- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
CZ 75 staré provedení - De/montáž vedení hlavně a mušky
Zdravím,
stal jsem se majitelem CZ 75 staršího provedení bez blokace úderníku - oválný lučík bez combat čela. Na závěru je nýtovaná muška, vedení hlavně pak nejsem schopen určit, zda-li je se závitem, či pouze nalisované s přesahem.
Zbraň je z roku 1992, původně pro Policii a dle kvality zpracování bych řekl, že si s ní rozhodně v CZUB nedělali velkou hlavu; muška je zalisovaná šikmo, na horní ploše závěru je pak viditelná prasklina vedoucí od otvoru dříku mušky směrem k čelu závěru. Obojí pak zjevně při montáži, protože zamaskováno originální barvou...
Rád bych demontoval mušku a bushing tak, aby bylo možno trhlinu zavařit a pak vše sestavit zpět. Je zde někdo, kdo poradí, jak určit, zda-li se jedná o bushing se závitem a pokud tomu tka je, jak takový demontovat? Stejný dotaz bych měl na demontáž a montáž mušky.
stal jsem se majitelem CZ 75 staršího provedení bez blokace úderníku - oválný lučík bez combat čela. Na závěru je nýtovaná muška, vedení hlavně pak nejsem schopen určit, zda-li je se závitem, či pouze nalisované s přesahem.
Zbraň je z roku 1992, původně pro Policii a dle kvality zpracování bych řekl, že si s ní rozhodně v CZUB nedělali velkou hlavu; muška je zalisovaná šikmo, na horní ploše závěru je pak viditelná prasklina vedoucí od otvoru dříku mušky směrem k čelu závěru. Obojí pak zjevně při montáži, protože zamaskováno originální barvou...
Rád bych demontoval mušku a bushing tak, aby bylo možno trhlinu zavařit a pak vše sestavit zpět. Je zde někdo, kdo poradí, jak určit, zda-li se jedná o bushing se závitem a pokud tomu tka je, jak takový demontovat? Stejný dotaz bych měl na demontáž a montáž mušky.
-
glock1719 - Příspěvky: 8118
Re: CZ 75 staré provedení - De/montáž vedení hlavně a mušky
To vedení se vždy lisovalo ne? Mimo CZ 97.
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
No právě že ne. Původní provedení bylo se závitem, je to vidět i na zveřejněných výkresech v článku o CZ 75 ve Střelecké revui z 2015. Někde jsem to i četl, že v nějakém roce přešli na lisovaný bushing v rámci zjednodušení.
Myslím, že v tom roce 1992 už to tak zjednodušili jak konstrukčně, tak i po stránce kvality, že ten závit tam už nebude, ale nechtěl bych pak při snaze bushing vylisovat nadělat víc škody, než užitku.
Myslím, že v tom roce 1992 už to tak zjednodušili jak konstrukčně, tak i po stránce kvality, že ten závit tam už nebude, ale nechtěl bych pak při snaze bushing vylisovat nadělat víc škody, než užitku.
-
Tak moje CZ 75 školní řez rok 1988 ji má lisovanou.
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Dík, to by snad mohlo být i v případě té mé povedené z roku 92. Vylisuji ho, musím ale nejdřív dostat ven mušku. Nějakou představu bych asi měl, jak na ni, radám se ale nebráním.
-
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Což o to, vyklepnout určitě, jen jak se na ní dostat za roh? Případně vylisovat, pak mne napadá jen nějaké udělátko, které bude mít rameno s vytlačovacím pinem vetknuté letmo do bloku, kterým se bude tlačit proti roztemovanému dříku mušky. Lisovaní zpět podobně, ovšem s podepřeným hřbetem mušky.
-
Prý to jde v pohodě vyklepnout rýsovací jehlou.
- Jarda K
- Pravidelný návštěvník
A nebo si zastřílet. Kamarádovi tenkrát v '92 moucha nakonec uletěla... Pravda, pak to půl roku reklamoval. (Na rozdíl od mé, která byla přesná a bezporuchová.)
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Tak moucha je dole, bushing ale odolává. Mám pochybnosti, že se jedná o lisovaný, docela jsem na jeho vnitřní stranu vyvíjel značné úsilí, výsledkem ale bylo jen zaříznutí se okraje hlavy imbusového šroubu, který jsem se snažil použít jako demontážní nástroj, do povrchu bushingu. Kdyby se jednalo o šroubovaný, jak s ním naložit?
- Jarda K
- Pravidelný návštěvník
"Něco" tam rozepnout. Trubička na šroub s maticí. Snad nějakou podložku. Matici se šroubem utáhnout. Trubička by se vydula = zesoudkovatěla. Pak vyšroubovat.
Třeba existuje nějaký rozpínací nástroj....
Třeba existuje nějaký rozpínací nástroj....
-
https://www.youtube.com/watch?v=1t-6QAx-ia0 dělá to ořechem s gola sady.
- Jarda K
- Pravidelný návštěvník
To je sice pěkné, ale otázka zněla jak ven, kdyby byl šroubovaný.
-
-
Igrlik - Častý návštěvník
Dremel a rozbrúsiť!
-
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Venku není... Dnes mi z CZ UB sdělili, že v případě, že má zbraň lisovanou mušku, se jedná o šroubovaný bushing. Což by poněkud bylo v rozporu s tím, že ten školní řez má bushing lisovaný, ačkoli se v tomto případě nemusí jednat o pravidlo, spíš výjimku.
Údajně se jedná o nerozebíratelné spojení. Takže i ta dremelka by mohla mít své opodstatnění. Ale zřejmě by to mohlo jít pomocí toho imbusového šroubu staženého zvenčí maticí a kontramatkou. Bushing je uvnitř oválný, možná by se toho dalo využít a hlavu toho šroubu poněkud "zoválnit".
Aby to nebylo tak jednoduché, závitové spojení je údajně navrženo s přesahem, takže to opět bude potřeba i nahřát.
Tohle prostě musí dolů a pak na laser.
Údajně se jedná o nerozebíratelné spojení. Takže i ta dremelka by mohla mít své opodstatnění. Ale zřejmě by to mohlo jít pomocí toho imbusového šroubu staženého zvenčí maticí a kontramatkou. Bushing je uvnitř oválný, možná by se toho dalo využít a hlavu toho šroubu poněkud "zoválnit".
Aby to nebylo tak jednoduché, závitové spojení je údajně navrženo s přesahem, takže to opět bude potřeba i nahřát.
Tohle prostě musí dolů a pak na laser.
-
Tak teda jsem zvedaví co tam bude .Přeposílal jsem ten text lidem co tam dělají .A všichni se dušují , že není šroubovaný.Přijde mi to i nelogické draží vyroba komplikovaná montáž.Jdu hledat staré výkresy.
-
Lepší jsem nesehnal.Ale nepřijde mi že je tam závit.
-
Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj