kawon
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 8:37

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

A viděli jste někdo včerejší krimizprávy na Primě?

Z pěti reportáží byli tři o tom, jak jsou zbraně špatné,
nejprve zatýkali nějakýho týpka v baru a samozřejmě nezapoměli dodat,
že by rozhodně neváhal použít zbraň, o které ovšem nepadlo ani slovo ve smyslu,
že by nějakou vlastnil. (použili taser)
Druhá byla o jakési střelbě a vystřeleným oku či co, to už nevím přesně,
bo jsem si po té první odběhl zapálit a sledoval to jen tak na půl oka.
Třetí byla o včerejší události v Bratislavě,
a nevím jistě, jestli tam nebylo ještě něco stran těch špatných zbraní.
Tak nevím, ale nabyl jsem z toho dojmu, že zbraně (hlavně legální - ty jsou vidět)
jsou špatné, špatné špatné,
a měl jsem z toho silný pocit, že se zde připravuje půda
pro něco, co uživatele a přispěvatele tohoto fóra definitivně
převede do roviny teoretické, tím myslím, že jestli to tak půjde
dál, tak už si zastřílíme jenom zde na fóru a ti spolehlivý jedinci
by si snad jednou za čas mohli bouchnout někde z airsoftu.

Pokud někdo viděl, dejte prosím vědět, zda jste z toho nabyli stejního pocitu,
nebo jestli jsem už teda opravdu a definitivně paranoidní. :D

$emtex
Sponzor serveru
Sponzor serveru

01.09.2010 8:47

http://www.iprima.cz/porady

dole v pravo je archív, jsou tam i krimi zprávy. Teprve včera při sledování zpráv, se všemi informacemi, které k případu mám, jsem si uvědomil, jak snadno jsou masy manipulovatelné médii :evil:

kawon
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 8:51

No já už to po druhé určitě nedám,
ale masáž to byla slušná.

Ross
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 9:04

Ano ... take si myslim ze vse k tomu smeruje. Vcera jsem ve slovenske TV videl k teto udalosti nejaky komentar ... byl tam takovy vyzrany a fousaty typek, ktery navrhoval aby meli strelci sve nebo cizi zbrane (to jsem fakt nepobral ... mozna mi to tu nekdo vysvetli) pouze na strelnici. Celkem jsem nepochopil proc to prirovnaval ke golfu, protoze vetsina golfistu si naradi take pujcuje na golfovem hristi. Zminil se pouze o sportovnich strelcich, a sportovni strelec musi byt organizovany, a pouze ten bude mit tu moznost ... v tom svem sportovnim svazu. No koukal sem na to jak z jara ... pro jistou sem se podival do kalendare. Je to proste v tech lidech, dokud takhe stara garda nenatahne backory ... tak to bude staly boj.

dirty harry 629
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 9:17

Já si osobně myslím, že by si měli spolu sednout za stůl Radek s Danem a spolu vymyslet nějaký krásný zákon o zbraních. Věřím že by vešel do historie, oba jsou totiž sami zralí na psychotesty soudě podle jejich výroků. Politik by měl víc jako ostatní občané svoje slova vážit, ale oni oba jenom plácají či střílejí od pasu debiliny.

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 9:32

Ross píše:...Vcera jsem ve slovenske TV videl k teto udalosti nejaky komentar ... byl tam takovy vyzrany a fousaty typek, ktery navrhoval aby meli strelci sve nebo cizi zbrane (to jsem fakt nepobral ... mozna mi to tu nekdo vysvetli) pouze na strelnici.

Tohle mi tvrdil jeden můj známej taky, asi před osmi lety. Že prej se tím předejde zbytečný sebevraždě v případě nějaký osobní krize a tak (Např. když prej mě opustí holka atd.).

...2 měsíce na to se oběsil. To si nedělám prdel, to se fakt stalo.

Reklama

wolf

01.09.2010 9:57

Jak to tak sleduji, asi si poridim Rambuv skladaci luk aby mi zbyla aspon nejaka zbran na ochranu :)

Pufik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 9:59

Nic do konce roku budu intenzivne provetravat Hermexe a doufat ze po novem roku mi zbudou alespon pistole a malorazka... Radek urco k avizovane zmene zakona prihodi krom psychotestu i omezeni na ty strasne samonabijeci kulovnice laiky zvane samopaly... neverim ze toto utichne jen tak...

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 10:07

wolf píše:Jak to tak sleduji, asi si poridim Rambuv skladaci luk aby mi zbyla aspon nejaka zbran na ochranu :)

Skládací luk bude zbraň "zákeřná" a bude zakázán taky. Stejně jako teleskopy a vystřelovací nože (zkuste ho sehnat, jde to, ale je jich málo kvůli zákazu v jinejch zemích).

Nakonec budeme nosit montpáky ve speciálně ušitých pouzdrech.

Krocan
Nový uživatel
Nový uživatel

01.09.2010 10:12

Pánové a dámy, asi je čas začít studovat literaturu... To co máme v hlavě, to nám nemůže nikdo vzít :)

Link pres PM autorovi. ufo
(spěchejte, cíl se 19.9. sám vymaže)

Ragnar Benson - Modern Weapons Caching: A Down-To-Earth Approach To Beating The Government Gun Grab

gastly
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 10:14

To Pufik . Již císař Constantin lp +-350 nechal do bible zapsat TEHDEJŠÍ stav oblíbenosti cikánů.Až půjdeš na ty psychotesty,tak se na psychologa usměj a řekni ,Pane doktore mám vtom hokej ,ráj, Eva, Adam ,jablko, Had...........a cikáni. Můžete mi to prosím vás objasnit? A on ti vysvětlí, že bible nemůže za to,že lidi nemaj rádi hady,ale že již roku 350 byl had neoblíben,tak to byl on kdo podá Evě jabko............. No a když se hledal někdo kdo je dost hajzl (nevím jak to napsat slušněj) že neschová pannu matinku s miminkem (ježíškem) nějak je napadli .............naši milí i dnes oblíbení spoluobčané. Pepa.

Kentan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 10:42

Trošku antimasáže od paní, která mezi nepřizpůsobivou sebrankou žila. Cenzor Idnes (vrchním poklasným je nějakej Banga) její blog přesunul tak aby se nedala zvyšovat "karma" a její názor se nedostal omylem na titulku. Inu novinářská objektivita...
http://strazakova.blog.idnes.cz/c/15328 ... eleza.html
http://strazakova.blog.idnes.cz/c/15339 ... uvodu.html

kawon
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 10:47

Tohle jsem dočetl asi před 1/2 hodinou,
je tam i poměrně plodná diskuze.

No a za těchto okolností se není moc čemu divit,
že zde (ČR a asi i SR) vládne blbá nálada, a přibývá
nasraných(pardon) lidí.

$emtex
Sponzor serveru
Sponzor serveru

01.09.2010 11:52

Slovenští střelci bijí na poplach a píší e-maily a otevřené dopisy jak ministrovi vnitra, tak předsedům stran a poslancům, které volili. Mám za to, že je nejvyšší čas vstoupit do LEXu. :idea:

czexit
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 12:09

To chce ale trvalou "preventivní práci s veřejností" :)

- brát kamarády bez ZP na střelnici, ukazovat jim, že démonizované zbraně nejsou nic špatného, nechat je zastřílet. Většina normálních chlapů si ráda vystřelí, zavzpomínají na vojnu a ještě 14 dní o tom budou vyprávět... :)
- vhodné kandidáty uvrtat do ZP :)
- komu je shůry dáno, psát články
- upozorňovat novináře na faktické chyby (ale slušně aby se naopak nezatvrdili)
- LEX

"Uvrtejte" svou rodinu do ZP, manželku, bratra, tchána, kamaráda, kolegu. Čím víc nás bude, tím větší vyjednávací síla, tím více potenciálních voličů které si politici nebudou chtít naštvat. Nemluvě o tom, že pokud by se nedejbože něco stalo (NO), budete mít kam převést své zbraně a přitom je mít doma ;)
Já už jsem uvrtal bráchu, další 2 kamarádi co s námi chodí pravidelně střílet jsou už na cestě :)

OPRAVA zapomenutého slova: "... a ještě 14 dní..."

dokdok

01.09.2010 12:19

Pani, precital som si diskusiu a musim povedat, ze som z celej tragedie velmi smutny,pretoze nepomoze slovenskym a poskodi aj ceskych strelcov.
Hned po tragedii, ked neboli este dostupne informacie som napisal tento blog:
http://vidan.blog.sme.sk/clanok.asp?cl=239831&bk=32849

Mal som este nadej, ze strelec bol mimo zakon, co sa vsak nepotvrdilo a situaciu znacne zhorsili.
Musime sa pripravit na restrikcie. V akom rozsahu budu zatial sa nevie predpovedat, ale urcite sa nieco stane. Bojim sa okrem toho, ze to moze ist az na uroven zabavenia semiautomatickych zbrani ( SAR). >Ja sam mam viac ako 15 ks SAR.
Otvara sa s tym ale aj problem vyvlastnenia majetku a otazky spojene s hodnotou zbrani. Ako by asi stat odskodnil tychto vlastnikov ?
Chcel by som Vas poprosit o rady co by bolo vhodne pre sportovu strelecku verejnost urobit.
Aj ked si myslim ako lekar, ze psychotesty nic nevyriesia,ze su to peniaze vyhodene,ze sa jedna o dobry zarobok, myslim si, ze by to bolo pre nas sportovych strelcov NAJMENSIE ZLO.
Takisto, zvyseny pocet kontrol, ako su zbrane ulozene atd.
Pre slusnych ludi, su tieto problemy vyriesitelne, aj ked budu obtazujuce a mozno ekonomicky nieco stat.
Mam este v duchu jednu nadej, ze slovenska vlada pod vplyvom ekonomiky sveta bude musiet riesit dolezitejsie veci a zakazu sa "automaticke zbrane" a na problem sa zabudne. Ak Vas nieco napada poradte nam !!!!!
Dakujem

Pufik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 12:35

dokdok: ...rozhodne by IMHO strelecka verejnost nemela prijit rovnou s navrhem na "kompromis" (neco v duchu OK tak s psychotesty tedy souhlasime + i s vetsi buzeraci (kontroly ulozeni) jen nam neberte nase zbrane) protoze to je cesta do pekel... Uz jsme to tu na foru (nebo jeste na ForuOKteremSeNemluvi) rozebirali kdyz chtel psychotesty zavadet jeden z nasich predchozich ministru vnitra. Kdyby jsme s tim totiz tehdy souhlasili tak dnes by vyjednavaci pozice byla o to tezsi, to uz by se ted nevolalo po psychotestech ale slo by se o stupen vyse - tedy zakaz zbrani pro civilisty...

Dagobert
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 12:40

Dokdok: pozor na salámovou metodu, dnes psychotesty, zítra model Velká Británie, pozítří středověké Japonsko s jedním nožem přikovaným ke kůlu uprostřed vesnice.
Bojovat, obesílat poslance, senátory, politické strany atp., vstoupit do slovenského LEXu jak tady padlo. Neustupovat, nesmiřovat se s jakýmkoliv omezením. Bitva s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale nesmíme z ní utéct, jinak blbost zaplaví svět. Ty máš navíc váhu lékařského vzdělání a praxe, pokud dobře chápu, takže piš články a dopisy z této pozice, zdůrazňuj v článcích svoji lékařskou praxi a zkušenosti.
Doktora lidi poslouchají, jsou na to zvyklí z ordinace, a krom toho doktor má školy přece, a zachraňuje životy a zdraví přece, takže to nemůže být žádný kovboj přece, že (řekne si typický ovčánek).
Jak to dopadne, to je druhá věc, ale nenechat se porazit bez boje a nesmířit se dopředu s ústupkem, to je základ.
V tomto konkrétním příkladě je potřeba zdůraznit, co byly oběti zač. X let konfliktní, prý dokonce drogoví dealeři, volala se na ně dokonce zásahová jednotka policie. A že nejspíš dohnali dotyčného člověka k vraždě, když mu ruplo ze spánkové deprivace atp.
Naposledy upravil Dagobert dne 01.09.2010 12:43, celkově upraveno 1

czexit
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 12:41

Já si také myslím, že psychotesty jsou naprd, ale dokážu si představit, že to veřejnost uchlácholí. Je to také první věc na kterou se mě každý ptá když zjistí že mám ZP. To běžného ovčana zajímá nejvíc: psychotesty.
Dokázal bych s povinnými psychotesty žít.

Jako další represivní krok myslím, že by přišlo/přijde:
- pravidelné přezkušování při obnově ZP - z aktuální právní teorie i praxe
- nařízení povinné registrace u sportovního klubu
- kontroly policie i u držitelů zbraní B a C
- povinné kurzy u certifikovaných (tj. Pepovo firma zná Frantu na vnitru) subjektů
- uložení vybraných typů zbraní u sportovního klubu kde je držitel ZP registrován
- zvýšení poplatků ohledně ZP natolik, že se stanou pro veřejnost nedostupné (psychotesty, kurzy, přezkušování, vydání, obnova, členství, uložení zbraní...)
... stay tuned. To be continue...

Dagobert
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 12:47

Czexit: A taky vzdělávat veřejnost, brát kamarády na střelnici, jak píšeš. A navíc podchytit je od malička :-) http://psomega.cz/fotky/0202/7916

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Události