Uživatelský avatar
pekoz
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 342
Registrován: 30.04.2008 10:48
Bydliště: na východ od Ostravy

23.11.2018 10:30

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Vůbec nevíme co tady máme a navíc si toho zřejmě vůbec nevážíme....... :mrgreen: :mrgreen:

https://www.armyweb.cz/clanek/ceska-zbr ... ene-slozky

Uživatelský avatar
Arés
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 141
Registrován: 21.07.2018 9:05

23.11.2018 11:35

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

PEKOZ..... Jako mají pravdu, vůbec nevíme co tu máme - já za cca třičtvrtě roku reklamovali zbraň už třikrát a to se jinde nevidí a třeba i kulovnice CZ 577 mi praskla pažba už 2x po cca 20 ranách takže za mě jsou výrobky CZUB opravdu kvalitní...

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

24.11.2018 19:09

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Nelze nevidět, že se produkty CZUB, tedy alespoň některé, od roku 2000 citelně zlepšily.

Mé komentáře k dovývoji a dodávkám pistolí CZ mod. 75 D Compact jsou toho důkazem. Stačí porovnat naprosto zoufalé výkony produktu na počátku (období 1999/2000) a už konkurenceschopné výkony, především pak produktů sérií R a S (2005).

Nepřehlédnutelným faktem ale zůstává, že tento pokrok u ryze soukromé firmy probíhá v prostředí, kde náklady jsou ve významné míře zestátněny (v konečném důsledku je hradí daňový poplatník) :evil: a zisky privatizovány (většinou jde o nedovolenou státní podporu v různých formách, např. přidělením lukrativních zakázek v naprosto nekonkurenčním prostředí, bez jakékoli komparace s konkurenčními produkty, často v situaci, kdy se již objednaný produkt nachází v nepříliš finální fázi vývoje, a ten se proto dokončuje až při hromadných dodávkách v ozbrojených silách….). O nemorálním a nezákonném pozadí takových kontraktů raději ani nemluvě…. :evil: :shock:

PR však CZUB umí, pro informované bývá sice často již nestravitelné (neuvěřitelně sebevědomé, hrubý rozpor s realitou), ale neinformovanou veřejnost oslovuje a ovlivňuje, a o to zde jde především… :shock: Jelikož právě tuto veřejnost je třeba mít na své straně, když přichází rozhodnutí o velkých, lukrativních a pro daňového poplatníka zpravidla i hodně kontroverzních veřejných zakázkách… viz např. diskriminační a zmanipulovaná "soutěž", kdy byl jako vítěz, a to pouze na základě písemných deklarací CZUB (mj. opět nepravdivých, vývoj pušky ukončen prokazatelně nebyl, jak v zadání požadoval zadavatel..., což po letech potvrzuje i zpráva NKÚ) vybrán polofunkční prototyp bez referencí s označením CZ 805 Bren, a to za neuvěřitelných cca 78 000 Kč...Tehdy se veřejnost spokojila s všeobecným tvrzením PR CZUB zpracovaných médií, že je to světová špička, doslova světový unikát... :mrgreen: Po pár letech se již tato nezdařilá konstrukce patrně vůbec nevyrábí, a skončí v propadlišti dějin, a to i s výdaji státu ve výši přes dvě miliardy Kč... :evil:

CZUB dokáže vytěžit prakticky z každé situace, viz např. aktuálně z pistolí pro generála Pavla a jeho tým…

https://www.czub.cz/cz/blog/2018/11/20/ ... tra-pavla/

Armádní generál Petr Pavel v poděkování za ocenění od nejvyšších představitelů České zbrojovky zdůraznil, že špičkové zbraně Zbrojovky jej provázely po valnou část jeho vojenské kariéry. „A jsem rád, že Česká zbrojovka poskytuje naší armádě kvalitní zbraně,“ dodal generál Pavel. „Při rozhodování o koupi pistole jsem proto vůbec neváhal a vybral jsem výrobek České zbrojovky.

Naprosto chápu, že při takové příležitosti se nekritizuje (Pavel se ji mohl sám vyhnout…), ale přehlédnout rozsáhlé a v konečném důsledku i velmi nákladné problémy AČR s CZ 805 Bren, ale i s CZ 75 SP 01 Phantom, které se řeší a v dohledné době plánují vyřešit předčasným přeřazením těchto druhořadých produktů, nakoupených mj. za ceny produktů světové úrovně, na druhořadé pozice, je min. ztráta kontaktu s realitou. :evil: :shock:

Generál Pavel u mne tímto hodně ztratil a potvrzuje, že v resortu MO ČR se patrně již nenajde výše postavený člověk, který by hájil zájem nejen řadových vojáků, ale i zájem daňového poplatníka (kvalita za přiměřenou cenu).

Jen ironická poznámka: Pokud mám správné informace, byla ochrana onoho významného generála ve struktuře NATO, českou stranou obvykle zajišťována převážně s osvědčenou výzbrojí zahraniční provenience, např. HaK MP7A1, Glock…. To v PR článku samozřejmě nenajdeme... :mrgreen: :mrgreen:

filmovymaniak
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 407
Registrován: 13.02.2005 16:25

25.11.2018 12:41

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ahoj,
já osobně bych u člověka který prošel totalitní politickou stranou nepoužil spojení "skvělý muž"

A p-10 bych si nikdy nekoupil, ale ti co jsou státem nadhodnocováni, jako např. vojáci z povolání sloužící přes 30 let, si tuto p-10 mohou koupit klidně jako lapač prachu. A i když z toho ani nevystřelí a nedostanou se za hranu životnosti zbraně, která je ve skutečnosti poloviční oproti deklarované výrobcem,
tak ji budou neustále označovat za "vysoce moderní SF pistoli" nebo Glock Killer....

Baske
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 186
Registrován: 01.06.2008 13:53
Bydliště: Praha

25.11.2018 13:50

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

filmovymaniak: kolik jsi si vystřelil z P 10C že ji tak vehementně odmítáš? Potkal jsi se někdy s generálem Pavlem nebo je tvoje tvrzení na stejném levelu jako u P 10C?

Uživatelský avatar
Petzold
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 11.12.2006 18:40
Bydliště: Sudetenland

25.11.2018 18:53

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ještě chvíli se tady dohadujte o politice, ale pak se nedivte následkům. :!: :!:


Reklama

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

27.11.2018 13:53

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Tak v případu "pokus o nákup 1000 pistolí pro Městskou policii hl. m. Prahy" došlo ze strany zadavatele ke zrušení zakázky. :shock:

Oficiální stanovisko zadavatele:

"V průběhu se u zakázky „VZ 90918“ (Dodávka samonabíjecích pistolí pro MP Praha) vyskytly důvody hodné zvláštního zřetele, včetně důvodů ekonomických, pro které nelze v zadávacím řízení pokračovat…" :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

Zdůvodnění rozhodnutí o zrušení veřejné zakázky je sice ryze obecné, jelikož však prý zadavatel čelil rozsáhlým námitkám (ce), patrně si vyhodnotil, že s takto evidentně ušitou zakázkou na míru CZUB nemůže v režimu "otevřená soutěž" uspět, a raději to zabalil sám. :mrgreen:

To však zdaleka neznamená, že by zde definitivně zvítězila „pravda nad lží a nenávistí“… :twisted: :mrgreen:

shotgun75
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: 05.12.2012 17:30

05.12.2018 19:41

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Mimochodem rozhodnutí soc. dem vlády o "povinném" přezbrojení policie pistolemi ČZ samozřejmě policii dohání a ještě dohánět bude i po letech. Malý příklad, jistá pořádková jednotka byla částečně vybavena taktickými svítilnami Streamlight tlr-1s a českými stehenními pouzdry od firmy Designtech. Tento komplet lze maloobchodně pořídit za cenu zhruba 8000,- kč. V podmínkách PČR velmi silně pochybuji o tom, že by to policie uměla koupit levněji. Vzhledem k tomu, že nejmenovaná pořádková jednotka není stálá, tedy policisté jsou do ní povoláváni z různých základních útvarů v kraji, došlo k absurdní situaci, že policisté z jednoho konkrétního okresu této jednotky mají jako služební zbraně nafasované pistole s lištou na příslušenství původně pro svítilnu Surefire, která nemá průchozí drážku na rámu, ale pouze půlkulaté zápichy(viz výše). Někteří tito policisté přesto(u policie nepřekvapivě) nafasovali výše uvedený komplet. Bohužel svítilna Streamlight nelze na tyto pistole nasadit, dodatečnou úpravu rámu nelze provést z důvodu nedostatku materiálu na rámu. Z tohoto konkrétního kontextu se už všechny řeči o podpoře domácího průmyslu atd. již nejeví tak pozitivně, protože policie nakoupila poměrně drahé doplňky na zbraň, které v některých případech skončily nevyužité v šuplíku či ve skříni na služebně. Samozřejmě logicky se nabízí argument, že policie má ve skladech větších množství pistolí než je policistů, zřejmě by tedy při ne až tak obrovském množství policistů vybavených pistolí se "Surefire" drážkou mohli být přezbrojeni pozdějšími variantami CZ 75D Compact. Kdo však zná reálné poměry u PČR, ví, že to může být v některých případech nadlidský výkon hodný Nobelovy ceny. Zatím jsou svítilny v šuplících. Mimochodem Česká zbrojovka by měla firmě Streamlight zaslat minimálně děkovný dopis, protože způsob uchycení jejich svítilen Tlr-1,2 a všech jejích derivátů vyřešil problém různě velkých lišt na příslušenství policejních pistolí(kromě těch "Surefire" drážek). V minulosti nakupované ještě žárovkové svítilny Insight/Strealmlight M3, či M6 působily velké problémy, často na policejních pistolích nedržely nebo naopak nešly nasadit z důvodu různých rozměrů lišt na příslušenství. I to byl zřejmě důvod, proč byly zásahové jednotky policie na konec přezbrojeny ze zánovních policejních compactů na pistole Glock, se kterými svítilny bez problémů fungují dodnes.

Uživatelský avatar
Leo6
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 202
Registrován: 21.02.2016 20:46

05.12.2018 21:53

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Plošné zavádění svítilen pro základní útvary bylo v plánu tuším po akci v Brodě, viděl jsem seznam, co by vše měl mít prvosledový policista, bohužel tento seznam se stal aktuální až v letošním roce a to se už zapomenulo na různé rámy.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

10.12.2018 19:37

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

shotgun75

Přes veškerou snahu, tlak, ale i pomoc výrobci ze strany Policie ČR (viz můj popis události) se díky nemohoucnosti, lajdáctví a neuvěřitelné aroganci CZUB v době uzavření kontraktu (2005) odhadovala výsledná škoda na dobrých 100 mega (oproti regulérnímu tendru). :evil: Nejmarkantnější problémy se vyřešily nákupen několika tisíc pistolí Glock, postupně se obměnila i dodaná pouzdra a s dalšími problémy se muselo a nadále musí bojovat…. :twisted:

Hromadným problémem byly nejen již zmiňované vadné lišty, rizikové rámy, ale např. i příliš „těsná“ nábojová komora a velké výrobní tolerance, min. v některých rozměrech zásobníků, což mj. odsunulo plošné zavedení policejní munice (kompaktní střela ze slitiny na bázi mosazi, s optimalizovaným účinkem pro nasazení v bezpečnostní praxi) o několik let… :shock: ale o tom později….

Ony praktické dopady na vybavení Police ČR jsou mnohem větší, než by se na první pohled zdálo, jelikož v době několikaletého souboje o to, zda si bude moci Policie ČR pistole vybrat ve skutečně regulérním výběrovém řízení, než by vrchnost (politici a přisluhovači CZUB z řad vedení, např. tehdejší PP O T) investovala do nákupu, který logicky hrozil výběrem konkurence CZUB, ignorujíc občasné „mimořádky“ s nevyhovující produkcí CZUB (vz. 82 a CZ mod. 75/85 z ½ 90. let), raději vraceli peníze do státního rozpočtu…, popř. za ně z části nakoupili pro přímý výkon nepříliš užitečné položky. Kalkulované dopady do dotčené oblasti jsou tedy okolo 300 mega :shock: , a takový výpadek výdajů se při tradiční neochotě investovat do pro výkon skutečně potřebných věcí (např. nyní jsou skutečnou prioritou managementu slavnostní uniformy za stamiliony Kč…), bude dohánět min dvě desetiletí… :evil: Jinak řečeno, nebýt ingerencí politiků do výběru policejní pistole, bylo by současné vybavení Policie ČR v této oblasti o 300 mega dále, a to by bylo setsakra znát…. A to nerozebírám fakt, že základní pistolí každého policisty by byla osvědčená a perspektivní zbraň moderní koncepce….

S tím děkovným dopisem si se částečně trefil. CZUB si tyto své chyby v podstatě ani nepřipouští, natož, aby někomu děkovala. :twisted: Pokud jsi však v předešlém komentáři četl, jak CZUB jednala se Streamlight a jejím zástupcem pro ČR, tak v té době žadonila o technické řešení, které by zajistilo kompatibilitu svítilen s jejími paskvilními připojovacími rozhraními na již vyrobených a dodaných mnoha tisícovkách pistolích CZ mod. 75 D Compact. Jelikož však Streamlight postupně zjistil, že ho CZUB tahá za nos a chce jen přehodit svůj problém na vztah Streamligth/Policie ČR, z další spolupráce s CZUB vycouval. CZUB pak svítilny Streamlight M3/M6 nechala v tisku dehonestovat, kdy rovněž silně „ovlivnila“ auditory MO ČR, a ti označili tyto, tehdy světově úspěšné svítilny dokonce za nevyhovující…. :shock: ale o tom až někdy později….

Započaté práce na univerzálním, do značné míry přizpůsobitelném připojovacím rozhraní v USA však nezapadly, a když se začaly pistole nosit rovnou v sestavě s taktickými svítilnami v k tomu uzpůsobených pouzdrech a rychlost upnutí a sejmutí již nebyla významnou uživatelskou prioritou, vznikla řada TLR. Mj. TLR umí v základní verzi zvládnout nejen „prasárny“ na rozhraních u rámů typ M3 (příčná průchozí drážka, ale po výměně západky za speciální, dokonce dává i paskvil na G a H. :shock:

Streamlight M3/M6 jsou svítilny s rychloupínacím násuvným rozhraním, s automatickou odpruženou západkou, které nebyly navrženy pro tak široké toleranční pole připojovacích rozhraní…, popravdě, žádný z tehdy zkoušených produktů s násuvným rozhraním to na inkriminovaných zbraních CZUB nedal. :mrgreen:

Jistě by tebou popsaný problém vyřešit šel přeorganizováním zbraní v rámci KŘP, popř. objednáním příslušných speciálních západek, ale…

1. Skutečnou prioritou manažérů jsou jiné výdaje, např. nyní ony slavnostní uniformy, metály a obdobné PR věci….
2. Úroveň týlových složek, zejména na stupni KŘP a nižších, je doslova zoufalá, jelikož byly před léty zcivilněny, platy jsou zde obvykle nízké a kvalita personálu tomu v drtivé většině i odpovídá…. Oni to organizačně nejen nedají, ale oni se o to z lenosti ani nepokusí….

Leo 6

Prvosledy bylo doporučeno zřídit před UB, už v roce 2011, tehdy ale k tomu nebyla „politická vůle“…. Argumentovalo se mj. neustálým poklesem kvality průměrného nastupujícího policisty (vysoké procento na takové zákroky prostě nemá po stránce mentální, fyzické, taktické a střelecké a popravdě, nikdy mít ani nebude….), a dále ekonomickými a organizačními limity, které neumožňují zajistit kvalitní výcvik všech policistů v přímém výkonu služby na požadovanou úroveň… díky místní tvořivosti jsou z toho dnes někde spíše Potěmkiny… :evil:

shotgun75
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: 05.12.2012 17:30

11.12.2018 12:55

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

DPMS
Díky za doplnění informací. Konkrétně pro mě je nové info, že na TLR-1,2 existuje speciální západka, která by vyřešila problém se "SureFire" uchycením u policejních pistolí. V základní sadě není, musela by ji policie objednat speciálně. Nicméně jak jsem již psal, bylo by vhodné spíše vyměnit zbraně policistům "na ulici" za buď poslední série ze skladu, nebo je stahnout od útvarů, které asi nikdy podvěsnými svítilnami na pistole disponovat nebudou. Konkrétně třeba vysoký management, operační středisko nebo vyšetřovačka. Bohužel jak jsem již psal toto by mohlo znamenat pro naše podpůrné servisní složky nadlidský výkon, když nejjednodušší je to přezbrojit po okresech, padni komu padni. Mimochodem drobné bolístky u mých dvou služebních CZ 75 D Compact(různé série), stranou vyvrtaný otvor na mušce pro reflexní barvu. Z jedné mi padala při střelbě baterka. Obě-prasácky začištěné styčné plochy spoušť x kohout. U jedné problémy se střeleckou hotovostí. Jinak pistole střílely přesně a spolehlivě, byly zcela nové. Následně vyměněny za pistole Glock. U služebního G17 vystřeleno cca 17000 ran. Jedna závada, nejsem schopen určit zda způsobená municí či pistolí. V té době by již byl Compact za hranou svojí životnosti, tedy nákup nové zbraně-daňový poplatník děkuje. :(

Uživatelský avatar
certik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 444
Registrován: 30.12.2007 14:53

11.12.2018 14:57

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

s tou hranou životnosti to zase nepřeháněj, moje služební číza (naštěstí série S) má přes 16.000 ran (a to jsem zpočátku všechno nepsal) a zásahy chodí stále jednou dírou, jediná závada byl nedávno prasklý záchyt závěru...

a tady ekonomické zapracovalo, oprava trvala jen dva týdny... :D :D

jeden bojař od nás dosáhl dokonce dvojnásobek nástřelu, ale pak už byla přesnost úplně v loji...

shotgun75
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: 05.12.2012 17:30

12.12.2018 13:11

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Živornost 15000 ran, alespoň pokud se nepletu, je udávaná výrobcem, tedy CZUB. Pokud sloužíš se zbraní, která je oficiálně zralá na vyřazení, je to na pováženou. Měl by jsi ty nebo tvůj nadřízený(který by ti měl pravidelně kontrolovat "knihu provozu" pistole) tuto skutečnost ohlásit "vejš" a požadovat novou služební zbraň. Předpokládám, že jsi tu pistoli odstřílel pouze v rámci služební přípravy a řádně k ní vedeš výše uvedenou knihu. Samozřejmě věřím, že některé exempláře snesou víc ran, než deklaruje výrobce. Kdyby však došlo při střelbách nebo použití zbraně k nějakému maléru, měl by někdo starůstky. To je můj názor, pokud se pletu, opravte mě. Zdarec.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

12.12.2018 13:31

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

shotgun75

Když přišlo prvních 6500 pistolí G a H se „super“ rozhraním dle „standardu CZUB“, tak se počítalo s tím, že je nakonec dostanou úředníci, kteří taktické světlo mít nikdy nebudou. Jenže pak začaly přicházet i pos… série s rámem M3, :evil: pistole se nejprve vyměňovaly u ZJ a dalších exponovaných útvarů (tehdy ještě vadný Compact za novější vadný Compact :twisted:, nakonec tam skončily Glocky), pak přišla Langerova reforma, vznikly samostatná KŘP (OSS), a dnes už není síla v tom udělat racionální kroky, to si řeší každé KŘP samostatně.

Chlapci, žádný extrém není správný…

Garantovaná životnost CZ mod. 75 D Compact je min. 15000 ran. Vzpomínám si, kolik dohadů o této hodnotě bylo, dle tehdejších tvrzení CZUB prý neexistují materiály k dosažení tak vysokých hodnot… :mrgreen:

Z tabulky výsledků PKZ sice vyplývá, že podle platných pravidel pro zkoušení ručních palných zbraní dávaly tuto hodnotu spolehlivě až pistole z konce dodávek (zejména R a S z 2005). Jelikož je však zatížení při běžném užívání mnohem méně intenzívní, než životnostní zkouška, tak by to většina dodaných pistolí CZ mod. 75 D Compact dát nakonec měla (ruku do ohně bych za to u starších dodávek ale nedal, protože jsou kusy, kde se předčasně trhliny v rámu objevily ….), u sérií R a S lze očekávat i slušnou rezervu.

Popravdě, kovaná hlaveň by měla mít s pistolovým střelivem (dnes zejména FMJ/TFMJ s měkkým neocelovým pláštěm, dříve ocelový plátovaný) poměrně velkou životnost, limitem budou spíše ony Al rámy.

Přesto po dosažení garantované životnosti, je třeba takovou zbraň považovat za opotřebenou, min. do doby její komplexní odborné prohlídky příslušným zbrojním specialistou, a ten rozhodne o případné další exploataci.

Předpokládám, že je to ve vašich končinách obvyklá praxe. Nebo snad ne…. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uživatelský avatar
certik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 444
Registrován: 30.12.2007 14:53

12.12.2018 18:38

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

přesněěě, bohužel tím odborným zbrojním specialistou jsem já...na kraji sice jeden zbrojíř tabulkově je, ale je na baterky - tím myslím, že opravuje služební svítilny, které pak stejně nesvítí...

ano, mohl bych ze srandy pistoli zkusit vyměnit za novou, to znamená, že strávím měsíc prošením a výhružkami, abych pak možná!! dostal nějaký exemplář, o kterém nic nevím, po někom, kdo odešel do důchodu nebo do civilu...

i když pravda je, že po většině z nich by ty zbraně byla jako nové.... :D :D :D

Uživatelský avatar
Leo6
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 202
Registrován: 21.02.2016 20:46

12.12.2018 23:22

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

ještě, aby nebyly jak nový, když ročně dají tak 300 ran, spíš jsou otlučený povrchově.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

13.12.2018 8:54

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

To bude asi tím, že v P ČR patrně existuje ten nejvyšší stupeň péče o zbraně :shock: , tzn., že zastaralé a překonané systémy velitelských a pravidelných technických kontrol specialisty byly nahrazeny nepřetržitým odborným dozorem uživatele, který jistě musí být na úrovni vysoce kvalifikovaného specialisty. :twisted: Nakonec, vždyť všechno potřebné se naučí v ZOP. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Průměrná amortizace CZ mod. 75 D Compact by neměla překročit 30% plánované životnosti.

Mj. přes mou a naprosto oprávněnou kritiku, se podařilo z neschopného a arogantního výrobce nakonec vymáčknout celkem hodně, CZ mod. 75 D Compact je dle mých informací nejméně problémový produkt (pistole), doposud hromadně dodaný CZUB ozbrojeným složkám ( v celé historii zbrojovky).

Nepochybně je to dáno tím, že P ČR zde už odmítla hrát v ČR doposud obvyklé divadlo, kdy CZUB něco deklaruje, a skutečné výkony dodaných produktů jsou o celé třídy níže…. :shock:

Naprosto neobhajitelné je však to, co tomu předcházelo, a co je s tímto kontraktem dále spojeno.... :evil: :evil: :evil:

Uživatelský avatar
jpp
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 2136
Registrován: 12.01.2012 0:57
Bydliště: Tam kde zítra již znamená včera...

16.12.2018 11:49

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Zítra má vláda projednat pořízení:

19.000 pistolí Phantom
14.000 pušek Bren

mezi lety 2019-2025

Ne, Česká armáda si prostě kvalitní pistoli nezaslouží. Od vz. 52, přes 82 až po tuhle sračku nebyla v naší armádě kloudná pistole odpovídající době. A to má, když už teda CZ v portfoliu P10 a P09... Ach jo :roll:

Zdroj:
https://defence-blog.com/army/czech-mod ... tract.html

filmovymaniak
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 407
Registrován: 13.02.2005 16:25

16.12.2018 12:25

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ahoj,
ptal jsem se člověka, který tvrdil že slouží jako odstřelovač, co říká na Phantomy.
Nejprve něco jako přesná, kvalitní , spolehlivá.
Pak jsem se ptal na životnost, že jsem někde slyšel o čísle 5-7000 ran.
To obrátil a tvrdí, že Phantomy jsou již na vyřazení a jsou nuceni střílet ze starých cz 82
a on sám prý nosí do služby svou vlastní Glock 19, prý po dohodě s velitelem.

Takže pokud to budou Phantomy, tak za pár let zase výměna.

Tady by měl být článek ze kterého čerpá defenceblog
https://www.euro.cz/byznys/armada-nakou ... ky-1432990

Uživatelský avatar
certik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 444
Registrován: 30.12.2007 14:53

16.12.2018 13:12

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

To že P-01 Phantom bojuje o první místo nejhorší pistole značky CZ všech dob s další povedenou pistolí CZ 100, není pochyb, ale při úrovni střeleb AČR z pistole, nemůže být většina Phantomů odstřílená, ani kdyby vydržely jen 5.000 ran...

U nás ve městě si kluci z útvaru udělali střeleckou soutěž, stříleli 6 ran (ŠEST) a z toho se počítalo pět nejlepších !!! Při tomhle stylu mají ty pistole na 300 let...

Když už se armáda nechce vymanit z područí CZ, nechápu proč nenakoupí povedené P-09...vlastně chápu, Phantomy nikdo nechce, v podnikovce je na ně sleva skoro na polovic.. :D :D :D Ale pro AČR ta sleva asi platit nebude :lol:

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků