-
jirka.pap - Častý návštěvník
-
Re: P08
jirka.pap píše:Potřeboval bych radu, přestal mi u P08 L páčka pravděpodobně fungovat. Když sundám závěr a ručně zmáčknu přenosovou páčku tak k výstřelu dojde, takže dle mě L páčka dostatečně Nedomačkne přenosovou páčku a nějak prohýbat L páku nechci, mám vše scislovane a nechci to poškodit, jinak stalo se to z ničeho nic, střílím s tím cca 50 ran jednou za rok .
Tak opraveno, nakonec to bylo pružinkou přerušovače

-
WaA63 - Častý návštěvník
jj achilovy paty P08ček
listová pružina záchytu a slabá pružina přerušovače ta má za následek že se ti nemá sílu vnutit pod L páčku a tudíž nezacvakne

- milanovnik1
- Nový uživatel
Zdravím,
mám trochu dilema: sehnal jsem a zaregistroval P08 (S/42 - 1937), průměrný stav -bez českých značek, tudíž se zákazem střílení. Mám dát zbraň do zkušebny, nechat dát skryté značky a "ustřelbyschopnit" jí nebo nechat jak je? Jak bude mít větší hodnotu? Myslím historickou vs. finanční. Díky M
mám trochu dilema: sehnal jsem a zaregistroval P08 (S/42 - 1937), průměrný stav -bez českých značek, tudíž se zákazem střílení. Mám dát zbraň do zkušebny, nechat dát skryté značky a "ustřelbyschopnit" jí nebo nechat jak je? Jak bude mít větší hodnotu? Myslím historickou vs. finanční. Díky M
-
Kup si knížku
https://www.google.cz/search?q=kniha+P0 ... ZU7bcBnnkM
V zadu najdeš ohodnocení - cenu různých druhů P08 jinak cip značky jen původní aby jdi zachoval hodnotu, Jinak většina P08 u nás je vystřílena, dost lidí s tím střílí a pak prodá jako nestrilenou. Problem je i v tom že používají dnešní tovární munici která zbrani škodí a dělá i otlaky.
https://www.google.cz/search?q=kniha+P0 ... ZU7bcBnnkM
V zadu najdeš ohodnocení - cenu různých druhů P08 jinak cip značky jen původní aby jdi zachoval hodnotu, Jinak většina P08 u nás je vystřílena, dost lidí s tím střílí a pak prodá jako nestrilenou. Problem je i v tom že používají dnešní tovární munici která zbrani škodí a dělá i otlaky.
- ostrostrelec
- Pravidelný návštěvník
Současné tovární střelivo si s válečným, co se výkonu týče moc nezadá. Navíc, kdo dnes ví, zda z toho už tehdy stříleli jen poctivě pistolové střelivo nebo výkonnější samopalové (pokud není vyloženě vymletá hlaveň, tak to asi poznat moc nepůjde)?
- Grimpo
- Častý návštěvník
Tak se snad jako seriózní zájemce podívám, jak moc je omlácená kulisa na rámu, ňu? 

-
WaA63 - Častý návštěvník
jak zničit originální střenky tím že do nich vecpete šunty odznaků z polska
špek z huntingbazaru

špek z huntingbazaru

- Grimpo
- Častý návštěvník
Inu, to je tak. Když na základě filmů nadšenci propadli přesvědčení, že P08 = víc esesák...
Jak mi kdysi vysvětlil p. Balcar - "Čím větší šajba, tím menší pistole."
No a ono se to po úpravě dá vztáhnout i na typ pistole vs typ jednotky ke které se dostala.
Jak mi kdysi vysvětlil p. Balcar - "Čím větší šajba, tím menší pistole."
No a ono se to po úpravě dá vztáhnout i na typ pistole vs typ jednotky ke které se dostala.
- Sportovec1
- Nový uživatel
Igrlik píše:Hledej, šmudlo!![]()
Ahoj všetci, skúšal niekto meniť pružiny za Wolf Set ? (https://www.gunsprings.com/index.cfm?pa ... D=1&mID=38)
Podľa údajov je hodnota továrenskej pružiny 38 lb.
Nejako mi to nekorešponduje s tabuľkou.
Je to v iných merných jednotkách alebo sa môžete sa k tomu vyjadriť ?
Vďaka
-
Jeremiah - Pravidelný návštěvník
Zdravím,
a mám dotaz: setkali jste se někdo s tím, aby měl originál DWM zásobník číslo složené jen ze dvou číslic?
Na internetu jsem dohledal vždy jen zásobníky s celým číslem zbraně.
Předpokládám, že pokud by někdo chtěl "sčíslovat" zásobník se zbraní, aby zvýšil prodejní cenu, vyrazil by tam celé číslo.
Napadlo mě, že je třeba možné, že by si někdo kdysi dávno pouze dvojčíslem označil náhradní zásobník zakoupený samostatně... Font působí věrohodně.
Bohužel nemám foto.
a mám dotaz: setkali jste se někdo s tím, aby měl originál DWM zásobník číslo složené jen ze dvou číslic?
Na internetu jsem dohledal vždy jen zásobníky s celým číslem zbraně.
Předpokládám, že pokud by někdo chtěl "sčíslovat" zásobník se zbraní, aby zvýšil prodejní cenu, vyrazil by tam celé číslo.
Napadlo mě, že je třeba možné, že by si někdo kdysi dávno pouze dvojčíslem označil náhradní zásobník zakoupený samostatně... Font působí věrohodně.
Bohužel nemám foto.
-
Pešta - Nový uživatel
Zdravím, neví prosím někdo co je příčinou u pistole P08 hodně jemná spoušť a někdy dvoustřel ? jednou i zakulometila - střílím s tím tak jednou za 2 či 3 roky jeden zásobník.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Pešta:
Ad jemný chod spouště. Podíval bych se, jestli nebyl proveden pokus o "ladění" leštěním a přeúhlováním ploch na záchytu zápalníku a na zápalníku. Dá se to, ale musí se opatrně. Případně může být unavená pružina záchytu zápalníku.
Ad "kašlání". Zkontroloval bych hladkost chodu přerušovače. To je ten odpružený kolíček na čele záchytu zápalníku, na který se přenáší pohyb spouště tou "L" pákou na destičce. Může dojít ke souběhu toho že díky korozi nebo bordelu ten kolíček hladce nezajíždí do záchytu zápalníku. Když se to zkombinuje s "vhodným" náběhem na té "L" páce*, tak při vracení pouzdra závěru a závěru dopředu ten kolíček, místo co by se nechal zatlačit do záchytu, zajede pod tu "L" páku a pak je z toho full auto.
Samozřejmě nelze ani vyloučit možnost kašlání díky přehnanému ladění hladkého chodu spouště jak jsem popsal nejdříve.
Ad jemný chod spouště. Podíval bych se, jestli nebyl proveden pokus o "ladění" leštěním a přeúhlováním ploch na záchytu zápalníku a na zápalníku. Dá se to, ale musí se opatrně. Případně může být unavená pružina záchytu zápalníku.
Ad "kašlání". Zkontroloval bych hladkost chodu přerušovače. To je ten odpružený kolíček na čele záchytu zápalníku, na který se přenáší pohyb spouště tou "L" pákou na destičce. Může dojít ke souběhu toho že díky korozi nebo bordelu ten kolíček hladce nezajíždí do záchytu zápalníku. Když se to zkombinuje s "vhodným" náběhem na té "L" páce*, tak při vracení pouzdra závěru a závěru dopředu ten kolíček, místo co by se nechal zatlačit do záchytu, zajede pod tu "L" páku a pak je z toho full auto.
Samozřejmě nelze ani vyloučit možnost kašlání díky přehnanému ladění hladkého chodu spouště jak jsem popsal nejdříve.
-
Pešta - Nový uživatel
Tak to kulometění na P08 vyřešeno, takže pokud by někoho zajímalo tak problém byl:
opotřebení součástek ÚDERNÍK a ZÁCHYT ÚDERNÍKU + bylo vytahané pero záchytu závěru. Bohužel došlo k výměně dílů, sice za originál ale již ne na číslech.
Opraveno zbrojířem, bohužel až v AT
opotřebení součástek ÚDERNÍK a ZÁCHYT ÚDERNÍKU + bylo vytahané pero záchytu závěru. Bohužel došlo k výměně dílů, sice za originál ale již ne na číslech.
Opraveno zbrojířem, bohužel až v AT
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní