-
DK - Pravidelný návštěvník
-
Sean - Častý návštěvník
-
EL PANELL - Častý návštěvník
-
DK - Pravidelný návštěvník
V tomhle threadu je celkem dost uvedenejch sklopnejch pažeb, který by mohly fungovat líp než pažba z M4.
Nezapomeň, že teleskopická pažba na M16cku je do jistý míry nouzovka. U M16ctky je část vratný pružiny je skrytá v pažbě. Proto nebylo možný vyrobit kompaktní verzi M16ky bez podstatnýho zásahu do konstrukce a tedy snížení zaměnitelnosti dílů.
Kromě toho SA58 nebyla kontruhovaná jako in line takže použití pažby z M4ky musí vést k tomu že mířidla jsou děsně nízko ne?
Nebo se ta pažba umístí mnohem níž, tak že už to neni in line a pak se tam musí dát lícnice, aby bylo na miřidla vidět?
To že to vypadá dobře a používaj to speciální jednotky mi příde stejný jako když obhájce okřídlený scháde řiká že je to cool a maj to tak závodní auta
Jak řikám "proti gustu žádnej dišputát" Podle mě je na zbrani nejduležitější funkčnost. Domnívám se, že existujou funkčnější řešení než je nabastlení M4kový pažby na zbraň tak diametrálně odlišnou jako je kosa.
Nezapomeň, že teleskopická pažba na M16cku je do jistý míry nouzovka. U M16ctky je část vratný pružiny je skrytá v pažbě. Proto nebylo možný vyrobit kompaktní verzi M16ky bez podstatnýho zásahu do konstrukce a tedy snížení zaměnitelnosti dílů.
Kromě toho SA58 nebyla kontruhovaná jako in line takže použití pažby z M4ky musí vést k tomu že mířidla jsou děsně nízko ne?
Nebo se ta pažba umístí mnohem níž, tak že už to neni in line a pak se tam musí dát lícnice, aby bylo na miřidla vidět?
To že to vypadá dobře a používaj to speciální jednotky mi příde stejný jako když obhájce okřídlený scháde řiká že je to cool a maj to tak závodní auta

Jak řikám "proti gustu žádnej dišputát" Podle mě je na zbrani nejduležitější funkčnost. Domnívám se, že existujou funkčnější řešení než je nabastlení M4kový pažby na zbraň tak diametrálně odlišnou jako je kosa.
- QNX
- Častý návštěvník
To předpažbí od Šindeláře je z plastu? Pokud ano, tak to je někde úplně jinde naž Duralové od B+T. Cena do 3 000kč za duralové frézované předpažbí je nesmysl, to by byla dobročinná akce. Do toho by se dalo vejít při nějakém velkém počtu kusů, ale při kusové nebo opakované výrobě ta cena není reálná. Srovnávat to s tím předpažbím na M4 nelze. Je sice pěkné (mám ho doma), ale je vyrobené z vytlačovaného profilu, takže třískového obrábění tam moc není.
- Animal
DK: pre mna su mechanicke mieridla na 858 pri pouziti in-line teleskopickej pazby nizko, keby som chcel strielat s nimi tak si ju tam nedam. Lenze 80% strielam s optikou POSP na bocnej montazi a s licnicou sa mi do toho pozera velmi komfortne; 20% strielam s tubusovym 40mm kolimatorom na predpazbi od Magicu, vtedy zhodim licnicu a zase na to vidim velmi pohodlne.
Ci pouzivaju nejaki vojaci takove alebo makove predpazbia alebo pazby je mi uplne jedno, hlavne ze sa mi to na kose paci, dobre sa mi z toho striela a hotovo. Skratka je to zbran na strelbu pre zabavu. Ze som do toho dal uz tolko penazi, ze by to skoro stacilo na nejaku zakladnu AR15 je ale fakt...
Nemam pocit, ze je to prave Schade v tuzingu, ale sto ludi sto nazorov.
Ci pouzivaju nejaki vojaci takove alebo makove predpazbia alebo pazby je mi uplne jedno, hlavne ze sa mi to na kose paci, dobre sa mi z toho striela a hotovo. Skratka je to zbran na strelbu pre zabavu. Ze som do toho dal uz tolko penazi, ze by to skoro stacilo na nejaku zakladnu AR15 je ale fakt...

-
Navon du Sandau - Častý návštěvník
No ja bych v zadnym pripade neprirovnaval sa58 k Skode 120, a tu pazbu tam chci proto, aby byla co nejdelsi, jestli bude vypadat jako M4 nebo ne je mi srdecne jedno - hlavne kdyz dobre uvidim na miridla.
Ad nadpazbi, jedinej doplnek kterej na to asi dam bude casem kolimator (a mozna kompik) a nozicky - ale ne na hlaven, proto me zajima nejaky s listou. No a kvuli kolimatoru aby bylo nejaky slusny, na nozicky je to putna.
Ad nadpazbi, jedinej doplnek kterej na to asi dam bude casem kolimator (a mozna kompik) a nozicky - ale ne na hlaven, proto me zajima nejaky s listou. No a kvuli kolimatoru aby bylo nejaky slusny, na nozicky je to putna.
- Stařec
- Pravidelný návštěvník
- qwet
- Občasný návštěvník
-
premek - Site Admin
pažbení Sa58
Dneska mi přišlo nové pažbení na Sa58, pár fotek je tady:
http://www.premek.cz/sa58/
je tam i fotka staré "písečné" úpravy, co jsem zkoušel na nadpažbí ...
Jen mě zaskočil šroub s dvojím závitem (levým na jednom konci a pravým na druhém konci)
)
http://www.premek.cz/sa58/
je tam i fotka staré "písečné" úpravy, co jsem zkoušel na nadpažbí ...
Jen mě zaskočil šroub s dvojím závitem (levým na jednom konci a pravým na druhém konci)

- Patejl
- Pravidelný návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
-
Milda - Pravidelný návštěvník
Tak hlásím , že u Brýmové už mají asi jen jeden , mám totiž zamluvené pádlo,ale nevím jak dopadnu s nákupkou mám hrůzu jít k tomu pitomcovi za přepážkou s formulářem a kolkem, bude řvát, páč se u nás v sobotu střílelo na disco a já tam přijdu za týden s nákupem kosy.
No mám vytištěné stanovisko z MV , že dlouhá zbraň kategorie B je taky na nošení a že tvrzení o tom , že nelze nosit skrytě dlouhou zbraň je zavádějící a spekulativní, tak nevím jestli mi ten papír neroztrhá.
Zkoušel jsem , jestli nemá nějaké známé , nebo kamarády kvůli protekci,ale prej už od základky s ním nikdo nekamarádí a v dětství ho akorát tloukli, tak se teď hojí na nás držitelech ZP
No mám vytištěné stanovisko z MV , že dlouhá zbraň kategorie B je taky na nošení a že tvrzení o tom , že nelze nosit skrytě dlouhou zbraň je zavádějící a spekulativní, tak nevím jestli mi ten papír neroztrhá.
Zkoušel jsem , jestli nemá nějaké známé , nebo kamarády kvůli protekci,ale prej už od základky s ním nikdo nekamarádí a v dětství ho akorát tloukli, tak se teď hojí na nás držitelech ZP

-
SW_FOX - Grafoman
MILDA: podej žádost, měj s sebou její fotokopii, tu si nech orazítkovat, že ji přijali, a uvidíš..... pokud by zkoušeli takové to, že ti to vrátí, a ať to příště nezkoušíš tak tvej na svém, tady to máte, pokud mi nechcete vyhovět, dejte mi to písemně.
Máš na to právo, žádné protekce nehledej. Vydat ti to musí.
Máš na to právo, žádné protekce nehledej. Vydat ti to musí.
- rehy
- Nový uživatel
- dh1
-
Bobr - Moderátor
-
franta - Častý návštěvník
pažba
ta pažba je z proarmsu, ne??
-
Navon du Sandau - Častý návštěvník
Mate nekdo osobni zkusenost s temi kolimatory od Dekanyho (www.zbrane.cz) pri pouziti na czh/tactical?
-
alfonss - Grafoman
Záleží kterej máš na mysli.
Co se týče toho HB-RDS-1, tak ten jsem měl, sice to byl Winchester, ale jednalo se o totožný asijský zboží. Koupil jsem ho za 3,5k. Asi po 100 ranách začala blbnout aretace přepínače obrazce (při změ ně obrazce se měnil i záměrný bod). Po vyreklamování jsem dostal novej. U toho asi po 60 ranách začala zhasínat tečka po výstřelu, po dalších 20 ranách se přepínač intenzity dokurvil úplně. Reklamace úspěšná, nicméně jsem si radši připlatil a vzal OKO.
Co se týče toho HB-RDS-1, tak ten jsem měl, sice to byl Winchester, ale jednalo se o totožný asijský zboží. Koupil jsem ho za 3,5k. Asi po 100 ranách začala blbnout aretace přepínače obrazce (při změ ně obrazce se měnil i záměrný bod). Po vyreklamování jsem dostal novej. U toho asi po 60 ranách začala zhasínat tečka po výstřelu, po dalších 20 ranách se přepínač intenzity dokurvil úplně. Reklamace úspěšná, nicméně jsem si radši připlatil a vzal OKO.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58