-
pohodar - Častý návštěvník
Cz 550
...jelikož je moji doménou broková střelba,přesto bych rád zkusil i kulovou na větši vzdálenosti. Mám v úmyslu si zakoupit CZ 550 varmint-laminated v r.308 Winch.(cena cca 23000t).Vím,že je tady spousta kolegů,kteří to už mají "vychytané" a rád bych vás tímto poprosil o radu a váš názor na tuto zbran. A nebo co koupit? Děkuji.
-
SW_FOX - Grafoman
-
-
SW_FOX - Grafoman
-
...dostal jsem taky nabídku na těžkou Rem.700 Police,za stejný peníze.Tak ted porad. SAKO je na špici v evropě,Rem.zase v americe. Obě mají 60cm těžkou hlaveň,Remin.má snad lepší uložení v pažbě a jeho pověstný závěr. TIKKA 3 má závěr taky vymakaný(nepřerušené drážky po celé horní ploše a závěr je v něm vedený) atd. Tak a co ted? Jo a chci střílet do 300 m.
-
SW_FOX - Grafoman
-
-
SW_FOX - Grafoman
SuperVarmint se liší lištou, kterou koupíš u hubertlov.cz za cca 300kč která je přišroubovaná k otvorům které jsou i na normálním Varmintu na pouzdru závěru. A tím stěvěním lícnice, což se sice může hodit když z flinty střílí střídavě víc lidí, ale to se zas tak často nestává a když máš flintu pro sebe sám, můžeš si tu lícnici co je "na pevno" odšroubovat, podložit a našroubovat na výšku která ti vyhovuje, tím pádem si asi kazím kšefty, ale za těch 10k navrch k ceně to nestojí.
-
[ Díky,jestli jsem tě dobře pochopil,tak ta normální Varmint Stainles má lícníci,co vypadá že je pevná součást pažby, nějak pohyblivou ? Dokoupit weaver šínu u Dekanyho za 300 kč je dobrý,ale nezvedne se oproti originálu další novou lištou moc výška? Včera na výstavě u toho byla sice hezká holka ale prd o tom věděla,tak se prosím nezlob,že se pořád vyptávám. Byl jsem na netu u Tikky a taky jsem si prohlížel prospekty,ale z obrázku jsem na tý pažbě toho moc nerozeznal.
-
SW_FOX - Grafoman
Takže:
- šína je tam stejně přišroubovaná, takže jakou si tam přišroubuješ takovou tam máš...... a nevím na co když montáž optilock (nejlepší asi co znám) je přímo na lištu která tam je. Navíc na weavera stejná montáž stojí dvakrát tolik.
- lícnice je našroubovaná, protože mám tlustou hubu tak jsem s ní nehýbal, vím ale o pár lidech co to zvedali....
- šína je tam stejně přišroubovaná, takže jakou si tam přišroubuješ takovou tam máš...... a nevím na co když montáž optilock (nejlepší asi co znám) je přímo na lištu která tam je. Navíc na weavera stejná montáž stojí dvakrát tolik.
- lícnice je našroubovaná, protože mám tlustou hubu tak jsem s ní nehýbal, vím ale o pár lidech co to zvedali....
-
-
Choochoo007 - Pravidelný návštěvník
Tikka vs Rem
Nasel jsem novy model Rem 700 SPS V, je to SPS s tezkou hlavni a na proarms.cz za rozumnou cenu 22700Kc (ten proarms uavdim jen proto, ze to pan Martinek nema v ceniku). Jinak test na
http://www.snipercentral.com/remspsv.htm
jeste porovnani s Tikkou Tactical za 40000, myslim ze Tikka Varmint a Rem SPS V jsou nejvetsi favorite za ty penize a jako majitel lov. 550 jeste k tomu tu 550 musim doplnit.
http://www.snipercentral.com/tikkat3.htm
http://www.snipercentral.com/remspsv.htm
jeste porovnani s Tikkou Tactical za 40000, myslim ze Tikka Varmint a Rem SPS V jsou nejvetsi favorite za ty penize a jako majitel lov. 550 jeste k tomu tu 550 musim doplnit.
http://www.snipercentral.com/tikkat3.htm
-
SW_FOX - Grafoman
- ARES
- Častý návštěvník
No co jsem to tak pročítal o tom Remingtonu 700 SPS Varmint, tak by to asi chtělo rovnou na nové zbrani vyměnit spoušťový mechanismus a pažbu. Spoušťák prý tam mají nějaký silně očesaný jen s jedním nastavovacím šroubem proti klasickým Remingtonovým se třemi a pažba je plastová vstřikovaná s tenkou úchopovou částí a tenkou lícnicí a hlavně! nedovoluje hlavni volně kmitat. Jinak jádro zbraně (tedy závěr a hlaveň) je postaveno na Remington 700 Police, takže když tam kluci vyměnili pažbu za takovou co umožňovala volné kmitání hlavně, tak se motali na terči kolem 0,5MOA. Jinak tak jak je je v podstatě 0,75MOA out of box
-
Takže ,jestli jsem dobře pochopil,beru Tikku3 varmint stainles.Pro začátečníka výborná zbran z cenou více jak příhodnou. Mohu se ještě zeptat,co se na ní musí dodatečně upravit-vylepšit a kdo to udělá?Pokud jsem se díval pozorně,tak hlaven může volně kmitat,ale nevím,jak je usazený železo v plastovým lůžku atd.
-
Andy - Častý návštěvník
-
-
SW_FOX - Grafoman
Pokud tu spoušť chceš opravdu vymazlit, tak to chce všechno přeleštit, budu to teď dělat na svojí, takže pokud bys ji bral u nás tak ti to můžu na té naší na prodejně udělat taky.
No moje je v plastu a na tomto kusu bedding nebyl nutný, střílí dobře, nicméně uškodit to nemůže. Chce to možná napřed vyzkoušet jak to střílí bez něj.
No moje je v plastu a na tomto kusu bedding nebyl nutný, střílí dobře, nicméně uškodit to nemůže. Chce to možná napřed vyzkoušet jak to střílí bez něj.
-
Andy - Častý návštěvník
-
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Sportovní a lovecké