- Grimpo
- Častý návštěvník
Odpověď na dotaz Travise ohledně střelnice ve Vlašimi - pá srpen 01, 2008 11:42
Samozřejmě, že ve (u) Vlašimi je střelnice. Několik.
1. Fabrická (S&B) - veřejnosti nepřístupná.
2. Dálková - v lese Jinošov, cca 1km za Vlašimí. Kdysi se tam dalo střílet až na cca 3 km. Dříve využívali vojáci a fabrika. Dnes pouze občas fabrika. Veřejnosti, resp. komukoli přístupná, protože neoplocená, ale ne na střílení (nicméně občas je odtamtud slyšet bouchání - ať si každý domyslí). Já měl zájem jít tam legálně s dlouhou. Kontaktoval jsem příslušného pána v S&B. Že by byla skupina lidí, co rádi zaplatí, když si budou moci na dálkové zastřílet. Výsledkem byly posměšky ve stylu - tak vy si chcete zastřílet? no tak si zastřílejte, ale ne u nás, tam můžeme jenom my a s nikým se dělit nebudem.
3. Sportovní střelnice. Kulová schválená pouze pro bezplášťové střelivo do ráže 9mm/.38SP včetně*. Najednou mohlo střílet asi 12 střelců od 25 do 50 m. Na 50 m běžící terč. Taktéž 4 posty na otočný terč. Broková část - 2x skeet a 2x trap, na obou částech bylo možno střílet současně. Krásná střelnice, hlavně ta broková. Strávil jsem tam své střelecké mládí a vždy na ni budu vzpomínat. Ale teď už raději ani okolo nejdu na procházku, když tam jsem.
Dnes nevím o tom, že by se střelnice používala. Klub se rozhádal a rozsypal, nikdo tomu nechtěl věnovat čas, komerční využití se částečně prošvihlo, částěčně nebylo možné bez zásadních nákladných úprav, aby bylo možno střílet výkonné a plášťované střelivo.
Fabrika neměla zájem střelnici podporovat, když už ne přímo vzít pod patronát.
Buď na to nemaj koule, nebo prach(y), nebo na to prostě nemaj patrony.
*Důvodem je, že střelnice je na kopci nad městem a střílí se - střílelo se - směrem na město. Přestřelení valu zabraňovaly dřevěné clony. Ale i tak - přestřelit se dalo, několikrát se to stalo - obyvatelé tzv. Obory vědí své. Jedna střela doletěla i do fabriky.
Samozřejmě, že ve (u) Vlašimi je střelnice. Několik.
1. Fabrická (S&B) - veřejnosti nepřístupná.
2. Dálková - v lese Jinošov, cca 1km za Vlašimí. Kdysi se tam dalo střílet až na cca 3 km. Dříve využívali vojáci a fabrika. Dnes pouze občas fabrika. Veřejnosti, resp. komukoli přístupná, protože neoplocená, ale ne na střílení (nicméně občas je odtamtud slyšet bouchání - ať si každý domyslí). Já měl zájem jít tam legálně s dlouhou. Kontaktoval jsem příslušného pána v S&B. Že by byla skupina lidí, co rádi zaplatí, když si budou moci na dálkové zastřílet. Výsledkem byly posměšky ve stylu - tak vy si chcete zastřílet? no tak si zastřílejte, ale ne u nás, tam můžeme jenom my a s nikým se dělit nebudem.

3. Sportovní střelnice. Kulová schválená pouze pro bezplášťové střelivo do ráže 9mm/.38SP včetně*. Najednou mohlo střílet asi 12 střelců od 25 do 50 m. Na 50 m běžící terč. Taktéž 4 posty na otočný terč. Broková část - 2x skeet a 2x trap, na obou částech bylo možno střílet současně. Krásná střelnice, hlavně ta broková. Strávil jsem tam své střelecké mládí a vždy na ni budu vzpomínat. Ale teď už raději ani okolo nejdu na procházku, když tam jsem.
Dnes nevím o tom, že by se střelnice používala. Klub se rozhádal a rozsypal, nikdo tomu nechtěl věnovat čas, komerční využití se částečně prošvihlo, částěčně nebylo možné bez zásadních nákladných úprav, aby bylo možno střílet výkonné a plášťované střelivo.
Fabrika neměla zájem střelnici podporovat, když už ne přímo vzít pod patronát.
Buď na to nemaj koule, nebo prach(y), nebo na to prostě nemaj patrony.

*Důvodem je, že střelnice je na kopci nad městem a střílí se - střílelo se - směrem na město. Přestřelení valu zabraňovaly dřevěné clony. Ale i tak - přestřelit se dalo, několikrát se to stalo - obyvatelé tzv. Obory vědí své. Jedna střela doletěla i do fabriky.
Naposledy upravil Grimpo dne 01.08.2008 15:17, celkově upraveno 1
-
Wojtyla - Příspěvky: 514
-
martin.9mm - Sponzor serveru
mapa
Loc: 49°39'37.725"N, 17°2'30.543"E
8 stavů na 25m a 50m
popry, gongy, kývačky, lovecké kolo, trap
správce 777719256
Loc: 49°39'37.725"N, 17°2'30.543"E
8 stavů na 25m a 50m
popry, gongy, kývačky, lovecké kolo, trap
správce 777719256
-
martin.9mm - Sponzor serveru
-
travis - Příspěvky: 882
střelnice
Grimpo: díky za informace. Při čtení bodu 3 jsem začal jásat, ale čím déle jsem četl, tím více jsem jihnul. Jsou to sstejní ševci jako v Bene povidláci, bohhužel, je to osud mnoha střelnic. Závidímm matrin9mm, kolik toho kolem Holomóca mají, přeji jim to, ale málo.
-
Casper - Příspěvky: 338
- Grimpo
- Častý návštěvník
-
Casper - Příspěvky: 338
-
Tak jsme se byli podívat v to Jinošovkym lese a bylo to pro mě velmi poučný, nikdy jsem takovouhle střelnici neviděl...dám pár fotek at pro ty kteří znají jen krátké střelnice vidí jak muže taky střelnice vypadat:o)))
sorry za kvalitu - foceno mobilem
pohled na dopadliště a "držák terčů" (ten má asi 4 metry na vejšku:o)))
testuje se tam pořádná munice:o)))
ukázka kulek z dopadliště
pohled z dopadliště na celou střelnici - tam nekde úúúúúplně v záááádu nahoře na kopci je posledni palpost
druhy nejbližší palpost
asi nastřelovací stolice
pohled na 3. a 4. palpost a tam nekde nahoře je este poslední, ale tam jsme již nešli:o)))
3. palpost
4. palpost
pohled ze 4. palpostu k dopadlišti....šílená dálka
byl to bezva výlet, jen je škoda že takováhle střelnice je tak zanedbaná a asi dlouho nepoužívaná....
kdyby ste se chtěli jet podívat tak mužu poslat souřadnice GPS, samozřejmě jsme tam nestříleli, kolem je les a i na střelnici je volný přístup a přes ni vede cyklostezka.
sorry za kvalitu - foceno mobilem
pohled na dopadliště a "držák terčů" (ten má asi 4 metry na vejšku:o)))

testuje se tam pořádná munice:o)))

ukázka kulek z dopadliště

pohled z dopadliště na celou střelnici - tam nekde úúúúúplně v záááádu nahoře na kopci je posledni palpost

druhy nejbližší palpost

asi nastřelovací stolice

pohled na 3. a 4. palpost a tam nekde nahoře je este poslední, ale tam jsme již nešli:o)))

3. palpost

4. palpost

pohled ze 4. palpostu k dopadlišti....šílená dálka

byl to bezva výlet, jen je škoda že takováhle střelnice je tak zanedbaná a asi dlouho nepoužívaná....
kdyby ste se chtěli jet podívat tak mužu poslat souřadnice GPS, samozřejmě jsme tam nestříleli, kolem je les a i na střelnici je volný přístup a přes ni vede cyklostezka.
-
admix - Příspěvky: 1815
-
-
zoufalec - Častý návštěvník
-
admix - Příspěvky: 1815
-
MiRaS - Častý návštěvník
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Tak jsem se dočetl, že Olympijský vítěz David Kostelecký provozuje spolu se svým bratrem střelnici v Holasicích u Brna a obchod(y) se zbraněmi a střeleckým vybavením (zdroj: Právo). Nevíto o tom někdo něco víc?
http://www.firmy.cz/detail/494499-ing-r ... asice.html
http://www.kostelecky.cz/
http://www.firmy.cz/detail/494499-ing-r ... asice.html
http://www.kostelecky.cz/
- Grimpo
- Častý návštěvník
-
gabo - Pravidelný návštěvník
Tak nam zavreli strelnici v Trinci na Borku,nahle zemrel spravce a drzitel licence.Dalsi osud strelnice je zatim neznamy.
Tim padem mam ted s pravidelnym strilenim utrum
Severomoravaci,kam chodite strilet?Respektive,kde by se v okoli Karvine dalo o vikendech pravidelne strilet.
Dik za jakekoli info,uz mi starnou naboje
Tim padem mam ted s pravidelnym strilenim utrum

Severomoravaci,kam chodite strilet?Respektive,kde by se v okoli Karvine dalo o vikendech pravidelne strilet.
Dik za jakekoli info,uz mi starnou naboje

-
wolf - Příspěvky: 699
sakra, tam jsem delal zbrojak, tak to si tam uz asi nezastrilim ...
Jinak ja chodim strilet do Corrada v Ostrave, libi se mi tam, ale muj nazor neni relevantni, strilim tam sice pres rok a pul, ale terpve cca pul roku na vlastni zbrojak.
Jinak ja chodim strilet do Corrada v Ostrave, libi se mi tam, ale muj nazor neni relevantni, strilim tam sice pres rok a pul, ale terpve cca pul roku na vlastni zbrojak.
Naposledy upravil wolf dne 12.08.2008 23:23, celkově upraveno 1
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři