- Niripe
- Pravidelný návštěvník
Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58
A proto říkám, že teď je potřeba diplomacie. Víc než kdy jindy. Důvody proč mu vlastně hráblo jsou pouze spekulativní.
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Připomenul bych případ řidiče kolového nakladače, kterého zastavili až střelou z bezprostřední blízkosti poté, co několikatunovým kolosem zmasakroval na silnici lidi v autech, dále řidičku tatrovky (Hepnarová), která v Praze úmyslně vjela do lidí (a dostala trest smrti).
Zbraně za to nemůžou. Snadněji dostupných prostředků je dostatek.
EDIT: Záměrně neuvádim zcizení tanku, protože není tak snadno dostupný, i když už se to taky stalo, ale ten člověk jej měl k dispozici a uměl to řídit.
Zbraně za to nemůžou. Snadněji dostupných prostředků je dostatek.
EDIT: Záměrně neuvádim zcizení tanku, protože není tak snadno dostupný, i když už se to taky stalo, ale ten člověk jej měl k dispozici a uměl to řídit.
Naposledy upravil PetrL3 dne 03.09.2010 16:11, celkově upraveno 1
-
JirkaV - Občasný návštěvník
Důvody proč mu hráblo jsou úplně vedlejší. Důležité je, že se to stalo, a to člověku, který splňoval vše co střelecká veřejnost vydává za záruku, že se tak stát nemůže, a čím argumentuje při obhajobě držení zbraní civilisty. Každý komentář, pokus o analýzu, nedejbože obhajoba apod. může situaci jen zhoršit.
V tomto směru považuji i článek pana Matějky - odkaz viz výše - za nežádoucí úlet.
V tomto směru považuji i článek pana Matějky - odkaz viz výše - za nežádoucí úlet.
- cmk
- Častý návštěvník
Duvody vedlejsi nejsou !!!
Shodneme se na tom, ze at se delo co se delo, hrabnout mu nemelo.
Ale podle me je velmi dulezite, jestli mu hrablo proto, ze to prehnal s pitim a sousedka mu na schodech rekla, ze smrdi a nebo proto, ze 10 let snasel buzeraci, nevyspal se, slychaval urazky a vyhrozovani (ja nevim, jestli to tak bylo), poslusne to hlasil prislusnym organum a pomoci od statu se nedockal.
Opakuji - ani ta druha verze ho neomlouva. Ale tak trochu "obzalovava" i stat, ktery by se pak mel chytit za rypak, uznat, ze proste nektery veci nezvlada a zacal je resit.
Misto dementniho populistickyho pristupu: "spachal to zbranema, ztizime pristup ke zbranim".
Shodneme se na tom, ze at se delo co se delo, hrabnout mu nemelo.
Ale podle me je velmi dulezite, jestli mu hrablo proto, ze to prehnal s pitim a sousedka mu na schodech rekla, ze smrdi a nebo proto, ze 10 let snasel buzeraci, nevyspal se, slychaval urazky a vyhrozovani (ja nevim, jestli to tak bylo), poslusne to hlasil prislusnym organum a pomoci od statu se nedockal.
Opakuji - ani ta druha verze ho neomlouva. Ale tak trochu "obzalovava" i stat, ktery by se pak mel chytit za rypak, uznat, ze proste nektery veci nezvlada a zacal je resit.
Misto dementniho populistickyho pristupu: "spachal to zbranema, ztizime pristup ke zbranim".
-
Dagobert - Pravidelný návštěvník
JirkaV: A tvoje obrana proti hysterii médií a následné zvůli státní moci je tedy jaká prosím? Sklopení uší a "... ano pane velkomožný, máte pravdu, pane velkomožný, my jsme ale zlobiví kluci, že pane velkomožný, jistě, strhněte prémie, pane velkomožný, snižte plat, pane velkomožný, se vším souhlasíme, pane velkomožný..."?
-
Nezlob se na mě, ale hysterie médií a následná zvůle státních orgánů je v tomto případě namístě. Nebo nad tím mají všichni mávnout rukou s tím, že "no co, hráblo mu, to se může stát každýmu, nechte jim ty zbraně, nikdy nevíte kdy budou potřebovat vystřílet sousedy ... ".
Moje taktika je teď zalehnout na matrace a NEPROVOKOVAT. Počkat si až kravál utichne. Nic se nejí tak horké jak se uvaří a od výkřiků v novinách k omezení zbraní je dlouhá cesta
Moje taktika je teď zalehnout na matrace a NEPROVOKOVAT. Počkat si až kravál utichne. Nic se nejí tak horké jak se uvaří a od výkřiků v novinách k omezení zbraní je dlouhá cesta
- kraken
- Častý návštěvník
Nejsem psycholog a ani fundovaní psychologové tuto událost nekomentují, jelikož jí takhe vzdáleně neumějí objektivně popsat vzhledem k nedostatku informací. Jako laik si dovolím spakulaci - kdyby vedle něj žila spořádaná rodina, která by mu nedávala důvod se na ní okamžitě vyventilovat, tak by na tu ulici možná vyšel daleko dříve a rovnou by začal střílet po náhodných lidech. Je logické že se hledá opatření jak něčemu takovému zabránit, představte si že by někdo z obětí byl z rodiny či váš příbuzný, určitě by se váš vztah ke zbraním změnil, né li někdo dokonce by zbroják dobrovolně vrátil, jelikož by jenom při pomyšlení na zbraň by se mu dělalo špatně.
Důležité je jenom aby se případně nevymyslela nějaká ptákovina.
Přemýšlím spíš co tomu chlapovi mohlo zabránit v tom aby takovou věc neudělal, popř. jakou pomoc měl vyhledat popř. dostat aby na takovou věc ani nepomyslel.
Samota, bez práce, bez smyslu života, flustrace, padesátka na krku atd. atd., prostě hodně práce pro vyšetřovatele a psychology, to že ministr ukvapeně začal dělat závěry před kamerou už pár hodin po incidentu kdy se nevědelo o tom vůbec nic byla prostě ukvapená reakce, které měla předcházet pořádná analýza a diskuze o problému.
Toť můj názor nekamenujte mě (mám taky své zbraně rád).
Důležité je jenom aby se případně nevymyslela nějaká ptákovina.
Přemýšlím spíš co tomu chlapovi mohlo zabránit v tom aby takovou věc neudělal, popř. jakou pomoc měl vyhledat popř. dostat aby na takovou věc ani nepomyslel.
Samota, bez práce, bez smyslu života, flustrace, padesátka na krku atd. atd., prostě hodně práce pro vyšetřovatele a psychology, to že ministr ukvapeně začal dělat závěry před kamerou už pár hodin po incidentu kdy se nevědelo o tom vůbec nic byla prostě ukvapená reakce, které měla předcházet pořádná analýza a diskuze o problému.
Toť můj názor nekamenujte mě (mám taky své zbraně rád).
Naposledy upravil kraken dne 03.09.2010 16:56, celkově upraveno 2
-
JirkaV: Jo, rozumím. A do jisté míry souhlasím, opravdu se nic nežere tak horký, jak se to uvaří a provokovat nehodlám. Jen nesouhlasím s tím, že mám být zticha, když mě někdo křivě obviňuje a chce mě trestat za něco, co jsem neprovedl a provést nehodlám. V tom případě ostře protestuju. Současná hysterie ani zvůle státu na místě rozhodně nejsou, je to to samé, jako kdyby dotyčný místo střelby naběhl s erekcí a všecky tam u*oustal k smrti, načež by média a stát začali ječet, že je třeba vykastrovat všecky chlapy, protože mají nástroj.
-
A ještě: Snažte se trochu vžít do pocitů ovčana, který nikdy se zbraněmi nepřišel do styku, nezajímají ho a v nejmenším neplánuje nějakou si pořídit. Ze strany majitelů slyší - my jsme spolehliví, bezúhonní, dlouhodobě řádní občané, u nás se nemůže nic stát - a najednou - jeden z těch superslušňáků vezme zbraň a vystřílí půl ulice. Co si má ovčan myslet? Že přístup ke zbraním možná není takový aby byla záruka, že se nedostanou do ruky šílenci, že by možná bylo dobré se na to podívat a trochu to omezit, že by možná i psychologové k tomu měli co říct atd atd. To je celkem pochopitelná reakce a to, že se iniciativy jako vždy ujali v problematice zbraní negramotní novináři a politici honící volební hlasy, na tom nic nemění. Proto říkám - čím víc to budeme rozmazávat, tím to bude horší. Podpořte LEX, aby měl dost síly až dojde na lámání chleba a bude se nedejpámbu jednat o změně zákona, a hlavně se za každou cenu nesnažte vzbudit dojem, že se vám to může stát taky.
-
kraken píše:...., představte si že by někdo z obětí byl z rodiny či váš příbuzný, určitě by se váš vztah ke zbraním změnil, né li někdo dokonce by zbroják dobrovolně vrátil, jelikož by jenom při pomyšlení na zbraň by se mu dělalo špatně.
Jo, a když ti někdo umře v autě, rychle se zbavíš toho svýho a koupíš si koloběžku?
Naopak bych byl o to raději, že mám doma obrané pomůcky.
- kraken
- Častý návštěvník
To sice né ale znám lidi co když pořádně nabourali tak nesedli půl roku do auta.
-
hetzer - Častý návštěvník
PetrL3: bracha auto o ktery se mu zabil motorkar radeji prodal
-
Kraken: Pokud nemusí, tak fajn, ale pokud musíš (služební cesty atd., musíš přeci živit rodinu), tak tě to nakopne ke snaze vybírat co nejrobusnější a nejbezpečnější auto. Zrovnatak bych kvůli neg. zkušenosti se zbraněma v rukou jinejch lidí přikoupil ještě třeba brokovnici.
-
hetzer píše:PetrL3: bracha auto o ktery se mu zabil motorkar radeji prodal
Jasně, nechtěl mít předmět, kterej mu to bude nadále připomínat, navíc už byl třeba poškozen. Ale asi pořídil jiné auto, ne?
-
Kentan - Častý návštěvník
No vzhledem k tomu, jaká mantra se neustále omílá v novinách se bojím, že to skončí tak, že: Motiv nelze zjistit, bo pachatel je mrtvý, ale určitě to byl nebezpečný blázen, protože byl svobodný, na chodbě nezdravil, měl modrý hluchátka a zbraně. Ti mrtví (při vší úctě k nim) byli učiněné lilium, v podstatě andílci. Učiníme opatření , že ty ošklivé zbraně a modrá hluchátka zakážeme, áno a už budem mít jen klid a sociální jistoty. Skutečná příčina se hledat nebude a řešit se nebude tuplem. A za čas tu bude další level, třeba pražský masakr křovinořezem a vše se bude opakovat v bledě modrém.....
-
Kentan píše:....a vše se bude opakovat v bledě modrém.....
Nene, v bleděmodrém ne, modrá bude zakázaná kvůli těm modrým sluchátkům.

-
Pufik - Častý návštěvník
A co kdyby se zbrane sebrali jen tem co maji modra sluchatka, to je rozumny a ja bych byl pro, ja mam cerveny 

-
Pufik: no já sice taky, ale:
"Když si přišli pro Židy, mlčel jsem, protože jsem nebyl Žid, když si přišli pro komunisty, mlčel jsem, protože jsem nebyl komunista, .... Když si přišli pro mě, nezůstal už nikdo, kdo by se mě zastal."
To je třeba důvod, proč se mě tahle situace tak dotýká a vadí mně, co se děje okolo.
"Když si přišli pro Židy, mlčel jsem, protože jsem nebyl Žid, když si přišli pro komunisty, mlčel jsem, protože jsem nebyl komunista, .... Když si přišli pro mě, nezůstal už nikdo, kdo by se mě zastal."
To je třeba důvod, proč se mě tahle situace tak dotýká a vadí mně, co se děje okolo.
-
Pufik - Častý návštěvník
To byl vtip a tak trochu i narazka na slovenske myslivce (mechanismus jsi popsal)...
-
Last.Crusader - Občasný návštěvník
JirkaV píše:A ještě: Snažte se trochu vžít do pocitů ovčana, který nikdy se zbraněmi nepřišel do styku, nezajímají ho a v nejmenším neplánuje nějakou si pořídit. Ze strany majitelů slyší - my jsme spolehliví, bezúhonní, dlouhodobě řádní občané, u nás se nemůže nic stát - a najednou - jeden z těch superslušňáků vezme zbraň a vystřílí půl ulice. Co si má ovčan myslet? Že přístup ke zbraním možná není takový aby byla záruka, že se nedostanou do ruky šílenci, že by možná bylo dobré se na to podívat a trochu to omezit, že by možná i psychologové k tomu měli co říct atd atd. To je celkem pochopitelná reakce a to, že se iniciativy jako vždy ujali v problematice zbraní negramotní novináři a politici honící volební hlasy, na tom nic nemění. Proto říkám - čím víc to budeme rozmazávat, tím to bude horší. Podpořte LEX, aby měl dost síly až dojde na lámání chleba a bude se nedejpámbu jednat o změně zákona, a hlavně se za každou cenu nesnažte vzbudit dojem, že se vám to může stát taky.
Tady ale není jen problém toho, jak se ke zbraním staví běžný občan, ale to, jak to démonizují média. Zpočátku to byla rodina asociálů, u kterých si policisté pomalu podávali dveře a kde byla dokonce zásahovka, což již o něčem svědčí a nyní najednou z nich dělají světce a vzor slušného chování? Vždyť ty lži jen proto, aby se naprosto démonizovali držitelé zbraní, jsou naprosto neskutečné. Toho se děsím já, že proti nám stojí média, která vytvářejí veřejné mínění a které prostě neporazíme.
Obsah fóra / Střelectví / Události