- kotas
- Pravidelný návštěvník
Re: Samonabíjecí pušky v 5,45x39
zdravím nevíte kde se v ČR dá sehnat sklopka AK 74 která se tam pasuje bez větších úprav.
- h1x
- Častý návštěvník
Také se vám u AK74U stává, že při pomalém vypuštění závěru se píst zadrhává o hranu rámu v místě přechodu pístu na nosič závorníku (asi větší vůle)? Při normálním vypuštění a střelbě bez problému. Nebo mám zase výrobně povedený kousek
?

-
gunman - Častý návštěvník
a mého ak74 su mi zůstává bicí kohout zachycen vepředu na výstupku, který jsem označil na fotce
stane se tak, když vypustím natažený závěr pomalu, což už nedělám, nebo při střelbě, co druhá rána
zbraň vystřelí, nabije nový náboj do komory, bicí kohout je natažený, ale nedrží vzadu jak má, ale v předu na ozubu, který není nijak spojen se spoušťovým ústrojím, takže můžu mačkat spoušť jak chci a nic
takže natáhnout závěr dozadu, vyhodit přitom z komory nevystřelený náboj, vypustit závěr a tím nabít nový, který jde odpálit
fotka dole, máte někdo nějaký nápad na odstranění problému, dřív, než ubrousím ten záchyt, který tam podle mne nemá žádnou funkci
stane se tak, když vypustím natažený závěr pomalu, což už nedělám, nebo při střelbě, co druhá rána
zbraň vystřelí, nabije nový náboj do komory, bicí kohout je natažený, ale nedrží vzadu jak má, ale v předu na ozubu, který není nijak spojen se spoušťovým ústrojím, takže můžu mačkat spoušť jak chci a nic
takže natáhnout závěr dozadu, vyhodit přitom z komory nevystřelený náboj, vypustit závěr a tím nabít nový, který jde odpálit
fotka dole, máte někdo nějaký nápad na odstranění problému, dřív, než ubrousím ten záchyt, který tam podle mne nemá žádnou funkci
- erzgebirge
- Pravidelný návštěvník
moje amd to dělalo taky,trochu jsem zbrousil fortunkou kladívk v místě kde je zachytáváno,tak aby tam byl větší uhel a hladký povrch a ted vpohodě
- Tada
- Častý návštěvník
Venčení AK-74
http://www.youtube.com/watch?v=ddHETWqSNzg
Místo aby kopala nahoru, tak hlaveň jde po výstřelu naopak dolů, docela nezvyk.
http://www.youtube.com/watch?v=ddHETWqSNzg
Místo aby kopala nahoru, tak hlaveň jde po výstřelu naopak dolů, docela nezvyk.
- dernell
- Nový uživatel
Gunman,Erzgebirge: tohle je ozub autospouste, kvuli absenci ktere v semi-auto verzi AK i deje se tahle zvlastni vec, neznama u klasik full-auto AK. Tohle uz jsme resili v "Norinco a klony AK47" :

Kohout se sprajcne o zaver hlavou, ale ne timhle ozubem,ten je mimo dosah zaveru. Aspon' si to myslim.

Kohout se sprajcne o zaver hlavou, ale ne timhle ozubem,ten je mimo dosah zaveru. Aspon' si to myslim.
Naposledy upravil dernell dne 16.02.2014 10:49, celkově upraveno 1
- kotas
- Pravidelný návštěvník
- dernell
- Nový uživatel
Jo, na video je videt, jak funguje autospoust' .
Bez ni, kohout pri rucnim natahovani zaveru nachazi se na prednim zachytu o neco vys,
a proto se zasekava hlavou v uzlabi zaveroveho ramu (zvyrazneno cervene).
Takze vychodisko - nepilovat ozub, ale naopak - vratit autospoust' (pokud teda dovoluje Jeho Velicenstvi Zakon)

Bez ni, kohout pri rucnim natahovani zaveru nachazi se na prednim zachytu o neco vys,
a proto se zasekava hlavou v uzlabi zaveroveho ramu (zvyrazneno cervene).
Takze vychodisko - nepilovat ozub, ale naopak - vratit autospoust' (pokud teda dovoluje Jeho Velicenstvi Zakon)

-
jpp - Častý návštěvník
Dvě fotky z východu a zajímavě vytuněné 5,45... Zajímavý je ten kompík na druhé fotce. Doposud jse takový nepotkal...
- lambda
- Nový uživatel
Po zásobnících na 45 nábojů se ošklivě rychle zaprášilo, ani jsem nestihl objednat, snad jich pár někdy přibude.
Ještě kdyby se objevil vzácnej zásobník 45 nábojů, švestka molot, aby pasoval barevně, to by byl téměř zázrak.
Ještě kdyby se objevil vzácnej zásobník 45 nábojů, švestka molot, aby pasoval barevně, to by byl téměř zázrak.
- lambda
- Nový uživatel
Teoretická úvaha:
na AKSU je na hledí červený neúplný čtverec a možnost přepnout na 4-5.
Mám za to, že první možnost je střelba do 350m a 4-5 do 500m.
Někde se uvádí efektivní střelba je do 200m, jinde zas jiná.
Na anglické wikipedii je psána efektivní střelba dokonce 350m, dlouhý kalašnikov má prý 625.
Co si o tom myslíte?
350m efektivní střelba mi na tak malou hlaveň příjde slušnej až nereálnej výkon, sám bych tak optimistickej rozhodně nebyl, možnost volby na 4-5 mi příjde úplně zbytečná, ale když to tam tak je, asi to nějakej význam má.
na AKSU je na hledí červený neúplný čtverec a možnost přepnout na 4-5.
Mám za to, že první možnost je střelba do 350m a 4-5 do 500m.
Někde se uvádí efektivní střelba je do 200m, jinde zas jiná.
Na anglické wikipedii je psána efektivní střelba dokonce 350m, dlouhý kalašnikov má prý 625.
Co si o tom myslíte?
350m efektivní střelba mi na tak malou hlaveň příjde slušnej až nereálnej výkon, sám bych tak optimistickej rozhodně nebyl, možnost volby na 4-5 mi příjde úplně zbytečná, ale když to tam tak je, asi to nějakej význam má.
-
Ikewoo - Pravidelný návštěvník
350 bych řekl, že bude na tuhle hlaveň docela příliš
ona hledí bývají dost často velmi optimistická a něco mi říká, že 400m s AK74SU bude reálnější než s pumpičkou
ta to 4kové hledí taky má
ona hledí bývají dost často velmi optimistická a něco mi říká, že 400m s AK74SU bude reálnější než s pumpičkou

- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Když lze střílet ARkou se 7,5palcovou hlavní na 350, proč by to neumělo AKSU ?
-
Knecht - Častý návštěvník
Ohledně toho dostřelu a přesnosti u AKSU, bacha na některé americké zdroje, kde se často uvádějí až extrémně nízké hodnoty - bývá to způsobeno tím, že velká část tamějších civilních AKSU je stavěná k upravených kitů klasického AK74, u kterého se prostě zkrátí hlaveň. Pak to skutečně není nic moc a právě proto má prý originální vojenský AKSU jiné stoupání drážek, kterým to zkrácení nějak kompenzuje.
- Steiner
- Častý návštěvník
IMHO efektivní dostřel je vzdálenost, na kterou jste se zbraní schopni spolehlivě zasáhnout cíl velikosti lidského trupu (cca 40x60cm) a u těchto zbraní to závisí jen na použitých mířidlech a velikosti záměrné. Stoupání v tom nehraje (téměř) žádnou roli.
-
Justinian - Častý návštěvník
Tam jde o to, že původní 74kové stoupání na takové délce hlavně střelu prostě neustabilizovalo a chodilo jim to naplocho. To rychlejší stoupání u kraťase nebylo jen tak ze srandy, Sověti nejsou úplně blbí.
http://www.akfiles.com/forums/showthread.php?t=105788

http://www.akfiles.com/forums/showthread.php?t=105788
- Tada
- Častý návštěvník
No, když mi můj puškař nastřeloval mířidla na AKSU (a to podotýkám, že už jsem po něm chtěl nastřelit dost zbraní na mechanická mířidla a nikdy si nestěžoval a vždy nastřelilo perfektně), tak říkal, že na 100m už to fakt nešlo hlavně kvůli mířidlům
Každopádně na 50 se dá trefovat pěkně, na 100 už jsem taky trefil prd

Každopádně na 50 se dá trefovat pěkně, na 100 už jsem taky trefil prd

- lambda
- Nový uživatel
takže s dobrou optikou je s aksu efektní střelba do 350 reálná?
hezkej web o možnostech montování optik zde, ale asi ho všichni znáte
http://russianoptics.net/aksu.html
hezkej web o možnostech montování optik zde, ale asi ho všichni znáte
http://russianoptics.net/aksu.html
- Tada
- Častý návštěvník
O těch 350m dost pochybuju, ale z dlouhého s dobrou optikou jsem viděl terč na 300m a tu postavu to i trefilo, ale o nějakém seskupení výstřelů se moc hovořit nedalo.
- cente
- Pravidelný návštěvník
Ja teda nevím jak ti to tvuj puškař nastřeluje ale ja jsem na 100m měl velice dobrý soustřel až mě to překvapilo možná to byla jenom náhoda každopádně přístě vezmu AKSU na 100m a uvidím 

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AK