Uživatelský avatar
Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 210
Registrován: 19.03.2006 19:57
Bydliště: kousek od Boskovic

04.09.2008 20:16

pro timer / speed timer

Ahoj, potřeboval bych radu. Dnes jsem zjistil, že můj timer nespočítá všechny rány, z 20 např. 17. Lze nějak nastavit - zvýšit - jeho citlivost?

Je opravdu nějaký míň citlivý, kolegův to nedělá.

Díky.

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5653
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

04.09.2008 20:18

Jakej timer? Ten žlutej? O nastavení citlivosti nic nevím, ale není třeba jen fest zasranej? Co ho rozšroubovat a vyfoukat prach?

Uživatelský avatar
Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 210
Registrován: 19.03.2006 19:57
Bydliště: kousek od Boskovic

04.09.2008 20:19

Jo, žlutej protimer. Měl by být skoro novej a i tak vypadá.

Na kryté střelnici to nedělá, ale dnes venku jo... :?

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5653
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

04.09.2008 20:25

Mě na kryté počítal rány navíc (asi ozvěny, protože počítal splity 0,01 s.), ale venku funguje v pohodě. Je to divný, pokud je v záruce tak jej reklamuj. Pokud ne, zkus jej vypucovat.

Uživatelský avatar
Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 210
Registrován: 19.03.2006 19:57
Bydliště: kousek od Boskovic

04.09.2008 20:29

Takže mě radíš porušit plombu, jo? 8) (Takový ten plastový šroubek...)

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5653
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

04.09.2008 20:44

to tam snad vůbec ani nemám :D

POkud je to v záruce a zaplombovaný tak to neřeš a omlať to prodejci o hlavu :)


Reklama

Uživatelský avatar
tom
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1774
Registrován: 13.09.2006 19:55
Bydliště: Praha 10

04.09.2008 21:30

Jetli je to ten Kanadskej žlutej, tak ten má regulaci citlivosti (trimrem).

Uživatelský avatar
Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 210
Registrován: 19.03.2006 19:57
Bydliště: kousek od Boskovic

05.09.2008 9:38

Je to ten kanadskej žlutej! Nějakou regulaci by měl mít jak jsem pochopil z nějakýho čtení (ani nevím jestli to bylo v návodu nebo na netu), ale páč mám maturitu z ruštiny, tak jsem vedle. :cry:

Pokud bys mohl poradit blíže, byl bych Ti neskonale vděčen...

Uživatelský avatar
Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 210
Registrován: 19.03.2006 19:57
Bydliště: kousek od Boskovic

05.09.2008 11:24

Obrázek

Zde jsem nahrál návod na Speed timer od výrobce. Anglicky. :cry:

Podle toho, že v návodu píšou o Sensitivity adjustment, určitě se dá citlivost regulovat. A podle toho, co je vidět na fotce, je ze zadní strany jediný točítko (trimr), kterým by se to mělo dát nastavit.
Akorát nevím co dál tam píšou. Nechtěl bych to do*ebat ještě více, tak pokud by se našel nějaký anglofil, tak bych to přivítal. :)

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5653
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

05.09.2008 11:36

Mám tento timer, ale ta věc v kroužku se na něm nevyskytuje...asi někde soudruzi z Kanady udělali chybu :D

Uživatelský avatar
Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 210
Registrován: 19.03.2006 19:57
Bydliště: kousek od Boskovic

05.09.2008 11:43

To bude starší typ...

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5653
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

05.09.2008 11:56

Je to možné. Taky už není tak krásně žlutej, ale špinavej a otlučenej, protože mi neustále padá po zemi :)

Uživatelský avatar
tom
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1774
Registrován: 13.09.2006 19:55
Bydliště: Praha 10

05.09.2008 12:46

Rys: Jo to je přesně ta díra na štelování. Staší si lihovkou poznačit výchozí stav, a pak to můžeš kdykoli v případě nějakého problému vrátit.
Předchozí model ho má nejspíš taky, akorát že bude schovanej uvnitř, tudíž bez díry.

Uživatelský avatar
Kall
 
Příspěvky: 2281
Registrován: 20.01.2004 17:44
Bydliště: Vepřov

05.09.2008 19:03

než bych do toho začal vrtat, zkusil bych vyměnit baterii..

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5653
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

06.09.2008 0:22

Vybitá baterie způsobuje svévolné vypínání timeru, ale ne sníženou citlivost....

Uživatelský avatar
Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 210
Registrován: 19.03.2006 19:57
Bydliště: kousek od Boskovic

06.09.2008 21:02

Už to vím!
Je to klasika - otáčením točítka vlevo se citlivost snižuje, otáčením vpravo se citlivost zvyšuje. Howg.

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 2016
Registrován: 26.04.2004 9:26

08.09.2008 16:46

Alfons: To máš stejně jako já starý provedení, který je z fabriky hodně citlivý a dá se "jen" zahlušit polepením děr piezzoměniče zálepkama. Přidávat jsem nikdy nepotřeboval, naopak většinou zahlušuju i venku, protože mi často bere rány z vedlejších stanovišť :-)

Uživatelský avatar
alfonss
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5653
Registrován: 22.11.2005 20:24
Bydliště: Brno-venkov

09.09.2008 12:04

Venku fungují v pohodě, ale v uzavřeným střelišti pobitým kartonama od vajec to chytá spoustu odrazů. Teď mám problém s displejem, když je zima tak vynechávají nějaký "čárky" nebo jak se tomu nadává :(

s i g
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 476
Registrován: 03.12.2007 22:28
Bydliště: Praha

09.05.2009 22:04

I: porucha speed timeru 3000

Mám zhruba rok starý Timer (nejobyčejnější žlutá pípací krabička)
a začal mě zlobit - zmačknu CTRL, objeví se klasický DEL pro opožděný start, případně ho podržím, až se objeví 0_SEC pro okamžitý start, ale pak se místo pípnutí ozve relativně hlasité lupnutí a Timer se vypne.
Nevíte jestli to někdo u nás opravuje, nebo nemáte nějakou zkušenost s touhle poruchou.

Kupoval jsem ho v Kanadě, záruka je tedy uplatnitelná komplikovaně, nicméně existuje...

Dík za radu
sig

ARES
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1205
Registrován: 28.06.2005 15:28
Bydliště: Zlín

09.05.2009 23:25

Re: I: porucha speed timeru 3000

Podle popisu bych řekl, že ti upadnul jeden drátek z pieza a dotýká se druhého, takže když se pokusí pípnout tak se zkratne (případně je to piezo samo o sobě špatné). Otevři a mrkni se na to

Další

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků