- nekromancer
- Častý návštěvník
-
tom - Častý návštěvník
-
Netopyr - Moderátor
-
tom - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
Bobr - Moderátor
-
zoufalec - Častý návštěvník
- valderon
- Občasný návštěvník
Chci se jen zeptat , jestli nekdo nema za tu dobu uz nejake zkusenosti s prebijenim tech SB zeleznych-pomosazenych.Je nekdo , kdo jich uz udelal moooc , a jak se mu to jevi , pripadne co lis a matrice.Takovy ty dlouhodoby zkusenosti.Ja je taky ted zkousel , a pripadlo mi to v pohode.Mirne jsem je z venku namazal WDckem , a slo to.Nejsem odbornik na kovy , tak nevim , jestli to neskodi matricim a lisu.(karbidove , Load Master)
-
Petzold - Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
-
Netopyr - Moderátor
-
Petzold - Moderátor
Valderon: No my všichni čekáme na nějakého odvahu, který tu cestu prošlape, přebije jich pár (desítek) tisíc a poreferuje .
Ani bych tak neviděl problém v poškození vnitřku první kalibrační matrice, jako že spíš bude hodně trpět odzápalkovací trn, vnitřek usazovací matrice pokud je velké rozhrdlení, škrtící hlava... zvláště u matric Lee. Já se řídím heslem ... hilzny musí být měkčí než matrice a lis. Což se o kombinaci ocelových hilzen a Leečkového cajku říct nedá.
Je to ale plané teoretizování.
Další otázka, která zde už zazněla.. Proč se mrcasit s ocelí, když je mosazi všude kolem do aleluja ?
Netopyr: Opravdu se vojenské hilzny dělají z jiné mosazi než ostatní ? Nebo je to jenom "náhodný výrobní šum" SB ?

Ani bych tak neviděl problém v poškození vnitřku první kalibrační matrice, jako že spíš bude hodně trpět odzápalkovací trn, vnitřek usazovací matrice pokud je velké rozhrdlení, škrtící hlava... zvláště u matric Lee. Já se řídím heslem ... hilzny musí být měkčí než matrice a lis. Což se o kombinaci ocelových hilzen a Leečkového cajku říct nedá.
Je to ale plané teoretizování.
Další otázka, která zde už zazněla.. Proč se mrcasit s ocelí, když je mosazi všude kolem do aleluja ?
Netopyr: Opravdu se vojenské hilzny dělají z jiné mosazi než ostatní ? Nebo je to jenom "náhodný výrobní šum" SB ?
-
Netopyr - Moderátor
Nemyslím, že se dělají z jiné mosazi, ale mají velmi malou zátravku a jehla má problém - zničil jsem jich už asi pět, to když se připlete nábojnice s Berdanem, odpor se nedá téměř rozeznat. Zápalkové lůžko je veeelmi těsné, takže domačkávání zápalky dělám na dvakrát, dost velkou silou a ještě musím důsledně kontrolovat hotové náboje, občas se stejně nějaká nedomáčkne. V poslední době s nima raději nepracuju neb jsem z toho vorvanej jak samice po .... Navíc je mi opravdu líto lisu, protože úplně vidím jak se zvětšej vůle atd. Mám jich asi dvě bedny, ale zkusím je nechat uzrát ve sklepě 

- edo
- Pravidelný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
Hungry - Moderátor
- valderon
- Občasný návštěvník
diky za postrehy , mazat WD nebudu , a o matricich jsem si myslel , ze vydrzi vic , kdyz jsou karbidove , v souvislosti s oceli.Asi to nebudu pokouset , a budu delat jen na mosazi.Ono , s prebijenim defakto zacinam , a ja hlupak jsem hilsny nikdy nesbiral ,a ted uz pomalu neni co sbirat.Temer vsichni strili s oceli , takze moc zasob nemam.Proto jsem se ptal.Ale snad se casem hromadka mosaznych zvetsi.Diky
-
Petzold - Moderátor
- Trandak
- Pravidelný návštěvník
ATTN Edo
Oni ty Al nabojnice maji sice Berdan konstrukci zapalkoveho luzka, ale pro 5.33 boxer zapalku bez kovadlinky. Kde by v US sehnali Berdany zapalky evropskeho rozmeru?
Zrovna v te 40SW bych to radeji jeste zvazil - prebijet to je mozne, ale jak rika Hungry - hlinik pri vystrelu krehne a druhe kolo by jiz nemusel vydrzet - obzvlast v kombinace s Gckem s nesuportovanou komorou.
Pred mnoha lety jsem prubnul prebit hlinikovou 44M a podlozit ji na 2800 bar. Efekt vcelku zajimavy - loupal jsem z komory hlinikove strepiny
Asi proto je na razbe kazdeho CCI naboje z AL na 9 a 3 hodine vyrazeno N, R - Non Reloadable
Oni ty Al nabojnice maji sice Berdan konstrukci zapalkoveho luzka, ale pro 5.33 boxer zapalku bez kovadlinky. Kde by v US sehnali Berdany zapalky evropskeho rozmeru?

Zrovna v te 40SW bych to radeji jeste zvazil - prebijet to je mozne, ale jak rika Hungry - hlinik pri vystrelu krehne a druhe kolo by jiz nemusel vydrzet - obzvlast v kombinace s Gckem s nesuportovanou komorou.
Pred mnoha lety jsem prubnul prebit hlinikovou 44M a podlozit ji na 2800 bar. Efekt vcelku zajimavy - loupal jsem z komory hlinikove strepiny

Asi proto je na razbe kazdeho CCI naboje z AL na 9 a 3 hodine vyrazeno N, R - Non Reloadable
- edo
- Pravidelný návštěvník
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Výroba střel a příprava nábojnic