LosYelenos
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 261
Registrován: 02.04.2009 15:54
Bydliště: Jeseník

29.10.2019 17:40

Re: 6,5 Creedmoor

Otázka je, jestli se to vracelo kvůli nábojnicím nebo byla blbá laborace. Ani bych se nedivil, kdyby ten kamarád koupil to co vrátili z Améru (to co lítalo tak blbě). Jinak je varianta Hornady cca 20Kč/ks nebo Peterson tak 22/ks (obojí Brownells).
Má někdo zkušenosti s těma Petersonama?

Rudi2079
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 99
Registrován: 03.05.2013 22:18
Bydliště: Zlínský kraj

08.09.2020 16:37

Re: 6,5 Creedmoor

Pro oživení vlákna si dovolím pár dotazů. Tuto ráží 6,5 Creedmoor chci začít přebíjet do semi-auto (Ar-10)


Najde se tady někdo kdo tuto ráží (6,5 NeedMore :D ) přebíjí do samonabíječky???

Budu potřebovat nutně small base matrici? má někdo prakticky ověřeno?

Měl už někdo z vás proraženou zápalku na vystřelené nábojnici díky "vysokým tlakům" při "tovární" laboraci?

Mám doma nemalé množství zápalek CCI 250 (Large rifle Magnum) které nemám na co využít, je možné je použít? co od toho čekat? zvýšenou rychlost zahoření prachu = zvýšení tlaků, a zvýšení rychlosti střeli? pokud ano, stačilo by pouze snížit navážku? nebo to má jiné negativa?

Měl jsem v plánu použít na zkoušku RS60 ale bohužel biť k výhradnímu dovozci "dohodím kamenem" prd je mi to platné bo RS60 byl během týdne vyprodaný a nemají už ani pixlu. Mám možnost na zkoušku 1kg RS62 a otázka zní, bude to vhodné do samonabíječky? vyhoří všechen prach? (hlaveň 22")
(ta moje ar10 je na hranici spolehlivého přebití u továrního střeliva = nedostatek tlaku plynů na závěr /poddimenzovaný průměr gas portu/ )

No myslím že otázek pro začátek dost :D , tak kdyby měl někdo nějakou odpověď nebo radu, předem dík.

Uživatelský avatar
Vejr
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 597
Registrován: 10.06.2012 15:58

08.09.2020 19:48

Re: 6,5 Creedmoor

Creedmoor se small base co vím z hlavy ani nedělá, klasika FL matrice stačí. Je potřeba si pohlídat headspace. RS62 se dá použít, vyhoří ve 22" ale RS60 dá víc rychlosti. Magnum zápalku bych dával pouze do hilzen s malou zápalkou, u velkých stačí normál, spíš rozháže laboraci. Továrna nevím, přebíjíme. Ale i RS62 se dá naladit tak že prostřelí zápalku. Hilzny s malou zátravkou podrží víc tlaku. Co se týče gasblocku tak DD V5 je spíš přeplynovaná, plánujeme štelovatelný gasblock a trochu to přiškrtit. Jak to mlátí moc rychle tak ničí hilzny.

Rudi2079
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 99
Registrován: 03.05.2013 22:18
Bydliště: Zlínský kraj

08.09.2020 23:52

Re: 6,5 Creedmoor

6,5 Creedmoor small base dělá RCBS ,dělají v podstatě všechny Ar-kové ráže včetně třeba na Aerko "exotické",243win. . Mám takový dojem že ještě Redding dělá nějaké small base , akorát to mají pojmenované nějak ve zkratce , ze samotného názvu to nejde moc poznat.

Chci formátovat FL (jak jinak do samonabíječky) kvůli správné délce headspace. Má smysl formátovat i krček nábojnice pokud bych to měl na jedné matrici?
Jak vypočítám správnou velikost headspace a bushingu pro krček do "samonab." , odečítá se to z rozměrů vystřelené nábojnice?

Co se týká zápalek tak sem na US fórech zaznamenal že při použití "stejných" komponentů jen s rozdílem velké a malé zápalky , musela být pro dosažení stejné rychlosti střeli u malé zápalky zvýšena prachová navážka o "celé" 2.0 Grainy ! Zaznamenal jsem taky nějaké "recepty" kde byli uvedeny velké magnumové zápalky , ale žádné komentáře co to dělalo/nedělalo, nic. No uvidím když tak je (zápalky) zkusím s někým vyměnit. :-)

Na prorážení zápalek jsem se ptal protože to mi dělala původní (Ar10/LR308) Remington R-25 v .243win. , kterou jsem koupil na přestavbu na 6,5 Creed., z té jsem použil "jen" spodní rám a kompletní závěr. Dělala to u 40% továrních SB - bohužel je to docela častý jev u Ar10 které mají "klasický" 308win. bolt (závěr).
K základu z R-25 jsem koupil (upper) adaptér bez závěru od Aero Precision- M5E1 enhanced Mlock , 6,5Creed. ,Balistic Advantage- nerez R416 , 22" , 1:8.
Mě to zatím na 6,5Creed. (ten samý závěr) zápalky neproráží , ani zatím žádné větší známky zvětšených tlaků kromě pár případů zploštělé zápalky , ale bez "kráteringu" - zatím , to ale přisuzuji malým tlakům kvůli malé díře přepouštěcího kanálu z hlavně do gas blocku. V tom taky vidím záměr výrobce aby u prodávaného upperu bez závěru, seděl upper na "každý" závěr, bez toho aby se projevovali známky zvýšených tlaků. (Holt 6,5Creed. byl vyvíjen pro kliku a né pro samonabíječku , na druhou stranu tato ráže umí udělat z AR10 "dráždidlo na klikaře" :D )
Předpokládám že v momentě kdy bude zvětšen průměr přepouštěcího kanálu plynů (gas port) pro zvýšení tlaků (což bude nutnost pro zvýšení spolehlivosti přebíjení zbraně) ,začnou problémý se zápalkama , což bude muset být vyřešeno instalací štelovatelného gas blocku , pro opětovné snížení tlaků. :D

Řeší se to tak že se vyrábí (High Pressure Bolt) "vysokotlaký závěr" - rozdíl spočívá v tom že zápalník je na průměru menší oproti původním rozměrům, a taky vodící lůžko zápalníku (díra pro zápalník v čele závěru) je průměrem co nejpřesnější ("bez vůlí") vůči zápalníku.

Co se týka štelovatelného gas blocku , je to asi nejlepší řešení ale pouze pokud je zbraň přeplynovaná , pokud je "nedoplynovaná" (můj případ) tak štelovatelný gas block nepomůže - umí jen ubrat plynu, nikoliv přidat. Řešil jsem tak předělávku ar15 na 300 BLK lauf od DD :-)
Pokud je ta DD V5 v 6,5Creed tak to přeplynování "dává smysl" , používají nový typ závěru (High Pressure Bolt) takže s vyššíma tlakama na zápalku není problém a tlaků je na spolehlivost přebití zbraně víc než dost. Snížení tlaků štelovatelným gas blockem bude dobré řešení - snížení zpětného rázu a zvýšení životnosti přebíjených nábojnic a celé zbraně.

Díky za rady a postřehy!

Uživatelský avatar
Vejr
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 597
Registrován: 10.06.2012 15:58

09.09.2020 20:49

Re: 6,5 Creedmoor

Na RCBS jsem zapoměl, mám v hlavě většinou Redding. Ale Small Base je doména 223 rem, u ostatích ráží to je potřeba málokdy. Nám fungujou matrice Wilson FL. Když bude hilzna moc utažená tak je to na škodu přesnosti. Rozhodně doporučuji matrice s bushingem na nastavení formátu krčku, ale musíš mít vytříděný nábojnice, u směsky je to zbytečné. Bushing změřit sílu stěny krčku nábojnice v palcích x 2 + průměr střely - předpětí krčku u samonabíječky 0,002. Bushing by ti měl vyjít v rozmezí .288 - .291 nejčastěji prodávané bushingy.
Malá zápalka může snížit rychlost, proto se používá magnumová, většinou CCI 450.
Na komorové tlaky nemá moc vliv odběr plynů, nebo spíš opačně než si myslíš. Hodně uškrcený gasblock spíš přidá komorové tlaky, hlaveň míň odfoukne. Pomalejší sestava závěru je klidnější. Stejně než to začne odemykat tak už je střela pryč. Na propichování má vliv i tvar úderníku a příliš malý headspace, čímž je Vlašim pověstná. Ani nevím co tam sypou ... V nouzi tvrdší milspec zápalky.
Klidně nech malý odběr plynů a zkus to vyvážit lehčím bufferem a pružinou jestli to blbě přebíjí
6.5 CRE má potenciál na dálku ale v samonabíječce stejně neudělá kliku. Když to budeš honit na max rychlost tak ti hlaveň dlouho nevydrží, tak 3000 je pro ní dost v téhle ráži. Něco přidá povlakování střel, nitrid boru nebo molyka, ale má to zase jiné neduhy. Je to na dlouhé povídání. Do 500m ti stačí rchlosti kolem 850m/s a to ti RS62 dá.
Nastřel to a přijeď na závody na Placy, bude tam jeden GAP v 6.5x47, DD v 6.5CRE, já zatím s 223Rem ale už se těším na hlaveň v 6x45 8)

Rudi2079
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 99
Registrován: 03.05.2013 22:18
Bydliště: Zlínský kraj

16.09.2020 13:23

Re: 6,5 Creedmoor

Díky moc za drahocenné informace.

Zatím mám Redding FL die a ta mi při maximálním utažení , přeformuje nábojnici tak že je akorát "na těsno" head space s min. vůlí potřebnou do samonab. Ale zatím to je jen pocitově (fyzickou zkouškou) , bez měření - čekám na bazmek na měření head space od Hornady . Takže ta FL Redding bude asi akorát.
Ale chci objednat Redding Type S Bushing Full Dies , abych zároveň s celou nábojnicí formátoval krček na vlastní míru. (Ani ne tak kvůli přesnosti ale kvůli prodloužení životnosti nábojnic.)

Bushing: - takže síla krčku 0,015" x 2 = 0,030" + průměr střeli 0,264" = 0,294" a následně 0,294"- 0,002" = 0,292" výsledný průměr Bushingu.

Pokud je můj výpočet správný , mám dotaz? Předpokládám že do samonabíjecí zbraně (AR10-těžký závěr, silná pružina) bych měl škrtit (krimpovat) střelu?
Pokud budu škrtit, bylo by možné si dovolit jít s průměrem Bushingu o 0,001" palce nahoru? tedy na 0,293" ? V komoře je místa dost, vystřelená nábojnice má průměr krčku 0,298". Pokud škrtit střelu, jak moc?

Zápalky - rozumím- na hilzny s velkou zápalkou- velké zápalky rifle a na hilzny s malou zápalkou- malé rifle :D ideálně magnumové.
Také používám CCI jsou spolehlivější=konsistentnější a hlavně vydrží vyšší tlaky než SB. (Já jen že mi ty velké magnumy zbili a nemám pro ně využití.)


Na komorové tlaky nemá moc vliv odběr plynů, nebo spíš opačně než si myslíš. Hodně uškrcený gasblock spíš přidá komorové tlaky, hlaveň míň odfoukne.-...............
Tak a tady narážím na problém kterého jsem se obával. S tvým tvrzením naprosto souhlasím a logickou úvahou jsem měl zato že když z hlavně upustím část plynů do plynové trubice pro odemčení závěru , automaticky se tím musí snížit tlak v hlavni a v nábojnici i komoře, ale z nějakého důvodu se v tomto případě (ubrání plynů v hlavni=eliminace perforace zápalek) asi oba mýlíme? Protože, .....
Protože jsem opakovaně narazil na US fórech (65creedmoor.com a td.) na opačné ale jediné tvrzení že snížením tlaků v hlavni přepuštěním (přidáním) tlaků na přebíjecí cyklus -odemčení závěru , dochází k odstranění negativního jevu vysokých tlaků perforaci zápalek. - bez detailního vysvětlení.
-Jediné co mě napadlo, jestli se nemůže nějaký tlak ze závěru dostat z opačné strany tedy od závěru ,netěsností a větší vůlí mezi zápalníkem a vodící dírou pro zápalník v závěru??? - jinak si to jejich tvrzení nedovedu vysvětlit? Ale jestli se nepletu tak se ten tlak ze závěru k zápalníku nemá jak dostat, takže nevím.

Ale o víkendu jsem přidal dalších 40 ran s tovární SB 140gr FMJ a zdá se že si celý systém začíná "sedat" ohledně původního "podplynování" nábojnice sice lítají do stejného místa se stejnou razancí, ale zato podstatně spolehlivějc fungovalo přebíjení, ze 40 ran už "jen" 1x nepřebila. :D asi si to musí trochu sednout a ochodit. (Takže zatím do toho nebudu vrtat, i když mám jistotu že plynu na přebití tam jde opravdu strašně málo, na samé hranici funkčnosti.)
Přesnost vypadá na samonabíječku víc než slibně (tedy aspoň na mě) nejlepší soustřel 5-ti rané série se podařil 0,52MOA(15,2mm)/100m. Ale dosáhl jsem rozptylu i 1,85MOA/100M, (0,76MOA, 0,79MOA , 0,80MOA , 0,99MOA , 1,06MOA a td.) , střílel jsem pouze tovární SB 140gr FMJ ale měl jsem k dispozici 3 různé šarže výroby (byť stejný náboj) vykazovaly velké rozdíly v přesnosti soustřelů.

:D Je mi jasné že samonabíječka kliku nepřestřílí, ale měl jsem tím na mysli že v tomto systému AR-10 kde neexistuje milspec a zbraně se dnes vyrábí relativně přesně s menšíma vůlema než Milspec AR-15 zůstává hlavním negativem ohřev náboje v nábojové komoře před výstřelem (rozhození rychlostí) a pokud je zbraň slušně vyrobená tak u tohoto systému už náboj nedostává tak moc na prdel samotným nabytím do komory jako u jiných systémů.
závěrem je, že slušný střelec s AR-10 6,5Creed. je schopen v úctyhodných vzdálenostech 600-800m nastřílet shodný i když o něco méně konsistentní výsledek jak KLIKAŘ , a to ze samonabíječkou! , samozřejmě z "natuněnou" stejně tak jako s "natuněnou" klikou. (Doufám že za toto tvrzení zde nebudu ukamenován ... :-) )

Pořídil jsem pro mě jediný momentálně dostupný RS62 takže uvidíme. Pokud budu střílet "dálky" tak převážně 300-500m , na 800-1k se dostanu možná 2x do roka takže by mi ta RS62 mohla do 500m stačit, nepotřebuju to tlačit na maximálku.

Na Placy a ještě k tomu na závody si zatím určitě netroufám, ale až doladím spolehlivost a najdu nějakou slušnou laboraci , tak to mám určitě v plánu a už teď se nemožu dočkat ale ještě to nějaký čas bude trvat. 8)

Ještě jednou díky moc za rady a nápady.


Reklama

Uživatelský avatar
Vejr
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 597
Registrován: 10.06.2012 15:58

16.09.2020 21:03

Re: 6,5 Creedmoor

Co se týče bushingu tak principiálně správně ale : střely mají mít 0,264, Hornady jsme naměřili 0,263, Lapuy 0,2635 to je potřeba zahrnout. 0,15 na nábojnici mi přijde hodně, většinou naměřím 0,14 na Lapuách, SB neznám. 0,292 dáváme do kliky při nabíjení z ruky, přijde mi to moc volné. Bacha na přesnost šuplery, taky záleží jestli používáš v matrici vniřní expander, tam je potřeba vysledovat o kolik to ještě roztáhne když jde nábojnice ven z matrice. Záleží na pružnosti materiálu, nedá se to spočítat. Spíš bych byl pro 0,290 a nechat expander.
Škrcení moc v lásce nemám, může být potřeba když síla zavření závěru nebo mlácení nábojů v zásobníku začne posunovat střely. Radši použiju těsnější bushing než škrtit. Šrcení se blbě reguluje, pokud budou rozdíly v krčkách nábojnic tak bude i rozdílné, přesnost trpí.
Otázka tlaku na závěr - nevím ... závorník má těsnící kroužky, nějakej tlak přeteče kolem i kolem úderníku ale nezdá se mi to. Praxe ukáže. Já mám rád systém spíš přivřenej kvůli klidu a pomalejší rychlosti závěru.
Soustřely máš pěkné, my dosáhneme kolem 1 MOA ale furt se najde nějakej leták. Většinou 4tá ze zásobníku, zatím nemám vysvětlení. A tyhle vojenské krumpáče trpí na ohřev poměrně slabé hlavně, i když je plovoucí tak se bude teplem kroutit, na gasblocku má jenom 0,750"
Furt to nechodí jako GAP v 6.5x47 s VLD komorou a Benchmark hlavní, ale to je finančně jiná liga. Velké dálky se uvidí ... A závody jsou sranda, já čekám na hlaveň tak střílím 500 m s Norincem se 14,5" hlavní v 223, no co zábava, když se to podaří tak se dají přestřílet i dražší flinty.
A ohledně prachu, čekáme na homologaci Vihtavuori N555, prach určenej přímo pro 6.5 CRE, taky půjdeme do testu červeného Enduronu ...

Rudi2079
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 99
Registrován: 03.05.2013 22:18
Bydliště: Zlínský kraj

23.09.2020 16:39

Re: 6,5 Creedmoor

No pro začátek mám právě ty SBčka a ty mají právě těch 0.015" , počítal jsem s tím že do samonabíječky "musím škrtit" proto jsem si říkal že bych si mohl dovolit krček roztahnout na "max." průměr a střelu v krčku utěsnit škrcením.
Zjišťuju že neškrtit ale naopak střelu více utahnout průměrem krčku do semi-auto je více praktikováno i za vodou, v zemi palným ručním zbraním zaslíbené. :-)

Pujdu tedy cestou většího utahnutí krčku bez škrcení střeli , abych se přesvědčil že to bude držet dobře a zároveň tím zvýším přesnost soustřelů.
Objednal jsem bushing 0,290" , vnitřnímu expanderu se nevyhnu. Byť se moje 6,5Creed. chová jako "malorážka" - minimální objem plynů "jen" na přebití +
funkční 4komorová brzda kombinovaná s kompenzátorem (ULTRADYNE- Pegasus tanker compensator) ,tak samozřejmě krčky nábojnic jsou i když velice lehce ale přece jenom kleplé, takže expander bude nutnost.
Taky je mi jasné že těch bushingů budu potřebovat víc díky rozdílům v síle nábojnic.

Teď zpátky k těm "pěkným soustřelům".
Ty soustřeli které jsem psal tak to byla právě ta lepší polovina soustřelů :D , bylo tam ještě 1,59MOA, 1,60MOA a taky zmiňovaných 1,85MOA.
Ale jak jsem psal 3 různé výrobní šarže nábojů SB (jedná se o totožný náboj) vykazovali podstatné rozdíly v přesnosti. Zatím co nejlepší soustřel (0,52MOA/100m) měl rychlosti 812,812,808,808,808 a délka nábojů byla totožná na 0,001" tak u jiné šarže byli dost rozhozené rychlosti a rozdíly v délce.
Pokud by si udrželi konsistentnost kvality výroby, tak ty náboje by za tu cenu byli neskutečné.
Ještě upřesňuji že stříleno bylo ze stolu, dvojnožka nevalné kvality a pod pažbou půjčený bag který byl menší než jsem potřeboval.A po odstřílení třech
sérií mi tam přišel kolega a začal tam kvedlat s kličkou od malorajdy, to by ani jeden nevěřil co dokáže udělat s poměrně bytelným střeleckým stolem přebíjení klikové malorážky. :-) Jo na 100m to vypadá že ta flinta to bude umět dobře, ale uvidíme co to řekne na větší vzdálenosti.

Já jsem tuhle AR-10 přestavoval s cílem postavit "přesnou" těžkou samonabíječku na střední až dlouhé vzdálenosti, proto jsem pořídil opravdu těžkou hlaveň která chvilku vydrží a jen tak rychle se nezahřeje. Relativně slušnou přesnost připisuji byť "komerční" seriové, ale prémiové hlavni od Balistic Advantage. V místě gasblocku - 0,936" na ústí má průměr 23,5mm.

Ty tebou pojmenované "letáky" znám velice dobře stejně jako spousta nás ostatních střelců, nebýt 4-té a 5té rány tak by ty soustřeli vypadaly úplně jinak, vysvětlení nenacházím žádné ale na us fórech jsem si všimnul že tam střílí dnes už minimálně větší polovina přispěvovatelů jen 3 rané položky a většina z nich s klidem přiznává že to dělají právě kvůli 4/5 ulítlé střele která jim tak zkazí nádherně začatý soustřel s prvníma třema zásahama. Takže tento problém není jen "u nás".

S tím norinkem na 500m si mě teda dostal :D ,proč né když se zadaří , a kdo umí ten umí.

Na tu Vihtu jsem zvědaví ale když je řeč o prachu, pořád mám na mysli tvrzení o životnosti hlavně. 6.5 Creed má poměrně vysoké komorové tlaky a s touto souvislostí se často mluví o životnosti hlavně kolem 3000 ran, chápu to tak že díky vysokým tlakům a td, je u této ráže poměrně vysoké užírání přechodového kužele. Chápu správně že oněch 3k ran není životnost hlavně , ale životnost hlavně dosahující své maximální přesnosti cca 3k , s tím že po tomto množství se sníží její přesnost ale hlaveň samotná nastřílí ještě x tisíc ran v relativně "slušné" přesnosti?
Dá se z praxe nějak určit o kolik se reálně procentuelně sníží max přesnost po oněch 3k ranách, a kolik tisíc nábojů ještě zvládne v ponížené přesnosti (o kolik procent?)???

king
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 186
Registrován: 06.06.2006 11:29
Bydliště: ČR + DE + CH

25.09.2020 22:33

Re: 6,5 Creedmoor

Životnost hlavně prodloužíš tím , že nebudeš používat dvousložkový prach (s nitroglycerinem). Nová N555 je taky s nitroglycerinem. Jednosložkové prachy hoří za nižších teplot, já jsem stále spokojený s RS62. Samozřejmě ale nedosáhnu na tak vysoké v0 jako třeba s RS60 (prach impregnovaný nitroglycerinem). Pěkně popsáno je to tady:

https://reload-swiss.com/en/reload_swiss/service_3/tipps_und_tricks_neu/erosionsverhalten/index.php

Sám používám bushing .289 a expander (matrice Redding, pro kliku), ale pořád si nejsem jistý, zda hrátky s různými bushingy mají úplně smysl, když pak stejně přejedu krček expanderem. Nicméně rozptyl rychlostí je ok.

Koupil jsem nové nábojnice Lapua, pro malou zápalku. Nijak jsem je neupravoval, prostě usadit zápalku a střelu. Zápalky mám jen S&B SR, často se používají malé magnum zápalky, ale s S&B nebyl problém. Vnitřní objem nábojnice je trochu menší než u Hornady, takže jsem dal 43,5gr RS62 místo 44gr, střela stále Lapua Scenar 139gr, v0 byla 827m/s.

V srpnu jsem byl na závodech v Holešově. A střílelo to solidně, terč na 300m přikládám :D Rozptyl z 10 ran 4,3cm
Přílohy
Holešov_15.8.2020_300m.JPG
Tikka.JPG

Uživatelský avatar
Starosta
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 227
Registrován: 10.04.2008 10:35

15.08.2022 19:38

Re: 6,5 Creedmoor

Pokud by to někoho zajímalo a vládnul AJ, tady vyšlo vloni (pokud možno co nejobjektivněji) zpracované vyhodnocení továrních 6.5 creedmoor, a to jak v tovární Ruger Precision Rifle, tak i v custom Surgeon flintě za čtyřnásobek.

Podle mě to přináší velmi zajímavé info - jak o továrních, tak o přebíjených nábojích a té ráži samotné.
Navíc se člověk dozví hodně o metodice a významu jednotlivých veličin a metod (SD, ES, average mean radius, atd.) a co se z nich dá (nebo naopak nedá) soudit pro predikci budoucích zásahů.

(Part 1 - Statistics): https://precisionrifleblog.com/2020/12/ ... e-summary/
Part 2 - Physical round-to-round consistency: https://precisionrifleblog.com/2021/05/ ... nsistency/
Part 3 - Live-fire muzzle velocity and consistency: https://precisionrifleblog.com/2021/05/ ... y-summary/
Part 4 - Live-fire muzzle velocity details: https://precisionrifleblog.com/2021/05/ ... -velocity/
Part 5 - Live-fire group sizes and precision: https://precisionrifleblog.com/2021/10/ ... precision/
Part 6 - Test summary - hit probability at long-range: https://precisionrifleblog.com/2021/10/ ... ong-range/
Part 7 - Best ammo for the money: https://precisionrifleblog.com/2021/11/ ... ifle-ammo/

Předchozí

Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Puškové ráže

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků