Hydropes
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 105
Registrován: 27.10.2009 0:00

02.09.2022 15:48

Pistole ARMA ZEKA

Ahoj všem,

nedávno jsem na internetu narazil na nabídku, pro mě dosud neznámé, české zbrojovky ARMA ZEKA ze Slavičína. Zkoušel jsem zde i na jiných fórech pohledat nějaké bližší info či zkušenosti, ale nic moc jsem nenašel, spíš jen něčí pocity než nějaká fakta :?: .

Proto otevírám tohle vlákno a chci se zeptat, jestli máte někdo bližší info nebo dokonce osobní zkušenost s těmito zbraněmi či firmou? Nějaké relevantní info jak to střílí, porovnání se zavedenými značkami, výhody/nevýhody oproti ostatním nebo třeba odkaz na nějaký CZ nebo zahraniční článek.

Popř. nesetkali jste se s nějakou střelnicí, kde by to šlo půjčit a udělat si vlastní názor?

Dík za každý podmět
Jarda

Uživatelský avatar
ufo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 4035
Registrován: 05.07.2006 14:16
Bydliště: Brno www.maxrounds.com

02.09.2022 15:53

Re: Pistole ARMA ZEKA

Nevidim odkud ses, ale kdyz se stavis na nejakem IPSC zavode, tak se tam par kluku s Armazekou vetsinou ukaze. At uz PRD nebo PRD OPT. Z pohledu divaka pak detskych nemoci bylo, ale nemuzu mluvit za uzivatele, jestli to bylo naboji, prebijenymi naboji, uzivatelem nebo chybou pistole.

FTC
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 60
Registrován: 11.04.2014 21:15

22.09.2022 16:36

Re: Pistole ARMA ZEKA

Dva lidi v mým okolí jí mají. Oba jsou spíše mířenkáři, ale musím říct, že jsem z ní (p1 sPORT) střílel cca 20-30 rychlých ran a chování je podstatně lepší, než než u Stína 2. Arma je v ruce klidnější, tolik neskáče a rozhodně sedí v prackách. Nebyla nijak modifikovaná. Navíc se mi líbila přesnost zpracování, obrobení materiálu, povrchovka a poměrně vysoká váha a celková robustnost zbraně(narozdíl od prašivek CZUB). Navíc se dají i měnit střenky v závislosti na potřebě střelce. Bouchačka je poměrně těžká na ústí, což hodnotím jedině pozitivně, když to srovnám se svými Tanfo LDT Custom HC. Je to už asi 2 roky, tak si to tak dokonale nepamatuju, ale je to rozhodně zajímavý a zdařilý pokus o lepší klon zbraně vz.75. Samozřejmě jsem s ní nedal aspoň 1000 ran abych měl objektivnější názor, ale radši bych vybral tohle a naladil si střelivo, než kupovat ty mršiny od CZUB.

Jeden z těch dvou mých známých majitelů tehdy po koupi udělal chybu při přebíjení, vydul lauf a Zeka mu zadarmo vyměnila lauf a vyřešila úřední záležitosti zcela zadarmo. Opět podotýkám, že už je to nějakou dobu zpět. Navíc velice fandím jakékoliv konkurenci CZUB po vzoru 75.

Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků