- Harpplayer
- Častý návštěvník
SKS Simonov versus klony Sa 58
Čemu byste dali přednost a co vás k tomuto názoru vede? Náboj stejný, cena podobná, koncepce různá....
- heikon
- Pravidelný návštěvník
-
Navon du Sandau - Častý návštěvník
Samozrejme je otazka, na co to chces.
Osobne bych dal (a taky jsem dal, nepouzita nakupka na SKS mi lezi v trezoru) prednost CZH/858.
Duvody:
1) Nemam dojem, ze by SKS byla presnejsi. Jsou lidi, co dokonce tvrdi ze presnejsi je CZH. Nehodlam si to ovsem predelavat na "odstrelovacku", cili nebudu strilet dal nez na 100 - 150 metru, a na to je to presne dostatecne. Nejspis na ni dam nejvys kolimator.
A i kdybych tyhle sklony mel, muzu si poridit tu verzi s prodlouzenou hlavni, co se vozi do Kanady. Pry se to uz da koupit i u nas. Uzivatel Palinak tvrdil, ze s tim s nasazenou optikou udelal na 200 metru soustrel 2 palce, ale to uz mi vazne prijde jako scifi, i kdyz videl jsem tu lidi jen s om predvest na stovce opakovane vykony, nad kterymi mi klesala celist.
2) Je lehci, lepe udelana, a je nase.
3) Vetsi kapacita zasobniku.
4) Mam prepazbeno na Sindelarovu sklopku, zbran se nersovnatelne lepe prenasi a lepe se drzi pri strelbe.
5) Mam predelane predpazbi a nadpazbi taky od Sindelare a namontovane Picatinny listy, takze si na to muzu dle libosti navesit furu nesmyslnych ptakovin.
Ale treba i nozicky.
6) Rovnez pomoci doplnku se to da vzhledove pretvorit tak, ze clovek vypada jako kdyby s tim vylez z UFA
Osobne bych dal (a taky jsem dal, nepouzita nakupka na SKS mi lezi v trezoru) prednost CZH/858.
Duvody:
1) Nemam dojem, ze by SKS byla presnejsi. Jsou lidi, co dokonce tvrdi ze presnejsi je CZH. Nehodlam si to ovsem predelavat na "odstrelovacku", cili nebudu strilet dal nez na 100 - 150 metru, a na to je to presne dostatecne. Nejspis na ni dam nejvys kolimator.
A i kdybych tyhle sklony mel, muzu si poridit tu verzi s prodlouzenou hlavni, co se vozi do Kanady. Pry se to uz da koupit i u nas. Uzivatel Palinak tvrdil, ze s tim s nasazenou optikou udelal na 200 metru soustrel 2 palce, ale to uz mi vazne prijde jako scifi, i kdyz videl jsem tu lidi jen s om predvest na stovce opakovane vykony, nad kterymi mi klesala celist.
2) Je lehci, lepe udelana, a je nase.

3) Vetsi kapacita zasobniku.
4) Mam prepazbeno na Sindelarovu sklopku, zbran se nersovnatelne lepe prenasi a lepe se drzi pri strelbe.
5) Mam predelane predpazbi a nadpazbi taky od Sindelare a namontovane Picatinny listy, takze si na to muzu dle libosti navesit furu nesmyslnych ptakovin.

6) Rovnez pomoci doplnku se to da vzhledove pretvorit tak, ze clovek vypada jako kdyby s tim vylez z UFA

-
Petzold - Moderátor
SKS byl zázrak v dobách, kdy se na daný náboj dal za těžké prachy koupit akorát Ruger Mini 30.
Taky jsem SKS pustil, zejména kvůli schránce na náboje ( dají se pořídit i zásobníky, ale ve srovnání s 58 jsou to trošku monstra.)
Ve prospěch klonů 58 hovoří spousta ND za babku ( pravda, kdo je ostřílí tak, že bude potřebovat nový píst nebo závorník
)a zásobníků.
Taky to, jak psali předřečníci, že se na to dá navěsit hodně udělátek.
Já si pořídil z hecu Hermexe, strašnou šlupku z ne nových dílů, odloupaným chromem na ústí a s OKem na viklajícím nadpažbí střílí na 100 m do cca 8cm , což mi bohatě stačí.
Taky jsem SKS pustil, zejména kvůli schránce na náboje ( dají se pořídit i zásobníky, ale ve srovnání s 58 jsou to trošku monstra.)
Ve prospěch klonů 58 hovoří spousta ND za babku ( pravda, kdo je ostřílí tak, že bude potřebovat nový píst nebo závorník

Taky to, jak psali předřečníci, že se na to dá navěsit hodně udělátek.
Já si pořídil z hecu Hermexe, strašnou šlupku z ne nových dílů, odloupaným chromem na ústí a s OKem na viklajícím nadpažbí střílí na 100 m do cca 8cm , což mi bohatě stačí.
-
Walt - Příspěvky: 1417
-
Sean - Častý návštěvník
Pokud chceš dávat na tu flintu optiku (ideálně ruskou POSP), tak bych volil SKS. Za nějakých 70 USD koupíš stylovou plastovou pažbu ala Dragunov a nevypadá to zle.
Co se přesnosti týká, tak obě zbraně jsou na tom +- stejně, u SKS je možná větší riziko, že narazíš na špatný kus, protože to vyráběl kdekdo.
Mám doma CZ 858 se sklopkou. Když k tomu pořídíš plasty od Šindeláře (delší sklopka, pažbička) a objednáš si duralové předpažbí od QNX s integrovanou lištou, tak je to super zbraň na sranda střílení do těch 100m. Doplňky k CZ 858 vyjdou na nějakých 7k, ale fakt to stojí za to.
Co se přesnosti týká, tak obě zbraně jsou na tom +- stejně, u SKS je možná větší riziko, že narazíš na špatný kus, protože to vyráběl kdekdo.
Mám doma CZ 858 se sklopkou. Když k tomu pořídíš plasty od Šindeláře (delší sklopka, pažbička) a objednáš si duralové předpažbí od QNX s integrovanou lištou, tak je to super zbraň na sranda střílení do těch 100m. Doplňky k CZ 858 vyjdou na nějakých 7k, ale fakt to stojí za to.
-
Sean - Častý návštěvník
-
-
pazba
O nejake pazbe na zpusob SVD jsem nekde cet, ze je pak slozity tu zbran cistit, udajne se musi cela odmontovat, je to pravda?
-
-
Otík - Častý návštěvník
heikon píše:858 je se sklopkou skladnejsia vejde se do ni vic knedliku
, spis je to vec komu se ktera libi vic
u me vede 858.
Co do presnostti a chovani pri strelbe jsem nepozoroval moc rozdil, na druhou stranu to bylo jen par ran
Tak pod tenhle názor se podepisuju... Obě zbraně mají svůj půvab, ale "kosa" má pro mě osobně mnohem větší charizma... Navíc se mi vejde do houslového pouzdra, takže cestou na střelnici vypadám jako umělec

-
-
Otík - Častý návštěvník
-
-
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Ani o mě se nedá říci, že jsem sběratel a nechci to řešit nákupem obou zbraní. Chápu, že pro praktickou střelbu a pro případnou obranu domova je asi lepší a "praktičtější" klon FSN-01. Naproti tomu občas střílím závody "oldtimerů" - do některých závodů pouštějí klony Sa58 bez úprav, jinde je SKS horní limit stáří (jinak M1, Tokarev..).
Zajímalo by mě spíš srovnání přesnosti (někdo tu už psal, že je podobná), odolnosti (tvrdochrom, povrch), zpracování, náchylnosti k závadám a poruchám, případná sehnatelnost problematických součástek, poznatky ze střelby, laditelnost spoušťového mechanizmu (spíš u SKS - U Sa 58 se toho moc naladit nedá a asi ani není potřeba), hermex efekt vers. kulometění SKS apod.
Prosím odborníky, zda by mohli porovnat nestřílené ruské SKS (pokud to z BVS je skutečně nestřílené) proti novému FSN-01 Classic, je-li to vůbec srovnatelné Cena je podobná. Je to jen věc osobního vkusu nebo je tam něco zásadního? Děkuji za vaše erudované názory.
Zajímalo by mě spíš srovnání přesnosti (někdo tu už psal, že je podobná), odolnosti (tvrdochrom, povrch), zpracování, náchylnosti k závadám a poruchám, případná sehnatelnost problematických součástek, poznatky ze střelby, laditelnost spoušťového mechanizmu (spíš u SKS - U Sa 58 se toho moc naladit nedá a asi ani není potřeba), hermex efekt vers. kulometění SKS apod.
Prosím odborníky, zda by mohli porovnat nestřílené ruské SKS (pokud to z BVS je skutečně nestřílené) proti novému FSN-01 Classic, je-li to vůbec srovnatelné Cena je podobná. Je to jen věc osobního vkusu nebo je tam něco zásadního? Děkuji za vaše erudované názory.
-
moje CZH HE vubec netrpelo, jedna CZ858 ano - tam pomohla kompletni vymena spoustovych soucastek
druha CZ858 v pohode
CZH vypada jak nahodny shluk pouzitych soucastek, dily na CZ 858 sedi tesne (mozna diky fosfatovani) a vnitrni uprava spoustoveho mechanismu je peclivejsi
s FSN-01 zkusenosti nemam
SKS mam starsi v plastove pazbe s optikou i novy v origo drevene
po vymene spoustove pruziny za slabsi zacal kulometit, nez odpor pruziny je dulezitejsi povrch soucastek spouste - u noveho byva tragicky
presnost obou typu je dobra v ramci jejich urceni, jsou to samonabijeci pusky na 7,62x39, ne odstrelovacky
SKS vypada s optikou lip nez klon Sa58
druha CZ858 v pohode
CZH vypada jak nahodny shluk pouzitych soucastek, dily na CZ 858 sedi tesne (mozna diky fosfatovani) a vnitrni uprava spoustoveho mechanismu je peclivejsi
s FSN-01 zkusenosti nemam
SKS mam starsi v plastove pazbe s optikou i novy v origo drevene
po vymene spoustove pruziny za slabsi zacal kulometit, nez odpor pruziny je dulezitejsi povrch soucastek spouste - u noveho byva tragicky
presnost obou typu je dobra v ramci jejich urceni, jsou to samonabijeci pusky na 7,62x39, ne odstrelovacky
SKS vypada s optikou lip nez klon Sa58

-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- Vlada
- Častý návštěvník
-
Leda - Příspěvky: 696
SKS x CZH
Někde jsem to už myslím psal. Měl jsem jednu dobu obě flinty. Nakonec jsem SKS dal pryč, protože jsem neviděl v podstatě užitnej rozdíl. Co se týká přesnosti, tak je to doopravdy srovnatelný. SKS vypadá víc jako puška, je taky ale o dost těžší než 858 (CZH). Naopak ve prospěch 858 (CZH) mluví snadná dostupnost dílů, doplňků, zásobníků atp. I přepažbení je jednodužší a levnější. Navíc se s tím dá střílet IPSC puška - s SKS sice taky, ale na to musí být už docela svaly, mávat s tímhle hovadem při akční střelbě. Nehledě na to, že zásovníky prakticky nejsou k mání, když jsou, tak drahý a dost kravsky uchycený - takovej zoban dopředu mají ...))) Co se týký přepažbení SKS - měl jsem dvě dělaný pažby, jednu ala Stifter - sportovní s dírou, střílolo se s ní dobře, ale mnohým zde se nelíbila ..
pak jsem dělal klasický Monte Carlo, ta se myslím povedla moc. Když jsem sondoval kolik by stálo udělat pažbu - pod 6 tis jsem se nedostal a to bych si musel dodat materiál. Takže asi tak.... SKS je pěkná flinta, ale spíš pro milovníky historie WWII. Zkusím sem dát obrázek , jak to moje SKS vypadalo před prodejem...

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské