dave1354
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 50
Registrován: 18.09.2015 7:58

11.09.2020 12:03

Re: pistole v 10mm auto

Co jsem četl, tak některý tanfa tohle maj, jakási divná rýha u ústí závěru

nechapu1.jpg
Tanfoglio Stock III - nepochopitelná stopa po nářadí


Škoda nezkosené hrany u ústí..

nechapu2.jpg
Tanfoglio Stock III - nechápu proč hrana závěru u ústí není zkosená stejně jako na rámu


..a divně obrobená drážka v závěru (a nebo domeček spoušťáku, cokoli z toho), z foto není vidět ale západka co drží zápalník (nevím terminus technikus, prostě ta placička co zabraňuje zápalníku vylítnout zadem ven) je ještě úplně jiná, vlevo pak ,,kouká'' do drážek takovej zub, no asi to nevyrábí jeden člověk :))

nechapu3.jpg
Tanfoglio Stock III - tady nevím proč je díra jako vrata mezi závěrem a rámem, při správném nasměrování je vidět skrz až ven :)


Celkově jsem se svou volbou naprosto spokojen, těhle pár blbostí jsou to jediný co mě trochu mrzí. Střílí to krásně, bez zádržek (pokud se to drží správně, střílelo s tím zatím cca 20 lidí včetně menších žen a jen jedna měla problém se závadama skrz úchop), přesně, prostě paráda.

Spoušť je na mě moc daleko od rámu, chtěl bych řešit Henningovou posunutou, akorát nevím kde ji tu sehnat. Koupil bych od něj i hliníkový zúžený střenky, tloušťka mi nijak zvlášť neva, ale nezlobil bych se za zúžení.

Ještě mi přijde zvláštní, že dělá na nábojnicích protažený stopy po zápalníku podobně jako Tokarev. Pán výše co mi kdysi půjčoval svůj Limited Custom tvrdí, že je rozhodně potřeba vyměnit vratnou pružinu za silnější. Zatím mi to nějak nevadí, zápalník vypadá furt jako novej.

Stejně tak mě překvapuje docela volná komora. Nejsu žádnej závodník takže nemám zkušenosti s jinýma ,,jakože'' závodníma kvérama, nicméně i tovární náboje v komoře normálně štěrchají (vůle okem 0.3 mm). Nemluvě o přebíjenkách protaženejch matricí. Ničemu to nevadí, nábojnice se v pohodě srovnaj. Nejsou samozřejmě tak nafouklý jako z Glocku, ale přece.

Jinak ještě stran konstrukce (asi převzatý komplet z CZ?), trochu mě zklamalo jak je řešenej spoušťák. Já vím, že to není válečná zbraň, ale zadem z úderníku padá nepořádek přímo do spoušťáku, kterej není nijak schovanej. Pamatuju si na 1911 toto bylo vyřešený podstatně líp, nemluvě o TT33, navíc u obou spoušťák velice jednoduše rozebíratelnej (zvlášť TT:)) Jo já vim, kecám blbosti :)

Předchozí

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků