king
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 186
Registrován: 06.06.2006 11:29
Bydliště: ČR + DE + CH

21.03.2018 14:28

EZP - cestování se zbraní z EU do ČR

Jak se řeší dočasný dovoz zbraně (zapsané v zahraničním EZP) do ČR? Tj. sportovní střelec ze zahraničí chce k nám na závody/zastřílet si. Jedná se o mou osobu, mám totiž český, německý i francouzský zbrojní průkaz. Podle zákona o zbraních:

§ 46
(4) K žádosti podle odstavce 3 je žadatel povinen předložit úředně ověřené pozvání uživatele honitby nebo pořadatele sportovní akce, pokud je účelem tranzitu zbraně nebo střeliva výkon práva myslivosti nebo účast na střeleckých soutěžích.
(5) Povolení podle odstavce 2 nemusí mít lovec z členského státu pro loveckou zbraň a střelivo kategorie C nebo sportovní střelec pro sportovní zbraň kategorie B nebo C a střelivo do této zbraně, pokud je držitelem evropského zbrojního pasu, ve kterém má převáženou zbraň uvedenou, a pokud může uvést důvod své cesty, zejména předložením pozvání podle odstavce 4.

Jak vypadá to "úředně ověřené pozvání"? Jak se to řeší v praxi?

Německé zbraně mám zapsané v německém EZP. Do Francie mohu jezdit střílet/trénovat bez předchozího pozvání, protože mám taky jejich zbrojní průkaz (= zároveň členství ve střeleckém klubu = důvod). Ale do ČR potřebuji pokaždé to "úředně ověřené pozvání"? Ještě je tu možnost získat razítko do EZP na Policejní prezidium, ale to je jen na rok a já nebydlím v Praze... V (5) je slovíčko "zejména" - tedy jde to i jinak?

Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 7065
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

21.03.2018 15:57

Re: EZP - cestování se zbraní z EU do ČR


Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků