Lukas273
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 27
Registrován: 26.10.2018 14:24
Bydliště: Praha

21.05.2019 8:26

Re: ultrazvukova pracka

Ano, horkou vodu z kohoutku + zapnu vyhřívání na ultrazvukové pračce a cca po 15 minutách začínám prát. Voda má teplotu takovou, že v ní neudržím prst víc jak pár sekund.

WD-40 jsem stříkal velice jemně a pouze na plášť nbc a do pár minut jsem je všechny utřel skoro do čista. Rozumím, určitě se ale něco může dostat "dovnitř" nbc. Dík za info, vyvaruji se tomu. Mám na to koupit něco jiného? Jde mi o to, že když jsem ty nábojnice od WD-40 utíral, tak toaleťák na sobě měl dost černých skvrn... nebo raději ten postup obrátit? nejdříve stříknout WD-40, nbc otřít a teprve potom strčit do ultrazvuku atd. (sorry, jsem už lehce OT)

holeys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 153
Registrován: 24.02.2012 14:23

21.05.2019 9:28

Re: ultrazvukova pracka

Já jsem chemii - kyselinu citronovou i ocet úplně vypustil. Lůžko zápalek i vnitřek zůstává trochu černý, mně vždy. Ale než komplikovaný a zdlouhavý výše popsaný postup čištění včetně ručního čištění ocelovou pomůckou na čištění lůžek zápalek, projedu lůžko zápalky naostřeným ocelovým drátem jen lehce a lůžko je perfektně čisté. Než chemii, tak raději několikrát opakuji cyklus praní, v téže teplé vodě s jarem. Prostě znovu spustím. Otírat nábojnice po vyprání zvenčí sice jde, ale stačí vyprané nábojnice několikrát opláchnout v čisté vodě. Nepatrné částečky "špíny", která na nábojnicích ulpěla se z velké části smyjí a navíc ničemu nevadí. Stříkat nábojnice WD či jiným "olejem" nedoporučuji. Někdo je v nepatrně navlhčeném hadru či molitanu WD protřepe a špína zůstane na hadru, který se musí občas vyměnit. V žádném případě se WD nedostane do nábojnice, ani ho není takové množství, které by do ní nebo pod zápalku mohlo navzlínat. Já to nedělám, přebil už jsem několik desítek tisíc nábojů a naprosto bez problémů. Obavy začínajících přebíječů ze "zašpiněných" nábojnic jsou zbytečné. Jediný problém může být s natolik znečištěným lůžkem zápalky, že se zápalka nedomáčkne. Výstřelem pak úderník zápalku jen posune dopředu, dorazí ji od lůžka, ale k výstřelu nedojde. To obvykle až na druhý či třetí pokus.

Grimpo
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 2231
Registrován: 20.01.2004 16:04
Bydliště: Praha

21.05.2019 10:28

Re: ultrazvukova pracka

Nic ve zlém, ale rád bych viděl toho frajera úderníka, který dokáže posunout nedolisovanou zápalku. Tedy pokud je lůžko v pořádku a není volné. Spíš se po lehké defomaci naklepnutím zápalky posune kovadlinka tak že se opře o dno lůžka (pokud z nějakého důvodu opřená nebyla), než že by se celá zápalka posunula.

Omlouvám se za OT.

já bych spíš nechtěl vidět ten krám co s nedolisovanou kapslí uzamkne
garf:eld

Předchozí

Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Výroba střel a příprava nábojnic

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků