mihlit
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 326
Registrován: 21.01.2015 19:38
Bydliště: Brno / HK

21.06.2015 20:49

Montáž u optiky Kowa 4x32

Ahoj,
koupil jsem bazarovou pušku s optikou Kowa 4x32, což je nějaký starší typ, který se již nevyrábí, ale obraz to má pěkný. Řeším ale problém s montáží. Kroužky jsou nesundatelné z tubusu, takže ta montáž je asi přímo součástí té optiky. U předního úchytu je značná stranová vůle - asi tak 2 milimetry.

Patrně to bude potřeba rozebrat a utáhnout, ale nevím jak to rozebrat nějak šetrně a kde můžu použít více než jen malé množství síly. Nemá někdo nějaký nápad?

20150621_004_1b.jpg
Kowa 4x32


Zadní část drží jen na šroubu (kolečko s dvěma opačnými závity nad sebou). Patrně má sloužit pro účely výškové korekce. Jde plně vyšroubovat, zadní díl se tím oddělí.

Přední část je tvořena jakousi destičkou v rybině. První a druhá destičke je spojena nějakým šroubem, který drží v hodní destičce, v dolní je volný. Na každé straně je v mezeře půl osičky, okolo které se má patrně otáčet puškohled při zvedání tím zadním šroubem. V druhé destičce je další rybina a v ní je zasunuta třetí část. V dolní mezeře je vidět kousek červíka, který patrně fixuje navzájem druhý a třetí díl, možná jde skrz a fixuje i přímo i přední kroužek, který je zasunutý v rybině třetího dílu.

Nemáte někdo s tímto typem montáže zkušenost?

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků