- floky
- Občasný návštěvník
-
Bobr - Moderátor
jasně a nejde jen o tebe jako jednotlivce, ale celou rodinu - poliši ti rodinu hlídat nebudou
, kdežto ty máš šanci v případě potřeby svoje nejbližší nějakým způsobem bránit - holt je to tady kocourkov se vším všudy - jenže proč by to někdo řešil, když se můžou páni posranci se svým pseudohumanismem starat o svoje koryta a co se děje mimo parlament a senát je zajímá jenom o volbách
howg už se zase začínám vytáčet jenom při tom pomyšlení co toho udělají za naše prachy

howg už se zase začínám vytáčet jenom při tom pomyšlení co toho udělají za naše prachy

-
S474N - Častý návštěvník
-
S474N - Častý návštěvník
- cmk
- Častý návštěvník
-
Missak - Častý návštěvník
jak to teda je? odevzdáváš všechny které máš a pozastavuje se ti ZP nebo odevzdáváš jen tu jednu (případně dvě) které jsi v konfliktu použil? Beru to i jako polemiku, jestli mít na nošení raději jen něco levnějšího (ale pochopitelně spolehlivé), co by případně mohlo ležet delší dobu na policii a dražší kousky držet doma, případně je rychle prodat.
- cmk
- Častý návštěvník
Staci, abys proti tobe bylo zahajeno trestni stihani za tr. ciny uvedeny v §22 zakona o zbranich a nedoatnes zbrojak... Ale ty se ptas, pokud uz jej mas... pak:
- zbran, kterou ses branil ti vezmou na 100% kvuli balisticky analyze.
Takze se vyplati mit zbrane 2.
Pro sebrani ostatnich zbrani v zakone nikde ted zrovna duvod nevidim (ale priznam se, nevim proc, nejak jsem zil v tom, ze policisti maji pravo zbrojak odebrat po dobu tr. stihani - a to by znamenalo i idevzdani vsech zbrani...).
- zbran, kterou ses branil ti vezmou na 100% kvuli balisticky analyze.
Takze se vyplati mit zbrane 2.
Pro sebrani ostatnich zbrani v zakone nikde ted zrovna duvod nevidim (ale priznam se, nevim proc, nejak jsem zil v tom, ze policisti maji pravo zbrojak odebrat po dobu tr. stihani - a to by znamenalo i idevzdani vsech zbrani...).
-
Kendziro - Častý návštěvník
§57 zákona o zbraních a střelivu - zajištění zbraně
(1) Příslušný útvar policie může rozhodnout o zajištění zbraně, střeliva ... zbrojního průkazu, průkazu zbraně ..., jestliže proti držiteli zbrojního průkazu nebo zbrojního průvodního listu bylo zahájeno trestní stíhání pro trestný čin uvedený v §22 odst.1 (tj. bezúhonnost)
(2) Odvolání proti rozhodnutí podle odst. 1 nemá odkladný účinek.
Atd, nechce se mi to vypisovat celé. V principu ale "jsi obviněný, naval bouchačku - až tě zabijou, můžeš si stěžovat".
Samozřejmě, policie MŮŽE rozhodnout o zajištění - tj. nemusí - ale dovedu si představit úvahy konkrétního policajta, který o tom bude rozhodovat: "Když mu tu zbraň nezabavím a on něco provede, bude mne propírat nadřízený, inspekce, ministerstvo, nova, prima, popřípadě, jako bonbónek nějaké sdružení na ochranu hnědočechů nebo chovatelů psů, prostě mám po prdeli a po kariéře. Když mu ji zabavím a jeho zabijou, jsem před nadřízenými z obliga, protože jsem jednal podle zákona, a když nepůjde o bouchčku, ani pes novák po tom neštěkne." Nepochybuji, že výsledné rozhodnutí bude v rozmezí výšezmíněného principu.
(1) Příslušný útvar policie může rozhodnout o zajištění zbraně, střeliva ... zbrojního průkazu, průkazu zbraně ..., jestliže proti držiteli zbrojního průkazu nebo zbrojního průvodního listu bylo zahájeno trestní stíhání pro trestný čin uvedený v §22 odst.1 (tj. bezúhonnost)
(2) Odvolání proti rozhodnutí podle odst. 1 nemá odkladný účinek.
Atd, nechce se mi to vypisovat celé. V principu ale "jsi obviněný, naval bouchačku - až tě zabijou, můžeš si stěžovat".
Samozřejmě, policie MŮŽE rozhodnout o zajištění - tj. nemusí - ale dovedu si představit úvahy konkrétního policajta, který o tom bude rozhodovat: "Když mu tu zbraň nezabavím a on něco provede, bude mne propírat nadřízený, inspekce, ministerstvo, nova, prima, popřípadě, jako bonbónek nějaké sdružení na ochranu hnědočechů nebo chovatelů psů, prostě mám po prdeli a po kariéře. Když mu ji zabavím a jeho zabijou, jsem před nadřízenými z obliga, protože jsem jednal podle zákona, a když nepůjde o bouchčku, ani pes novák po tom neštěkne." Nepochybuji, že výsledné rozhodnutí bude v rozmezí výšezmíněného principu.
-
-
Podle mne nemyslel cmk nelegální zbraň. na této úrovni tady určitě nikdo rady dávat nebude. jinak mě cmk pochopil. zabaví mi zbraň použitou při NO. odevzdám tedy siga a začnu nosit kosu
. pokud budu muset odevzdat všechny zbraně (i ty z trezoru a pod) včetně ZP, bude to při ochraně rodiny jiný problém, při kterém se na policii určitě spolehnout nedá 

-
- Eladrin
- Pravidelný návštěvník
-
-
to sice je, ale nesmíš mít 12 letý dítě a manželku, která má ke zbraním tolerantní odpor (nemá je ráda, ale toleruje mi je). čili tato možnost je pro mne nereálná (o rodičích taky nemůžu uvažovat). potom snad jen ten perkus. nebo si někoho najmout, pokud na to máš (já ne). věřím že tuto situaci řešit nebudu muset, ale je lepší být připraven.
-
-
Iha - Příspěvky: 1466
Missak: Podle zakona ti urcite vemou vse i kdyz nemusi, stejne o NO bude rozhodovat nejspis nejvyssi soud.
Kendziro: To co pises je nesmysl, bouchnes druheho, seberou ti tu zbran a co budes mit nekde sklad zbrani? Hnedocechu je spousta a ty jsi v prd.l., protoze policajti se budou tvarit, jako, ze jsi grazl, protoze jsi mel nelgalni zbran a treti hnedocech te smazne. Lepsi je mit perkus a mas to v pohode, sice je to pomale perebijeni, ale teoreticky muzes mit treba dva derringery. K tomu jeste pridas treba dvouhlavnovou brokarnu tak uz mas docela slusnou palebnou silu
.
Kendziro: To co pises je nesmysl, bouchnes druheho, seberou ti tu zbran a co budes mit nekde sklad zbrani? Hnedocechu je spousta a ty jsi v prd.l., protoze policajti se budou tvarit, jako, ze jsi grazl, protoze jsi mel nelgalni zbran a treti hnedocech te smazne. Lepsi je mit perkus a mas to v pohode, sice je to pomale perebijeni, ale teoreticky muzes mit treba dva derringery. K tomu jeste pridas treba dvouhlavnovou brokarnu tak uz mas docela slusnou palebnou silu

-
Uznávám, perkusáky mne nenapadly, ale je to v principu totéž...prostě Ti přikážou, abys odevzdal všechny střelné zbraně (všechny, nejen kategorie A-C), perkusní dvojku si můžeš ponechat, protože ji nemají zaregistrovanou, ale pokud ji použiješ, jsi tak jako tak ve srabu, protože jsi ji neodevzdal...
-
-
-
Iha - Příspěvky: 1466
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA