-
Hungry - Moderátor
Musím souhlasit s p. Martínkem... Mám s tím své neblahé zkušenosti - tinitus- trvalé pískání v uších... Bez sluchátek dnes už nedám ani ránu... a nejraději bych zabil všechny "vtipálky" kteří na střelnici vystřelí bez upozornění či hodí nějakou petardu apod. Nejhorší je ta nevratnost poškození a navíc, co málo lidí ví, tak na sluch je napojeno centrum pro rovnováhu...
-
alfonss - Grafoman
- filmovymaniak
- Častý návštěvník
alfonss píše:Filmovymaniak: Ty Peltory jsou v pohodě, tlumí velice slušně, pokud nebudeš střílet megavýkonnejma kanónama tak to stačí.
Hungry: centrum pro rovnováhu je v uchu,to ano, ale o napojení na sluch sem ještě neslyšel. To jako neslyšící lidi mají problémy s rovnováhou?
O kvalitě těch peltorů nepochybuju, jinak bych si je nechtěl koupit,
já mám 9 mm Luger , ale někteří maj pětačtyřicítky a to jsou teda rány
Pokud by jste někdo našel levnější Peltor 540 A
než jsem našel já ( 580 včetně daně a poštovného ) budu rád
Tom
-
Finson - Častý návštěvník
Když jsem dělal ZP, měl jsem na střelbu taková ta sluchátka za pětistovku půjčená. Slyšet přes ně bylo dost. Teď chodím se špunty a napoprvé mě hodně překvapilo, že tlumí mnohem líp než ta sluchátka.
A ačkoliv jsem měl v plánu ne úplně levná sluchátka, vypadá to, že se zamyslím, jestli na ně ještě nepřitlačit...
A ačkoliv jsem měl v plánu ne úplně levná sluchátka, vypadá to, že se zamyslím, jestli na ně ještě nepřitlačit...
- Ing. Václav MARTÍNEK
- Pravidelný návštěvník
-
Finson - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
- Ing. Václav MARTÍNEK
- Pravidelný návštěvník
- Ing. Václav MARTÍNEK
- Pravidelný návštěvník
-
Kall - Příspěvky: 2286
Celkem vhodný jsou špunty , který jsou z vosku, zabalený ve folii, aby pak šly vytáhnout. Je třeba je chvíli podržet v ruce aby změkly, a pak přimeřene zavést do uvnitř.
Ta kost za uchem co píšete má význam spíš pro kostní vedení.Zvuk vedenej vzduchem se přes kost do uvnitř ucha nedostane, není tam potřebnej převod, tak jak mezi bubínkem a vnitřním uchem.
Hlavní problém poruchy sluchu u střelců je zejména to furt opakování.
Ta kost za uchem co píšete má význam spíš pro kostní vedení.Zvuk vedenej vzduchem se přes kost do uvnitř ucha nedostane, není tam potřebnej převod, tak jak mezi bubínkem a vnitřním uchem.
Hlavní problém poruchy sluchu u střelců je zejména to furt opakování.
-
alfonss - Grafoman
-
4mike - saigaholic
- Ing. Václav MARTÍNEK
- Pravidelný návštěvník
-
4mike - saigaholic
- Ing. Václav MARTÍNEK
- Pravidelný návštěvník
- mrkev
- Pravidelný návštěvník
-
Hungry - Moderátor
-
Andy - Častý návštěvník
Ing. Václav MARTÍNEK píše:Vidíš a teď jdu na prasátka a kdybych si při lovu ještě měl strkat špunty do uší, motal bych se po lese v noci jak dement.
A budu-li při lovu střílet, na ochranu sluchu ani nepomyslim.
Moje zkusenost je ta, ze pri lovu tu ranu vnimam velmi malo (jsem soustreden na zver). Kdezko kdyz si dam ranu jen tak do terce... je to spatne.
Cili nabizi se otazka... zda clovek dokaze zvukovy vjem nejak dusevne ovlivnit? A zda to "chrani" poskozeni sluchu... ci nikoliv?
-
Pavel R - Příspěvky: 359
Potlačit subjektivní vnímání nějakého vjemu lze, platí to pro cokoliv, sluchový vjem, bolest, vnímání chladu a pod...
Poškození sluchu je fyzikální jev bez ohledu na to jak mozek (zahlcený jinými, např. optickými vjemy) tento vyhodnotí.
Někde jsem četl, že velká část lidí kteří přežili Hirošimu a Nagasaki udávali oslepující světelný záblesk, ale nedokázali si vzpomenut, zda slyšeli výbuch (no a to snad ani přeslechnout nejde) Mozek prioritně zpracovává optické vjemy.
Poškození sluchu je fyzikální jev bez ohledu na to jak mozek (zahlcený jinými, např. optickými vjemy) tento vyhodnotí.
Někde jsem četl, že velká část lidí kteří přežili Hirošimu a Nagasaki udávali oslepující světelný záblesk, ale nedokázali si vzpomenut, zda slyšeli výbuch (no a to snad ani přeslechnout nejde) Mozek prioritně zpracovává optické vjemy.
-
Andy - Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních