lukasv
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 410
Registrován: 06.04.2010 21:37

06.02.2011 22:35

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Ad. svítilna...doporučuji na tomhle moc nešetřit...zrovna se Z5 nemám nej. zkušenost. Osobně doporučuji SureFire X300 nebo GTL od Glocka. Ale i tak ta SureFirka je o třídu jinde než GTL.

lukasv
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 410
Registrován: 06.04.2010 21:37

10.02.2011 21:09

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Nevíte, kde v ČR na SW MP sehnat mířidla se světlovodným vláknem? Nebo tritiová? Díky za info...popř. SZ

Nevím jestli je to rukama, ale s G17tkou semi daří střílet na nekrytě ležící figuru nejhůř 9tku v kruhu a se SW mi to vyleze do 8ček občas i hůř. Je mi jasný, že to spíše bude v rukách, ale nějaký typ od majitelů. Jde mi teď spíš o mířenou střelbu (ne čistě jako sportku, ale a la KVZ). Díky za rady

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

10.02.2011 21:58

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Tak muzu pridat moji zkusenost, mam G 19 a obcas si zastrilim z MP45, co ma kamos.
Obe zbrane jsme nekolikrat porovnavali a koumali co jak je atd. Je fakt, ze MP ma rukojet lepe vybranou ale i tak jsem si nejak vic navyknul na muj G 19 kde mam navlek na pazbicku z duse z kola, coz se me osvedcilo velice idealni :mrgreen:
Abych se dobral k veci, tak jedine co je rozdil je ten, ze MP ma podstatne tvrdsi chod spouste a jiny charakter prubehu. Na ktery se da ale po chvilce zvyknout. Ovsem jak pak zase chytnu Glocka tak mam zase par vystrelu problem, nez si zase zvyknu na spoust u Glocka. Takze je otazkou jestli si treba strilel hned po sobe z obou zbrani, tak muzes delat klasike strahavani, klidne i do strany. Protoze ta spoust je proste jinaci. Ja nez jsem si z toho vzdy vystrelil, tak jsem si parkrat cvaknul an prazdno a pozorne sledoval jestli se me pohnou miridla. Po pripade si dat par ran treba na 10m, abych vedel kam to chodi.
Co se tyka presnosti MP45, tak neni problem strilet do 9tek na 25m do nekryte lezici figury=zeleny terc :wink: Samozrejme strileno obouruc. Takze si myslim ze tahle zbran je presna az az, a hledal bych asi chybicku ve spousteni zbrane a halvne i v uchopu.

Pak jeste je otazkou jake pouzivas naboje ? Jestli treba nemas nejake nepodarene prebijenky ktere si litaji jak chcou!?

Idealni si treba 5 ran vystrelit z oporou zbrane, kdyz si nejsi jisty svojima packama a dat si hlavne zalezet abys zadnou ranu nestrhnul.

Uživatelský avatar
DaVca
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 206
Registrován: 10.04.2008 16:19
Bydliště: Praha

11.02.2011 2:09

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Tak jsem konecne provetral novej kver. Dojmy veskrze pozitivni. Vystrilel jsem 200 ran, S&B 115gr FMJ a to obouruc, jednoruc (slaba i silna ruka), rychle (posledni dva zasobniky jsem vyprazdnil jak nejrychleji to slo), pomalu a i bez zasobniku ve zbrani. Behem strelby jsem nemel jedinou zavadu, ktera by znemoznovala strelbu. Po sto ranach jsem pistoli rozebral a zkontroloval (ja tu rozborku fakt zeru, sup sup a je hotovo). Ergonomie vyborna (1911ka stale vede), presnost prekvapiva. Prvni tri rany na 15m a slo to jednou dirou (to je u mne HODNE nezvyk, navic u spouste co neni SA). Pri rychle strelbe se na 15m stale drzim v cernem (standardni pistolak). Na 25m uz je to horsi, tady Spartan jednoznacne vede, ale zase tohle je sluzebni zbran. Strelba je neuveritelne pohodlna. Zpetny raz nula prd a zbran drzi jak pribita i ve zpocene ruce. Po nabyti spadne zaver jen kdyz mam 5+ ostrych naboju (susilky nefungujou) v zasobniku (ani nemusim nijak extra mlatit). Uzasna feature, sam jsem az byl prekvapen, kolik casu a pohybu usetrim.

Co mi vadi: jeden zasobnik mi z nejakeho duvodu po poslednim vystrelenem naboji nezachyti zaver... Nechapu, ze zacatku fungoval a pri detailni prohlidce vypada uplne stejne jako ostatni. Trigger reset je nic moc. O delku by neslo, ale jsou tam dve velmi podobne zmeny prubehu tlaku hned za sebou a mnohdy se mi stalo, ze jsem zmackl moc brzo. Asi to je o zvyku, ale prijde mi to dosti matouci a potencionalne nebezpecne. Paskovani zasobniku je utrpeni, zlata 1911ka.

Vysledek: jakozto zaryty milovnik 1911ky a odpurce plastaku jsem vylozene prekvapen. Strelba z M&P je radost a uz se nemuzu dockat, kdy ji zase vyvetram. Plno uzasnych feature (z tech nezminovanych treba zaver se da natahnout jednoruc o stul/pasek/cokoliv zahaknutim o miridla, moznost rozebrat zbran vicero zpusoby) Nakonec jsem velice rad, ze jsem si ze vsech pistoli vybral zrovna tuhle (mezi USP, G19 a Sig2022). Zatim si zvykam na absenci pojistky, stale jsem naucen neco odjistovat a marne tak hledam packu. Cas ukaze.

Carlito
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 373
Registrován: 22.03.2009 14:56

13.02.2011 15:34

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

O pistolích M&P se říká, že by měly „vystrnadit“ Glocky, které jsou v různých ozbrojených složkách v USA hodně zastoupeny. O modelu M&P 45 se také říká, a jeto snad i neoficiální přání výrobce, že má nahradit legendární 1911ku. Jak Glock, tak i potomci Coltu jsou geniálně zkonstruované zbraně, takže M&Pčka to nemají právě lehké. Především proti 1911 je to na první pohled nemyslitelné, ale… Doba běží a i staří tradicionalisti by rádi něco moderního, ale ne nic extrémně jiného než 1911. Firma Smith & Wesson se snažila vytvořit směs toho nejlepšího a já osobně si myslím, že se jí to podařilo. Samozřejmě je tu v 45ce i G21, který je ergonomií a spouští úplně jinde, pak je tu Springfield XD 45, který má smůlu, že není dostatečně „národní“ a jeho kořeny kdesi ne Balkáně ho hodně deklasují, takže M&P 45 vychází jako ideál.

Protože jsem z různých 1911tek vystřílel hodně munice, tak můžu porovnávat. Originál Colt nevlastním, ale protože to je takový „Harley“ mezi pistolemi, tak jsem si na památku pořídil airsoftový model, který je rozměrově téměř shodný s originálem.

M&P 45 má SA spoušť a měla by se svým charakterem klasické neladěné spoušti 1911 hodně blížit nebo asi tak, pro „konvertující“střelce by neměl bát problém si rychle zvyknout – oproti jiným pistolím. Celkové rozměry jsou velmi podobné, ale úchop - pohodlí se s 1911 nedá srovnat, nic méně zase je to velmi podobné. Nacílení je o něco lepší s 1911, ale to je opravdu subjektivní věc. Mně prostě víc vyhovují původní strohá vojenská mířidla. Ovládací prvky má M&P 45 promyšlené do detailu. Oboustranné vypouštění zásobníku i závěru. Závěr se dá vypustit palcem střílející ruky, což u 1911 není bez prodloužení možné. Natažení závěru vyjde nastejno jak u 1911, díky „správné“ výšce a šířce závěru, tak u M&P 45, kde i přes širší závěr velmi pomáhá specifické drážky. Pocity při střelbě je u obou zbraní potřeba trochu rozškatulkovat, protože 1911 je spíš pro střelbu jednou rukou po jedné ráně U M&P 45 to jde samozřejmě stejně dobře taky, ale pře jen je širší a trochu tvrdší na spoušti a hlavně sevření dlaně není tak jisté jako u 1911, a to se žádným z výměnných gripů. Možná je to jen psychika, ale druhá ruka chybí. Při rychlé střelbě více ran za sebou je mnohem lepší M&P 45. Má totiž osu hlavně níž, dá se pohodlněji a tím i jistěji sevřít prsty a především při úchopu, kdy jsou palce poskládané za sebou, nebrzdí palec slabé ruky závěr se všemi důsledky z toho plynoucími. Tato chyba se u 1911ky stává často a hodně lidem. M&P 45 se dá nahmátnout, obouručně uchopit a srovnat do záměrné mnohem rychleji, jistěji a pohodlněji než 1911ka. Zásobník má taky o tři náboje víc než původní zásobník 1911, aniž by to nějak narušovalo ergonomii. M&P pistole se dají velice snadno a rychle „základně“ rozebrat a není ani potřeba sklápět onu páčku, protože stačí při stahování závěru jen v určitém okamžiku promáčknout spoušť. 1911 se dá rozebrat snadněji do té nejposlednější pružinky, ale některé laděné a dobře spasované kusy bez „klíče“ na hlavňovou objímku nerozeberete. Přesnost střelby je srovnatelná. 1911ka se hodí lépe pro mířenku, ne pro lepší výsledek, ale pro celkové pojetí zbraně a charakter spouště. M&P 45 je zase mnohem lepší na to akční „bušení“. M&P 45 ale bere náboje se všemi typy střel, což opět 1911 jaksi neumí.

Takže M&P 45 je proti 1911 jako zbrani určené pro použití v ozbrojených složkách (civilní trh má trochu odlišnější požadavky) při stejné přesnosti odolnější, o něco lehčí, výkonnější, výrobně jednodušší, výrazně spolehlivější a s lepší ergonomii, ale střelcům zvyklým na 1911 by nemělo dělat větší problém na tento typ přejít. Ten kdo se bez vnější pojistky necítí dobře, ji může mít. Z toho vyplívá, že M&P 45 je lepší ve všech směrech než VOJENSKÁ 1911. Tedy až na jednu věc a to je image. 1911 má prostě charisma a je to pojem. Bohužel její pověst je někdy lepší než zbraň samotná. Spousta lidí si totiž neuvědomuje, že není 1911 jako 1911 a pokud se odfiltruje „kosmická“ kvalita materiálu některých značek, tak dostanete zastaralou zbraň s mizernou ergonomií a průměrným chováním při střelbě, která funguje jen s určitým typem střeliva. Její výhoda je, že seženete mraky různých dílů a doplňků, takže si můžete hrát a ladit do nekonečna. To M&P 45 a vlastně celá série pistolí řady M&P v takové míře neumožňují.

Je potřeba si ale uvědomit, že M&P 45 i 1911 nejsou zbraně pro začátečníky. S oběmi pistolemi se musí střelec naučit střílet, což někomu může trvat i poměrně dlouho. Takže ten, kdo hledá jednoduchou nenáročnou, spolehlivou zbraň, se kterou by i bez nějakého velkého trénování dokázal spolehlivě trefit terč aspoň na deset metrů, se musí obrátit na Glock, a to G17 nebo G19. Myslím, že v tomto tyto pistole nic nenahradí a i proto jsou tak úspěšné a oblíbené.

Uživatelský avatar
DaVca
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 206
Registrován: 10.04.2008 16:19
Bydliště: Praha

13.02.2011 18:28

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Sypu si popel na hlavu. Chyba byla ve mne, jak jsem mel thumbs forward grip, tak jsem prstem nevedomky stlacoval zachyt zaveru. Pri uprave drzeni vsechno funguje jak ma. Vystrileno dalsich 300 naboju bez jedineho problemu.


Reklama

Uživatelský avatar
Zajic
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 957
Registrován: 06.08.2006 12:56
Bydliště: LES

13.02.2011 21:00

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

DaVca: Z toho si nic nedelej. Ja porad nejak pitome si tam ten palec taky cpu a obcas me taky ten zaver zustane vepredu a ja si pak cvaknu na prazdno :mrgreen: Dokonce i nedavno na LOSce :roll:
Je to dan za idealni uchop co nejvic nahore. Jen podotknu ze ja mluvim o Glocku 19, ale princip je myslim stejny jako u veciny pistoli. Takze nebudu snad moc mimo misu :wink:

Uživatelský avatar
DaVca
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 206
Registrován: 10.04.2008 16:19
Bydliště: Praha

08.03.2011 0:46

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Nikde v CR jsem nenasel k prodeji pouzdro na M&P9 zasobniky. Da se pouzit nejake z jine zbrane? Jak je to s rozmerama to nevim.

Uživatelský avatar
Vik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 134
Registrován: 16.04.2006 15:40
Bydliště: Brno

08.03.2011 1:11

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Pouzivam Fobus 3901.G
trosku volnej, tak sem na steny nalepil samolepici sametovy tapecirung...
zasobnik jde lehce vytahnout, samovolne mi zatim nevypadl ani pri behani se psem...

lukasv
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 410
Registrován: 06.04.2010 21:37

10.03.2011 9:01

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

DaVca: Blackhawk

Uživatelský avatar
DaVca
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 206
Registrován: 10.04.2008 16:19
Bydliště: Praha

13.03.2011 14:13

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Tak jsem zkusil vnitrni pouzdro na 1911ku od Dasty. Prekvapive se to tam vlezlo (M&P9), drzi velice fest (po zatlaceni) a nevypadava a to ani kdyz s tim hodne blbnu. Jen se to trosku vytahalo a na 1911ku to uz neni :mrgreen: .

Glock17
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 379
Registrován: 02.02.2008 18:26
Bydliště: Vlčnov

22.05.2011 20:46

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Tak se mi zdá, že tenhle glock z ameriky začíná docela ovládat svět a řekl bych, že na něj bude za chvilku pouzder a doplňků minimálně jak na origo Glocka :-)

Glock17
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 379
Registrován: 02.02.2008 18:26
Bydliště: Vlčnov

15.09.2011 20:50

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Zdarvím, kde na moravě vyzkoušet MP devítku?

Shivalnen
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: 12.10.2009 9:08

20.11.2011 14:20

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Zdravím koupil jsem si SW MP 9 VTAC a mám takovej menší "kosmetickej" problém. Při přebíjení mi zásobnik nevypadne ze zásobníkové šachty. Při bližším zkoumání jsem přišel na to, že se zásobník dotýká na několika místech vnitřku zásobníkové šachty a ten odpor zabraňuje zásobníku aby vyklouzl uplně ze šachty. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s tím jak by se to dalo nějaým způsobem vylepšit?

Mám MP něco přes měsíc a furt jsem se tak trochu uklidňoval že se to ochodí, ale vzhledem k tomu že s tím téměř každý den suším a přebíjím a furt nic už mi to leze trochu na nervy.

díky

Uživatelský avatar
DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 963
Registrován: 13.02.2009 7:51
Bydliště: Slezsko

20.11.2011 14:24

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Asi ti nezbude než to na exponovaných místech lehce přebrousit velice jemným smirkem ale pokud zná někdo jiné řešení tak ...?

Shivalnen
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: 12.10.2009 9:08

21.11.2011 15:37

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Jo to s tím smirkem mě už napadlo taky, ale příjde mi to dost destruktivní řešení. Spíš mě zajimalo zda s tím má někdo podobnou zkušenost a jak to vyřešil.

Uživatelský avatar
snoopy
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 412
Registrován: 12.07.2006 9:55

22.11.2011 16:00

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Zdravím, nenašel by se vlastník, který by někde v Praze nechal vystřelit z MP9c?
Díky

Uživatelský avatar
ufo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 4036
Registrován: 05.07.2006 14:16
Bydliště: Brno www.maxrounds.com

24.11.2011 11:14

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45


setcanabis
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 17
Registrován: 17.03.2011 13:46

26.11.2011 10:14

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Zdarec nemate nekdo prosim MP9 na vyzkouseni nekde v Brne?

Diky moc

simírr
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 72
Registrován: 10.11.2007 12:47
Bydliště: Zlínský kraj

29.11.2011 22:18

Re: Smith & Wesson M&P9 - M&P45

Shivalnen:Mám SW MP9 Pro series 4.25" a zásobník vypadává bez problémů.I pod úhlem 45° vypadne bez problémů,ve vodorovné poloze zbraně vyjede cca do poloviny délky.
Jinak při zasouvání zásobníku do šachty je volný až při najetí na vypouštěcí tlačítko cítím odpor a doražením zacvakne.Pokud uvolním vypouštěcím tlačítkem zásobník skoro vyskočí - je napružený.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / Glock, a další recykláty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků