-
Bobr - Moderátor
-
4mike - saigaholic
-
Sean - Častý návštěvník
Nadpažbí mám stejně jako kolimítor od ATN (doufám, že to něco vydrží, byl bych nerad, kdyby se to hned vysypalo a já musel nasraně v americkém obchodě koupit Eotecha). S podpažbím počítám opět od QNX, jasně nám prokázal, že strojařině rozumí. btw nebyl by aspoň pracovní nákres toho podpažbí ? Docela by mě zajímalo jak se dá udělat podpažbí, které se nebude vaklat a bude krásně držet. S taktickou rukojetí počítam také, nejraději bych nějaký sklopný model, ale zatím jsem nic levného a pevného neviděl... A když nevnou rokojeť, tak bych bral to provedení s integrovaným bipodem...
-
Bobr - Moderátor
-
Sean - Častý návštěvník
- QNX
- Častý návštěvník
-
Sean - Častý návštěvník
Ok, sezona je stejně v tahu a jak jsme zjistili v případě nadpažbí, tak počkat se opravdu vyplatilo. Novou pažbu potřebuji taky jako sůl, sklopka je na mě moc krátká a blbě se mě s ní střílí, inline modely z M-4 na mě působí takovým rozhrkaným dojmem a nejdou při nich pohodlně použít otevřená mířídla, chtělo by to nějaký pěkný kompromis, počkám s tím tedy přijdeš ty.
- QNX
- Častý návštěvník
-
Jimi - Moderátor
- rehy
- Nový uživatel
Tak pokud jde o podpažbí tak jsi psal že: Bude lišta po celé spodní délce ,no nevím. Bylo by podle mne lepší, kdyby byla lišta od předního konce dlouhá asi 10cm a pak se rozšířila na úchopovou část s nějakám tím vroubkováním směrem k zásobníku. A to proto ,že se tam díky způsobu nabíjení zásobníku nic nevejde. A držet ruku v místě lišty je asi dost nepraktické. Boční lišty mají být na přišrubování a stejně nikdo celou delku nevyužije není tam co dát. Baterka nebo laser potřebují jen kousek líšty nanejvýš 5cm. Asi takové podpažbí jak ma Saiga. Pokusím se nakreslit skicu a poslat ji.
- QNX
- Častý návštěvník
rehy: jak jsem psal, tak je to zatím v nedořešené podobě. Spodní lišta může být (i když se asi její délka nevyužije) po celé délce. Úchopu to nijak nevadí, protože za spodek to stejně nedržíš. Pro pevný úchop jsou rozhodující boční strany. Předpokládám použití plastové krytky na nevyužitou část lišty, takže to nebude ani nijak dřít/tlačit. Uchycení nadpažbí už mám v podstatě vyřešené, ale vnější tvar je zatím v nevyhovujícím stavu. Boční lišty chci dělat přišroubovávací, ale tak, aby bylo možné přišroubovat i lištu přes celou délku (nebo přišroubovat přímo svítilnu bez montáže, nesnáším přečuhující doplňky). Pokud to nemá být jenom kus hliníku s lištou, tak je na tom ještě moc práce. Když budou nějaké návrhy, třeba i v grafické podobě, tak budu rád. Nemám na to ted moc času, takže jsem si ještě ani v klidu neujasnil, jaké vlastnosti má to podpažbí mít ..... bez toho se dál nehnu.
- PaF
-
Lopez - Častý návštěvník
To QNX : zkus se podívat na firmu ARMS . Ta vyrábí opravdu modulární před-pod-nadpažbí tak, že v kusu tvrzeného hliníku jso předvrtány otvory se závity a uživatel si může dát rajl dlouhý jak potřebuje . Nebo nedá nic. Otvory se závity jsou umístěny klasicky 12,3,6,9 Hod. Ceny odpovídají i jejich kvalitě a A.R.M.S. je jedna z mála firem , která dodává i firmě Colt a ta zase prodává své pušky osazené tímto systémem vládě.
Sorrrry pokud to znáš, ale je to jen nápad http://www.armsmounts.com/
Sorrrry pokud to znáš, ale je to jen nápad http://www.armsmounts.com/
- QNX
- Častý návštěvník
- winchesterboy
- Občasný návštěvník
To QNX: to nadpažbí vypádá perfektně. Kdybych to tady navštívil už dřív... Nezbylo ještě něco "na skladě"? Nebo nebude další várka? Asi bych si dal říct. Jen na to najít nějáký dobrý a přitm levný kolimátor. Pár otázek bych k tomu pak kdyžtak ještě měl, ale zkusím to dohledat tady nebo napsat přes PM.
- QNX
- Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
- winchesterboy
- Občasný návštěvník
-
EL PANELL - Častý návštěvník
Ale není mlsná, jen ty čínský kukátka nejsou na ni dělaný, můj číňan vydržel přes 400 ran, alfonss takový štěstí neměl
(2x). Já také nedbal na rady zkušenějších, 2500CZK za číňana bylo oželeno a skončil jsem u věci v hodnotě dvou osmapadesátek. Buď realista, život zase není tak nespravedlivý
lepší je dát tam nějakýho rusa,
nebo něco z usa

lepší je dát tam nějakýho rusa,
nebo něco z usa

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58