-
perdix - Nový uživatel
Bettinsoli
Máte někdo zkušenosti se zbraněmi od firmy Bettinsoli??? Rád bych nějaký názor od nezaujatého člověka, v obchodě každej chválí to co prodává.
-
SW_FOX - Grafoman
NO měl ji známý, pokud pominu to že prodáváme jiné značky (můžu nabícnout Berettu, Marochi a tak...).
Zkušenost byla taková: po 100 ranách přestala odpalovat jedna hlaveň, po dalších pár ranách druhá a reklamoval ji, neopravitelná závada.......... Není to vážně nic moc, poohlídni se radši po browningovi, berettě a tak...
Zkušenost byla taková: po 100 ranách přestala odpalovat jedna hlaveň, po dalších pár ranách druhá a reklamoval ji, neopravitelná závada.......... Není to vážně nic moc, poohlídni se radši po browningovi, berettě a tak...
-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
SW_FOX píše:NO měl ji známý, pokud pominu to že prodáváme jiné značky (můžu nabícnout Berettu, Marochi a tak...).
hele, jestli si tu chces delat reklamu, tak si ji tu zaplat

-
SW_FOX - Grafoman
PiDiBi píše:SW_FOX píše:NO měl ji známý, pokud pominu to že prodáváme jiné značky (můžu nabícnout Berettu, Marochi a tak...).
hele, jestli si tu chces delat reklamu, tak si ji tu zaplat
No to se ještě nějak dohodnem

-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
-
perdix - Nový uživatel
Nejde mi o flintu pro mě, já už nějaký pátek střílím. Sám mám jako hlavní loveckou brokovnici automat od Fabarmu, model Euro Lion II a nemůžu si ho vynachválit.
Teď ale chci kupovat brokovou 20 pro přítelkyni a líbí se mi výbava i zdobení právě na Bettinsoli Overland, a stojí to jen něco málo přes 40.
Jde o to, že mám s italskými zbraněmi dobré zkušenosti a i materiály a zpracování Bettinsoli na mě nepůsobí nijak odpudivě.
A závada se může stát na každé zbrani. Kolega měl Browning na zakázku z belgie, dal za něj něco kolem 400 tis. a na prvních střelbách mu uletěl úderník. Otázka jiná je, že pak byl zadarmo týden ve fabrice v Belgii a ještě dostal 50 tis. brokových nábojů.
Teď ale chci kupovat brokovou 20 pro přítelkyni a líbí se mi výbava i zdobení právě na Bettinsoli Overland, a stojí to jen něco málo přes 40.
Jde o to, že mám s italskými zbraněmi dobré zkušenosti a i materiály a zpracování Bettinsoli na mě nepůsobí nijak odpudivě.
A závada se může stát na každé zbrani. Kolega měl Browning na zakázku z belgie, dal za něj něco kolem 400 tis. a na prvních střelbách mu uletěl úderník. Otázka jiná je, že pak byl zadarmo týden ve fabrice v Belgii a ještě dostal 50 tis. brokových nábojů.
-
SW_FOX - Grafoman
-
SW_FOX - Grafoman
perdix píše:Nejde mi o flintu pro mě, já už nějaký pátek střílím. Sám mám jako hlavní loveckou brokovnici automat od Fabarmu, model Euro Lion II a nemůžu si ho vynachválit.
No za ty peníze lze sehnat spoustu hezkých zbraní, a zrovna téhle značce jsem přestal jaxi důvěřovat.
-
perdix - Nový uživatel
SW_FOX píše:perdix píše:Nejde mi o flintu pro mě, já už nějaký pátek střílím. Sám mám jako hlavní loveckou brokovnici automat od Fabarmu, model Euro Lion II a nemůžu si ho vynachválit.
No za ty peníze lze sehnat spoustu hezkých zbraní, a zrovna téhle značce jsem přestal jaxi důvěřovat.
Tak něco poraď???
Ale právě ten Overland má zlacený rytiny, osm choků apod. To každá flinta v této cenové skupině nemá.
Beretta za ty prachy je základní Silver Pigeon o Browningu ani nemluvě.
-
SW_FOX - Grafoman
No myslím že 8x choke je na něco v ráži 20 co bude čas od času využito celkem zbytečný luxus (navíc nevím na co 8x choke je) sám mám na Benelli M3 jen 5ks a nevím na co všechny jsou a u Browningu Cynegry 2 byly jen 4 kusy. a stejně se používají jen dva.... Jinak na zlaté rytinky a podobné ptákovinky moc nejsem protože většinou nevypovídají nic o kvalitě zbraně nebo střelce ale o množství vynaložených prostředků (v tomto případě spíš šidítko kde se nahrazuje kvalita zdobností).
Moje přítulka brokovnici nesnáší (prej moc kope a není to zábavné) nicméně ji nejvíc oslovuje jako ženskou design Cynergy (ale za ty prachy sbohem a šáteček). Kdyby náhodou brokárnu chtěla tak dostane Silvera od Beretty nebo něco levnějšího od Browiniga a hotovka.....
Moje přítulka brokovnici nesnáší (prej moc kope a není to zábavné) nicméně ji nejvíc oslovuje jako ženskou design Cynergy (ale za ty prachy sbohem a šáteček). Kdyby náhodou brokárnu chtěla tak dostane Silvera od Beretty nebo něco levnějšího od Browiniga a hotovka.....
-
krampus - Častý návštěvník
-
premek - Site Admin
-
Kall - Příspěvky: 2286
Drobná poznámka k těm choke, mám na kozlici zahrdlení 1,0 a 0,5.
Když sem ji kupoval tak měli i s chokama a prodejce mi říkal, jak chcete, ale stejně tam nasadíte tyto dva a už to nebudete měnit.
Asi měl pravdu,protože sem dosud neměl potřebu jinýho zahrdlení a když sem minul holuba, tak to zahrdlením nebylo.
Když sem ji kupoval tak měli i s chokama a prodejce mi říkal, jak chcete, ale stejně tam nasadíte tyto dva a už to nebudete měnit.
Asi měl pravdu,protože sem dosud neměl potřebu jinýho zahrdlení a když sem minul holuba, tak to zahrdlením nebylo.

-
perdix - Nový uživatel
Pro normální lidi, kteří mají brokovnici hlavně na lov a nestřílí ročně hodně ran, plně dostačuje pevné zahrdlení, ale i to by mělo být voleno podle nejčastější dálky střelby nebo druhu lovené zvěře.
Pevné zahrdlení používají i vrcholový sportovní střelci z toho důvodu, protože obvykle střílí buď trap anebo skeet. Pokud však někdo střílí parkur, tak má většinou zahrdlení výměnné.
Pokud někdo tvrdí, že je to jedno a že tam bude stejně mít je jedny choky, tak je to hloupost, to by se to asi jinak nevyrábělo.
Sám mám brokový automat Fabarm Euro Lion MK II, má 66 cm hlaveň a je to pro mě hlavní lovecká, ale i sportovní brokovnice. Mám základní sadu pěti zahrdlení, plus dva choky ½ a Full na ocelové broky, drážkovaný choke, prodlužovací choke ¼, který přidá ještě 7,5 cm k délce hlavně. Za rok nastřílím nejvíc z brokovnice, ale i s kulovnice dám průměrně 80 ran a to jen při lovu, trénink se nepočítá. A tady uvedu moje použití jednotlivých zahrdlení.
Cylinder – střelba na skeet, popřípadě na jednotnou střelu
¼ - tu nosím do leče v bažantnici, kde se střílí poměrně na blízko, nebo na střelbu na vysokou věž
½ - obvyklý choke na bažantí hony a všední pochůzky po honitbě
¾ - na hony, kde se střílí bažanti i zajíci, nebo na střelby na trap
Full – kachny, na čekání k norám, na straky v polích apod.
Drážkovaný choke nosím na naháňky, když nosím brokovnici, na čtyřicet metrů s tím trefím láhev od piva, ovšem je nutné i kvalitní střelivo.
Prodlužovací choke ¾ používám při čekání na husy na tahu v kombinaci s nábojem Magnum 53 gramů, 6,2 brok, nebo při střelbě na trap podle mezinárodních pravidel a nebo při klasických kruhových honech na zajíce.
Takže podle mě vhodná volba zahrdlení může z normální brokovnice udělat prakticky univerzální zbraň na většinu střeleckých disciplín a na lov prakticky všeho, co se brokovnicí může lovit.
Pevné zahrdlení používají i vrcholový sportovní střelci z toho důvodu, protože obvykle střílí buď trap anebo skeet. Pokud však někdo střílí parkur, tak má většinou zahrdlení výměnné.
Pokud někdo tvrdí, že je to jedno a že tam bude stejně mít je jedny choky, tak je to hloupost, to by se to asi jinak nevyrábělo.
Sám mám brokový automat Fabarm Euro Lion MK II, má 66 cm hlaveň a je to pro mě hlavní lovecká, ale i sportovní brokovnice. Mám základní sadu pěti zahrdlení, plus dva choky ½ a Full na ocelové broky, drážkovaný choke, prodlužovací choke ¼, který přidá ještě 7,5 cm k délce hlavně. Za rok nastřílím nejvíc z brokovnice, ale i s kulovnice dám průměrně 80 ran a to jen při lovu, trénink se nepočítá. A tady uvedu moje použití jednotlivých zahrdlení.
Cylinder – střelba na skeet, popřípadě na jednotnou střelu
¼ - tu nosím do leče v bažantnici, kde se střílí poměrně na blízko, nebo na střelbu na vysokou věž
½ - obvyklý choke na bažantí hony a všední pochůzky po honitbě
¾ - na hony, kde se střílí bažanti i zajíci, nebo na střelby na trap
Full – kachny, na čekání k norám, na straky v polích apod.
Drážkovaný choke nosím na naháňky, když nosím brokovnici, na čtyřicet metrů s tím trefím láhev od piva, ovšem je nutné i kvalitní střelivo.
Prodlužovací choke ¾ používám při čekání na husy na tahu v kombinaci s nábojem Magnum 53 gramů, 6,2 brok, nebo při střelbě na trap podle mezinárodních pravidel a nebo při klasických kruhových honech na zajíce.
Takže podle mě vhodná volba zahrdlení může z normální brokovnice udělat prakticky univerzální zbraň na většinu střeleckých disciplín a na lov prakticky všeho, co se brokovnicí může lovit.
-
SW_FOX - Grafoman
Klobouk dolů, jsi jeden z mála lidí co znám a má v choke pořádek a ví na co je co. Jinak mám Benelli M3 Super 90 s 26" dlouhým laufem s 5 choke a plánuju přikoupit ještě extender na husy a jak tě tak poslouchám tak zapřemýšlím i nad tím drážkovaným, to co máš je kompatibilní s Beretta závitem? že bych tě požádal o možnost vyzkoušení na mé flintě. Jinak mám ještě krátkou 18" hlaveň s cylindrem původně na závody akční střelby a nosím ji na naháňky, přesnost není špatná, ale rád bych si udělal srovnání. Navíc je tahle hlaveň celá chromovaná, i z venku i zevnitř, takže mě sníh, led a déšť neva...
-
perdix - Nový uživatel
SW_FOX píše:Klobouk dolů, jsi jeden z mála lidí co znám a má v choke pořádek a ví na co je co. Jinak mám Benelli M3 Super 90 s 26" dlouhým laufem s 5 choke a plánuju přikoupit ještě extender na husy a jak tě tak poslouchám tak zapřemýšlím i nad tím drážkovaným, to co máš je kompatibilní s Beretta závitem? že bych tě požádal o možnost vyzkoušení na mé flintě. Jinak mám ještě krátkou 18" hlaveň s cylindrem původně na závody akční střelby a nosím ji na naháňky, přesnost není špatná, ale rád bych si udělal srovnání. Navíc je tahle hlaveň celá chromovaná, i z venku i zevnitř, takže mě sníh, led a déšť neva...
Fabarm má svůj styl choků, který bohužel není kompaktibilní s žádným světovým výrobcem. Ale nabízí kompletní řadu, takže mě to ani nemrzí a když něco chci, tak koupím originál.
Prodlužovací choke můžu doporučit, buď 3/4 nebo Full.
A tu krátkou hlaveň co máš, tak je škoda, že jsi si nekoupil přímo slugovou. Známej to má na Franchi, dal na to optiku a s Brenneke Silver s tím udělá na 80 m soustřel asi 8 cm, což je super i na noční čekaný ke krmelišti. Ale i ten drážkovanej choke ti to zpřesní, ale musíš vyzkoušet víc nábojů, každý chodí trochu jinam.
A mě sice déšť a sníh vadí, ale flinta je na používání, tak to na ní aspoň jde trochu vidět.
-
krampus - Častý návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
No co už, nevadí.
Jinak krátká hlaveň na flintě byla jako standard (je to celochromované provedení). Moha být drážkovaná, ale koupil jsem to za dobrou cenu takhle, dokoupil jsem druhou hlaveň a jsem spokojený. Na trapu to s full choke střílí suprově, ale moje ruce stojí za hovno, asi jsem spíš lovec, prvních pár holubů rozbiju na kaši a pak začnu míjet a je to horší a horší....
Jinak s tou krátkou hlavní jsem nastřílel na 50m mýma vlastníma slugama (lito do kokily od LEE a nabito do NobelSport Trap 24) rozptyl na velikost asi 10cm, dle mého stačí, stejně na naháňce nestřílím dál, a trefit se není otázkou přesnosti munice ale toho že musíš přemýšlet, střílet tím jak kulovnicí nejde....
Jinak krátká hlaveň na flintě byla jako standard (je to celochromované provedení). Moha být drážkovaná, ale koupil jsem to za dobrou cenu takhle, dokoupil jsem druhou hlaveň a jsem spokojený. Na trapu to s full choke střílí suprově, ale moje ruce stojí za hovno, asi jsem spíš lovec, prvních pár holubů rozbiju na kaši a pak začnu míjet a je to horší a horší....

Jinak s tou krátkou hlavní jsem nastřílel na 50m mýma vlastníma slugama (lito do kokily od LEE a nabito do NobelSport Trap 24) rozptyl na velikost asi 10cm, dle mého stačí, stejně na naháňce nestřílím dál, a trefit se není otázkou přesnosti munice ale toho že musíš přemýšlet, střílet tím jak kulovnicí nejde....
-
SW_FOX - Grafoman
krampus píše:jen tak mimo soutěž, když je řeč o chokes, na berettu pasujou chokes vyráběný ve zbrojovce brno z kovanýho materiálu. jsou levnější a trvanlivější (nepraskaj, protože nejsou kalený).
A máš kontakt na někoho kdo je to schopen prodat? Nebo jen víš že se tam dělají ale stejně to jde všechno na export. Asi jako Springfieldy ve Strakonicích (pěkně mě serou)...
-
perdix - Nový uživatel
krampus píše:jen tak mimo soutěž, když je řeč o chokes, na berettu pasujou chokes vyráběný ve zbrojovce brno z kovanýho materiálu. jsou levnější a trvanlivější (nepraskaj, protože nejsou kalený).
To že je ve Zbrojovce vyrábí je sice pravda, ale systém Beretta je pouze vnější závit, jinak mají silnější stěny a tím pádem více zhušťují. Takže pak krytí trochu neodpovídá zvolenému choke.
A říkat o výměnném choke, že je trvanlivější a nepraská??? Mám teda už něco nastřílený a pohybuju se v kruzích lidí, kteří svoje brokovnice poměrně intenzivně využívají, ale že by někomu prasknul choke jsem teda ještě opravdu ani neslyšel. A to jsem už i viděl vystřelit jednotnou střelu s plným zahrdlením.... A trvanlivost? Když vystřílíš tisíce ran, tak je to akorát ošlehaný, ale jinak si myslím, že životnost zahrdlení je asi taková, jako zbraně, do níž se používá.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice