- Haness
- Pravidelný návštěvník
Re: Náplně do vibračních leštiček nábojnic a jak je udržovat....
čím kdo čistíte .223 Rem, zatím se podle jednotlivých příspěvků všechno zasekává uvnitř nbc a to jak keramika tak naturálie:)
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Originál hovínka Dillon.Krasně vypadají v separátoru.
-
Justinian - Častý návštěvník
Hrubě drcené kokosové skořápky (http://www.alliancze.cz/kokosova-drt-ci ... r/d-69295/).
Povozit v separátoru, nezůstane ani zrnko. Sám jsem byl docela překvapený.
Povozit v separátoru, nezůstane ani zrnko. Sám jsem byl docela překvapený.
- Patrixon
- Nový uživatel
Poradíte mi prosím někdo, kde se dají koupit keramická tělíska v menším množství (1-2Kg) a za rozumnou cenu ? A jaký rozměr doporučíte na Luger a .38 ? Díky.
- vlady
- Častý návštěvník
Ja to bral od http://www.technoservismt.cz/. Pro objednani staci kdyz jim reknes, ze to je na Luger, oni uz vi jake. Maji i kompoundy, vrele doporucuju koupit i je.
-
jpp - Častý návštěvník
Tak jsem taky začal prát v keramice. Zatím zkušenost s 9mm Luger, .223 a .308. Použil jsem malou vibračku od Dillona. Aby to bylo efektivní, je potřeba pouze cca 1/2 náplň oproti suchému čištění, jinak to motor neutáhne. Pro nějaké normální objemy to bude chtít něco výkonnějšího a hlavně něco, čím bude "lehce" protíkat voda, která bude zvlhčovat keramiku a odnášet nečistoty. Zatím jsem používal kombinaci 1. kyselý kompound, 2. proplach, 3. alkalický kompound na pasivaci povrchu.
Keramika vypere i nábojnice zašlapané do bahna. Uvnitř jsou lesklé taky jako blesk, prostě nechápu jak jsem mohl do teď čistit jen na sucho...
Trochu se objevili problémy při praní odzápalkovaných .308 kde se tělíska zakusují do zápalkových lůžek, takže to bude chtít ještě upravit rozměry keramiky, aby to vyčistilo i lůžka.
Až naberu trochu zkušeností, hodím sem ověřené postupy...
Keramika vypere i nábojnice zašlapané do bahna. Uvnitř jsou lesklé taky jako blesk, prostě nechápu jak jsem mohl do teď čistit jen na sucho...
Trochu se objevili problémy při praní odzápalkovaných .308 kde se tělíska zakusují do zápalkových lůžek, takže to bude chtít ještě upravit rozměry keramiky, aby to vyčistilo i lůžka.
Až naberu trochu zkušeností, hodím sem ověřené postupy...
- naboje
- Pravidelný návštěvník
Dnes dorazila vibracka a keramicky teliska s kompoundy. Mam vylesteno cca 800 ks nbc 9L a parada. Leskle i uvnitr. Mohu jen doporucit
- spikelet
- Pravidelný návštěvník
Na suche prani jsem vyzkousel, dlouhozrnnou, kulatozrnnou ryzi a vysledek byl, ze z venku lesk jako blesk, ale ve vnitr celkem bida. Zrna ryze se tam udusala a pak to necistilo. S kulatozrnnou ryzi to bylo lepsi.
Tak jsem zkusil jahly a parada. Nabojnice z venku nadherne leskle a ve vnitr jsou taky krasne vyprane. Neni to tak leskle, jako z venku, ale je to lip vycistene, jako kdyz jsou nabojnice cistene v orechove drti.
Ja zustavam u jahli. Mozna bych jeste zkusil treba proso, ale tam mam obavu, ze se bude rozpadat a tim se pak bude pechovat v nabojnicich a vysledek bude nevalny.
Nebo horcicne seminko. To je tvrde a mohlo by mit dobre cistici ucinky.
Zatim cistim jahlema a jsem nad miru spokojeny.
Tak jsem zkusil jahly a parada. Nabojnice z venku nadherne leskle a ve vnitr jsou taky krasne vyprane. Neni to tak leskle, jako z venku, ale je to lip vycistene, jako kdyz jsou nabojnice cistene v orechove drti.
Ja zustavam u jahli. Mozna bych jeste zkusil treba proso, ale tam mam obavu, ze se bude rozpadat a tim se pak bude pechovat v nabojnicich a vysledek bude nevalny.
Nebo horcicne seminko. To je tvrde a mohlo by mit dobre cistici ucinky.
Zatim cistim jahlema a jsem nad miru spokojeny.
- taurus
- Častý návštěvník
Taky jsem zkoušel všechno možný co tu kdo poradil. Rýži, pohanku... pokaždý se to dost rychle rozpadlo a prach ze seminek byl všude. Pořád jsem špekuloval čím dobře vyčistit hlavně z venku nábojnici. Nakonec jsem přestal hledat lepší médium a vylepšil jsem závaží na motoru. Měl jsem pocit že se to sotva mele a ejhle, nábojnice ve vybračce jezdí jak na tobogánu a nábojnice už jsou podle mých představ i v kukuřici a sitolu.
Hlavně si myslím že vtip v kukuřici a skořápkách je v tom že dokáží nasáknout čistící médium a líp na sebe váží sajrajt.
Hlavně si myslím že vtip v kukuřici a skořápkách je v tom že dokáží nasáknout čistící médium a líp na sebe váží sajrajt.
- spikelet
- Pravidelný návštěvník
Tak ja mam celkem levnou vibracku. Je to Frankford arsenal, za cca 1500 kc. A co se tyka sily vibraci, tak si nestezuji. Nabojnice plavou a prevalujou se v tech jahlach jedna basen. A je krasne videt, jak ty kulicky vibruji u vnitr nabojnic. Radost se na to divat. Lestidlo jsem nadaval, z venku jsou vylestene, jako nove. Vcera jsem zkusil ty jahly presit pres jemne sito na mouku. Myslel jsem, ze se budou hodne drolit a bude tak hodne prachu. Neco malinko se nakonec naslo, ale nebyla to ani tretina kavove lzicky. Usazeniny v pracce jsem vydrbal houbickou a pohoda.
Jinak mam nachystane asi kybl orechovych skorapek, za je necham nasrotovat na srotaku a vyzkousim. Ale asi to pocka. Jahly jsou perfektni.
Jinak mam nachystane asi kybl orechovych skorapek, za je necham nasrotovat na srotaku a vyzkousim. Ale asi to pocka. Jahly jsou perfektni.
-
DAGO66 - Pravidelný návštěvník
Re: Pračka na hilzny
Zkusil jsem kroupy a rýži ve vibračce na sucho. Krásně vymleté i vevnitř kolem malého otvoru.
-
WaA63 - Častý návštěvník
nemám vibrační pračku
ale zkusili jste někdo plastové airsoft. kuličky jako leštící medium ?
ale zkusili jste někdo plastové airsoft. kuličky jako leštící medium ?
- vlady
- Častý návštěvník
Tak ty mi prijdou jako prilis velke
-
WaA63 - Častý návštěvník
to jsou
samozřejmě se nedostanou do lůžek zápalky a dovnitř některých ráží.
jednou za čas moc zašlé hodím do ponožky a do pračky k prádlu.
asi přisypu příště airsoft kuličky na zkoušku.
s těmi zápalkami z nábojnic ně vadilo že se jich hodně zpátky zazápalkovalo.
moc neleštím kašlu na to
samozřejmě se nedostanou do lůžek zápalky a dovnitř některých ráží.
jednou za čas moc zašlé hodím do ponožky a do pračky k prádlu.
asi přisypu příště airsoft kuličky na zkoušku.
s těmi zápalkami z nábojnic ně vadilo že se jich hodně zpátky zazápalkovalo.
moc neleštím kašlu na to
- taurus
- Častý návštěvník
Myslím že kuličky na airsoft nebudou fungovat. Leštící médium se do nich nevsákne, na sucho nic nevyčistí a možná se rozpadnou. Možná na mokro jako keramika protože neplavou. Bohužel kuliček nemám dost do pračky takže nevyzkouším.
Zato jsem testl keramiku na mokro. A kdyby mě někdo tvrdil že z nábojnic který už předtím leštila kukuřice asi hodinu a jsou pěkně leklý budu vylévat ne špinavou vodu ale bláto, tak tomu neuvěřím.
Zato jsem testl keramiku na mokro. A kdyby mě někdo tvrdil že z nábojnic který už předtím leštila kukuřice asi hodinu a jsou pěkně leklý budu vylévat ne špinavou vodu ale bláto, tak tomu neuvěřím.
- vlady
- Častý návštěvník
Jo jo keramika na mokro je super, takhle jako keramika to vycistit dokazi mozna ty nerezove teliska, nic jineho.
- taurus
- Častý návštěvník
Napsal jsem sice že peru v keramice, ale používám křemičitý dekorativní písek ze stavebnin za 12kč za kilo. Mám v pračce asi 3 kila, litr vřelé vody, 2 lžičky kyseliny citronové a kapku jaru. Peru hodinu. Je to méně hlučný jak na sucho s kukuřicí a hlavně je to krásně nablískaný. Při srovnání s nasucho jsou zářivější. Asi to ta kyselina nějak aktuvuje tu mosaz nebo tak nějak.
Je to opravdu vyšší level než vybrování na sucho se sitolem. O praní v pračce ve fusakli ani nemluvě. Taky když mi někdo nabízel množství keramických tělísek do vybrační pračky se 2 druhy kompoundu za 1000kč si myslím že tohle mi stačí.
Je to opravdu vyšší level než vybrování na sucho se sitolem. O praní v pračce ve fusakli ani nemluvě. Taky když mi někdo nabízel množství keramických tělísek do vybrační pračky se 2 druhy kompoundu za 1000kč si myslím že tohle mi stačí.
- taurus
- Častý návštěvník
Ještě pro jistotu jsem vyfotil. Kamínky jsou kolem 3mm a jsou kulatý tak že nehrozí broušení nábojnic. Fotka tabletu tak omluvte kvalitu. V porovnání s nábojnicemi 45 acp.
- holeys
- Pravidelný návštěvník
Chtěl bych se zeptat, jestli ta keramická tělíska nepoškozují pračku, nádoba je z umělé hmoty, tak jestli ji "neužírají". A pokud tomu dobře rozumím, tak se dává vody, jen v zásadě na zvlhčení? A nehrozí, že voda proteče do pračky, resp. do jejího motoru?
-
Svaťa.500 - Častý návštěvník
Nádoba není nikde k motoru průchozí, ani v místě středového šroubu. Takže beze strachu.
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Výroba střel a příprava nábojnic