premek
Site Admin
Site Admin

18.02.2008 2:03

Vůbec na vypovídání je dost času, nejen o časech ale o čemkoliv.

Nezapomínejme, že policisté co by případně vyslýchali jsou profesionálové, kteří mají zkušenosti a třeba větší část života nedělají nic jiného, než hledají skulinky, nepřesnosti a okamžiky nejistoty, na kterých vás potom jednoduše dostanou.

Rozhodně není na místě nechat se ukolébat tím, že ten dopravák co vás stavěl před měsícem byl blbec, nebo množstvím vtipů.

P3p3k
Nový uživatel
Nový uživatel

18.02.2008 20:24

Pes v garáži.

Včera večer se mi stalo, že jsem byl v garáži a vběhl mi tam vlčák bez náhubku, lekl jsem se jako to prase a v tu ranu jsem poprvé v životě bleskem vytáhl Siga a jak jsem natáh, tak se ten čokl naštěstí asi lekl a utekl. Nikdy bych do sebe neřekl, že dokážu tak rychle tasit z pod bundy a ještě natáhnout závěr. Myslím to byly tak 2 vteřiny a mohl bych střílet.. Ne že bych tahal kvér pokaždý, když kolem mě proběhne čokl, ale když se vám nečekaně objeví taková mrcha za zády s votevřenou mordou a nevíte jestli po vás skočí nebo se jenom přišel zeptat na cestu, tak vás to docela rozhodí..

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

18.02.2008 20:33

aspoň tě to otestovalo tak jak to žádný timer neumí ;)

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor

26.02.2008 10:05

Teď uhodil Přemek hlavičkou o hřebík,ta vyjmenovaná slova jsou:JAZYK=BRZY RUZYNĚ takže držet hubu až do příchodu advokáta...

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.02.2008 13:55

Já mám stejně podezření, že vtipy o policejtech vymýšlí někdo na propagačne dezinformačním odboru, aby svým kolegům získal taktickou výhodu :lol:

MK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.03.2008 22:59

Ad poskytnutí pomoci po odvrácení útoku: já byl na kurzech učen následující - byl jsi napaden - bránil si se - z hlediska zákona je tvojí jedinou povinností pomoc ZAJISTIT - což prý lze úspěšně udělat i zavoláním záchranky, či požádáním třetí osoby ať pomoc zajistí...tím údajně splníš vše co máš... co na to soudce / soudkyně je věc druhá, právo je o výkladu...

A souhlasím s Hungrym jak v názoru na poskytování pomoci útočníkovi (nasrat), tak v následujícím postupu u výslechu - já jsem OBĚŤ - ne útočník (ten musí nést následky svého jednání). Na podrobnosti času dost s právníkem po boku, teď jsem v šoku, nejsem schopen výpovědi...a navíc to bude pravda - kdo po útoku odvráceném zbraní nebude v šoku?!?

Reklama

svata
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

03.03.2008 19:30

2006, Ostrava u Carefouru, 10,00 dopoledne. 3 snědí spoluobčané na 10 m. "Kamo nemaš drobne ?" Směr ke mně, s rukou v kapse. Nemám ! Neco najdeš!! Vytažení Kevina z kapsy do klasické pozice plakátového Bonda. Zájemci o drobné se otočili a zmizeli.

glock1719

03.03.2008 20:18

Něcos našel.HAHA

Faber
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

05.03.2008 11:47

I já mám strach, jak by taková první pomoc dopadla. Poskytnout mu ji musím, než přijede RZ, může být pozdě. Ale co když leží na zemi, mává kolem sebe - neozbrojen, takže teoretocky ji můžu poskytnout bez nebezpečí (t.j. musím). Přijdu k němu, chce mi sebrat zbraň, mě se podaří ji na něj namířit a ubránit se s ní (jsem ve výhodě, leží on). Výsledek 1. pomoci, např. prostřelená lebka z bezprostřední blízkosti - nevím jak by se u soudu dívali na to, že tohle je výsledek mé "1. pomoci" t.j. úkon, který jsem byl povinen provést dle zákona. :(

HV
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.03.2008 12:03

Faber: To je nesmysl. Jakmile se zmocníš zbraně a on tam jen leží a chrčí, nemůžeš do něj střelit, protože útok jsi již odvrátil a nic ti nehrozí. Pominu-li výpovědi typu:" Když jsem se s ním o tu zbraň tahal, náhodou zrovna jemu a nikoliv mně vystřelila mozek." Asi bys pak byl v daleko horší pozici.

premek
Site Admin
Site Admin

07.03.2008 15:51

Nekromancer: Přesně, také by mi víc vyhovovalo kdyby mě lidé podceňovali a tím pádem ztráceli opatrnost ...

Faber
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

21.03.2008 16:41

HV píše:Faber: To je nesmysl. Jakmile se zmocníš zbraně a on tam jen leží a chrčí, nemůžeš do něj střelit, protože útok jsi již odvrátil a nic ti nehrozí. Pominu-li výpovědi typu:" Když jsem se s ním o tu zbraň tahal, náhodou zrovna jemu a nikoliv mně vystřelila mozek." Asi bys pak byl v daleko horší pozici.

No jasně, leží tam a chrčí, útok je odvrácen, nic mi nehrozí, finito. Jenže já jdu k němu, protože mu musím poskytnout pomoc. No a když jsem u něj, znova má šanci na mě útočit, znova mě napadne a já se musím znova bránit. Zase to "nějak" dopadne. A jsem v horší situaci, místo toho, abych se jenom bránil, budu se snažit ho zachránit, tím budu zranitelnější. Nejde o to, že bych pomoc nechtěl poskytnout, ale jdu k někomu, kdo na mě už jednou před chvílí zaútočil. Co asi udělá?

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.03.2008 17:07

Uff, tak znova - poskytnout pomoc znamena mimo jine treba jen zavolat na 112: "Dobry den, byl jsem napaden ozbrojenym pachatelem, v ramci nutne obrany jsem jej zneskodnil vystrelem do oblasti hrudniku, pachatel je tedy vazne zranen - ja stojim kus od nej a kontroluji situaci aby znovu nesahl po zbrani a nechtel jeste nekoho zranit. Mam na sobe zelenou bundu a modry rifle. Primeho poskytnuti prvni pomoci se bojim jelikoz by me mohl znova napadnout. Jsme v Praze na krizovatce uliz Ceska a Slovenska."
Hotovo. Vsechny zakonne podminky pro tuto chvili splneny. Jelikoz je 112ka soucasti IZS, zaridi si zachranku (tzn. poskytnuti prvni pomoci) i Policii (tzn. nahlaseni pouziti zbrane).
Dulezity pak je, az prijede PCR se se zbrani na ne neotacet zbrani, zbran polozit a zvednout ruce - pricemz hlasite opakovat: "ja jsem volal, byl jsem napaden a branil jsem se, utocnik lezi zraneny tamhle, ale muze mit zbran, svoji zbran jsem ted polozil sem na zem".
A pak radsi naopak mlcet a kdyz uz neco rikat, tak: "ja se jenom branil, jsem z toho v soku, nemuzu vam ted rict vic".

Faber
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

21.03.2008 19:01

To chápu. Takhle nějak bych to udělal taky. Jen se bojím, že by takou první pomoc považovali za formální a nemuseli by ji uznat. Ale jak vidím, lepší řešení asi není.

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

22.03.2008 16:35

Není co řešit. Pomoc poskytnout nemusíš, pokud ti z toho plyne nebezpečí které nejsi povinen podstoupit. A k ohrožení vlastního zdraví a života tě nemůže nikdo donutit.

guntroll
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.03.2008 22:05

Včera se mi na parkovišti u Teska v ČB udála následující veselá historka.
jakýsi přepigmentovaný spoluobčan mi nabízel "zlatý" prsten. Byl jsem zrovna v autě a na odjezdu (připoután, komunikoval jsem s ním skrz potevřené dveře - asi chyba). V zrcátku jsem viděl jeho komplice připravené v jakémsi oplu s UA značkou. Nejprve jestli nechci koupit prsten - že prej za tři kila. Pravá ruka mi samože už odepínala kvér, ale to nevím jestli dotyčný spatřil. Když jsem mu odvětil že nemám zájem. Tak von že prej je slušnej člověk, že třeba i levněji. Když jsem mu sdělil že nic nekoupím ani kdybych nevěděl co s prachama. To už jsem měl v pravé ruce gun, ale stále myslím že to neviděl :)
Tak prej "že i zadarmo" :D Načež jsem mu zavřel před xichtem a odjel. Akorát tam stál jak tele a nic. Ale mám ponaučení, příště fčelku do komory i v Tescu :D Ono kdyby to nějak hrotil, eventelně pozval kamarády, tak bych byl měl dost problém - připásaný v autě, s nenabitou zbraní... Asi bych volil zrychlený odjezd, nebo nůž . :)

Jak by jste v dané situaci reagovali vy? Zbraň nejspíš neviděl, myslíte že jsem reagoval přehnaně když jsem pro ni vůbec sahal? Podotýkám bylo to za bílého dne, tak cca 15h.

Minimálně jsem se poučil mít vždy nabito. Kdyby cokoli zkoušel tak byl jsem připoutaný - auto nenastartované.... :roll:

Ale jestli vlastně "šlo o hovno" a já jsem přehnaně paranoidní tak se omlouvám 8)

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor

26.03.2008 22:34

To že jsme paranoici ještě neznamená že po nás nejdou,nadrcnuto vždy a všude budiž ponaučením...

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.03.2008 22:42

Bez umožnění navázání kontaktu odjet. Když už se necháš donutit kontakt navázat, tak zamčený dveře, max. okýnko na štěrbinu na prsty (ale už ne ruku, natož paži), kvalt zařazenej, spojka + brzda.

hetzer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.03.2008 15:37

guntroll:
zamykat dvere, komunikovat pres pootevrene okno ( taky si na to zvykam a nekdy zapomenu ) mit nastartovano. auto muze byt velmi ucinna zbran

guntroll
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.03.2008 18:03

Tak to věřím. Mám Volvo850 to by mohlo i bolet :D

A vůbec v těchhle situacích na co riskovat kriminál s bouchačkou když ho můžu srazit autem a přijdu jen o body 8)

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA