valderon
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 62
Registrován: 23.01.2007 23:20
Bydliště: Velké Pavlovice

18.02.2007 22:02

Problémy s plným šuplíkem u Kimbera

.Dnes jsem vystrilel prvnich 100 ran , nastesti bez problemu ..., jen mam problem s tim,ze mam 8 ran zasobnik , a pokud napaskuju vsech 8 ,vlozim zasobnik , natahnu a ....proste se nezasune naboj do komory , zustane kouslej v komore a zaver se nedorazi.Zkousel jsem to pokazde, asi 8x z 10ti se to stalo.Pokud dam jen 7 , tak v pohode.Strilel jsem Magtech , priste zkusim Sellier , jestli to neni nabojema.Je fakt , ze pokud se nenabil , tak se mirne zasunula kulka do nabojnice , a potom to slo.Dle me mam tyto moznosti:1)zasobnik-do prvnich 500 ran nebudu delat nic (zaběh) , potom bych zkusilmozna ? mirne rozsirit usti zasobniku , aby naboj sel trochu vys a lip zalezl do komory 2) mozna pomuze ten samotnej zabeh 3)zmena streliva 4) zkusim si koupit dalsi zasobnik , jestli to neni taky tim
Pokud tedy pominu tento problem se zasunutim prvniho naboje do komory , opravdu jinak super , a verim , ze i tento problem se vyresi , a snad i vy mi pomuzete nejakou radou.Jinak , priste i nafotim terc , opravdu - na 25 m jedna velka dira v prostred , jen si musimzvyknout , 6 let strilim Glocka , a je to zmena.Ale zatim nelituju!JO , jeste me napadlo , doufam ,ze ten muj problem nezpusobuje prave ten zminovany vnejsi vytahovac , ale myslim ze ne.

open
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 711
Registrován: 30.12.2006 11:09

18.02.2007 22:28

Třeba se to zlepší až se pružina unaví a sedne si to trochu níž. Jinak bych volil tuto možnost - ,,potom bych zkusil mirne rozsirit usti zasobniku v přední části , aby naboj sel trochu vys a lip zalezl do komory".

Uživatelský avatar
viktorcistic
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1419
Registrován: 21.01.2004 11:30
Bydliště: Praha

18.02.2007 22:53

..u jednořaďáků je třaba volit (teda nejen u nich) kvalitní zásobníky s kvalitníma podavačema (RBULLCZ zná složení :) ) rozhrdlování bez znalostí originálních rozměrů bych neriskoval.

RBullCZ
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 59
Registrován: 23.01.2007 0:21
Bydliště: Praha

18.02.2007 23:18

Zkus to zatím krmit po 7 nábojích a počkej až bude mít pistole nastříleno alespoň 500, nebo ještě lépe 1000 ran.
Na ústí zásobníků vůbec nešahej, to spíš zkusit jinou pružinu a podavač, ale s tím si lámej hlavu opravdu až bude pistole zajetá.
Samozřejmě nic nezkazíš, když naláduješ zásobník na plných 8 kusů a nech ho naplněný alespoň týden.

yoky
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 291
Registrován: 27.01.2004 20:17
Bydliště: Praha

19.02.2007 21:24

Jak říká Viki a Bull nechat pořádně zajet a pakse starat. Maximálně pak koupit jiném zásobníky anebo vyzkoušet podavače a pruži od Wilsona a nebo Cobra mag. Ale přesně jak říkají chůapi formování vrchní části je dost ošidné a vede spíše k nutnosti vyměnit celý zásobník. Asi bych si někde vypůjčil různé šuplíky na vyzkoušení. Mám nějak Kimbráky, Wilsony a Mcgary nebo jak se to jmenuje.

Uživatelský avatar
SW_FOX
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5148
Registrován: 20.01.2004 23:33
Bydliště: Zlín/Brno

20.02.2007 8:51

No nebo si na střelnici pujč cizí zásobník co funguje a uvidíš.....


Reklama

Uživatelský avatar
viktorcistic
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1419
Registrován: 21.01.2004 11:30
Bydliště: Praha

20.02.2007 12:06

Překvapuje mne, kolik problémů se objevuje u jednořadého zásobníku, spíše bych očekával problémy u dvouřadých, s kterými mám zkušenosti.
Napíšu několik zásad:

:arrow: Zjisti si, originální (doporučené) rozměry feed lips (to je to rozhrdlení) a to nejen šířku vepředu, vzadu...ale i jejich délku
:arrow: Vylešti feed lips. Nesmí být ostré.
:arrow: Kup si kvalitní plášť, pružiny (Wolff, ISMI) a podavač

Nevím jak u jednořadé,ale u dvouřadé 1911 jsem se osobně setkal se zvláštním problémem. U samotné střelby se mi stalo, že mi v průvěhu střelby vystavoval záchyt závěru a občas zbraň "zakopávala" (příčin může být více, tohle s tím přímo souviselo), ztrácela dynamiku a nedovíral se tím pádem závěr. Trvalo mi dlouho (na můj vkus), než jsem na to přišel. Vyměnil jsem snad všechno...dokonce jsem si více položil skluzavku (nedělejte, pokud tomu nerozumíte)...a problém byl hrozně jednoduchej. Vždy, když hřeben závěru sebere náboj a transportuje ho do hlavně, náboj posune ten pod ním. Ten se mi (střela) opíral pod nálitek záchytu závěru, nebo celý náboj "vyosil" od optimální polohy při transportu. Řešení je jednoduché, viz obrázek. Odstranit nálitek, aby nemohl škodit. Ano, nezůstane mi sice závěr v zadní poloze, ale v IPSC se rychle naučíte počítat, kolik máte nábojů v zásobníku :o

Obrázek

RBullCZ
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 59
Registrován: 23.01.2007 0:21
Bydliště: Praha

20.02.2007 12:42

Já bych to zatím opravdu nehrotil. Valderon má novej kvér a ten se vždycky musí trochu "zajet". Navíc mu vše funguje jak má pokud do zásobníku naláduje jen 7 nábojů. Tzn. že zásobník funguje a nějaký štelování "feed lips" je zbytečná cesta do pekla.
Buďto si sedne pružina a zásobník bude fungovat i s 8 náboji, nebo - pokud bude trvat na tom že chce mít v zásobníku 8 ran - bude muset vyzkoušet ještě jiné osvědčené zásobníky (např. Wilson, nebo Chip McCormick).
Jakýkoliv další "ladění" a zásahy do pistole jsou akorát zadělávání na nějaký jiný problém a způsob jak rozhasit úplně novou a funkční pistoli.

valderon
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 62
Registrován: 23.01.2007 23:20
Bydliště: Velké Pavlovice

21.02.2007 0:00

Chlapi , nebojte , nic rozhasovat nebudu.Diky za podmety , ja to napsal proto , ze jsem slibil , ze napisu poznatky ze strelby , tak jsem je napsal.Ja si z toho takovou hlavu nedelam.Tu upravu usteni delat nebudu,jakoz nic jinyho.Ja jsem to napsal spise jako "uvahu" nad tim , co by to mohlo byt,a co by se eventuelne dalo s tim delat , a vy jste mi poradili.Navic , myslim , ze takovyto informace nejsou jen pro me , ale jiste si tento problem dnes , nebo v budoucnu precte i nekdo jiny , kdo bude mit podobny problem , a bude jiste rad , ze se tady jakykoliv veci rozebiraji.Takze jiste prospesna vec :wink:
Jinak,mam napaskovano , uvidim , co ta pruzinka udela za ten tyden...Mam trochu smulu , ze v mem streleckem okoli jsem jediny, kdo ma 1911ku,takze nemam z koho cucat rady , ani od koho pujcit suplik.. :cry:
Dam zase vedet , jak to pokracuje

valderon
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 62
Registrován: 23.01.2007 23:20
Bydliště: Velké Pavlovice

04.03.2007 21:51

Tak jsem byl parkrat na strelnici , a problem 8meho naboje zustava.Mel jsem moznost koupit 8 ran od MecGar , tak jsem ho vzal , protoze nemam jinou moznost porovnani , a s tim MGarem je to vse super.Zadny problem.Takze asi spatny zasobnik , ci jeho cast , coz me mrzi , ze Kimber ma takovy suplata :( Myslim si , ze je mozna problem v podavaci , ale nejsem si jistej.Dokoupim asi od Wilsonu , ale nikde je nemuzu sehnat.Nevite nekdo?Jinak zbran parada , s tim novym supletem funguje suprove...

valderon
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 62
Registrován: 23.01.2007 23:20
Bydliště: Velké Pavlovice

02.12.2007 22:17

Je to doba , ale myslim , ze takrka vsem dluzim jeste par slov.Cely problem byl opravdu v zasobniku.Vse jsem resil tim , ze jsem koupil zasobniky od Wilsonu , 8 ranaky , a vse jesdna basen.Dokonce , kdyz jsem uz mel ty Wilsony doma , tak jsem vzal podavac Kimber zasobniku jen do ruky , a od oka jsem jej zkusil vyhnout smerem vzhuru , a ejhle , najednou slapal jako hodinky.V te chvili jsem si byl uz po nekolika pokusech a teoretizovani jisty , ze cely ten problem byl prave v tom podavaci , ale nechtel jsem si odrovnat takrka jediny supl , nez budu mit jiny, tak jsem cekal.Ale je jasne , ze jej nepouzivam , pac neni na nej spolehnuti , a tak si jen tak lezi v trezorku.....a co po tech cca 9 mesicich nevidim :shock: - je rezavej jako liska , ale brutalne.A co jsem se bavil napr. s Pedrosem , ma s Kimbrackyma zasobnikama taky jen spatny zkusenosti.Co s toho pro me plyne?Nepochopeni , proc ,pro me tak zvucna znacka Kimber , ktera dela kvalitni pistole , vse kazi tak otresnyma suplatama!??!Je to skoda...Jinak zbran je muj mazel , milacek , jsem max. spokojen , vse je v nejlepsim poradku. Mel jsem uz i jine zbrane , strilel jsem s mnoha jinymi , od kamaradu atd. , ale musim rict , ze jsem nikdy s zadnou nenastrilel , co s touto.Proste mi sedi.Takze jeste jednou dekuji vsem za vase rady a vasi pomoc!!! a omlouvam se , ze to tak dlouho trvalo , ale cas je asi nejobjektivnejsi... :wink:
A jeste maly odkaz: http://www.foto-album.cz/album.asp?Id=10393&Count=0

Obsah fóra / Krátké zbraně / 1911 a klony

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků