- Birhaus
- Občasný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Petzold: Možná je to běžné, ale nejsem si zcela jist, jak to koresponduje se zákonem ve smyslu hlavní části zbraně.......
-
Petzold - Moderátor
Při nákupu, prodeji, evidenci, registraci jednotlivé hlavní části zbraně je to jasné.
Myslím, že ale nikde v zákoně /a souv. vyhláškách/ není doslova napsáno, že u zbraně evidované/registrované jako celek (pod jedním v.č.), musí být každá hlavní část označena v.č.
Nějaké takové prudící vlny PČR probíhaly, ale určitě mám min 2 zbraně, nedávno registrované, kde je v.č. pouze na rámu.
Zbraně ověřené, bez problémů zaregistrované, na vystaveném PZ pěkné razítko a čitelný podpis "orgána".
Myslím, že ale nikde v zákoně /a souv. vyhláškách/ není doslova napsáno, že u zbraně evidované/registrované jako celek (pod jedním v.č.), musí být každá hlavní část označena v.č.
Nějaké takové prudící vlny PČR probíhaly, ale určitě mám min 2 zbraně, nedávno registrované, kde je v.č. pouze na rámu.
Zbraně ověřené, bez problémů zaregistrované, na vystaveném PZ pěkné razítko a čitelný podpis "orgána".

- Birhaus
- Občasný návštěvník
OK. To ze je na hlavni jen napis 9mm nechme stranou. Ja tam cislo razit nebudu
Na PCR nebyl promlem....
Jinak k teto zbrani a mnou vystrilenych 200 naboju:
-Nemam moc dlouhe prsty a tri Gripy na zmenu velikosti uchopu jsou super. Od sloniho muze po mimino parada.
-Je dost lehka. Nemam zkusenost se pistolkama vyrobenyma z dekliku od PETflasek. Ale podle me trosku vic zveda po vystrelu.
-Spoust jde ztuha (oproti CZ75-TS) tak to chce asi cvik aby clovek nestrhaval. Nicmene kamarad co strili dal napoprve z 25m 5z5 do cerneho do mez. pistoloveho terce. (mam co dohanet
)
-Rozborku jsem zvladnul az po shlednuti videa na Youtube. Je fakt, ze to neni asi slozite, ale proc objevovat Ameriku, kdyz je to Youtube
-posledni 3 naboje ze 17 jdou do zasobniku dost ztuha. Snad zjiskam grif nebo se to rozchodi(snad oboje)
-nema zasobnikovou pojistku. S nabojem v komore vystreli i bez vlozeneo zasobniku. (mozna normalka, ale nebyl jsem na to zvykly)
Zatim me nic jineho nenapada...
MSF

Jinak k teto zbrani a mnou vystrilenych 200 naboju:
-Nemam moc dlouhe prsty a tri Gripy na zmenu velikosti uchopu jsou super. Od sloniho muze po mimino parada.
-Je dost lehka. Nemam zkusenost se pistolkama vyrobenyma z dekliku od PETflasek. Ale podle me trosku vic zveda po vystrelu.
-Spoust jde ztuha (oproti CZ75-TS) tak to chce asi cvik aby clovek nestrhaval. Nicmene kamarad co strili dal napoprve z 25m 5z5 do cerneho do mez. pistoloveho terce. (mam co dohanet

-Rozborku jsem zvladnul az po shlednuti videa na Youtube. Je fakt, ze to neni asi slozite, ale proc objevovat Ameriku, kdyz je to Youtube

-posledni 3 naboje ze 17 jdou do zasobniku dost ztuha. Snad zjiskam grif nebo se to rozchodi(snad oboje)
-nema zasobnikovou pojistku. S nabojem v komore vystreli i bez vlozeneo zasobniku. (mozna normalka, ale nebyl jsem na to zvykly)
Zatim me nic jineho nenapada...
MSF
-
Mirek - Příspěvky: 372
-
MiRaS - Častý návštěvník
-
-
MiRaS - Častý návštěvník
Pokud Ti sedí, tak se Ti s ní bude i dobře střílet a o to jde
Na rekreační střílení je kapacita zásobníku nepodstatná.
Na nošení je kapacita věc osobního vkusu a řady debat. Já raději když už full size pistoli, tak ať má +/- 15 nábojů. Co třeba ráže .40S&W?
Na nějaké to občasné soutěžení potom může bejt každej další knedlík v zásobníku dobrej...
O M&P jsem svého času také hodně uvažoval, byla jedím z favoritů. Ve full-size mi suprově seděla a celkem dobře se mi z ní střílelo, i když ta spoušť...
(asi je to o zvyku). Odradila mě u ní ale právě ta nízká kapacita v .45ACP. V menší ráži jsem zase nechtěl full-size a compact mi nesednul tak jak bych si představoval. Nakonec tedy nosím jinou... 

Na rekreační střílení je kapacita zásobníku nepodstatná.
Na nošení je kapacita věc osobního vkusu a řady debat. Já raději když už full size pistoli, tak ať má +/- 15 nábojů. Co třeba ráže .40S&W?

Na nějaké to občasné soutěžení potom může bejt každej další knedlík v zásobníku dobrej...
O M&P jsem svého času také hodně uvažoval, byla jedím z favoritů. Ve full-size mi suprově seděla a celkem dobře se mi z ní střílelo, i když ta spoušť...

-
Black_Onyx - Častý návštěvník
-
MiRaS - Častý návštěvník
-
Mám doma model MP 45 full-size, nemá manuální pojistku, nemá zásobníkovou pojistku. Mám malou ruku, tak jsem aplikoval nejmenší grip - držení super. Rozborka mi přijde poměrně snadná i za použití "žluté páčky", vůle téměř žádné, zpracování dokonalé....stejné jako USP, nebo Glock. Poslední náboj jde do zásobníku poměrně ztuha. Spoušť - trošku tužší, půjde o zvyk. Výborným způsobem je řešeno drážkování závěru. Vůbec to neklouže v ruce, ani v mokré a mastné. Toť první dojmy.
-
-
-
No...to máš jednoduché. Vypustíš zásobník, stáhneš závěr dozadu na záchyt. Sáhneš dovnitř vyhazovacím okénkem - buď prstem, nebo prostě něcím - a vyklopíš "žlutou tyčku", jak je vidět na fotce. Otočíš páčku rozborky dolů o 90 stupňů a závěr vysuneš dopředu. Nemusíš cvakat spouští naprázdno. Zbraň zůstane nenatažena, dokud "žlutou tyčku" nevrátíš ručně, nebo zasunutím zásobníku.
-
-
Co se střelby s SW MP 45 týče.....zkoušeny dva druhy střeliva: Magtech FMJ SWC 230gr a MFS FMJ 230gr. MFS jsou našlápnutější, tak se zbraň při střelbě více zvedá....ale "nekope, pouze tlačí"
. S Magtechy je to vyloženě příjemná střelba. Vystříleno od každého druhu cca 100 nábojů. Funkce zbraně naprosto bezchybná a spolehlivá i s SWC. Nábojnice neomačkané, žádné nedovíraní závěru, prostě běhá jak má s plným zásobníkem, poloprázdným, s náboji na střídačku.......Spoušť - výrobce uvání odpor 6,5 lbs., ale kupodivu mi už během prvních výstřelů nepřišla nijak hrozná. Přesnost - těžko posoudím já neumětel, ale střílel jsem max. do 10 m a vše jde na flek.
Tolik zatím první zkušenosti.

Tolik zatím první zkušenosti.
- martin-bezm
- Občasný návštěvník
Re: Smith & Wesson M&P9
Chci se zeptat jesli je tu nejaky ochotný člověk ze Zlína nebo Kroměříže který má M&P9 a nezašel by se mnou někdy na střelnici. Chtěl bych si ji vyzkoušet dřív než si ji koupím.
A předem dík tomu co se mi ozve do PM
A předem dík tomu co se mi ozve do PM
-
buba - Občasný návštěvník
Tak se taky podělím o zkušenosti jen rychlého vyzkošení této zbraně o přestávce mezi střelbou.Kamarád jí má asi dva roky a vystřeleno asi 200 nábojů(to je škody).Na pohled je moc krásná.Co se týče držení a výměných pažbiček tak to fakt nemá chybu.Povrchovka ta je taky moc dobrá.Ale bohužel střelba mne zklamala,myšleno chod spouště.Na začátku skoro nic a pak je najednou taková gumově tvrdá jako neochozené péro z matrace včetně toho charakteristického zvuku.Neumím to správně popsat.Jestli to tak má být to taky netuším.Jinak mířdla taky super.Řekl bych,že na nošení nemá chybu.Nebejt té spouště tak bych do ní šel.
-
MiRaS - Častý návštěvník
I mě z počátku MPčko lákalo, ale po vyzkoušení mě odradila také hlavně ta spoušť. Nechalo by se na ni ale asi zvyknout stejně jako na jazýček u Glocků, Steyrů a XDček.
Jinak zpracování a spolehlivost (vystřeleno 500 nábojů 9mm Luger a 300 nábojů .45ACP) bez výhrad. V ruce sedí také dobře a navíc se nechá přizpůsobit výměnným hřbetem rukojeti.
Jinak zpracování a spolehlivost (vystřeleno 500 nábojů 9mm Luger a 300 nábojů .45ACP) bez výhrad. V ruce sedí také dobře a navíc se nechá přizpůsobit výměnným hřbetem rukojeti.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Glock, a další recykláty