German.P
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.07.2010 12:40

Re: Povolení k nabytí, držení, nošení zbraně

Dnes jsem volal na PČR a tam mi řekli, že pokud bylo vydáno před novelizací,tak je nákupní povolení platné. Ověřoval si to i v Praze a tam to potvrdili. Pokud je na něm samozřejmě i číslo stále platného ZP.

praxus
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

29.08.2010 22:18

Mám dotaz,chcu kupovat adapter kadet na cz 75,ale mam trochu chaos v tom jak to napsat na nákupku.Je to braný jako součást zbraně ,nebo jako celá samostatná zbran??Jak to mám vyplnit.Do druh zbraně napsat adapter? výměná hlavěn? nebo jak 8)

Artifex
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.08.2010 23:01

Ano, drahá měla adaptér do CZ 83, měla v průkazu zbraně typ: Adaptér, firma FAO (factory arms olomouc), ráže .22 a dál je to jasné takže u Kadeta bude typ zbraně: adaptér, firma CZUB atd.

DaveG17
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.08.2010 23:20

Snažil jsem se téma pročíst celé, snad se to tady neřešilo...
Když žádám o nákupní povolení zbraně kat. B pro ochranu života, zdraví, majetku a sportovní střelbu s tím, že to chci přihlásit "na sport za 50 Kč" - je to schůdné? Samozřejmě jsem registrovaný sportovní střelec a mám ZP sk. B,E.
Řešil jsem to s šéfem místního oddělení zbraní a ten tvrdil, že ne. Buď nošení s plnou sazbou nebo sport za paďocha :) Vzhledem k rychlosti oběhu zbraní bych s těma slevama měl členství v klubu vlastně zadara...

Coltik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.08.2010 0:33

Jsem rovněž členem ssk a byl jsem přihlašovat nedávno a bylo mi sděleno, že jak do toho zamontuju ochranu života bla,bla tak platím plný i v případě že bych to nakombinoval .... tedy dal si sport i ochranu života bla,bla zároveň. Já chtěl na ochranu, tak jsem platil plný....

rabbit3278
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

31.08.2010 10:28

doufam že jsem to tu někde nepřehlédl, mam trošku zmatek v tom, kterou zbraň můžete a nemůžete nosit, protože dle § 12 se (7) Na žádost žadatele se povolení podle odstavců 5 a 6 vydá jedním rozhodnutím, přičemž 5-ka je držení a 6-nošení.

Jde mi o to, že na nákupce, pokud nemáte oprávnění nosit, Vám škrtnou povolení k nošení, třeba pokud máte ZP B a není Vám 21. Po 21-tém roce si doděláte ZP E s oprávněním nosit. V té době Jste majitelem třeba 3 krátkých kat.B zbraní, které jako E-čkař můžete nosit.
ALE nákupní povolení bylo vydáno pouze na držení. Musíte na PČR dojít vyplňovat nějaké papíry?

Reklama

martin.9mm
Sponzor serveru
Sponzor serveru

31.08.2010 10:31

2 strany z5
martin.9mm píše:
Justinian píše:Teď si dodělávám sk. E. Jakmile ji budu mít, žádné další formality ohledně nošení mě snad nečekají, ne?

Ne nečekají, ty co jsi měl předtím na sk B, můžeš potom na E nosit.

PN

31.08.2010 19:00

rabbit3278 píše:ALE nákupní povolení bylo vydáno pouze na držení. Musíte na PČR dojít vyplňovat nějaké papíry?

Ano. Nošení ti musejí explicitně schválit, to nařizuje zákon, takže si musíš vyplnit dodatečnou žádost na nošení ke zbrani, kterou vlastníš.

PatrikV

31.08.2010 21:14

To neplatí pro všechny oddělení v republice, u nás se opětovně nežádá, doporučuji se zeptat na příslušném oddělení.

PN

01.09.2010 19:07

Hm, to by u vás museli fest přiohnout zákon. Protože pokud na původní žádosti je nošení škrtnuté, pak nemají na základě čeho nošení povolit. Leda mě napadá, že u vás na základě neproškrtané(!) žádosti schválí jen nabytí (tj. žádosti vyhoví jen částečně) a pak později na základě téže žádosti schválí i nošení.

PatrikV

01.09.2010 20:28

Je to trochu jinak, zbytečně to komplikuješ. K nošení tě opravňuje ZP E. Ale už se to tady probíralo.

Tekka
Nový uživatel
Nový uživatel

01.09.2010 22:45

Trošku z jiného soudku, ale vzhledem k názvu ne uplně tolik mimo téma.
Řešil jste někdo povolení k nabytí zbraně doma?
Zajímají mě argumenty, které mají napomoci zlomit drahou polovičku uplně nedotčenou tímto koníčkem
a zaujímající takřka negativní postoj k věci.

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 22:47

To je spíš na založení jiného tématu.

rabbit3278
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.09.2010 9:33

svatá pravda.

Ale abych ti odpověděl, tak můj případ je takový, že jsem se jednou v podnapilém stavu zeptal drahé polovičky jen ze srandy, jestli mi povolí doma krátkou, když přestanu kouřit a od té domy mam doma krátkou :D a bojuju s cigárama :(

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

02.09.2010 10:12

Nebo se jí prostě nezeptáš. Ona se stebou kvůli tomu nerozejde. Lepší, než kdybys chodil za jinou ženskou.

rabbit3278
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.09.2010 10:53

PatrikV píše:Je to trochu jinak, zbytečně to komplikuješ. K nošení tě opravňuje ZP E. Ale už se to tady probíralo.

Máš pravdu, někde už jsem to zahlédl, ale nedostal jsem na to jasnou odpověď. Taky jsem vycházel z toho, že k nošení tě opravňuje ZP E, ale to jsem v zákoně nenašel. Ale proto jsem napsal citaci zákona, že povolení se na žádost dle odstavce 5 a 6 vydá jen jedním rozhodnutím. 5-ka je držení a 6-ka nošení. Z toho mi vyplývá, že pokud mi vydají povolení nakoupit a držet, tak že jestli ji smím nosit už dál neřeší

Jelen226
Nový uživatel
Nový uživatel

03.09.2010 10:00

K nošení tě opravňuje snad taková ta řádka na zadní straně ZP: oprávněn nosit zbraň kategorie:B, ne?
Nedavno jsem kupoval pistoli a do povolení jsem napsal jen ochrana zdraví, života a majetku a v povolení stálo, že můžu nabýt, držet a nosit zbraň kategorie B, CZ-85... atd. Myslím ale, že úplně nejlepší bude, když se zeptáš na svém oddělení a tam ti řeknou co a jak.

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.09.2010 14:49

(4) Držitel zbrojního průkazu skupiny E je oprávněn
a) nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo zbraň kategorie C,
b) nabývat do vlastnictví střelivo nebo jednotlivé díly nábojů pouze do zbraně, kterou je oprávněn držet, a to po předložení průkazu zbraně; toto střelivo je oprávněn také držet nebo nosit, a
c) nosit nejvíce 2 zbraně a střelivo do těchto zbraní; zbraně ani střelivo nesmí nosit viditelně.

Ja myslim, ze je to dano pomerne jasne.
NOSIT muzu pouze zbran, na kterou mi bylo vydano opravneni NOSIT.
To, ze to mam jeste vzadu ve zbrojaku neznamena, ze muzu nosit kazdou, kterou mam. Ale kazdou, na kterou mam opravneni nosit. A aby i policajtovi na ulici bylo jasne, ze opravdu muzu nosit, tak pri vystaveni povoleni nosit mi rovnou toto napisou na zbrojak.
Nebo jeste jinak...
Abych mohl "nosit", musim splnit 3 podminky:
1) mit zbrojak skupiny E
2) mit v nem zapsano opravneni nosit
3) mit v rezimu noseni zbran, na kterou mam vystavene povoleni nosit (pokud neni splnen bod 1, nemel bych dostat povoleni na noseni, pokud bod 1 splnen je, tak pri povoleni nakupu, drzeni a noseni se automaticky zapisuje i bod 2).

jomekabi

Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

03.09.2010 14:59

Nesouhlasim. To "na kterou mu bylo vydáno povolení" se vztahuje na vsechno, tj. na vlastnictvi a drzeni, popripade noseni. Jinymi slovy, nebylo-li mi na tuto zbran vydano povoleni (napr. jsem si ji pujcil od kamose), nic z toho s ni delat nesmim. Naopak, bylo-li mi na ni vydano povoleni (tj. "nakupka"), smim ji vlastnit a drzet, popripade (mam-li to zapsane ve zbrojaku) i nosit.

Aspon tak tomu rozumim ja. Jinak mi to je fuk, do vsech zadosti o nakupku pisu "na ochranu zivota, zdravi a majetku", takze ...

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.09.2010 15:44

Podle me tomu rozumis spatne.
Proto se to povoleni vydava:
a) ka nakupu
b) k drzeni
c) k noseni
(nehodici skrtnete).

V zakone je napsano, ze muzu "nosit zbran, ne kterou mi bylo vydano povoleni" a ja si myslim, ze jelikoz jedine povoleni, ktere se na to vaze je prave povoleni nakupu/drzeni/noseni, tak pokud toto povoleni neobsahuje "povoleni k noseni" tak tu zbran nesmim nosit.

A naopak - ja si muzu nechat vystavit povoleni k "drzeni a noseni" kamosovyho Revolveru raze 44magnum. Nasledne mam pravo za nim prijit, rict: "Pepiku, pujc mi tvoji 44ku, ja jdu do lesa a bojim se medvedu" a Pepik mi ji muze vcetne prukazu zbrane pujcit a ja s tou zbranim smim jit do toho lesa a nosit ji.

Asi dulezita je podle me myslenka, ze "povoleni" je trojjediny spravni rozhodnuti.
Jednak rozhodnuti o tom, ze si smim zbran poridit.
Jednak rozhodnuti o tom, ze smim zbran drzet.
Jednak rozhodnuti o tom, ze smim zbran nosit.
Naposledy upravil cmk dne 03.09.2010 15:47, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)