-
alfonss - Grafoman
- nora
- Pravidelný návštěvník
Anorektik: já se psem v ruce již vyšel z domu a to proto, aby mi nezasvinil auto. Ačkoli je útočný pes Labrador, tak je ač nepochopitelně silně agresivní na jakéhokoliv psa, co jsem již byl několikrát svědkem. Majitel to nechce řešit, jedná arogantně a ještě se ti vysměje, když jeho pes napadne. A opravdu nebudu zkoušet, jestli když pustím yorkšíra za 10 litrů na zem, to proběhne jak Ty píšeš. Bohužel jsou již doby pryč, kdy rodiče chovali bullteriery a ty se dokázali vždy o sebe a pána postarat sami.
A to s tím přesunutím nevím, dle mého názoru je jedno jestli útočí člověk nebo zvíře. Je to také řešení konfliktu. A jak bylo již psáno výše, tak když proti Tobě vystartuje pes z 20ti metrů, tak je zatraceně málo času něco vymýšlet. Přiznám, že jsem byl nepřipraven na takovou situaci, hendikepován držením jednou rukou svého psa, navíc jsem vyšel z tepla do zimy a vrhly mi větrem slzy do očí, takže vše hrálo proti mě. A hlavně koho by napadlo, že v obytné zóně zaútočí společenský pes.
A to s tím přesunutím nevím, dle mého názoru je jedno jestli útočí člověk nebo zvíře. Je to také řešení konfliktu. A jak bylo již psáno výše, tak když proti Tobě vystartuje pes z 20ti metrů, tak je zatraceně málo času něco vymýšlet. Přiznám, že jsem byl nepřipraven na takovou situaci, hendikepován držením jednou rukou svého psa, navíc jsem vyšel z tepla do zimy a vrhly mi větrem slzy do očí, takže vše hrálo proti mě. A hlavně koho by napadlo, že v obytné zóně zaútočí společenský pes.
-
SW_FOX - Grafoman
-
sadrokarton - Příspěvky: 296
Nora: Silně agresivní psi vůči ostatním psům vznikají tak, že je mládě bráno od matky dříve jak ve třech měsících. Na lidi jsou pak maximálně hodní, ale ostatní psi nesnášejí. Asi si pletou svůj původ
To je bohužel případ i našeho psa - belgický ovčák, z útulku. Dá se to ale přežít, jen na procházky se musí opatrně a většinou na vodítku.

- nora
- Pravidelný návštěvník
sardaukar: Já nemám nic proti psům, od mala jsem mezi nimi vyrůstal, jednu dobu jsme měli doma i 11 bullterierů. Takže na nějaké kousnutí jsem celkem zvyklý, když při hře neuměli příliš rozeznávat sílu
). Ale vadí mi přístup majitele toho labradora, který je arogantní a ještě se ti vysměje, když tě jeho pes napadne a nechce a nebude to řešit a nadále nedá psovi ani vodítko,náhubek a ani ho po útoku nepotrestá.

-
sadrokarton - Příspěvky: 296
- nora
- Pravidelný návštěvník
-
Jimi - Moderátor
- archee
- Nový uživatel
...musel jsem použít zbraň
Zdravím,
celkem by mne zajímalo, kdo ještě někdy musel použít zbraň (v nutné obraně). Nemám na mysli pouze výstřel, ale i tasení (výstrahu).
Podle mě, "jenom" tasení zbraně na útočníka pro něj znamená špinavé kalhoty a rychlý úprk.
celkem by mne zajímalo, kdo ještě někdy musel použít zbraň (v nutné obraně). Nemám na mysli pouze výstřel, ale i tasení (výstrahu).
Podle mě, "jenom" tasení zbraně na útočníka pro něj znamená špinavé kalhoty a rychlý úprk.
- Stanley
- Občasný návštěvník
Ono se to naštěstí nestává každej den. Nějaký další příběhy můžeš najít tady
viewtopic.php?t=3090&all=1
Na ty hnědý kalhoty bych se nespolýhal. Existuje dosti jedinců s momentální příčetností limitně se blížící nule, některý nerozhodí ani díra v břiše, natož jen pohled do tunelu.
viewtopic.php?t=3090&all=1
Na ty hnědý kalhoty bych se nespolýhal. Existuje dosti jedinců s momentální příčetností limitně se blížící nule, některý nerozhodí ani díra v břiše, natož jen pohled do tunelu.
- archee
- Nový uživatel
Já bych jenom doplnil to, že po debatě s právníkem z oblasti trestního zákona a instruktorem ve střelbě vyšlo na jevo, že když už střílet (při NO), cituji "střelit do kolena tak, aby nemohl mluvit" Přeberte si to
A dále, trvá-li útok (opět při NO) střílet tak dlouho, dokuď borec nespadne na zem. Jak už leží na zemi, nesmíme !!! střílet. A okamžitě zavolat sanitku
a dát první pomoc (je to paradox, ale je to tak - je to naše občanská povinnost).

A dále, trvá-li útok (opět při NO) střílet tak dlouho, dokuď borec nespadne na zem. Jak už leží na zemi, nesmíme !!! střílet. A okamžitě zavolat sanitku

-
premek - Site Admin
-
Hungry - Moderátor
-
BARRY - Moderátor
-
Black_Onyx - Častý návštěvník
Tohle jsem viděl u měšťáků: http://www.xena.cz/detail.php?product=81
Je to celkem malý, takže to nikde nepřekáží a nikdy nevíte, kdy se to může hodit. Asi si něco podobnýho pořídim.
Je to celkem malý, takže to nikde nepřekáží a nikdy nevíte, kdy se to může hodit. Asi si něco podobnýho pořídim.
-
Jimi - Moderátor
Zákon č. 140/1961 Sb., trestní zákon
Část druhá
Zvláštní část
Hlava pátá: Trestné činy hrubě narušující občanské soužití
Neposkytnutí pomoci
§ 207
(1) Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví, neposkytne potřebnou pomoc, ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
(2) Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví, neposkytne potřebnou pomoc, ač je podle povahy svého zaměstnání povinen takovou pomoc poskytnout, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.
Aneb telefón nestačí.
Část druhá
Zvláštní část
Hlava pátá: Trestné činy hrubě narušující občanské soužití
Neposkytnutí pomoci
§ 207
(1) Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví, neposkytne potřebnou pomoc, ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
(2) Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví, neposkytne potřebnou pomoc, ač je podle povahy svého zaměstnání povinen takovou pomoc poskytnout, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.
Aneb telefón nestačí.
-
Black_Onyx - Častý návštěvník
Jimi píše:ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného
Záleží o koho by se jednalo. Pokud by to byl nějaký útočník, tak se ho můžeš obávat a tím pádem IMHO nemusíš...
V nějaké jiné situaci, třeba na ulici, bouračka...prostě se musíš pokusit.
První co děláš je volat 155 nebo 112. Když nevíš co dělat, tak ti budou radit.
I neodborně poskytnutá první pomoc je pomoc.
Pokud by ten člověk utrpěl nevratná poškození nebo dokonce zemřel i za přispění tvé neodborné pomoci, tak nemůžeš být nijak potrestán.
IMHO PRVNÍ POMOC BY MĚLA PATŘIT K ZÁKLADNÍ DOVEDNOSTI NÁS VŠECH!!!
-
Jimi - Moderátor
No v této situaci se předpokládá, že má v sobě nějakou tu díru a leží bezsebe na zemi. Je to situace od situace a bude to záležet i na tvém právníkovi Pokud se nepokusíš a necháš vykrvácet tak ti jako laikovi hrozí až 1 rok, mě tedy konkrétně 2. Teda pokud Ti uznají NO. Jinak jsi ve vyšší sazbě za zabití či vraždu. 

-
Jimi - Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA