzbrojeniach v jednotlivých krajinách, myslím si, že táto cesta nie je riešením u slovanských národoch, ktorých mentalita je taká aká je. Stále si myslím, že akýkoľvek útočník by si mal byť vedomý, že narazí na odpor, ktorý svojou silou bude oveľa väčší ako je útok a hneď bude eliminovaný! A nie naopak, že útočník si bude istý, že napadnutý bude ako obetný baránok bez možnosti sa brániť. Aj fyzicky slabá žena sa takto môže ubrániť násilníkovi o 60 kg ťažšiemu, ktorý sa bude usilovať o jej majetok, prípadne o jej telo a česť. To by si mal uvedomiť každý muž a žena, ktorá sedí vo vláde a má možnosť o tom rozhodnúť svojim hlasom. Stačí si to živo predstaviť na sebe a svojích deťoch prípadne na svojich blízkych. NIE KAŽDÝ MÁ MOŽNOSŤ OCHRANY AKO ÚSTAVNÝ ČINITEĽ. Dúfam, že ešte nie je neskoro.


Reklama

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 530
Registrován: 22.04.2009 22:47
Bydliště: Jablonec n. N.

26.09.2010 13:13

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

RichardP: Uvažuješ logicky. Takhle to ale v politice nefunguje. Jak napsal Al Gore, aby se lidé "sjednotili" a dalo se s nimi lépe manipulovat, potřebuje politik nepřítele, i kdyby si ho měl vymyslet. A že Al Gore na to je odborník. :lol: A útočník si vždycky vybírá oběť, o které se domnívá, že je slabá a nebude klást odpor. Bude velkou zkouškou slovenské střelecké komunity, jak se s tímto popere a ukáže tomuto i budoucím (i českým) pokušitelům, ze střelci nejsou slabá bezbranná oběť, na které si může každý hojit ego a že každé šlápnutí na jejich práva ho bude hodně "bolet". Je potřeba využít všechny trumfy, vytáhnout všechnu špínu, co se dá a hlavně bojovat jednotně.

To nejsou jen střelci, to je celá řada podnikatelských odvětví. Dobře, výrobcům zbraní a střeliva je slovenský nebo český civilní trh u zadku, ale co ta kvanta prodejců zbraní, puškařů, koženářů (pouzdra) atd atd atd? Navíc si myslím, že když se v médiích mluví o střelcích, tak by měli nastražit uši i další veřejně nepopulární skupiny, na kterých si budou politici honit triko hned potom, co budou zakázané zbraně. Motorkáři, čtyřkolkáři, offroadisti, majitelé drahých aut...

Uživatelský avatar
Dagobert
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 182
Registrován: 22.01.2004 1:14

27.09.2010 16:39

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

majsner píše:... A útočník si vždycky vybírá oběť, o které se domnívá, že je slabá a nebude klást odpor. .... střelci nejsou slabá bezbranná oběť, na které si může každý hojit ego a že každé šlápnutí na jejich práva ho bude hodně "bolet"....


Přesně tak. Tohle je obecný rys zbabělých zmetků, vybírají si nejsnadnější oběť. A o kterém politikovi se dá říct, že není zbabělý zmetek? Možná bylo pár výjimek, ale ti buď znechuceně odešli a nebo je zbytek pošpinil a vyštípal.
Jak píše Majsner, je třeba se nedat lacino a nechat je zaplatit za všecko, co si byť jen zkusí. Oni to pak půjdou zkoušet jinam a v ideálním případě se pak můžeme postavit za případné nové oběti jejich zvůle, abysme předešli případu "..a když si přišli pro mě, nezbyl už nikdo, kdo by se mě zastal"

Uživatelský avatar
SEXYaSMYSLNY
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 435
Registrován: 20.09.2010 3:01
Bydliště: Slovácko

27.09.2010 20:45

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Problém je v tom, že často rozhodují ti, kteří nemají o věci žádný přehled. Myslím, že už to tady bylo psané. Velké zvíře má kolem sebe vždy dost bodygárdů a poskoků, tak jim něco jako ohrožení života nepřijde jako aktuální. Je běžný loupežník někde v parku nepřepadne, protože sami do parku nikdy nevlezou. A většina politiků jsou muži. Takže ohrožení znásilněním se asi taky necítí.

Chlapi Slovenští, držím palce, ať vám to dobře dopadne.
Snad se nikdy nedožiju doby, kdy bych neměl právo cítit kus železa na opasku.
Naposledy upravil SEXYaSMYSLNY dne 27.09.2010 22:37, celkově upraveno 1

momentalneanonymny
 
Příspěvky: 1147
Registrován: 21.06.2006 21:56
Bydliště: Slovenská republika

27.09.2010 21:05

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

sexy a smyslny,

mas asi homo orientaciu :lol: ked zabudas na zeny slovenske, ktore tiez strielaju :idea: a ktorym treba tiez drzat palce :wink:

a inac z aj toto sa deje (nie je to moje dielo):

Pripravil som si trestné oznámenie vo veci ohovárania podľa §373 trestného zákona, zajtra ho pošlem. Smile


Oznámenie

o skutočnostiach nasvedčujúcich, bol spáchaný trestný čin „Ohovárania„ podľa §373 odst. 1 Trestného zákona.


Dňa 25.9.2010 od 19:00 bol na TV Markiza v spravodajstve uverejnený príspevok „Zákon o zbraniach“ s rozhovorom s členom vlády Slovenskej republiky, v ktorom tento hrubo osočil držiteľov zbrojných preukazov.

Linka na archívne video s príspevkom: http://video.markiza.sk/archiv-tv-marki ... viny/47314

Prepis vyjadernia:

„Napriek tomu, že väčšina držiteľov zbrojných preukazov sú slušní ľudia, sú aj medzi nimi aj ľudia, ktorí sú psychicky labilní, ktorí páchajú trestné činy a ktorí sú rizikom pre ostatných ľudí.“

Toto tvrdenie uverejnil bez akýchkoľvek dôkazov, že v súčasnosti existuje nejaký psychicky labilný držiteľ zbrojného preukazu, ktorý pácha trestné činy.

Vzhľadom na to, že som držiteľopm zbrojného preukazu, toto vyjadrenie bez dôkazov ohrozilo moju vážnosť pred rodinou, deťmi a manželkou, ako aj v zamestnaní, kde ma považujú aj po predošlých vyjadreniach tohto verejného činiteľa za nebezpečného psychopata.


Žiadam preto o začatie vyšetrovania, či nedošlo k naplneniu skutokovej podstaty trestného činu ohovárania podľa §373 odst.1 Trestného zákona a informovania v lehote podľa platných právnych predpisov

Uživatelský avatar
SEXYaSMYSLNY
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 435
Registrován: 20.09.2010 3:01
Bydliště: Slovácko

27.09.2010 21:45

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

No tak jo, zapoměl jsem :oops: . Takže znovu:
Chlapi a baby... :wink:

Byla to opravdu chyba, myslel jsem bohužel "většinově."

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

04.10.2010 19:38

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58


dokdok
 
Příspěvky: 60
Registrován: 21.01.2008 2:23
Bydliště: ZSL kraj

04.10.2010 20:31

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Zdravim Vas chlapi nebol som dlho na servery, mal som vela povinnosti
BLOG, ktory som napisal sa konecne dostal aj na titulne miesta v blogu a mal doteraz citamost viac ako 4150 citatelov.
Dnes mi volal redaktor zo SME a o clanok sa zacali zaujimat kompetentne osoby a podla vsetkeho sa to vysetruje.Zajtra v v SME ma vyjst clanok, ktory ma pouzit citacie z blogu ...... uvidime !!!
Ako tvorca blogu neviem, ci sa to vysetruje aby ma poj__ali, alebo aby sa vysvetlili pochybnosti, ktore som blog napisal
Kliknite preto prosim na clanok a jeho karmu aby sa uvedene citanie co najdlhsie udrzalo na titulke
Dakujem za pomoc ! dokdok


http://vidan.blog.sme.sk/c/242832/Kto-strielal-v-Devinskej-Novej-Vsi-viac-vrah-alebo-policajti.html

momentalneanonymny
 
Příspěvky: 1147
Registrován: 21.06.2006 21:56
Bydliště: Slovenská republika

04.10.2010 22:13

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

ocenujem tvoju snahu, ale takato analyza je samozrejmostou podla kazdeho OCTK pouzivajuceho sedliacky rozum.

ale nezabudnime (najma ja), ze mnoho ludi nepouziva zdravy sedliacky rozum a ti hore obvykle cielene pouzivaju mnou mnou momentalne nazvany ucelovo osobny pristup, teda pouzijem a preverim len to, co sa mi hodi a na ostatne skusim neuputat pozornost.

Mimochodom, uz som niekde ja sam pisal, ze ked robia z tejto udalosti take halo, tak uz davno mala byt tlacova sprava o vysledku vysetrovania na nete, napr. este pred tlacovkou, aby sa novinari mohli pytat (aspon teoreticky) kvalifikovane, ale na minv.sk doposial nic nie je.
nezabudnime na prieskum verejnej mienky (objektivne a odborne orientovany :?: ), ktory zaplatili dan. poplatnici SR, blizsie vid tu:
http://aktualne.centrum.sk/domov/politi ... id=1216635

Takze dufajme, ze tvoj clanok bude mat uspech v tom spravnom zmysle.

Uživatelský avatar
Pufik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1519
Registrován: 09.01.2007 14:46
Bydliště: Kroměříž

05.10.2010 8:07

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

dokdok: ...ty pocty nabojnic jsou opravdu k zamysleni. Karma.

Uživatelský avatar
xHonza
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 843
Registrován: 14.03.2005 15:31
Bydliště: Praha a les

05.10.2010 8:36

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Tak to je síla, myslel jsem doposavad podle všech zpráv, že vystřílel nejmíň 4 zásobníky...

Steiner
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 998
Registrován: 12.01.2007 10:45
Bydliště: Brno

05.10.2010 9:25

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

No já sem se pozorně díval na videa z té střelby co natáčeli svědci na mobilní telefony - a na žádném videu není slyšet střelbu dávkou, jen jednotlivé výstřely. Tak jak to teda je s tou nelegální úpravou Harmanovy cz858 na fullauto, o které mluvil Lipšic ?

K těm zásobníkům - na videu je jak přebíjí samopal a jeden prázdný zásobník odhazuje na zem a odkopává na trávu. Na té fotografii Harmanovy výzbroje (cz858, torna, zásobníky + náboje) označené č.65 jsou asi jen věci, které měl v okamžiku smrti u sebe v torně. Chybí tam minimálně jeden (možná víc) prázdných zásobníků, které odhodil na jiných místech a budou na jiných fotografiích a označeny jiným č. důkazu. Výstřelů bylo tedy nepochybně víc, než uvádí p. Vidan na svém blogu.

Uživatelský avatar
wolf
 
Příspěvky: 698
Registrován: 16.04.2008 0:06
Bydliště: Frydek-Mistek

05.10.2010 9:55

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Dokdok: pekny clanek, konecne neco co mi poskytlo neco ku konkretnimu zamysleni misto jen vseobecnych dohadu ...

Uživatelský avatar
enemyop
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: 07.04.2008 14:31

05.10.2010 11:48

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Steiner píše:K těm zásobníkům - na videu je jak přebíjí samopal a jeden prázdný zásobník odhazuje na zem a odkopává na trávu. Na té fotografii Harmanovy výzbroje (cz858, torna, zásobníky + náboje) označené č.65 jsou asi jen věci, které měl v okamžiku smrti u sebe v torně. Chybí tam minimálně jeden (možná víc) prázdných zásobníků, které odhodil na jiných místech a budou na jiných fotografiích a označeny jiným č. důkazu. Výstřelů bylo tedy nepochybně víc, než uvádí p. Vidan na svém blogu.


Kde je dôkaz, že to nebol ten zásobník, kde chýbalo 20 nábojov? Bol určite prázdny ? Lipshitc v tlači potvrdil, že Harman mal spolu presne 8 zásobníkov (rozhovor v plus7dni)

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 530
Registrován: 22.04.2009 22:47
Bydliště: Jablonec n. N.

05.10.2010 12:23

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Steiner píše:No já sem se pozorně díval na videa z té střelby co natáčeli svědci na mobilní telefony - a na žádném videu není slyšet střelbu dávkou, jen jednotlivé výstřely...

Toto potvrdil i ředitel Harmanova KVZ, který byl údajně v době střelby v nějakém bytě na daném sídlišti.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Události

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků