- navip
- Častý návštěvník
Re: Remington 700
Mně fascinuje přesvědčení, že nejlepší a jediné možné je originální součástka, hlavně u takových jako třeba šroub.Pokud by tomu tak bylo, tak by asi nepraskl-že
U sériově vyráběných výrobků se z cenových důvodů použije takový, který právě tak akorát vyhoví, nikoliv lepší - dražší. A ten šikovný řemeslník ti ho na požádání vyrobí z lepšího. Ale není to originál, je napadený kutilem atd...

U sériově vyráběných výrobků se z cenových důvodů použije takový, který právě tak akorát vyhoví, nikoliv lepší - dražší. A ten šikovný řemeslník ti ho na požádání vyrobí z lepšího. Ale není to originál, je napadený kutilem atd...

- kuca
- Nový uživatel
Nechtěl jsem tady řešit spotřební věc jakým je šroub. Praskl po pěti letech cca 1000 ranách.Neřeším lepší-draší-levnější.Jde mi o chování a přístupu k zákazníkovi. Při koupy flinty není nic problém hlavně že se prodá že. Pakliže nastane problém z nějakým dílem budeme si ho muset vyrobit u šikovného soustružníka?Ptám se proč???
- Zdenek N
- Pravidelný návštěvník
No to všichni chápeme a nikdo to nerozporuje , ale než bych rok nestřílel a čekal jestli náhodou to seženu , tak to radši nechám zavčas vyrobit. Šroub je triviální věc.
Jak to budeš teda řešit,když jsi to nesehnal ? Necháš to stejně vyrobit , ale rok je v pr....
Jak to budeš teda řešit,když jsi to nesehnal ? Necháš to stejně vyrobit , ale rok je v pr....

- kuca
- Nový uživatel
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Hodlám si pořídit sedmistovku na takovéto domácí střílení, tak trochu listuji po síti a na co jsem nenarazil - trigger problem. Lehce se tohoto problému tady na fóru účastníci dotkli zmínkou o svolávací akci výrobce, ovšem reportáž CNBC mě docela překvapila, vlastně šokovala. Těm, kterým angličtina příliš nezní, doporučuji shlédnout ji od pozice 9:35, slov netřeba.
https://www.youtube.com/watch?v=oS_GDpZM3ak
Tak nevím, zatím jsem byl rozhodnutý do té 700 jít, ale teď jsem poněkud na rozpacích. Na střelnici jsem si před časem vyzkoušel ze sousedovy sedmistovky 3 rány, byla to lovecká klasika ve dřevě a v ráži 7 RM, a už tehdy mne překvapila, že spustila po pouhém dotknutí se spouště, nebo spíš přiblížení se k ní prstem. Upřímně mne představa takové zbraně v rukou lovce po mém boku docela odrazuje.
https://www.youtube.com/watch?v=oS_GDpZM3ak
Tak nevím, zatím jsem byl rozhodnutý do té 700 jít, ale teď jsem poněkud na rozpacích. Na střelnici jsem si před časem vyzkoušel ze sousedovy sedmistovky 3 rány, byla to lovecká klasika ve dřevě a v ráži 7 RM, a už tehdy mne překvapila, že spustila po pouhém dotknutí se spouště, nebo spíš přiblížení se k ní prstem. Upřímně mne představa takové zbraně v rukou lovce po mém boku docela odrazuje.
-
lovec_1 - Častý návštěvník
Videl som to niekolkokrat u nas na sutazi (aj ine znacky nez R700, napr. Weatherby Mark V). V tychto pripadoch sa vzdy jednalo o domaci tuning fabrickej spuste. Ta bola nastavena na tak maly odpor, ze nedokazala spolahlivo udrzat zachyt a pri dovreti zaveru prislo k odpaleniu. Standardna spust na R700 dnes vychadza z fabriky nastavena na odpor niekolkych kilogramov. Rozumna hranica doladenia je okolo 1kg, prip. nieco malo pod kilo. Potom je uz riziko nechceneho vystrelu pri dovreti zaveru velmi vysoke.
Ked to ma byt na sport, kde sa vyzaduje jemnejsia spust, tak potom je najistejsia volba solidny aftermarket. Z tych lacnych snad Timney a spol., z tych kvalitnych Jewell a Atzl, optimalne komplet sada aj s novou poistkou a zachytom zaveru (mam obidve, som s nimi spokojny). Cena mozno trosku vyssia, ale vysledok je neporovnatelne lepsi voci domacemu tuningu v oboch kriteriach, v prvom rade bezpecnost a potom odpor spuste samotnej.
Ked to ma byt na sport, kde sa vyzaduje jemnejsia spust, tak potom je najistejsia volba solidny aftermarket. Z tych lacnych snad Timney a spol., z tych kvalitnych Jewell a Atzl, optimalne komplet sada aj s novou poistkou a zachytom zaveru (mam obidve, som s nimi spokojny). Cena mozno trosku vyssia, ale vysledok je neporovnatelne lepsi voci domacemu tuningu v oboch kriteriach, v prvom rade bezpecnost a potom odpor spuste samotnej.
- Andy-Green
- Občasný návštěvník
Na svolávačku jsem si zavolal do Caira. Potvrdili, že se mění spoušťové ústrojí, tak jsem se s nimi dohodl. Puška se odvezla a za dva týdny byla zpátky s novou spouští.
Každopádně, než jsem ji odvezl, tak jsem zkoušel všemožně pušku donutit k nějakému náhodnému výstřelu, nebo k nějaké chybě a nepovedlo se i když jsem ji nastavil na nejmenší odpor, co vůbec šel.
AG
Každopádně, než jsem ji odvezl, tak jsem zkoušel všemožně pušku donutit k nějakému náhodnému výstřelu, nebo k nějaké chybě a nepovedlo se i když jsem ji nastavil na nejmenší odpor, co vůbec šel.
AG
- janmax
- Nový uživatel
Ten problém zřejmě nastal jen u nějaké serie spouští. Mám R 700 několik let a nikdy se nic takového nestalo. Zkoušel jsem ji spustit třeba z 1 m na pažbu s nataženým závěrem a nikdy nic. Pro jistotu jsem se výměnné akce rovněž zůčastnil a abych Cairu ušetřil náklady tak Cairo mi dodalo přes prodejce spoušťový mechanismus a vyměnil jsem si jej sám. Operace na 5 min. Měl jsem možnost porovnat starší i nový spoušťák a nenašel jsem viditené ani mechanické rozdíly. Takže mám z toho ten dojem, že amici jsou z takových i náhodných nesystémových selhání podělaní a raději vymění vše. Tak jako že v návodu na mikrovlnou troubu musí býti uvedeno, že se v ní nesmí sušit kočky, což by našince nenapadlo, ale v americe se to stalo.
- kubamk
- Nový uživatel
změna pažby
Zdravím zdejší odborníky. Po dlouhém váhání jsem se rozhodl pro R700 Warmint SF, mám nicméně dotaz. Chci jinou pažbu. Konkrétně mne zaujal jeden model: Enterprises ACMS (Advanced Modular Chassis System™) Folding Magpul Butt - Remington 700, Savage 10 / 12,
https://www.stockysstocks.com/stock-fin ... 10-12.html
jak je složité to předělat? Dokáži to sám nebo musím k puškaři?
Řeším to z důvodu ceny, Remington 700 MTD TC21 je o 30k dražší než si to takto poskládat.
Díky za rady.
https://www.stockysstocks.com/stock-fin ... 10-12.html
jak je složité to předělat? Dokáži to sám nebo musím k puškaři?
Řeším to z důvodu ceny, Remington 700 MTD TC21 je o 30k dražší než si to takto poskládat.
Díky za rady.
-
Mara - Pravidelný návštěvník
Ahoj,
podle popisu to vypadá, že prostě jen přehodíš železo do jiné pažby. Takže by ti k tomu měl stačit jen momentový šroubovák a správné bity.
podle popisu to vypadá, že prostě jen přehodíš železo do jiné pažby. Takže by ti k tomu měl stačit jen momentový šroubovák a správné bity.
- Karel K.
- Častý návštěvník
Dá se někde, ideálně v ČR, nebo v EU, sehnat schránka, která pasuje do klasických loveckých pažeb na zásobníky AICS. Něco takového jako na obrázku.Cena asi nebude rozumná.
Viděl jsem zásobníkovou schránku jen od Magpul a ta je hnusná, celá plastová.
Viděl jsem zásobníkovou schránku jen od Magpul a ta je hnusná, celá plastová.
-
Připojuji se, chci Short Action a dva 5r. zásobníky na 223 Rem. Po posledních závodech už mě schránka fakt už "nebaví" 

- Tokarevcz
- Občasný návštěvník
Hliníkový "bottom" pro AICS zásobníky do pažeb pasuje až po malé úpravě pažby neb je z pochopitelných důvodů poněkud větší. Ovšem nic, co by nevyřešil Dremel a šikovná ruka 
Ostatně jeden takový mám k mání, ovšem cena není úplně lidová (cca 4k). Více případně do SZ.

Ostatně jeden takový mám k mání, ovšem cena není úplně lidová (cca 4k). Více případně do SZ.
-
-
panacea - Pravidelný návštěvník
má někdo zkušenost s Remingtoňáckými 700 hlavněmi v trojúhelníkovém profilu? Zaujal mne jejich nejdražší sériový model Target Tactical, kde je ale cena 2x oproti standardním modelům (má údajně mil-spec 5-R hlaveň). Na zahr. forech často uvádějí, že jsou tyto hlavně dost vybíravé na střelivo, další otázkou je, jak se hlaveň bude chovat po zahřátí...
- mihlit
- Častý návštěvník
Když jsem cca rok zpátky hledal opakovačku, tak jsem pročítal různé testy, popisy zkušeností,... a obvykle shoda, že trojúhelníková hlaveň má cool faktor, ale ve výsledcích byla horší jak klasika.
- ARES
- Častý návštěvník
-
glock1719 - Příspěvky: 8096
-
panacea - Pravidelný návštěvník
mně šlo hlavně o to, jak tyto hlavně střílí (přesnost-soustřel x vzdálenost). Jestli se ta investice vůbec vyplatí např. oproti modelu 700 Police. Jinak na modelu TT žádná integrovaná brzda není.
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Můj soukromý názor: kanelování má zajistit vyšší míru tuhosti hlavně při přijatelném nárustu její hmoty v porovnání s plnostěnnou hlavní. Pokud ale chci upřednostnit u hlavně přesnost a její opakovatelnost, plná bude lepší. Chci-li zároveň i mobilitu, odpovědí je kanelování.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Sportovní a lovecké