Uživatelský avatar
tomas_2002
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 94
Registrován: 04.06.2014 8:49
Bydliště: Litomyšl

21.05.2015 21:26

Re: Konflikt a dítě

PetrL3 píše:Kde máte tu hranici, kdy to přejdete, abyste situaci neeskalovali?

- Plivne na vás, v klidu odchází
- vychčije se na tebe ze stromu, slézá a odchází
- šťourá de ti v zámku auta šroubovákem = hrozí drobná finanční škoda, zanechá když tě vidí a odchází
- strhne šaty z tvojí ženy, utře si s nima ptáka, položí je, odchází
- dá ti facku, v klidu odchází a v agresi nepokračuje
- dá facku tvojí dceři, v klidu odchází, v agresi nepokračuje
- dá pěstí tvojí babičce a v klidu odchází, zjevně nemá úmysl pokračovat.

Vše situace, kdy jakákoliv reakce by mohla znamenat eskalaci a případnej průser.


Člověče, ty už to nechlastej :D Evidentně ti to nedělá dobře :D

itchy355
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 54
Registrován: 08.01.2014 10:31

22.05.2015 0:20

Re: Konflikt a dítě

Má pravdu --- situací, který byly za hranicí, kdy bych nejraděj někomu něco proved a de iure nemohl si navymejšlí každej 1000. Jsme k tomu tlačeni jak právem tak společností. Dál prostorem.. ve městě víc než na vesnici, a tak dále.

Za sebe myslím, že ta hranice u mě začíná někde za fyzickým kontaktem se mnou .. kór když nosím .. i když nevím, jak by ten člověk chtěl udělat, že mi a) jednu liskne a zároveň b) stihne bez reakce odejít. Jednak si držím celkem bezpečnej prostor už jen ze zvyku a dvak, to by mě musel lisknout a okamžitě zdrhnout a to bych se mu asi smál (pokud bych nebyl někde s ovečkama). Mě prostě jen tak nějakej debil už nenasere.

Když by ale někdo lisknul dceři/přítelce/babičce.. tahat jakýkoli zbraně opět zcela mimo realitu, nicméně něco by se stalo. Pokud by v klidu odcházel.. nevím, to je tak divnej postup, že nevím :) .. kdyby stál čuměl kecal, dostane po tlamě určitě.

Zámek auta -- myslím, že netuší, že auto je moje, čili jít pěkně nezjištně kolem a v nejbližším bodě do něj žďuchnout a další akce je na uvážení.

Nachcat ze stromu -- tak to fakt netuším.. pěkná blbost :D .. dá se to možná kvalifikovat i jako pocit ohrožení z infekce něčím, následněl tedy snaha o zadržení a dotažení někam do špitálu kvůli vyšetření a identifikaci..

Nejhůř mi z toho vychází plivnutí, protože je to z dálky, je to vrchol drzosti a nemusí se to dát ani předvídat. No řvát na něj něco o debilech minimálně..

Ve všech případech předpokládám, že toho člověka neznám, on nezná mě, hrozba nějakejch soudů je celkem nízká. Kromě bohužel auta, který je se mnou skrz SPZ spojitelný. Kurva fix to naše státní uspořádání dnes člověka fakt nutí nedělat nic :/

Uživatelský avatar
mocima
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 274
Registrován: 08.04.2010 22:06
Bydliště: Uherské Hradiště

22.05.2015 6:17

Konflikt a dítě

PetrL3 píše:Mocima: tvrdíš, že nedokážu dát někomu tobě blízkýmu facku v tvý přítomnosti? A když jo, dáš si za to facku?


Pokud jsi nemocny clovek a mas potrebu davat lidem facky na potkani a bez varovani, tak te nezastavim. To asi nejde predpokladat.
Normalniho zdraveho cloveka to nenapadne.
Ale pokud je ten clovek zdravy a ma duvod nekoho z tvych blizkych fackovat, tak to neudela bez predchozi eskalace konfliktu nebo jej ti tvoji blizci znaji a vedi co jim hrozi. Takze to muzes predvidat a eliminivat riziko jen zmenou pozice. Proste si stoupnes do cesty kudy by musel projit.

Jinak na to co tu pises - o mne sice rodina tvrdi, ze jsem paranoidni, ale ty ses povedl.
Vyhruzku od fetky chtit s rodinou za zadkem resit konfliktem. No nazdar.

Uživatelský avatar
PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 604
Registrován: 28.03.2010 13:12
Bydliště: Praha

22.05.2015 7:34

Re: Konflikt a dítě

To je jen tvoje domněnka a chybně sis to vyložil na základě toho sem napsal/nenapsal. Tak to opravdu není a nevím jak si ktomu došel.
Mně jen přijde vtipný, že se tu skupinka střelců plácá po ramenou, jak je správný čemu předcházet, přitom tu kdysi proběhla diskuze, kde si jiná (dle mě skupinka magorů) dávala za pravdu, že je v pořádku picnout bábě jezevčíka když tě začne vyštěkávat, protože tě přeci může kousnout a nakazit hroznou infekcí atd. A nebylo to zas tak moc lidí, kterým to přišlo poněkud přehnané. Takže se snažím vysledovat, co považuje kolik střelců za důvod k nějaké akci, a co si kdo myslí, že by si ještě nechal líbit. Že si to někdo vyloží po svým jako teď ty a myslí si , že snad budu hecovat fetku kvůli kravině (když už by se něco vážnýho dělo, tak to udělám tak, abych mohl bejt pryč, než mu dojde co se stalo), to už není moje chyba.

Jinak to co píšeš má logiku, jen prostě nemůžu souhlasit s názorem, jak jse vše předvídat. to prostě na ulici nedáš. Jka radí cipis, na ulici koukneš vpravo, vlevo. Ale aby člověk hlídal pořád všech 6 směrů, když chodíš po městě plným lidí několik hodin... to není normální stav.

Uživatelský avatar
PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 604
Registrován: 28.03.2010 13:12
Bydliště: Praha

22.05.2015 7:53

Re: Konflikt a dítě

itchy355 píše:Nejhůř mi z toho vychází plivnutí, protože je to z dálky, je to vrchol drzosti a nemusí se to dát ani předvídat. No řvát na něj něco o debilech minimálně..
:/


Tak zrovna to plivnutí sem zažil před cca 5 lety, z výšky cca 4 m. 2 výrostci se bavili pliváním na lidi, já byl poslední. Dělal sem že nic a šel dál. A pak už jen čuměli, že jim stojím za zády. Neměli kudy odejít jen kolem mě (nebo skočit 4m na mromor). Ten pohled byl lepší než facka. Samozřejmě sem jim nic neudělal. Ani sem nenadával. Byli posraní strachy (prostě děti).

Proto mi nepřijde tak nereálný, že by tam mohlá stát zlitá troska, co se baví chcaním na lidi.

Uživatelský avatar
tomas_2002
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 94
Registrován: 04.06.2014 8:49
Bydliště: Litomyšl

22.05.2015 8:01

Re: Konflikt a dítě

A já jsem si říkal, kvůli komu tyhle čapky vyrábějí :D No a už je mi to jasný. 100% ochrana před chcaním ze stromu a flusáním z budov :-)

Doufám, že se tu již brzy objeví někdo normální a tuhle snůšku nesmyslů zavře nebo přesune mezi vtipy :D
Přílohy
apka.jpg


Reklama

Uživatelský avatar
Urdo von Fuj
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 338
Registrován: 11.02.2008 11:47
Bydliště: Kolín

22.05.2015 11:15

Re: Konflikt a dítě

proč hned zamykat - vždyť je to komedie nevídaná

sokar
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 305
Registrován: 11.09.2012 21:00
Bydliště: Vyškov

22.05.2015 21:52

Re: Konflikt a dítě

Teda 2 dny su služebně v prčicích a tady se to rozjelo. :D

PetrL3 - Na tyto konflikty když už drban odchází, čili skutek proběhl a vše sem viděl bych reagoval slovy : Co děláš ty pi.o !

Pokud se někdo dotkne mě, mé rodiny nebo mýho majetku tak se logicky budu bránit a to i když už drban odchází i když jeho odchod už je v podstatě nehrozící útok, tak bych se výše zmíněnými slovy pokusil opět zatáhnout dotyčného do děje ač je to dosti kontra mým předchozím příspěvkům. Nicméně dokud jen nadává a jinak nekoná, tak má dle mě MOCIMA pravdu.

Účelem této diskuze je přece rozebrat různé možnosti a eventuality a já osobně nad každým příspěvkem přemýšlím a rád si přečtu názory ostatních takže nevidím důvod proč téma uzamykat.

Občanské zadržení jsem si již vyzkoušel a je dost problém někoho zastavit, oznámit mu, že ho dle zákona zadržuji do příjezdu policie a ať počká na místě. Jeden zmrd u mě žádal o práci, tu nedostal , takže ve vzteku rozbil okýnko u jednoho z aut před firmou. Samozřejmě se mi vysmál a šel pryč. Tak sem volal pomáhače, kteří dojeli až v době kdy dotyčný již vlezl do bytovky, kam jsem jej již nemohl sledovat. Tak jsem s nima šel na stanici, kde mi ukázali seznam lidí co v tom baráku bydlí. (dost sem čučel co vše si o nás zaznamenávají) . Drbana jsme našli, policie jej předvedla, drban zapíral , policie odložila a já měl smůlu. Nebyl důkaz.

Takže už 158 pokud není nutný nevolám.Nic nevyřeší, protože nemají pravomoce a sme v CZ .

Dále bych uvedl příkladem případ kdy sem jel autem a na přechodu se mi šoural cigán , který v rozporu se zákonem nehodlal pozemní komunikaci opustit co nejrychleji. Tak jsem na něj zatroubil a divoce gestikuloval. Bylo mi 18. Otec mě napomenul se slovy : Co si na něm kua vezmeš, když ti rozkopne masku a pude pryč ?

Asi teda taky patřím ke skupině co by sejmula jezevčíka. (v nadsázce) .

Naštěstí se do těchto situací nedostávám leč jsem paranoidní jako MOCIMA a snažím se předvídat. Zároveň si uvědomuju, že nedokážu třeba ve městě předvídat spolehlivě rychle tak, abych se vždy všemu vyhnul. Proto mi přestává rozsah zbraň a vystřelovací nůž stačit a zvažuju další krám, kterým by šlo případný drbany srovnat.

Za všechny zmíněný případy co píše PetrL3 by drban zasloužíl minimálně obuškem přerazit obě ruce. Za ty šaty stržený z manželky by zasloužil ten zmiňovaný dvojstřel do hlavy. Alespoň gumákem. Případně jiný fyzicky velmi bolestivý trest. Já sem za sekání ruk zlodějům.

Netvrďte mi tady někteří, že servání šatů z manželky byste řešili zavoláním 158 ? Pak jste sráči. Lecco se dá překousnout a strpět v rámci mentální vyspělosti držitele ZP, ale jak se jedná o fyzický kontakt a útok na to, co je moje , tak alespoň já měním kompletně strategii a smysl jednání a uvažování.

Ta hranice, kdy zasahovat a kdy příkoří strpět je velmi tenká.

cipis
Sponzor serveru
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 528
Registrován: 02.06.2012 19:14
Bydliště: blízko Brna

22.05.2015 22:23

Re: Konflikt a dítě

Ale to tady nikdo netvrdí. Obzvlášť to strhávání šatů. Příklady byly napsány tak debilně, že je tam ta hranice naprosto jasná, protože pokaždé přijdu s křížkem po funuse. A v tom případě se budu asi starat o tu manželku a ne někoho, kdo defacto už zdrhl. Proto se taky několikrát psalo, že se stalo něco blbě už předtím, tedy, jak píšeš, se někdo pozdě přepl do ochraňujícího módu.

john.hawk
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 228
Registrován: 13.04.2008 7:49

27.05.2015 12:16

Re: Konflikt a dítě

není důležité co se stane, je důležité co lze prokázat nebo na co viděj svědkové..
taky je důležité si pravdivou výpovědí na Policii neuškodit..:)
strhačovi šatů můžete domluvit.. hlavně nenápadně..aby netekla krev..
někdy je lepší skore srovnat později.. ve správný čas na správném místě :)

Uživatelský avatar
DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 963
Registrován: 13.02.2009 7:51
Bydliště: Slezsko

08.08.2015 13:31

Re: Konflikt a dítě

Tak cca po roce bych zde ukončil to co jsem tenkrát začal (problémový soused se psem na chatě).

Nebudu to nějak rozpatlávat, ale oznámení na PČR a přestupková komise na MěÚ se prozatím zdá, že pomohlo.

Mělo to dokonce i takový efekt, že všichni "problémoví" pejskaři v oblasti si nedovolí nechat lejno na našem pozemku (viděno na vlastní oči z okna, jak paní nechala svého psíka vykonat potřebu a pak to po něm sebrala).

Sice se na mě teď dívají jako na vraha (psy mám rád a obecně i všechna zvířata a k tomu vedu i své děti = ukazuji jim žáby, mloky, brouky atd. s tím, že se jim neubližuje, ale vše má své hranice), ale to mi je jedno a jsem rád, že jsme si jasně vymezili mantinely.

Jinak čerstvé zkušenosti z posledního výšlapu:

Potkali jsme na trase cca 15km tři pejskaře:

1. muž cca 50 let, 2x Husky (asi, nejsem kynolog): oba psy na vodítku, když nás uviděl, psy přitáhl až úplně k sobě a vybídl nás abychom prošli, jakmile jsme se vzdálili, tak psy opět popustil, ale stále je měl pevně v rukou.

2. sama slečna (sympatická horalka) s červenou krosnou, menšího psíka na vodítku, když nás viděla, přitáhla si ho k sobě, řekli jsme si AHOJ a vše bylo v pohodě.

3. Už zdálky na mě nepůsobil dobře, takový ten městský homosexuál, nebo jak se to píše (úplé tričečko, nagelované vlásky a brýle jako moucha masařka), ratlíka co mě byl po kolena a dětem po pás nechal běhat v chráněné krajinné oblasti na volno, bez náhubku a vodítka, když jsme se přiblížili, tak pes začal děti očmuchávat, dorážet, skákat (asi si chtěl hrát???) a to už jsem viděl, že jim to začíná být po chvilce nepříjemné a bere je do breku a borec nic, ani si ho k sobě nezavolal, tak jsem na psa vyběhl a ten se štěkotem utekl, ale asi jsme se mu líbili a o pět se vrátil a znova "otravoval" a borec pořád nic, ani slovo??? tak jsem se rozběh, že ho tentokrát už opravdu nakopnu (bylo mi celkem jedno co s tím psem bude, protože jsem se už skutečně vytočil), ale pes asi pochopil, že sranda končí a se štěkotem utekl, boreček se jen ohlédnul, zaťukal si na čelo a šel si svou cestou (což bylo jeho jediné štěstí, protože mohl taky jednu schytat, kdyby ............)

Závěrem tedy, né všichni pejskaři jsou debilové, ale právě takoví bezohlední a nezodpovědní mohou za nedůvěru/strach nejen mých dětí k cizím psům (skóre jeden debil na tři pejskaře na trase 15km je docela nic moc).

Jinak co jsem zatím vypozoroval, tak jako problémové vidím hlavně staré a osamělé dámy, škaredé nechtěné puberťačky a měští homosexuálové (každý z nich si tím psem něco kompenzuje a přisuzuje mu lidské vlastnosti a to je špatně).

Všichni z výše jmenovaných si myslí, že každý je na jejich miláčka zvědavý a nedochází jim, že to nemusí být vždy pravda a že svým psem mohou ostatní lidi obtěžovat (aniž by obtěžovaní měli ke zvířatům obecně nějaký odpor).

Grimpo
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 2231
Registrován: 20.01.2004 16:04
Bydliště: Praha

08.08.2015 21:02

Re: Konflikt a dítě

Asi myslíš METROSEXUÁLA. A nebo možná HIPSTERA. Ale dle popisu spíš ten první? Ani jedno z toho ješte nutně neznamená HOMOSEXUÁL. Toho na první pohled nemusíš poznat. Ty první dva ano. :)

Podle toho co okolo sebe nejčastěji vidím, mají zvláštní sklony k Jack Russel terierům.

Fifa
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 195
Registrován: 03.05.2010 9:52
Bydliště: Praha

19.08.2015 9:01

Re: Konflikt a dítě

Jeste se vratim k tomu drive diskutovanemu snizeni ega. To fakt nekteri diskutujici maji tak nizke sebevedomi, ze jim jejich ego posramoti poznamka nejake smazky/hipstra/...(dopln dle vlastniho uvazeni) ?
Ja bych byl naopak na sebe pysny, ze jsem se nenechal vyprovovkovat (teda u smazky asi ne tam ani neni byt na co pysny) ale obecne situace, pri kterych vim ze jsem silove v prevaze (treba proto ze mam kver) prece nemuzou poskozovat ego, spis naopak.

Uživatelský avatar
Kasp2
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 42
Registrován: 10.09.2013 19:10
Bydliště: Praha

19.08.2015 12:05

Re: Konflikt a dítě


Předchozí

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: BARRY a 0 návštevníků