-
ufo - Moderátor
-
WaA63 - Častý návštěvník
Re: mazání nábojnic
Lidičky co už máte Pragolup
napište k tomu komentář jaké to je v praxi
s tím by se mělo dát mazat součásti nebo i celá zbran
napište k tomu komentář jaké to je v praxi
s tím by se mělo dát mazat součásti nebo i celá zbran
- BusDriver
- Pravidelný návštěvník
Nejsem si jistý, že to bude fungovat na dalších částech zbraně, protože to je primárně vytvořené k aplikaci na slitiny měďi a slitiny střibra, nebo kovy, které vytvářejí sulfidy. Což nevím jestli uhlíková ocel dělá, ale nejsem chemik...
Zkusit se to ale může.
Tak edit:
Železo se sírou reaguje za vzniku sulfidu železnatého FeS
Další je disulfid železnatý FeS2 (pyrit)
Zkusit se to ale může.
Tak edit:
Železo se sírou reaguje za vzniku sulfidu železnatého FeS
Další je disulfid železnatý FeS2 (pyrit)
-
Alangorax - Častý návštěvník
Myslím, že WaA63 nečetl jak se Pragolube aplikuje Nechtěl bych koupat pistoli půl hodiny v horké vodě se 3% Pragolube
Jinak za mě absolutní spokojenost, o víkendu jsem vypral cca 20 000 nábojnic, keramická tělíska + aktivace/pasivace, sušení v horkovzdušném bubnu. Pragolube jsem použil místo pasivátoru, který běžně používám.
Nábojnice nejsou mastné, jen takové "hladké". Překvapení přišlo při přebíjení, v lisu bylo několik starých nábojnic mazaných mazadlem na nábojnice ve spreji, jakmile do lisu přišli nábojnice mazané Pragolube tak se chod lisu velice znatelně odlehčil, za sebe 100% spokojenost, v tohle jsem ani nedoufal ... Jen ten smrad ...
Jinak za mě absolutní spokojenost, o víkendu jsem vypral cca 20 000 nábojnic, keramická tělíska + aktivace/pasivace, sušení v horkovzdušném bubnu. Pragolube jsem použil místo pasivátoru, který běžně používám.
Nábojnice nejsou mastné, jen takové "hladké". Překvapení přišlo při přebíjení, v lisu bylo několik starých nábojnic mazaných mazadlem na nábojnice ve spreji, jakmile do lisu přišli nábojnice mazané Pragolube tak se chod lisu velice znatelně odlehčil, za sebe 100% spokojenost, v tohle jsem ani nedoufal ... Jen ten smrad ...
-
Alangorax - Častý návštěvník
-
WaA63 - Častý návštěvník
no návod jsem četl tak zběžně
dávám spíš na praktické zkušenosti
mám dojem že po této alpikaci Pragolupem na nábojnice by mělo skončit vaše leštění nábojnic ve vibračkách .
má li to skutečně takovou odolnost aplikované vrstvy mělo by stačit jen oplach vystřelených nábojnic nebo krátká procedúra v ultrazvuku.
v návodu je zmínka i o aplikaci na střely
dávám spíš na praktické zkušenosti
mám dojem že po této alpikaci Pragolupem na nábojnice by mělo skončit vaše leštění nábojnic ve vibračkách .
má li to skutečně takovou odolnost aplikované vrstvy mělo by stačit jen oplach vystřelených nábojnic nebo krátká procedúra v ultrazvuku.
v návodu je zmínka i o aplikaci na střely
-
Viklan - Občasný návštěvník
Tak jsem bohužel prošvihl možnost objednání přípravku Pragolube.
Pokud by někdo objednával, rád se přidám a vyzvednu 1l v Praze.
Stačí napsat do SZ.
Díky.
Pokud by někdo objednával, rád se přidám a vyzvednu 1l v Praze.
Stačí napsat do SZ.
Díky.
- mihlit
- Častý návštěvník
Co používáte za aplikátor - rozprašovač k mazadlu? Mám klasickou mazací směs (lanolin+ricin+isopropylalkohol) a přestože je slušně tekutá, tak rozprašovač z hornbachu to nerozpráší. Maximálně to z toho čůřá. Takhle to naprskám na hadr a v tom nábojnice protřu. Raději bych ale nějaký rozprašovač na ten hadr. Máte něco vyzkoušeno, že dokáže rozprášit i takovouhle kapalinu?
-
Poli - Častý návštěvník
- mihlit
- Častý návštěvník
Takovou (koupenou v zahradním oddělení) mám a právě vůbec nefunguje. Tak jsem doufal v konkrétnější tip, než zas něco koupím (nemá mi to z čeho zbýt) a ono to bude s mým štěstím zase na prd.
-
Poli - Častý návštěvník
Jestli máš takovou tu s tou šroubovací tryskou, kterou se reguluje množstv, tak ta nefunguje ani na vodu. Samotné pumpičky jsem viděl v obchodech s kutilskými potřebami. Já mám jednu od Clinu na okna, pak jsem zkoušel nějakou od nějakého balzámu na vlasy - zabaveno drahé polovičce. Obě fungují, jak mají.
- TomSmith
- Pravidelný návštěvník
2mihlit: Zkus specialní rozprašovač na olej ... do kuchyně
Psal jsem o tom zde: post406634.html#p406634
Psal jsem o tom zde: post406634.html#p406634
-
RoXoR - Pravidelný návštěvník
Tak jsem se dnes konečně dostal k přebíjená za použití nábojnic ošetřených PRAGOLUBEM 1300,
a musím říct že super, oproti mazání nábojnic je to krásně čistá práce s tím že lehkost chodu je srovnatelná , ne-li lepší. Jediné drobné negativum je že po ošetření zůstaly nbc matné, asi by pomohlo ještě přeleštění...
a musím říct že super, oproti mazání nábojnic je to krásně čistá práce s tím že lehkost chodu je srovnatelná , ne-li lepší. Jediné drobné negativum je že po ošetření zůstaly nbc matné, asi by pomohlo ještě přeleštění...
-
4mike - saigaholic
- JJLBC
- Nový uživatel
Já jsem začínal na LEE Lubricant. Pro pistolové, revolverové náboje je to dostatečné. Ředil jsem ho vodou, tak jak doporučil Soukup, každou třetí nábojnici. Funguje to perfektně se čtyřdílnýma matricemi od LEE, pro pušku se vyloženě nehodí. Nebezpečí zadření nábojnice, případně nezkalibrování (spec. 223+AR15) – alespoň v matricích LEE. Lyman Quick Slick a Hornady One Shot jsou už mnohem lepší. Velmi dobrý je RCBS Case Lube – takový pěkně hustý, extra slizký. A tak jsem přemýšlel, že tyhle obchodáci (LEE, Lyman, atd), co dělají všechno a ze všeho (hliník, ocel, plast, elektronika, maziva, atd.) si to u někoho budou nechat dělal a nic speciálního to nebude. V ČR je běžně dostupný Valvoline High Presurre a ten je velmi dobrý a za dobrou cenu. Dlouhodobě používám k maximální spolehlivosti.
http://ingramseznamcz.rajce.idnes.cz/Gl ... 50_HDR.jpg
http://ingramseznamcz.rajce.idnes.cz/Gl ... 50_HDR.jpg
-
Parabellum - Častý návštěvník
Ahoj, k mazaní puškových nbc jsem se rozhodl vyzkoušet zde doporučovaný: (lanolin+ricin+isopropylalkohol). V lékarně mi namýchali lanolin s ricinem (taková hustá pasta) no a teď bych to chtěl rozředit isopropylalkoholem, ten jsem koupil v drogerce. Jaký poměr doporučujete ? Mám to rozmýchat, nebo se to samo rozpustí ? Jak dlouho tento mix vydrží v lahvičce ? Má to nějakou expiraci, má tendenci to vyprchat nebo se skazit
?
?
-
Poli - Častý návštěvník
Ono je to celkem jedno, jde o to, aby ti to bral rozprašovač. Myslím, že se tu někde nějaký poměr už uváděl. Když s tím v lahvi zatřepeš, tak se rozpustí a vznikne tekutina vzhledu mléka, časem si to zase sedne, ale opět stačí zatřepat a můžeš používat. Já mám namícháno v lahvi asi dva roky a bez změny vlastností nebo úbytku. Důležité je to pořádně zavřít, aby se alkohol neodpařil.
- vlady
- Častý návštěvník
-
Parabellum - Častý návštěvník
Ok, díky. Jinak jak nanášíte ? Já přemýšlim, nad polštářkem na razítka, ten napustit směsí a nbc pak na něm poválet a šup do lisu.
Po zformátovaní a odzápalkování jak odstraňujete mazadlo ?
Po zformátovaní a odzápalkování jak odstraňujete mazadlo ?
-
Poli - Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Výroba střel a příprava nábojnic