-
cz27 - Častý návštěvník
-
cz27 - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
-
cz27 - Častý návštěvník
Spíš to myslím tak, že i když je mazací drážka sotva v nábojnici, vychází OAL na 27,4mm takže aby bylo všechno v pohodě musím udělat 27mm. Což mi vizuálně připadá děsnej rozdíl proti SB celoplášti který je o dost delší. Neměřil jsem SB a teď zrovna nemám kde přeměřit. Takže zkusím OAL zmíněných 27mm a uvidím, budu věřit tomu že to tak má být.
-
cz27 - Častý návštěvník
- pbezo
- Občasný návštěvník
Dostal som sa k Vectanu BA 10. Skúšal som rôzne laborácie
(9mm L - 125gn LRN a .38 sp 148WDC ) podĺa tabuliek, aj vlastné experimenty.
Nepodarilo sa mi urobiť laboráciu, pri ktorej by rozptyl bol menší než 30cm na 25 m a let "naplocho". Posledný pokus mi zapiekol nábojnicu v komore HK čo ma dosť nasr*** keď som ju vytĺkal šrubovákom (3.5gn/125g LRN).
Doporučené laborácie neobtiahli záver..., 3.1gn nábojnice ostávali zaseknuté v okienku...
Poraďte, na čo iné by sa dal použiť
, predávať sa neoplatí je toho len 200g a pre neoverené laborácie nechcem kupovať napr. FMJ a je mi to ľúto vyhodiť.
(9mm L - 125gn LRN a .38 sp 148WDC ) podĺa tabuliek, aj vlastné experimenty.
Nepodarilo sa mi urobiť laboráciu, pri ktorej by rozptyl bol menší než 30cm na 25 m a let "naplocho". Posledný pokus mi zapiekol nábojnicu v komore HK čo ma dosť nasr*** keď som ju vytĺkal šrubovákom (3.5gn/125g LRN).
Doporučené laborácie neobtiahli záver..., 3.1gn nábojnice ostávali zaseknuté v okienku...
Poraďte, na čo iné by sa dal použiť

- Grimpo
- Častý návštěvník
BA10 jsem zkusil v 9lug jen párkrát - asi 3 různé šarže po 5 nábojích, olovo 140 a 150 SWC překalibrované z .38 na 9mm. Z P08 se stala opakovačka, docela se to strhávalo, ale na 15m to lítalo jednou dírou (střílel jsem s oporou). Udělal jsem i pár 124grs Frontierů, ale to nemělo smysl.
Naopak se mi ten prach velmi osvědčil pod Frontiery v .45ACP. Ideální na LOS. Nekope, lítá to docela přesně, umožňuje rychle opakovat ránu, nezvedá to zbraň a nečoudí. Dlouhodobé pokusy s BA10 v .38 SP - dobré pod Frontiery na LOS a podobně, zejména při krátkém laufu, jinak na terčovku raději AS, pokud na popry tak BA9.
PS: Při těch pokusech s 150SWC z P08 to dělalo hluk možná menší než malorážka. Ale to může být jen můj pocit.
Naopak se mi ten prach velmi osvědčil pod Frontiery v .45ACP. Ideální na LOS. Nekope, lítá to docela přesně, umožňuje rychle opakovat ránu, nezvedá to zbraň a nečoudí. Dlouhodobé pokusy s BA10 v .38 SP - dobré pod Frontiery na LOS a podobně, zejména při krátkém laufu, jinak na terčovku raději AS, pokud na popry tak BA9.
PS: Při těch pokusech s 150SWC z P08 to dělalo hluk možná menší než malorážka. Ale to může být jen můj pocit.
-
cz27 - Častý návštěvník
Dneska jsem provedl zkoušku popsaných laborací po šesti nábojích na 25m. Slabší laborace trochu bíle čoudila, žádný zápach. Lehce očouzené nábojnice. Soustřel nic moc. Silnější laborace větší zpětný ráz, žádný čoud, žádný zápach, trochu horší soustřel než se slabšími. Tovární SB zpětný ráz jako hrom, tak jsem zbraň konečně pořádně chytil. Soustřel nic moc, ale lepší.
Závěr je ten, že budu střílet silnější laboraci, pokud to bude zanášet hlaveň tak zkusím ubrat navážku. Věřím, že rozdíl v rozptylu byl dán tím jak jsem zbraň držel. Ve všech testech byly střely v černém nebo těsně. Žádný černý čoud, žádný smrad, pistole čistá, mažu alloxem.
Závěr je ten, že budu střílet silnější laboraci, pokud to bude zanášet hlaveň tak zkusím ubrat navážku. Věřím, že rozdíl v rozptylu byl dán tím jak jsem zbraň držel. Ve všech testech byly střely v černém nebo těsně. Žádný černý čoud, žádný smrad, pistole čistá, mažu alloxem.
- Michal318
- Občasný návštěvník
BA10 laborace pro 9mm Luger
Začínám s přebíjením a získal jsem levně prach BA10. Dočetl jsem se že je vhodný pro terčové laborace, je možné jej nalaborovat tak aby se rychlost střely blížila továrním nábojům tedy +- 350m/s, nebo musím použít jiný prach? Střely budou 124gr. FMJ.
- Dancek
- Pravidelný návštěvník
Re: BA10 laborace pro 9mm Luger
Prach BA 10 je dost rychlý, na stránkách Nobel Sport jej uvádějí pro 9 Luger pouze v jedné laboraci, s olověnou střelou 125 grs má však dosahovat pouze 270 m/s. Podívej se sám.
http://www.nobelsport.fr/nobelsport/fr/ ... g_2006.pdf
Dancek
http://www.nobelsport.fr/nobelsport/fr/ ... g_2006.pdf
Dancek
-
Netopyr - Moderátor
Domnívám se, že ten prach je moc rychlej, takže to bude chtít hodně tvrdé olovo. Nikdy jsem ho ale do 9L nelaboroval, tak jsem zvědavý jak dopadneš, dej vědět.
-
dydla - Častý návštěvník
Ba 10 se střelou 9mmL 124grs FMJ jsem měl laboraci 2,9-3,2grs . Stříleno CZ75 TS , rychlost už nevím, ale určitě dost pod faktorem ,"rána" jak malorážkou ,na terč. střelbu OK.
D.
Pozn:: ta hodnota ve výše udané tabulce (2,3grs) nefunguje.
D.
Pozn:: ta hodnota ve výše udané tabulce (2,3grs) nefunguje.
-
Pufik - Častý návštěvník
Přebíjení 9mm Luger
Zdravim, zacala nam zima, vsude je plno snehu a tak jsem se pri dlouhych zimnich vecerech konecne pustil do praktickeho koketovani s prebijenim...
Mam 8,5g Pb strely a netusim jak hluboko je laborovat. Pro porovnani jsem si vzal na pomoc naboj 9L subsonic (9g) a 9L Geco (8g). Zatim co strely jsou +/- stejne dlouhe tak celkova delka naboju se dost lisi. Viz priloha.
Je mi jasne ze na hloubce usazeni zavisi velikosti spalovaciho prostoru coz zase ovlivnuje tlak.
Zatim jsem hloubku usazeni zvolil "od oka" tak jak se mi to zdalo optimalni vzhledem k delce valcove casti strely. Takto vyhotoveny naboj jsem (bez prachu a zapalky) otestoval ve zbrani zda se nebude sekat pri podavani a zda se ze je vse OK...
Jako prach budu pouzivat BA9.
Otazka tedy zni jak zjistim (vypocitam) optimalni hloubka usazeni 8,5g strely? Diky.
PS: nikde jsem nenasel extra vlakno pro 9L, coz me prekvapilo, pokud jsem vsak neco prehledl tak se omlouvam...
Mam 8,5g Pb strely a netusim jak hluboko je laborovat. Pro porovnani jsem si vzal na pomoc naboj 9L subsonic (9g) a 9L Geco (8g). Zatim co strely jsou +/- stejne dlouhe tak celkova delka naboju se dost lisi. Viz priloha.
Je mi jasne ze na hloubce usazeni zavisi velikosti spalovaciho prostoru coz zase ovlivnuje tlak.
Zatim jsem hloubku usazeni zvolil "od oka" tak jak se mi to zdalo optimalni vzhledem k delce valcove casti strely. Takto vyhotoveny naboj jsem (bez prachu a zapalky) otestoval ve zbrani zda se nebude sekat pri podavani a zda se ze je vse OK...
Jako prach budu pouzivat BA9.
Otazka tedy zni jak zjistim (vypocitam) optimalni hloubka usazeni 8,5g strely? Diky.
PS: nikde jsem nenasel extra vlakno pro 9L, coz me prekvapilo, pokud jsem vsak neco prehledl tak se omlouvam...
- Přílohy
-
- prebijeni1.jpg (21.73 KiB) Zobrazeno 29597 krát
-
- prebijeni2.jpg (58.92 KiB) Zobrazeno 29671 krát
-
RoXoR - Pravidelný návštěvník
Re: Přebíjení 9mm Luger
Houbka usazení se řeší spíš u puškových nábojů, nábojů s lahvičkovou nábojnicí a nábojů původně plněných černým prachem. Většina přebíječů se většinou snaží o co největší OAL. Hluboké usazení střely má vliv na vývin rány. Pozor na stlačení prachu pod střelou. Náboj zbytečně nezkracuj.
- mhargu11
- Pravidelný návštěvník
Osobně si myslím že žádný výpočet ani neexistuje. Je potřeba zkoušet a měřit (rozuměj hradla). Já třeba mám hodně krátké náboje, díky tvaru střely.
- Peterelektro
- Občasný návštěvník
Pokial ma pamet neklame tak v tabulkach od prachu byva uvedene AOL pri danom type strely.
Avšak suhlasim s kolegami ,že je to laborovanie a dost zaleži aj od konkretnej zbrane.So strelou od aresu zrezany kužel 147gr a AOL 28,8mm čo bežne Ares prebija mi K100 zavadila bo chytala sem tam strela až o vyvrt.V inej zbrani šlapali OK.Po skrateni na 28,2mm no problem....Teraz mam varku 140gr celoplaštov takisto zrezany kužel a AOL som nechal rovnaku.(na hradlach OK)Prach 032
Avšak suhlasim s kolegami ,že je to laborovanie a dost zaleži aj od konkretnej zbrane.So strelou od aresu zrezany kužel 147gr a AOL 28,8mm čo bežne Ares prebija mi K100 zavadila bo chytala sem tam strela až o vyvrt.V inej zbrani šlapali OK.Po skrateni na 28,2mm no problem....Teraz mam varku 140gr celoplaštov takisto zrezany kužel a AOL som nechal rovnaku.(na hradlach OK)Prach 032
-
RoXoR - Pravidelný návštěvník
-
Pufik - Častý návštěvník
Resim to z duvodu abych si pripadne neco nechteneho neprivodil... 

-
4mike - saigaholic
vyzkoušej si OAL max. (co sežere komora bez zakusování do vývrtu)
pravděpodobně se budeš motat v rozmezí 28-29mm
s navážkou 4-4,6grs nehrozí překročení ničeho
udělej si pár zkušebních várek, prožeň chronama a zkus na papíru
pravděpodobně se budeš motat v rozmezí 28-29mm
s navážkou 4-4,6grs nehrozí překročení ničeho
udělej si pár zkušebních várek, prožeň chronama a zkus na papíru
-
Oggy - Častý návštěvník
Já je používám pro Alfu Combat a CZ 75 TS. Pro Alfu mám OAL 28,6mm a pro TS 28,8mm. Pro Alfu laboruji navážku 4,2gr. BA9 a pro TS 4,4gr. BA9 .
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Pistolové ráže