Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 6465
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

19.09.2016 10:09

Re: Hradla

pelanj píše:......Hodně se mi líbí CED M2, .......tip, kde je sehnat v EU? Z USA se mi objednávat nechce,.......

4mike píše:z DAA si je můžeš v rámci eurosojuzu objednat přímo
popř DAA dováží 4shooters

Uživatelský avatar
egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 676
Registrován: 12.11.2012 19:54
Bydliště: Chebsko a občas zbytek světa

23.09.2016 22:56

Re: Hradla

IMG-20160923-WA0000.jpg


Dnešní praktický test kolegovo nového LabRadaru. Testovali jsme vše, co bylo po ruce. Labradar fungoval velmi dobře, přehledné a intuitivní nastavení v menu (i přes to, že nějak kolega opomenul nastudovat a vzít manuál). Přes obavy ze správné pozice ústí laufu (zejména v případě úsťovek, kompíků atd) vůči radaru, nenastal v tomto ani jednou problém. V průběhu střelby nám po výstřelu radar asi 3x zahlásil, že nemůže zaměrit střelu, ale to bylo způsobeno špatným zamířením radaru na cíl (z důvodu použití stativu od čongů, kterej vší silou udrží max foťák a pozvolna se radar v kloubu stativu vykláněl - vyřešilo to průběžné vyrovnání). Celkové shrnutí - velmi rychlá instalace, možnost měření cca do 70m (někdy i více) - my stříleli na 50m, takže přednastavené vyobrazení rychlostí V0 - V50 bylo vyhovující, snadná obsluha a nastavení menu, sříleli jsem cca v 16:30, kdy slunce svítilo přímo šikmo proti nám (což u některých hradel dělá někdy neplechu) toto nemá na funkci LabRadáře vliv, možnost propojení s pc (stahování hodnot a kdo ví co ještě). Nevzali jsme jiné přistroje k měření rychlosti, takže chybělo přímé porovnání naměřených hodnot. Za mě velmi zajímavá věc na trhu v oblasti měření rychlosti střel.

Uživatelský avatar
Kall
 
Příspěvky: 2262
Registrován: 20.01.2004 17:44
Bydliště: Vepřov

24.09.2016 11:14

Re: Hradla

slunko může svítit jak chce, toto má jiný princip meření.

navip
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 884
Registrován: 24.09.2010 14:37
Bydliště: okr.Český Krumlov

26.09.2016 18:58

Re: Hradla

Dokonce i potmě :idea: :D

Rough boy
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 71
Registrován: 27.08.2015 8:17

14.11.2016 12:29

Re: Hradla

Mohla by mi nějaká dobrá duše změřit mezeru mezi těmi bližšími hranami okýnek pro fotodiodu u hradel Chrony? Potřeboval bych to pro kontrolu srovnání hradel po opravě (byla střelená).
Pro info přikládám zjednodušený obrázek o jaký rozměr mi jde - je to pohled na PLNĚ otevřená hradla shora.
Předem díky!
chrony.JPG
chrony.JPG (10.87 KiB) Zobrazeno 1597 krát

Uživatelský avatar
Vejr
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 305
Registrován: 10.06.2012 15:58

14.11.2016 14:18

Re: Hradla

verze M1 298mm


Reklama

Rough boy
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 71
Registrován: 27.08.2015 8:17

14.11.2016 19:29

Re: Hradla

Paráda, jsi druhý člověk který to má 298. Počítám, že ten korpus bude stejný u všech modelů, tudíž i ten rozměr. Už jsem to srovnal a vypodložil taky na 298. Ještě jednou dík ;-)

Grimpo
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 20.01.2004 16:04
Bydliště: Praha

18.11.2016 16:38

Re: Hradla

I u mne 298. Za tím něco musí být... :wink:

Kdysi jsem se tu ptal na toto:

http://m.ebay.com/itm/BlueShot-Combro-Chrono-to-Android-interface-/252624288590?nav=SEARCH

Po menší doručovací peripetii, dnes dorazilo. Vyzkoušeno zatím jen v dětském pokoji s dětskou kuší, Alpha Master Chrony, tabletem Nexus 7 II a telefonem Vodaf. Smart Ultra 6. Obě androidí placky kompatibilní. Aplikace je zdarma, podpora hradel Shooting Chrony a Combro.
Při nastavení mých hradel jsem musel brát na zřetel, že pokud při zapnutí hradel nedržím FU, měřím ve stopách. Já preferuju metry. V aplikaci se nastavují hradla jako IMPERIAL nebo METRIC. Pro mne platí IMPERIAL. V aplikaci ale mohu nastavit zobrazení jako gram/mps, a tabulku nebo výpis pak mám jako mps (m/s). Krom toho co vám ukazují hradla aplikace počítá i energii v joulech.
Výsledek měření si můžete ve formě souboru txt vyexportovat např do emailu.

Budu to studovat, v aplikaci je co zlepšit. Např aby to místo Joulů házelo faktor. Nebo možnosti jak vyexportovat výstup.

Jinak jsem spokojený, zdá se že práce s tužkou na střelnici bude méně.

Rough boy
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 71
Registrován: 27.08.2015 8:17

19.11.2016 13:23

Re: Hradla

Šikovná věcička. Já si zase při rozebírce chrony m1(mají jen vypínač on/off) všiml, že jsou tam na tišťáku volné pozice na tlačítka. Což není nic divného, většinou se při výrobě těchto zařízení vyplatí vyrábět jen jeden tišťák a jen osadit třeba jiným švábem nebo tam pár švábů prostě nedat. Tak jsem to zkoušel proklemovat, makalo to, osadil jsem to čtyřmi tlačítky a teď to má hafo funkcí, včetně těch pamětí, snad i světelný timer, propočty průměrných rychlostí a nevím co všechno, ještě musím pořádně proštudovat návod. Každopádně je to upgrade za pár kaček a tyhle tlačítka se dají např. vybagrovat ze staré myši od PC.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7113
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

20.01.2017 2:30

Re: Hradla


Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 6465
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

23.01.2017 14:14

Re: Hradla

dobrý, nejpoužívanější chrona v IPSC
jen trochu háklivý na světlo

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7113
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

23.01.2017 17:07

Re: Hradla

To znamená jak moc háklivé?

Předchozí

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků