-
Missak - Častý návštěvník
-
Childeater - Příspěvky: 224
-
Jimi - Moderátor
Myslím, že to řešení bylo takové kompromisní. Jesli měl frakturu lebky a oni by se na něm ještě chvíli ukájeli, tak by asi nepřežil. Tímto jsi mu nejspíš zachránil život. Pokud jsi jednal jak píšeš, dal jsi útočníkům prostor pro vyklizení pole. Tímto si sice nezbavil naši společnost pár grázlů, ale ušetřil jsis opletačky s vysvětlováním u policie a soudu.
Pokud by to nepochopili, došlo by pravděpodobně na střelbu... to je riziko s kterým si musel počítat...a které za to myslím stálo.
Pokud by to nepochopili, došlo by pravděpodobně na střelbu... to je riziko s kterým si musel počítat...a které za to myslím stálo.
-
Situace včetně komentářů probíhala přesně tak, jak jsem popsal. Potíž je v tom, že nevíš že dotyčnej na zemi má frakturu lebky a tedy že mám relativně slušnou šanci na vyváznutí. Když jsem byl v USA, tak mi tam známej farmář vyprávěl, jak soused otočil pumpou tři černochy, který se mu snažili vloupat do baráku. Celá kauza prý proběhla naprosto v pohodě, vlezli na cizí pozemek - a dokonce někomu do bytu. Tím to bylo pro policii státu Texas de-facto uzavřené. Farmář se prostě bránil. Střílel slugem - a policista to kvitoval s uznáním. Prý - konečně jeden, co ví, jak se má bránit....
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
-
Missak - Častý návštěvník
Řešení bylo asi v danné situaci optimální. Určitě to chtělo odvahu, alespoň tu podvědomou, protože věřím, že asi moc času na nějaké přemýšlení nebylo. Bohužel tu bylo riziko, že se to celé obrátí proti tobě, ale s tímto rizikem se asi srovnala už předem většina těch, co nosí zbraň u sebe. Bohužel tento stát chrání více grázly, nefachčenky a podobné příživníky než daňové poplatníky. Ale to se už tady rozebíralo několikrát.
V každém případě, máš moje uznání za skvěle zvládnutou situaci. nenapadá mě lepší řešní.
V každém případě, máš moje uznání za skvěle zvládnutou situaci. nenapadá mě lepší řešní.
-
Brigadier - Pravidelný návštěvník
-
Volal jsem vzpápětí rychlou, přijeli z Motola a byli tam do cca 10min. Nezajímalo je vůbec nic, kromě toho, jak ten kluk ke zranění přišel. Policii jsem nevolal. Když vypadli cigoši, přišel jsem k tomu klukovi - komunikoval, nařídil jsem mu ležet na zádech a nehýbat se. Dostal cigaretu a pak už přijeli kluci se sanitou. Zaparkovali u Alberta vedle Futura, měl jsem pocit že tam nejsou prvně. Pak už jsem ho nikdy neviděl.
-
Kendziro - Častý návštěvník
-
S474N - Častý návštěvník
Rekl bych, ze 20 metru je az moc velka vzdalenost. Dokonce tak velka, ze se divim, ze v noci videli tvou ruku na pazbe smitaka. Nicmene si to dle meho nazoru vyresil v pohode. Skoda jenom, ze v tomto smeru nejsme jako stat jinde, aby je clovek mohl smaznout beztrestne na miste (myslim tim samozrejme v NO - protoze je jasne, ze ty cikorky by do toho sli).
-
No, stál jsem kousek vedle lampy, vidět je tam docela slušně - minimálně viděli, že mám ruku na něčem na opasku. Každopádně, asi by se mi blbě mířilo. Nezapomeň, že byli tři. Na Smithovi žádný combatový mířidla nemám. Možná by nebylo od věci zkusit si natrénovat střelbu za ztížených světelných podmínek.
Já to mám natrénovaný jen s brokovnicí...
a to ještě z podvečerních tahů když jsem chodil na kachny.
Já to mám natrénovaný jen s brokovnicí...

-
MarK - Moderátor
-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
- kissak
- Nový uživatel
No právě - co v případě, že by to byli "hráči" a a vsadili by na to, že Childeater nevystřelí? POkud by se rozběhli přímo k němu, asi by šlo střílet. Ale co v případě, kdy by se normálně volným krokem blížili a se slovy třeba " Tak mě střel ty...." by si jeden z nich ještě teatrálně rozepnul bundu (ať to vyženem hodně do extrému
). Co pak? Je to útok? Mám střílet? Nebo vzít roha? (a toho zbitýho kluka tam nechat?).

-
MarK - Moderátor
-
Brigadier - Pravidelný návštěvník
Kdyby se volným krokem blížili s "tak mě střel...", viděl bych to na velmi hlasité upozornění "ještě krok a budu střílet", udělá krok, střelím do země, nezastaví se, není co řešit.
Asi nikdo nechce, aby byla jeho zbraň použita proti jemu samotnému. A myslím, že slovní upozornění a varovný výstřel je až až. Tedy pokud je na to čas.
MARK: Otázka je, čím te DŮVOD dostaneš. Jestli jen tím, že jdou k tobě?
Asi nikdo nechce, aby byla jeho zbraň použita proti jemu samotnému. A myslím, že slovní upozornění a varovný výstřel je až až. Tedy pokud je na to čas.
MARK: Otázka je, čím te DŮVOD dostaneš. Jestli jen tím, že jdou k tobě?
-
ufo - Moderátor
-
-
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA