- Slukař
- Nový uživatel
Re: Prodloužení zbrojáku
Když mi končí zbroják 24. 11. a mám podanou žádost o nový, můžu si pro něj přijít už toho 24.11., nebo až další den, maximálně 10 den?
-
ufo - Moderátor
Si tam zavolas a prijdes si pro nej, jak to budou mit pripravene... 
A kdyz si od nich vyzadas cislo noveho, tak jim jeste posles zadosti o nakupky, at to vyridis vsechno jednou navstevou...

A kdyz si od nich vyzadas cislo noveho, tak jim jeste posles zadosti o nakupky, at to vyridis vsechno jednou navstevou...
- Gangoš
- Častý návštěvník
Tak mi tata asi před hodinou a pul oznámil, že mu za necelý měsíc končí platnost ZP = měsíc po termínu na prodloužení podle zákona. Nevíte jestli má šanci to ještě normálně prodloužit nebo bude muset dělat znova zkoušky, nebo je za to flastr?
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Pokud je vůle jde to za 2 dny.Nejdíl trvá dotaz na město zda tam máš nějaké přestupky.
-
Arafat - Občasný návštěvník
Mě končila platnost koncem Listopadu 2014 a zažádal jsem si už v Červenci začátkem a bez problému. Jen jsem si dopředu udělal doktora aby nebyl starší čtrnáct dnů před podáním žádosti a koupil kolky a na policii mi řekli, přijďte si za tři týdny pro novej už s platností na deset let. Jedinej rozdíl, že tam už nepíšou tu poznámku : oprávněn nosit zbraň. To se prý už nepíše. Máš zbroják - můžeš nosit.
Jo a stavil jsem se už po čtrnácti dnech když jsem měl jiné vyřizování ve městě jen se zeptat jestli náhodou už není a on náhodou už byl .
Kdepak...Kolíňáci se s tím nemažou
Jo a stavil jsem se už po čtrnácti dnech když jsem měl jiné vyřizování ve městě jen se zeptat jestli náhodou už není a on náhodou už byl .
Kdepak...Kolíňáci se s tím nemažou

-
Altrax - Občasný návštěvník
jen pro pořádek ,,abys mohl nosit musíš mít skupinu E
a do ZP se pouze přestalo zapisovat -oprávněn nosit zbraň skupiny B
a do ZP se pouze přestalo zapisovat -oprávněn nosit zbraň skupiny B
- Wotikotas
- Nový uživatel
Zdravím Vás, mám dotaz.
Požádal jsem o prodloužení ZP (vydání nového ZP po uplynutí doby platnosti stávajícího) 3 měsíce (bez 4 dnů) před koncem jeho platnosti. Tedy bez problémů v zákonném limitu 6 až 2 měsíce před koncem platnosti ZP.
Při žádosti o prodloužení jsem zároveň požádal o rozšíření skupin ZP (ovšem postupem podle příslušníku PČR).
Dodal jsem tedy doklad o odborné způsobilosti, zdravotní způsobilosti, kolky za prodloužení a nové skupiny, fotku.
Vyplnil jsem pouze zelený formulář k vydání nového ZP po uplynutí doby platnosti, ale zaškrtal všechny skupiny (podle příslušníků to lze spojit do jediné žádosti a není nutné dávat ještě navíc formulář jen na rozšíření. Potud vše bez problémů.
Zároveň po podání této žádosti jsem byl vyzván ke kontrole zbraní, takže jsem je obratem dodal ke kontrole, vše proběhlo OK (PZ a zbraně fyzicky zkontrolovány).
Bylo mi ovšem doslova řečeno, že nový ZP (prodloužený a rozšířený) si mohu vyzvednout až po skončení platnosti stávajícího (což je za 3 měsíce), dříve mi ho prý nemohou vydat (?!) a mám na to 10 prac. dnů po skončení platnosti stávajícího (provést výměnu).
Nerozumím tomu, proč mi ZP nemůže být vydán po (30+30), tedy max. 60 dnech od podání žádosti o prodloužení/rozšíření (provedení fyzické výměny před koncem platnosti).
Požádal jsem o prodloužení ZP (vydání nového ZP po uplynutí doby platnosti stávajícího) 3 měsíce (bez 4 dnů) před koncem jeho platnosti. Tedy bez problémů v zákonném limitu 6 až 2 měsíce před koncem platnosti ZP.
Při žádosti o prodloužení jsem zároveň požádal o rozšíření skupin ZP (ovšem postupem podle příslušníku PČR).
Dodal jsem tedy doklad o odborné způsobilosti, zdravotní způsobilosti, kolky za prodloužení a nové skupiny, fotku.
Vyplnil jsem pouze zelený formulář k vydání nového ZP po uplynutí doby platnosti, ale zaškrtal všechny skupiny (podle příslušníků to lze spojit do jediné žádosti a není nutné dávat ještě navíc formulář jen na rozšíření. Potud vše bez problémů.
Zároveň po podání této žádosti jsem byl vyzván ke kontrole zbraní, takže jsem je obratem dodal ke kontrole, vše proběhlo OK (PZ a zbraně fyzicky zkontrolovány).
Bylo mi ovšem doslova řečeno, že nový ZP (prodloužený a rozšířený) si mohu vyzvednout až po skončení platnosti stávajícího (což je za 3 měsíce), dříve mi ho prý nemohou vydat (?!) a mám na to 10 prac. dnů po skončení platnosti stávajícího (provést výměnu).
Nerozumím tomu, proč mi ZP nemůže být vydán po (30+30), tedy max. 60 dnech od podání žádosti o prodloužení/rozšíření (provedení fyzické výměny před koncem platnosti).

- jirka119
- Pravidelný návštěvník
Kolik vlastně za prodloužení zbrojáku,300 nebo 400 kč kolek?Na netu jsem našel obě varianty.Dík za odpoved.
-
Hungry - Moderátor
-
ufo - Moderátor
ufo píše:Si tam zavolas a prijdes si pro nej, jak to budou mit pripravene...
Mensi zmena, pokud si nechate udelat novy zbrojak a poslete nakupky postou pred vyzvednutim zbrojaku - modlete se, aby fakcilo CRZ. Nakupky se budou resit a budou '' aktivni '', az po prevzeti zbrojaku v systemu.
PS: tim bych chtel podekovat, oddeleni PCR Usti n. Orlici / zbrane, za pristu a aktivni pomoc pri reseni.
- Piggy
- Pravidelný návštěvník
Nejspíš proto, že platnost nového ZP navazuje na starý, tudíž před koncem platnosti starého nový ještě není platný.Wotikotas píše:Nerozumím tomu, proč mi ZP nemůže být vydán po (30+30), tedy max. 60 dnech od podání žádosti o prodloužení/rozšíření (provedení fyzické výměny před koncem platnosti).
Žádná "fyzická výměna" neexistuje - i kdybys zkusil předčasně ukončit platnost starého ZP (třeba protažením skartovačkou

- Wotikotas
- Nový uživatel
Fyzická výměna rozuměj výměna kartičky ZP za kartičku ZP (s navazující platností). Nevím jak jinak to zadefinovat. Kus za kus.
Takže to, že výše uvedená výměna z výše uvedených důvodů (prodloužení platnosti/rozšíření) proběhne až po uplynutí doby platnosti stávajícího ZP, na což mám 10 pracovních dnů po uplynutí tohoto data, dle slov příslušníka PČR, je v souladu se zákonem.
Takže to, že výše uvedená výměna z výše uvedených důvodů (prodloužení platnosti/rozšíření) proběhne až po uplynutí doby platnosti stávajícího ZP, na což mám 10 pracovních dnů po uplynutí tohoto data, dle slov příslušníka PČR, je v souladu se zákonem.

- Bord
- Nový uživatel
Nevim jak je to s rozšířením já jen prodlužoval starý končil 7.6.2015.Nový datum vydání 6.3.2015 platnost do 7.6.2025 kotrola zbraní a vyzvednutí ZP dnes.Profi přístup.
- jirka119
- Pravidelný návštěvník
Stačí na prodloužení zbrojáku stáhnout příslušný dokument z internetu,nebo je vždy vyžadován originální blanket?
-
armytec - Příspěvky: 317
veškeré formuláře co se týče zbraní, je možno stáhnout z webu- mvcr, dále je již v současnosti možno použít černobílý tisk a ne jako dříve, kdy bylo nutno tisknout barevně.
-
Kody - Častý návštěvník
Mel bych dotaz zda existuje formular na posouzeni zdravotni zpusobilosti lekarem pri prodlouzeni ZP.
Na strankach mvcr jsem jej nenasel.
Diky za radu
Na strankach mvcr jsem jej nenasel.
Diky za radu
-
Sam Jr. - Častý návštěvník
na soudením fóru Zbraněkvalitně mají tenhle http://zbranekvalitne.cz/d/zp/formulare ... ilosti.pdf
-
Kody - Častý návštěvník
- grizzly
- Pravidelný návštěvník
Ahoj chlapi. Dávejte si bacha na termíny prodloužení zbrojáku,abyste nedopali jak já.V rámci pracovního vytížení jsem si hlupák nepohlídal datum až jsem měl rázem telefon že mám zbroják,průkazy zbraní a zbraně odevzdat.Jinak se budu po 10 dnech od platnosti dopouštět trestného činu nedovoleného ozbrojování.V případě že máte zbroják bez zbraně jedná se o přestupek.Takže se jako mávnutím proutku můžete z bezproblémového člověka stát z týdne na týden zločincem. Po patnácti letech života se zbraněmi jsem ještě rád spolknul hořkou pilulku a vše odevzdal.Zbraně nabízím k prodeji v burze a v sobě řeším otázku,zda má smysl znovu dělat zkoušky abych měl svoje kvéry zpět.
Berte to jako varování,jestli tento příspěvek zachrání jen jednoho z vás od stejné situace mělo to smysl. Ahoj Grizzly
Berte to jako varování,jestli tento příspěvek zachrání jen jednoho z vás od stejné situace mělo to smysl. Ahoj Grizzly
-
Kody - Častý návštěvník
To me mrzi...
Tobe nedosel papir ze ti konci platnost zp od pcr? Me ho poslali. Ale nevim zda to neni jen praxe nejakeho odd.
Tobe nedosel papir ze ti konci platnost zp od pcr? Me ho poslali. Ale nevim zda to neni jen praxe nejakeho odd.
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)